Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 168 - S08E14 - Full Alert

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (96 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (1 głosów [1.15%])

Procent z głosów: 1.15%

2. 9.5 (5 głosów [5.75%])

Procent z głosów: 5.75%

3. 9 (3 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

4. 8.5 (8 głosów [9.20%])

Procent z głosów: 9.20%

5. 8 (14 głosów [16.09%])

Procent z głosów: 16.09%

6. 7.5 (10 głosów [11.49%])

Procent z głosów: 11.49%

7. 7 (15 głosów [17.24%])

Procent z głosów: 17.24%

8. 6.5 (7 głosów [8.05%])

Procent z głosów: 8.05%

9. 6 (7 głosów [8.05%])

Procent z głosów: 8.05%

10. 5.5 (3 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

11. 5 (5 głosów [5.75%])

Procent z głosów: 5.75%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (4 głosów [4.60%])

Procent z głosów: 4.60%

14. 3.5 (1 głosów [1.15%])

15. 3 (2 głosów [2.30%])

Procent z głosów: 2.30%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [1.15%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [1.15%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 koziu

koziu

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 13.01.2005 - |16:44|

odcinek byl taki sobie chyba jeden ze slabszych w sezonie ale otwiera kolejny watek gdzie sie deportowal ten guldzk i co jeszcze wykabinuje ale mam takie wrazenie ze ta cala napieta sytuacja dosc szybko i latwo ucichla jak niebedzie nawiazania do sytuacji po tej aferze to odcineczek znaczne straci w moich oczach i czy tych guldzikow bylo tylko 4 cos smiesznie malo jak na rozbicie ziemskiej cywilizacji
ja daje 6.5

Użytkownik koziu edytował ten post 13.01.2005 - |16:46|

• 0
"... jak nie ma tego tutaj, to jest gdzieś indziej i tam tego poszukam ..." K.Puchatek

#22 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 13.01.2005 - |19:24|

Witam,

Znowu mi się trafia taki odcinek. ;)
Ja daję 7, bo odcinek nie był tragiczny, po prostu taki sobie. Ale musimy już po prostu przywyknąć że będą się zdarzać odcinki typowo polityczne, gdzie jest więcej gadania niż akcji.

Ocena 6,5 za dużo gatki mało akcji
Albo 7 bo za 11:31 scena z samochodem gdzie siedzi Carter i Daniel, a na samochodzie napisane Mikita Couriers :D :D

Również to zauważyłem. :) W dodatku szeryf ma na imię Andy. :D

Pozdrawiam.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#23 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.01.2005 - |00:14|

Odcinek średni. Dalem 6.5. Było kilka fajnych motywów ale niestety nie moge się oprzeć wrażeniu że amerykanie mają jakiś kompleks związany z zakończeniem zimnej wojny...
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#24 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 14.01.2005 - |18:37|

Początkowo miałem wrażenie, jakbym jadł odgrzewaną zupę; wyjazd Daniela do Rosji, NID w akcji... Potem akcja trochę się rozkręciła, ale i tak nie było za ciekawie...

Plusiki:
+ całkiem ładna rosjanka
+ kolejny motyw z NID
+ wreszcie Daniel zagadał w jakimś innym jezyku (a przy tym były podpisy angielskie na dole)

Minusiki:
- odgrzewane pomysły
- brak akcji; przez pół odcinka ziewałem

Ogólna ocenka: 8. Jest ona baaaaardzo zawyżona, ale ponieważ było na czym oko zawiesić (patrz pkt. 1 plusików :hyhy: ), więc jeden punkt gratis przyznaję odcinkowi...

Uwagi:
- czy mi się zdaje, czy też na Alkeshu były popiersia Setha (tj. Jaffa Setha)?? Trochę to bezsensowne ze strony Goa'uldów, że trzymają insygnia władzy martwego Lorda
  • 0

#25 lechar

lechar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 14.01.2005 - |18:45|

Witam,
Uff było ciężko ale udało mi się obejrzeć.
Zgadzam się że odcinek nie był rewelacyjny ani specjalnej akcji ani humoru ... hola raz się uśmiałem gdy Daniel przemówił po rosyjsku i rzeczywiście mu chyba nie wyszło. No i ta Rosjanka całkiem fajna. Tyle że moja ocena to 3 ! No a poza tym jak by wszystkie odcinki były b.fajne to nie odczulibyśmy różnicy.
  • 0

#26 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 14.01.2005 - |19:01|

Panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Z mojej strony tez mogę powiedzieć jedno. komentarze w stylu, „Szkoda mi 40 min jakie poświęciłem na ten odcinek. Zawsze będą wywoływać wojnę. Ja tylko z mojej strony coś powiem. Oglądam SG-1, SGA, Alias, 24, Entek, BSG, Losta, itp. W każdym serialu zdarzają się fajnie i mniej fajne odcinki. I nigdy nie krytykuję publicznie odcinków w stylu „szkoda poświeconego czasu.” Owszem napisze parę złych słów jak coś mi się nie spodoba. Ale nie żałuję nigdy czasu. Pozdrawiam.

ps. Seth bez urazy :]
  • 0

#27 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 14.01.2005 - |19:11|

Uwagi:
- czy mi się zdaje, czy też na Alkeshu były popiersia Setha (tj. Jaffa Setha)?? Trochę to bezsensowne ze strony Goa'uldów, że trzymają insygnia władzy martwego Lorda

Jak dla mnie to jest raczej Anubis, tak mi się przynajmniej wydaje. W końcu poznał bym swój własny Alkesh ;)
Dołączona grafika

ps. Seth bez urazy

Spoko Sokar. Nigdzie nie pisałem, ze żałowałem ogladania. Chciałem po prostu dobitnie wyraźić jak bardzo mi sie ten odcinek nie podobał i w jakim kierunku zmierza serial, dlatego też na końcu tamtej wypowiedzi postawiłem " :hyhy: " aby nie traktowac tego na zbyt powaznie. W końcu po coś te buźki są :D
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#28 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 14.01.2005 - |21:38|

Boję się obejrzeć :( . Ale jutro chyba sie zdecyduje :hyhy:
  • 0

#29 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 14.01.2005 - |22:14|

Jak dla mnie to jest raczej Anubis, tak mi się przynajmniej wydaje. W końcu poznał bym swój własny Alkesh wink.gif

Rzeczywiście... na swoje usprawiedliwienie powiem, że przy jakości 60mb nietrudno o pomyłkę ;)
Część pytania pozostaje aktualna, na grzyba trzymać insygnia władzy (tudzież związane z nim symbole) obalonego Goa'ulda? :huh:
  • 0

#30 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 14.01.2005 - |23:37|

Nie można narzekać no może po za napisem na furgonetce „mikitacouriers” i samą furgonetką czy oni nie mają innych coraz bardziej podobają mi się odcinki, w których nie używają Gwiezdnych Wrót jak zauważyłem to większość by chciała oglądać tylko jak ganiają po innych planetach przechodzą przez wrota i zabijają kolejnego węża. Muszą być jakieś odcinki, które dzieją się na Ziemi lub na Prometeuszu,(a jest ich mało). Pierwszy raz zwróciłem na to uwagę Jack ma duży dom, Kinsey się do igrał dobrze mu tak może być ciekawie, Pułkownik Chekov powinien częściej grać w serialu, takie jest moje zdanie przedtem za nim nie przepadałem, ale teraz go polubiłem. Daje 8.
  • 0

#31 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 15.01.2005 - |00:47|

Odcinek calkiem fajny...calkiem dlatego tylko 8 odemnie. Moze powtorze przedmowce, ale takze jakos ten pulkownik Czekov w tym odcinku pokazal sie z dobrej strony. Daniel zabawil sie w negocjatora...nie za ciekawie mu wyszlo...no ale co tam...nie od tego tam jest :) Tylko dziwne jest to ze tego Alkesha dorwali...i co niby wszyscy zgineli ? Jakos mi sie niechce wierzyc :D Cos czuje ze jeszcze uslyszym o Kinseyu i jego nowym przyjacielu w glowie :)
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#32 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 15.01.2005 - |15:56|

Napisy do Stargate SG-1 8x14 Full Alert - Online
http://napisy.gwrota...ierz.php?id=740
  • 0

#33 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 15.01.2005 - |18:03|

Heh najgorszy odcinek 8 sezonu :/
Ale dałem 8 :)
Jakos tak nudnawo było,nie umiem sprecyzowac co było złe a co dobre
Sga w tym tygodniu było o wiele lepsze :]
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#34 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2005 - |19:09|

Zabawne - właśnie znalazłam biografię postaci, na której wzorowany jest generał Kisiełow z odcinka "Full Alert" :). Jest nim były rosyjski minister obrony, generał Igor Rodionow.

http://fmso.leavenwo...es/rodionov.htm
  • 0

#35 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.01.2005 - |19:10|

Obejżałem .
Ocena :
5 na start
+1 za powrót wątku NID i Kinsleya (i w miarę rosądne wytłumaczenie dlaczego )

-0,5 za naiwność Jacka
Razem 5,5

3 po 3 .
Zastanawiają mnie dwie sprawy - po pierwsze , jak szybko zmieniają się dowótcy na pokładzie - ciekawe czemu ??
Po drugie , czemu Prometheusz latał bez włączonego pola ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#36 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 15.01.2005 - |20:05|

Jak dla mnie 7 i zgadzam sie z pytaniami Obiego ;)

#37 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.01.2005 - |21:24|

Ocena: 6, czyli średnio

+wojna atomowa na włosku...
+ujęcie Kremla
+++ kapitan W(K)oronkow-a (za jej teksty, a nie wygląd!!)
+gawarili pa ruski (czy jak to się pisało)

-ile pistolet Kinsleya ma naboi? Bo tylko strzelał i strzelał...
-ten wypad Daniela do Moskwy, przypominał mi kilka odcinków JAG-a...
-dlaczego nikt w obliczu nadchodzącego końca, nie był ewakuowany na Alfę???
-jak 'odprowadzali' kinsleya, to najpierw jechał jakiś stary furgon pocztowy dla zmyłki. A tuż za nim rządowa terenówka z czarnymi szybami i z facetami z przodu w pełnym opancerzeniu. Na pewno każdy pomyśli, że to ochrona poczty (ironia).
-jak gonili Kinsleya po statku, dlaczego nie wpadli na pomysł, że idzię do pierścienii?? a później jak zobaczyli że uciekł wzruszyli ramionami ze zdziwienia...
-badania krwi, przypominały poszukiwanie zmiennych w DS9
-myślałem, że Prometheus będzie leciał dalej do Pegazusa.

PS W tym tygodniu SGA ma plus.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 16.01.2005 - |12:03|

• 0
VeeDee

#38 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.01.2005 - |21:30|

jak 'odprowadzali' kinsleya, to najpierw jechał jakiś stary furgon pocztowy dla zmyłki. A tuż za nim rządowa terenówka z czarnymi szybami i z facetami z przodu w pełnym opancerzeniu. Na pewno każdy pomyśli, że to ochrona poczty (ironia).

No wiesz , rente wieżli dla jakiegoś emeryta :D , tu się zawsze ochrona przydaje :D .

jak gonili Kinsleya po statku, dlaczego nie wpadli na pomysł, że idzię do pierścienii??

W sumie to strzał z Zata załatwił by ten problem - po prostu by go zanieśli . Ale najpewniej Kinsley ma się jeszcze kiedyś pokazać .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#39 Trevor

Trevor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 15.01.2005 - |23:41|

Juz po komentarzach do poprzedniego odcinka mogłem stwierdzić ja chyba jakiś "inny" jestem, ale teraz to już jestem pewien :P . Mi się odcinek podobał bardzo, zaliczyłbym go nawet do najlepszych odcinków, a na 100% jak dotad najlepszy odcinek (no może ex aequo z "Lockdown") w 8 sezonie. Nie wiem co wam sie nie podoba :blink: . Są Goa'uldowie, akcja co prawda na ziemi i nie przez wrota, ale jakaś konkrentna i nie robi sie z tego film obyczajowy ("Sacrifices"), tania sensacja ("Affinity") czy gwiezdne wojny (albo raczej gwiezdne jaja) - "Prometheus unbound". A komentarzy takich jak

SG-1 siegnęło dla mnie dna, gorszego odcinka chyba nie było. Przyznam na poczatku było troche smiesznie, ale szybko się skończyło.

to juz zupełnie nie rozumiem :/ . To co, że jak jest śmiesznie to znaczy że od razu dobrze ? A potem jeszcze ktoś pisze

W pierwszych sezonach jego humor polegal na podtekstach glownie czy po prostu trafnych ripostach a teraz ?

Ludzie !! Czy wyście nie widzieli co sie działo w poprzednim odcinku, który zebrał tutaj tyle pochwał ? Czy czkawka albo głupie gadki to humor wysokiego rzędu ? Akurat w tym odcinku humor jest w miare ograniczony, tzn nie rzucały mi sie w oczy wygłupy Jacka, które zwykle są nie na miejscu. Właciwie poziom odcinka bardzo przypominał mi pierwsze sezony, może był troche wtórny ale przynajmniej sensowny i z klasą. I nie rzuciły mi sie w oczy żadne bugi, co ostatnio rzadko sie też zdarza. Biorac pod uwagę coraz wiekszą trudnośc wymyslenia dobrego odcinka SG-1, moge spokojnie ocenić go na 9,5.
  • 0

#40 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 16.01.2005 - |00:16|

A ja oceniam odcinek ledwie na 6.

- furgonetka wiezła rentę
- Jack kompletnie nieudolny,choć wreszcie poważniejszy i z umiarem zachowawczy
-jaja to były jak stwierdziłam,że juz pora konczyc odcinek a oni wciaz maja gotowosc do wojny
- kto tak szybko zażegnuje zagrożenie?
-uciekł se goa'uld i juz
-Prometheus wcale nie ma ochrony,skoro kazdy moze se wlezc i wylezc kiedy chce
-Daniel tak napieprza,jak automat,ze podziwiam tlumaczy w zrozumieniu,co on gada?
-po ruski gawarili? lekkie błłeeee....

Troche trącało nudą.... lekkie rozczarowanko, jedynie zmrozila mnie scena,kiedy chcieli tej krwi, od boga ducha winnego Daniela....Tu było już jak .... na orgietce u wampirów. A moze go czymś zarażą? - pomyślałam....

Odcinek błłłeeee..... troche brakło pomysłu na zakończenie..... :/
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych