Użytkownik katja edytował ten post 24.05.2011 - |18:43|
Odcinek 006 - S01E06 - A Golden Crown
Napisano 24.05.2011 - |16:58|
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 24.05.2011 - |17:19|
To bardzo ciekawe. Nigdy o tej koncepcji nie slyszalem. Nie wiem jednak czy zgadza sie wiekowo.@jonasz
Użytkownik Jonasz edytował ten post 24.05.2011 - |17:21|
Genesis
Napisano 24.05.2011 - |17:22|
^ jeżeli ktoś nie czytał książki, pod żadnym pozorem nie otwierajcie tych linków, jeżeli nie chcecie sobie zepsuć przyjemności.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.05.2011 - |18:05|
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 24.05.2011 - |18:35|
Jak to jest możliwe że na forach mangowych ludziska potrafią to oddzielić i w tematach o anime praktycznie brak spoilerów (mimo że animce zazwyczaj mają identyczną fabułę co manga). Może tutaj zwyczajnie brak doświadczenia w serialowych ekranizacjach.
Tak z ciekawości to gdzie są wilkory? Bo praktycznie ich nie widzimy. Wiemy że Dama nie żyje, o wilkorze Aryi nic nie wiem (tzn. było wspomniane że Ogar zabił oba ale to jakiś błąd był chyba) no i wilkor Snowa nie był widoczny gdy ten rozstawał się z Ned'em a potem nagle się pojawił w sypiali na murze.
Napisano 24.05.2011 - |18:40|
Napisano 24.05.2011 - |19:23|
Napisano 24.05.2011 - |23:45|
Ty jestes baba.
chlast wpoliczek w stylu babskim
LOL
A i w koncu byla fajna scena walki (sad), bo jak niektore ogladam to az plakac mi sie chce.
Dotad tylko OK byly treninig molodej i krotkie sekwencej, jak sztylet w oko
Napisano 25.05.2011 - |18:11|
Rozgrywki w Królestwie, koronacja Viserysa, wszystko dobrze ukazane. No i Arya, ta mała aktorka dobrana idealnie
Napisano 26.05.2011 - |08:02|
Napisano 26.05.2011 - |08:46|
Napisano 26.05.2011 - |10:55|
1) scena z koronowaniem Daenerys i zjadanie serca,jakaś taka groteskowa ta scena
2) sceny z Branem przydługawe
Z innej beczki - ktoś już to wspominał, ale mnie też to uderzyło - jak taka przepaść może być tuż pod zamkiem? to na czym on jest zbudowany?
Oczywiście to wszystko drobiazgi, GoT nie ma w chwili obecnej żadnego godnego siebie rywala w postaci jakiekolwiek innego serialu, ma znakomity klimat, świetną fabułę, dobrze dobranych aktorów, w pełni oddaje cały mroczny klimat świata Siedmiu Królestw.
Klasą dla siebie jest Tyrion, sceny z nim są mimo całej powagi sytuacji przezabawne, w ironiczny sposób potrafi doskonale rozbawić i zmanipulować wszystkich, do tego jest niezwykle przebiegły, Dinklage oddaje go w pełni - 9/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 26.05.2011 - |11:19|
Pewnie tak jak z Murem zbudowany został przy pomocy magiiZ innej beczki - ktoś już to wspominał, ale mnie też to uderzyło - jak taka przepaść może być tuż pod zamkiem? to na czym on jest zbudowany?
W końcu to jest fantasy więc można wszystko tłumaczyć w ten sposób.
Napisano 26.05.2011 - |12:02|
Jest wiele mozliwosci. Wszystko zalezy jaka byla orginalna topografia. Spodziewam sie, ze w tym miejscy w bardzo stromym zboczy istniala wyrwa cos w rodzaju kotla, otwartego z jednej lub z dwoch stron. Sam zamek moze byc zbudowany na belkach wspierajacych sie na przeciwnych stronach wyrwy. Mozliwe jest takze zbudowanie na palach wspierajacych sie na zboczach i wierzcholkach.B
Z innej beczki - ktoś już to wspominał, ale mnie też to uderzyło - jak taka przepaść może być tuż pod zamkiem? to na czym on jest zbudowany?
Genesis
Napisano 26.05.2011 - |12:36|
Winchell Chung
Napisano 26.05.2011 - |16:11|
Masz racje. To inna opcja. Ta czesc zamku jest "cantilever" (nie wiem jak to sie mowi po polsku) nad przepascia. Znow sa rozne mozliwosci structuralnego rozwiazania takiej konstrukcji.[...] wystajac nieco nad przepasc i wykorzystujac do maksimum zastane formacje skalne by sie na nich oprzec plus pewnie jakis sprytny system przenoszenia ciezaru. Architektem nie jestem wiec nie wiem jak to mialoby wygladac. Ale jesli jest to jedna jedyna sala ktora sobie tak wisi, to mozna podciagnac to pod suspension of disbelief.
Genesis
Napisano 26.05.2011 - |16:28|
Napisano 26.05.2011 - |16:37|
Winchell Chung
Napisano 26.05.2011 - |21:30|
z innych 'czepialstw na siłę', widzę, że anglojęzyczni fani mają wątpliwości dot. czasu stopienia złota z pasa khala droga oraz tego, ze viserysowi nie pękły oczy, tak więc chyba te drzwi jakoś przeboleli.
Napisano 26.05.2011 - |22:43|
BTW to sie nazywa klasa produkcji-nie mozemy czepiac sie dziur w fabule i konstrukcji swiata, ale za to mozemy czepiac sie obranej licencia poetica i malym wyczieczkom na skroty
BTW po tym odcinku jestem juz pewien jaka wladze ma krol. Otoz to nie jest tak jak w Francji ani tak jak w Angli. To jest tak jak w Cesarstwie Niemieckim, z poprawka na to ze krol ma wlasne panstewko.
Jednoczesnie, choc nalezy odrzucic pomysl ze mozna by wykorzystac jakos Sciane i zagrozenie za nia do zwiekszenia wladzy krolewskiej na polnocy, to niechybnie zaistnienie wiekszego zagrozenia-wtedy kiedy stanie sie juz realne-moze dac taki efekt.
Użytkownik Sakramentos edytował ten post 26.05.2011 - |22:45|
Winchell Chung
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »