Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 17 - S01E17 - Letters from Pegasus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (115 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (10 głosów [9.62%])

Procent z głosów: 9.62%

2. 9.5 (13 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

3. 9 (14 głosów [13.46%])

Procent z głosów: 13.46%

4. 8.5 (18 głosów [17.31%])

Procent z głosów: 17.31%

5. 8 (23 głosów [22.12%])

Procent z głosów: 22.12%

6. 7.5 (7 głosów [6.73%])

Procent z głosów: 6.73%

7. 7 (10 głosów [9.62%])

Procent z głosów: 9.62%

8. 6.5 (1 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

9. 6 (2 głosów [1.92%])

Procent z głosów: 1.92%

10. 5.5 (1 głosów [0.96%])

11. 5 (2 głosów [1.92%])

Procent z głosów: 1.92%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (1 głosów [0.96%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.96%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.96%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 12.01.2005 - |20:37|

odcinek swietny, znakomite sceny jak wyjscie statkow wraith z hiperprzestrzeni (jak juz ktos powiedzial, te hive shipy byly chyba owalne?), "oko w oko" teyli i stormtroopera :P wraith czy komiczne nagranie rodneya :D.

troche mnie zaskoczyli tymi roznicami zdan teyli i shepparda - mozna sie tego bylo spodziewac, w koncu on jest wojskowym i nie chcial ryzykowac misji dla uratowania kilku ludzi, ale raczej spodziewalem sie, ze pokaza stopniowe zblizanie tych dwojga do siebie, a to wydarzenie raczej ich zwiazkowi nie pomoglo.

a koncowa scena z sgc - stanowczo za krotka, widac bylo ze spieszno im do konca odcinka. szkoda, mialem nadzieje na wiecej samanthy :>

episode mial kilka wad, ale ogolnie ogladalo sie go dobrze. z powodu malych niedociagniec - ocena 9.5.

co do tego promienia, to rozwiązanie może być prostsze - mógł np. służyć do podpalania domostw by ludzie się rozproszyli i zapewnili Wraithom rozrywkę a'la polowanko...

do tego raczej sluzyly pociski dartow odpalane prosto w chatki :D moze pokaza w nastepnym (lub w ktoryms z pozniejszych) odcinku do czego on sluzy.

Użytkownik Nom edytował ten post 12.01.2005 - |20:39|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#22 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 13.01.2005 - |21:18|

Napisy do Stargate Atlantis [1x17] Letter From Pegasus - Online
http://napisy.gwrota...ierz.php?id=763
  • 0

#23 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 13.01.2005 - |22:17|

:)
Super odcinek dlatego dałem 9 :)
Sama konstrukcja była dobra ..wspomnienia + normalna fabuła.
Najwiekszymi plusami bez watpienia jest humor i retrospekcje.
Minusow sie nie dopatrzylem.Kocówka tez była fajna :
-Od kogo to ?
-z Atlantis
i koniec :hyhy:
Ciekawe w ktorym odcinku nawiazam do tej sceny.W 17 sg?
Jedna rzecz mnie strasznie wkurza mianowicie taka ze trzreba bedze czekac do 22 lutego zeby obejrzecz 2 ostatnie odcinki Atlantis :( :(

i ciekawe co to za geniusze daja ocene 4 albo 5 :ph34r:

Użytkownik Michał edytował ten post 13.01.2005 - |22:17|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#24 exp

exp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13.01.2005 - |22:52|

Bardzo dobry odcinek (zreszta jak kazdy atlantis :) )
Mam tylko jedna uwage.
Z tego co pamietam to Wraith sa na tym samym poziomie technologicznym co Pradawni.
Asgardczycy sa zas na nizszym poziomie. Dysponuja jednak technologia pozwalajaca momentalnie poruszac sie po galaktyce.
I tu rodzi sie pytanie: Dlaczego Wraith, choc sa bardziej zaawansowani niz Asgard, nie uzywaja owej technologi do poruszania sie?
  • 0

#25 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 13.01.2005 - |23:15|

Sam już nie wiem ale albo mnie się coś pozmieniało albo poziom odcinków atlantisa podniósł się. To już drugi z rządu który mi się podobał.
+ list do domu
+ kilka (szkoda że tak mało) chwil humoru (spór o słowo ziemianie mnie rozbroił :P)
+ za to że Shephard sam nie zaatakował całej floty :) (bo to ostatnio dość popularne w produkcjach z USA :P)
+ za to że jest ktoś kto potrafił powiedzieć że nie podoba mu się sposób dowodzenia ekspedycją
+ Wreith – odcinki z nimi są (przynajmniej jak dla mnie) sporo ciekawsze niż bez
+ za połączenie wątków SGA z SG1 (na razie minimalne ale od czegoś trzeba zacząć)

= bardzo nie lubię odcinków łączonych z fragmentami innych ale tan mi się podobał, może dlatego że nie było tego za wiele

- kiedy Weir opowiada o tym jak członkowie jaj ekspedycji dzielni i zaradni itd. Jest między innymi scena z Teylą. Ciekawe po co ją wstawili przecież ona nie pochodzi z ziemia. A Wir zwraca się przecież do rodzin Ziemian
- ja dla mnie za mało scen ze żniw, bo ich atmosfer była piorunująca
- Tekst kiedy Teyla mówi do Shepharda ja zostaje, trochę z byt oklepana ta scena

Moja ocena 9,5. Bo mam nadzieje że będzie jeszcze lepiej wtedy dam 10. Poza tym + były duże a – zaledwie marginalne :clap:

PZDR Y

PS:

i ciekawe co to za geniusze daja ocene 4 albo 5  :ph34r:

Wyświetl post

Pewnie tacy, którym się odcinek nie podobał, a boją się lub nie chcą wypowiedzieć. Ewentualnie w ogóle go nie oglądali. Kiedy czyta się forum to można znaleźć masę postów osób, które otwarcie piszą, że czegoś nie widzieli, ale i tak się im nie podoba. :(

Użytkownik Yoek edytował ten post 13.01.2005 - |23:20|

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#26 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 13.01.2005 - |23:45|

Fajny odcinek. Połączenie listów (możemy poznać głębiej kilka osób ) z akcją Wraith....

+ Kontakt z Ziemią.
+ Wszyscy doktorkowie i ich nagrania. A najbardziej mnie wgięła opowieść z Zelenką, a później Ford się pyta, czy nie powiedział nic zastrzeżonego... No i Beckett o grzybicy... i jak się rozczulił... a McKay'a też świetny...
+ Skurcz McKay'a i jego wyznania do Carter
+ więcej Wraith
+ ten długowłosy [beeep], co skarżył się na Weir. Ma trochę racji, mi też się Weir nie podoba... chociaż powstrzymam się z oceną do końca sezonu.
+ to matka doktorka jest ziemianką??? (chociaż zgadzam się z Fordem, że nazwanie ludzi, ziemianami ma na celu zaznaczenie rozróżnienia, co może nasunąć myśl o istnieniu innych ras..................)
+ i cała reszta...

+/- Shaq już nie gra w LA. (w poście poniżej pokazano to jako +, więc zmieniam na +/-, jeśli to było zamierzone przez autorów to +, a jeśli nie to -)

- To czekanie na rodzinę Orena, zachowanie Teyli... trochę to było głupie i nudne...
- Czemu Teyla nie zakmnęła klapy skoczka?

Użytkownik VeeDee edytował ten post 14.01.2005 - |07:11|

• 0
VeeDee

#27 kobe

kobe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.01.2005 - |00:26|

Wlasnie za to ze Shaq wedlug nich nadal w LA to bym plusa dal :) w koncu nie ma ich na ziemi wiec nie wiedza co sie tam dzieje ;P a klape mozna chyba tlumaczyc tylko tym ze byc moze major musialby szybko uciekac i nie moglby czekac na otwarcie ... ale naginane bardzo takie myslenie
  • 0

#28 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 14.01.2005 - |14:37|

Jak dla mnie to odcinek 8/10. Najbardziej rozbawil mnie gosc z kita heh ma wiadomosc do O'Neilla :) A tak pozatym to odcinek ujdzie, troche smutawy...ale najlepiej w tym odcinku zagrala Carter :)

Użytkownik krzysiekk20 edytował ten post 14.01.2005 - |14:38|

• 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#29 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 14.01.2005 - |15:28|

A zapomniałem napisać,o poczatku odcnku czyli o naradzie.....dobrze Ford powiedzial ,że trzeba zaatakowac cos :hyhy: .....dalej nie wiem czemu nie chca tych ludkow z poprzedniego odcinka wykosic i zabrac nowego ZPM ;] ...

A zapomnialem napisac,że kanadyjczycy maja głupio bo beda ogladac Sga odcinki 19 i 20 nie wiedzac co stało sie w Stargate a sa przeciez powiazane :/

Użytkownik Michał edytował ten post 14.01.2005 - |15:51|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#30 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 14.01.2005 - |21:24|

No niezły odcineczek. Mam nadzieję że końcówka sezonu nie będzie schematyczna bo by fajne wątki skopała. Zobaczymy............. . Period na 8,5 :)
  • 0

#31 polkop

polkop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.01.2005 - |21:32|

Bardzo dobry odcinek (zreszta jak kazdy atlantis :) )
Mam tylko jedna uwage.
Z tego co pamietam to Wraith sa na tym samym poziomie technologicznym co Pradawni.
Asgardczycy sa zas na nizszym poziomie. Dysponuja jednak technologia pozwalajaca momentalnie poruszac sie po galaktyce.
I tu rodzi sie pytanie: Dlaczego Wraith, choc sa bardziej zaawansowani niz Asgard, nie uzywaja owej technologi do poruszania sie?

Wyświetl post

Z tego co pamiętam to było w Risign powiedziane wyłącznie że technologia Wraitch stanowiła wyzwanie dla pradawnych a nie że była bardziej zaawansowana. Natomiast wyzwanie dla replikatorów (pająków) stanowiła np. ziemska broń palna a na pewno bardziej zaawansowana to ona nie jest.
  • 0

#32 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2005 - |12:05|

Odcinek wspominkowy, za dużo nowej taśmy to na niego nie poszło. :>
Ale może takie podsumowanie zapowiada przyspieszenie wydarzeń?
Oby.
Nie wiem czemu, ale statki- roje Wraith nie wydawały mi się tak wielkie, żeby pomieścić te wszystkie myśliwce i krążowniki.
No i ten algorytm Rodneya. on chyba jakoś kryterium Shannona obszedł czy jak?
W sumie podobało mi się, tak na 8/10.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#33 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 15.01.2005 - |12:23|

kryterium Shannona obszedł czy jak

What the.........co to jest :P ?
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#34 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2005 - |12:27|

What the.........co to jest :P ?

Kiedyś uczyli o nim na studiach ale teraz pewnie już przestali, bo bieda w oświacie aż piszczy :(
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#35 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.01.2005 - |20:40|

Obejżałem :

Ocena :

5 na start
+0,5 za humor
+1 za Wraith
+1 za klimat
+0,5 za SGC

razem 8

3 po 3
1,3 sekundy - wystarczająca ilość czasu by wysłać dane - ale nie w takiej ilości .
A co do kompresji - wydawało mi się że Rodney wspomniał coś o tym że trzeba bedzie zrobić coś dzwiękiem . to chyba jakiś błąd , bo dzwięk zajmuję dużo mniej niż obraz .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#36 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 15.01.2005 - |21:45|

What the.........co to jest jezyk.gif ?

Kiedyś uczyli o nim na studiach ale teraz pewnie już przestali, bo bieda w oświacie aż piszczy sad.gif

Nooo... ja znam twierdzenie Kotielnikowa-Shannona :D A kryterium? Nie chodzi czasem o kryterium stabilności? :blink:

Użytkownik Ogotai edytował ten post 15.01.2005 - |21:45|

• 0

#37 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 15.01.2005 - |23:47|

Moja ocena to 7 - odcinek to mocny średniak, nie wyróżniał się niczym specjalnym na tle całego sezonu. Pewnie ocena byłaby niższa gdyby nie mówiący po czesku Zelenka (miło jest odetchnąć od angielszczyzny ;)) i przezabawny w swojej manii wielkości McCay. Reszta nie zachwyciła.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#38 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.01.2005 - |11:52|

wybaczcie lecz moim zdaniem to totalne dno :angry: 1/2 odcinka to wspomnienia z poprzednich odcinkow reszta to wywody emocjonalne Teyli no i gwozdz programu NAGRYWANIE PRYWATNYCH WIADOMOSCI ! idiotyzm dlaczego nie przesla informacji na temat nowych technologi (broni) ktore udalo im sie zebrac po pradawnych lub wraith ?
wydaje mi sie ze odcinek zostal upchniety azeby zapelnic luke pomiedzy SG1 a SGA
  • 0

#39 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 16.01.2005 - |12:04|

Lol a pomyślales ze te nagrania prywante sa nagrywane własnie dlatego ,że zostało im miejsce???Wszystko o broniach i Wraith itd zostało też wysłane
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#40 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 16.01.2005 - |12:09|

Lol a pomyślales ze te nagrania prywante sa nagrywane własnie dlatego ,że zostało im miejsce???Wszystko o broniach i Wraith itd zostało też wysłane

Wyświetl post

Dokładnie, pellp. Radzę oglądać ze zrozumieniem odcinek, to się przydaje. :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych