Niema na co czekać. Kolejny serial który zostanie zakończony po kilku odcinkach, szkoda czasu i nerwów. Ja osobiście nie mam zamiaru oglądać żadnych nowych projektów tej stacji, dopóki go nie zakończą. Tylko takie oglądanie ma sens, przy takim podejściu do widza. Osobiście uważam, że żadne petycje nic nie zmienią. Jedyną szansą, na wymuszenie sensownego zakończenia, jest całkowity bojkot stacji. To jedyna sensowna forma nacisku.
Jak każdy serial. To nie tylko z SGU takie buty, i nie tylko ta stacja, ja już jakby przywykłem, że wszysto co dobre szybko się kończy..
Teraz tak naprawde nie ma co ogladac z czegos zahaczajacego o space opere. A ufnosc w "Blood and chrome" jest naprawde niezrozumiala. To juz "Caprica" byla beznadziejnym pomyslem, ale najwyrazniej idea prequela jest niesmiertelna. Jakis kompletny kretyn zaszczepil ja wsrod kompletnych kretynow i do dzisiaj nie chce ona umrzec. Niech ktos mi to wyjasni-jaki jest pozytek z prequela? Jaka ekscytujaca historie mozna opowiedziec w prequelu do Historii Napoleona? Hitlera? Co byloby prequelem ukryzowania Chrystusa? Albo inaczej: to moze niech ktos zrobi prequele Harry'ego Pottera, Matrixa, albo Gwiezndych wojen! A nie... damn you George Lucas, zrobiles je ty draniu! No dobra, zly przyklad, ale moze tak prequelik Kontaktu, Odysei kosmicznej 2001 (zrobmy Odyseje Kosmiczna 1945, wiecie-Roswell!) albo najlepiej-Godzilli! Prequel dla Drakuli! Prequel chrzestu Polski! prequel wyborow prezydenckich! Prequel sniadania! Prequel szczania! oh boy, to na pewno bedzie szalenie itneresujace! prequel prequel prequel! byscie sie zesrali z tymi prequelami, sequelami i duperelami.
Ja Ci powiem tak. Caprice lubiłem dużo dużo bardziej niż BSG.. to chodzi o magie i klimat. Osoba Twojego pokoroju może tego nie rozumieć. (no muszę się odwdzięczyć) Osobiście dla mnie BSG nie dorasta do pięt Capice, i nie oglądałem tego serialu poprzez pryzmat BSG którego finał na dziś dzień ocenie na 1/10, chodź dałem 5 za efekty przez co rozrywkę. Nie chodzi o.. hmm spójność i logikę na I miejscu, tylko o rozrywkę na pierwszym miejscu a dopiero potem spójność. Gusta są różne, i wyluzj trochę Nie bierz wszystkiego tak poważnie. Odsyłam do odcinka SG-1 w którym zdobyli technologię reaktorów Naquadach, z tą dziewczynką co O'Neill "porwał" różowy pies i te sprawy. A BaCh będzie zapewne taki sam jak pozostałe seriale, ale co z tego. No i odpowiedź na Twoje pytanie.. Rozrywka.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.12.2010 - |14:49|