Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co chcą obce rasy od statków Pradawnych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#21 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 01.11.2010 - |20:42|

Przypomnij sobie akcje z niebieskimi przechodzącymi przez wrota. Za dużo zakładasz na podstawie spoilerów.

w sumie masz rację ale ten cały temat to przewidywania i zastanawiając się dłużej to kto i w jakich okolicznościach pomyślałby coś takiego ? A wybuchającemu Destiny dowodzi ,,wylot'' Scotta i Rush który mówi przy wylocie ,,too late'' jak dobrze słysze

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:05|

• 0

#22 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:52|

i patrząc na badanie krwi w laptopie T.J. to Chloe ma w sobie coś nanitopodobnego

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:05|

• 0

#23 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |21:12|

Chodziło mi o to że wszystkie rozstawiające statki wraz z Destiny muszą się połączyć aby coś zbudować coś do czego plany ma Destiny a wykonać je mogą tylko te inne statki.Dlatego jest ich tyle i to jest celem Destiny aby pradawni mogli stworzyć coś na wzór między-galktycznej trasy lub szybkiego połączenia z 1 bardzo ważnym punktem(i tego chcą Niebiescy, "planów").Mam nadzieje że wszystko przejrzyście przedstawiłem tym razem. :D

Co sądzicie o tym??

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:06|

• 0

#24 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |21:16|

O dosłownym połączeniu i zbudowaniu czegoś to raczej nie myśle bo to nie transformers a połączone siecią podprzestrzenną raczej są bo Destiny niby skąd wiedziało gdzie się zatrzymać bo chyba ta informacja nie ma tysięcy lat ? A cel Destiny jest według mnie bardziej złożony niż stworzenie ,,drogi do wszechświata'' a on i tak sie jeszcze nie kończy
  • 0

#25 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |21:19|

Więc dlaczego jest tyle rozśiewaczek??
  • 0

#26 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |21:22|

Więc dlaczego jest tyle rozśiewaczek??

Wszechświat jest ogromny ! Wysłałbyś 1 Rozstawiacz na powiedzmy 1000< x galaktyk ? To byłby obłęd on by ,,siał'' wrota przez miliardy lat . A teraz inny temat : Destiny ma zastanawiającą budowę i założe się , że ma ona jakiś cel ( napewno nie do nieustannego łączenia się)

Użytkownik aster9990 edytował ten post 01.11.2010 - |21:23|

• 0

#27 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |21:34|

Mam jedno ważne pytanie : czy to niedociągnięcie czy tak miało być ale statki wroga zaraz po wyjściu z FTL zaczynają strzelać a to chyba nie jest możliwe ( chyba ,że mają sensory działające w hiper ... ) to chyba logiczne , że jak wyjdą to załączą oslony i potem namierzą wroga i strzelają ( to około 10 s trwa) a tu coś takiego o.O
  • 0

#28 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 02.11.2010 - |08:51|

A może po prostu obserwują przestrzeń wokół i gdy statek (Destiny) wyjdzie z FTL to oni zaczynają walić ze wszystkiego co mają bo się wcześniej przygotowali na taką możliwość.
  • 0
Dołączona grafika

#29 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 02.11.2010 - |10:29|

A ta fotka dowodzi , że obcy jednak nie chcą zniszczyć tylko osłon : http://img263.imageshack.us/i/buum.jpg

Jasne, zwłaszcza, że z trailera przyszłego odcinka wygląda na to, że ta scena będzie miała miejsce w tym tygodniu, a podpis pod trailerem, na stronie SyFy, brzmi: "Colonel Young is plagued by strange visions of an alien attack.". Więc nie byłbym taki pewien, czy dojdzie do jakiegokolwiek spotkania Tauri z Niebieskimi [;

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 02.11.2010 - |10:36|

• 0

#30 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 02.11.2010 - |11:46|

Było o tym kto z kosmitów jest dobry a kto zły ? Bo nie chce mi się przedzierać przez puszczę błędów że się tak wyrażę.   :lol: :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#31 v3harry

v3harry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02.11.2010 - |18:50|

Ktoś tu poruszył kształt Destiny, otóż wydaje mi się że ma taką dużą "dupę" przez to że pradawni wiedzieli że będzie leciał setki tysięcy/miliony lat, zrobili to dla lepszej efektywności oraz na wypadek awarii modułów (wiemy że statek miał ich 16 teraz leci na 15)

Destiny musi mieć jakiś Cel przez który gonią go niebiescy, uważam że Pradawni nei wysłali by statku ot tak, jeśli do o koła drogi mlecznej mamy inne galaktyki, powód jest, a kiedy go poznamy?

I nie wkurzajcie się na baduni, mnie również odrzuca jak ktoś robi dużo błędów składniowych oraz gramatycznych, ale udało mu się rozkręcić to martwe forum i za to szacun :))
  • 0

#32 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 02.11.2010 - |20:24|

Mi się wydaje że w którymś odcinku było o tym że ten napęd jest bardziej wydajny B) (optymalny na dłuższą metę) ale mogę się mylić.A i jeszcze jeśli Destin :D y miało znaleźć po prostu coś ciekawego to chyba wysłali by ich więcej, a skoro są wysłane w 1 kierunku nasuwa się myśl że cel jest 1.
I dzięki że ktoś poruszył w końcu temat że Destiny ma coś zbudować JEŚLI faktycznie ma coś zbudować ,powtarzam jeśli to jak myślicie co :blink: ??

Moim skromnym zdaniem są to wrota zasilane przez słonce :huh: ,albo coś o ogromnej mocy.Bo lepiej jest przekroczyć wrota niż lecieć kilkaset tysięcy lat statkiem :mellow: , nie uważacie??.
................................................................................................................Dołączona grafika.......................................................................................................................................................

A cha i mam jeszcze 1 pytanie myślałem że urządzenia Pradawnych mają jakieś zabezpieczenia ,więc jak Niebiescy weszli w świadomość innej osoby(człowieka) za pomocą kamieni?? :o

Użytkownik Buduni edytował ten post 02.11.2010 - |20:14|

• 0

#33 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 02.11.2010 - |21:18|

Ale pytanie jakie urządzenia bo to trzeba sprecyzować ? Starożytni byli również ludźmi więc ,,my'' mamy pozwolenie używania ich technologii. A kamienie zamieniają świadomości więc nie wiem jak to się ma do urządzeń , byc może mają zabezpieczenie.

Użytkownik aster9990 edytował ten post 02.11.2010 - |21:18|

• 0

#34 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 02.11.2010 - |23:09|

W sumie zastanawiające jest dlaczego tylko śledzą statek a nie dokonali jego abordażu . A i wydaje mi się , że dopiero Chloe zaczeła poznawać systemy statku , bo w sumie robi za szpiega . Destiny nie wygląda dobrze ale również nie ma śladów wwiercania się obcych co świadczy o jego ,,czystości'' od wroga . Przeznaczenie jest zabezpieczone przed intruzami hasłem . Rush złamał to hasło i dopiero wtedy uzyskał kontrolę nad statkiem , a gdyby ktoś zrobiłby to wcześniej napewno zmanipulował by lotem promu i zagospodarował się jakoś.

A co do wrót-aż dziwne że jeszcze(chyba?)nikt tu(na tym forum)o tym
nie pisał - wrota są produkowane na statkach klasy Destiny!

Wrota przypadkiem nie są (były) produkowane na rozstawiaczach ? Rush mówił o miejscu powstawania wrót , ale jak był na Rozstawiaczu i sami widzielismy tam ,,kolejke'' wrót . Jeśli Destiny miałoby możliwość produkowania źródeł energii za pomocą np: przelotu przez gwiazdę byłby to wielki plus i krok do powrotu ludzi na Ziemię. Znając magię seriali coś takiego za szybko by sie działo więc jeżeli coś takiego mają zaplanowane scenarzyści to ukarze się to w przed lub ostatnim sezonie . Buduni - na placówkę starożytnych bym nie liczył , bo oni nie dotarli tak daleko , a o łączeniu się statków już mówiłem wcześniej. Cały wszechświat jest ciekawy . Destiny ma wyraźnie 1 cel stworzenia . Zastanawia mnie pojemność generatora Rozstawiacza z ,,zielonymi'' otóż energia w nim spozytkowana starczyłaby na tunel = rozwalenie planety , więc czemu Destiny nie zostało zaopatrzone w taki generator ( wiem , że jest stary i wyciaga pewnie mniej niz 80% poprzedniej wydajności , ale wydaje się to i tak namiastką mocy temtego generatora.

Jeżeli urządzenia starożytnych miałyby blokadę przed obcymi to ,,zielonki'' nie korzystałyby z komputera pokładowego .

Użytkownik aster9990 edytował ten post 02.11.2010 - |23:11|

• 0

#35 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 03.11.2010 - |10:52|

Wrota przypadkiem nie są (były) produkowane na rozstawiaczach ? Rush mówił o miejscu powstawania wrót , ale jak był na Rozstawiaczu i sami widzielismy tam ,,kolejke'' wrót . Jeśli Destiny miałoby możliwość produkowania źródeł energii za pomocą np: przelotu przez gwiazdę byłby to wielki plus i krok do powrotu ludzi na Ziemię. Znając magię seriali coś takiego za szybko by sie działo więc jeżeli coś takiego mają zaplanowane scenarzyści to ukarze się to w przed lub ostatnim sezonie . Buduni - na placówkę starożytnych bym nie liczył , bo oni nie dotarli tak daleko , a o łączeniu się statków już mówiłem wcześniej. Cały wszechświat jest ciekawy . Destiny ma wyraźnie 1 cel stworzenia . Zastanawia mnie pojemność generatora Rozstawiacza z ,,zielonymi'' otóż energia w nim spozytkowana starczyłaby na tunel = rozwalenie planety , więc czemu Destiny nie zostało zaopatrzone w taki generator ( wiem , że jest stary i wyciaga pewnie mniej niz 80% poprzedniej wydajności , ale wydaje się to i tak namiastką mocy temtego generatora.

Rozstawiacze raczej tylko magazynują wrota i je roztawiają a pobierają je(za pomocą przesyłu) co pewien czas(jak się skończą ze statków klasy Destiny)
W sumie ten statek jest wielki i chyba nie bez przyczyny i mogą
tam być hale produkcyjne-i to nie tylko wrót

Ciekawe są te dwa cytaty ,ale skoro Destiny miałoby wystarczającą moc, tylko zablokowaną to czy Rusch nie odkryłby tego po odblokowaniu systemów statku???.A rozstawiacze chyba powinny mieć większą moc na wypadek gdyby musiały wyprodukować większą liczbę wrót na raz a następnie miały długą drogę do przebycia, ale mi się tylko tak wydaje!.A zastanawia mnie jedno jak Zieloni odblokowali systemy rozsiewajki??.Przecież ona powinna mieć zabezpieczenie takie jak "D", albo jeszcze lepiej żeby się nie dało go odblokować bez podłączenia pod "D",a tak wogle jak oni się tam dostali ,i skoro statek jest ogromny to czy niema ich tam więcej??.

Z innej beczki!!.
Pradawni musieli wiedzieć ile zajmie "D" podróż więc musieli brać pod uwagę że "D" napotka wrogów, być może że nawet zostanie przejęte, więc musieli(tak mi się zdaje) ukryć prawdziwy potencjał "D"(czyli jego cel ,informacje ,może jakąś broń lub "źródło mocy, albo plany jak je zbudować"),albo mogli zabezpieczyć się tak że każdy ze statków ma fragment tej informacji, planu.A połączenie "D" z nimi jest protokołem przesłania tych danych na "D".A "jeśli" mam racje to ta informacja musi być jeszcze jakoś ukryta tylko jak, jakimi zabezpieczeniami???
  • 0

#36 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 03.11.2010 - |15:13|

,ale skoro Destiny miałoby wystarczającą moc, tylko zablokowaną to czy Rusch nie odkryłby tego po odblokowaniu systemów statku???A zastanawia mnie jedno jak Zieloni odblokowali systemy rozsiewajki??.Przecież ona powinna mieć zabezpieczenie takie jak "D", albo jeszcze lepiej ,i skoro statek jest ogromny to czy niema ich tam więcej??

Zabezpieczenia też mnie dziwią ,a wracając do Rusha to on ,,odblokował '' statek , lecz zajął się manipulowaniem zegara . Destiny powinno miec wieloosobową załogę a Rush skupił się na jednym i nawet nie szukał jakichkolwiek nowinek ( on rozwiązuje teraźniejsze problemy) . Pewnie widziałeś że ,,drugi'' pokój kontroli ma więcej stanowisk i Rush już tego nie ogarnia , bo powoli traci zmysły.

A zielonych mogło być tam więcej ( może do nich pobudka nie dotarła) . Wielkość statku = wiecej tajemnic . Oba statki są wielkie , lecz ludzie jaka więcej problemów i odkrycia schodzą na boczny tor .

Ciekawi mnie odcinek 2x06 . Destiny byc może ma ,,moc'' komunikowania się z ludźmi . Dowodem są Rush i półkownik . Jest to jak najbardziej podkreślenie tajemnicy i ogólnego wrażenia SCI-FI w serialu.

Użytkownik aster9990 edytował ten post 03.11.2010 - |16:49|

• 0

#37 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 03.11.2010 - |17:41|

Mala poprawka: fotel w nic sie nie wkluwa. Takiej sceny nie bylo.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#38 MaTiRune

MaTiRune

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoZielona Góra (okolice)

Napisano 03.11.2010 - |18:15|

Hmmmm...
Panowie zapominacie o jednej rzeczy mianowicie o tym że pradawni byli badaczami i chcieli odkrywać. Nasze "D" moim zdaniem ma na celu poznawanie nowej części wszechświata ma odkrywać nowe planety, minerały, pierwiastki, rasy. Pradawni jak budowali "D" byli trochę w tyle z technologią albo specjalnie dali słabszą technologie np: żeby nie kusiła bardziej rozwiniętych ras. To tylko moje zdanie :)
  • 0

#39 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.11.2010 - |19:13|

Znalazłem chwilkę na przeczyszczenie tematu z dyskusji o ortografii. Zmieniłem temat też na bardziej... "tematyczny".

W ramach tematu powiem krótko bo merytorycznej końcówki nie doczytałem:

Podkreślę to pewne piękno tych obcych których poznaliśmy do tej pory. Tak do końca nie znamy ich intencji. Dosyć mocno interesują się oni na pewno samymi statkami Pradawnych i chcą wejść w ich posiadanie. Ostatecznie dla nich pewnie same statki są celem samym w sobie.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:14|

Log65: Happy camper

#40 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 03.11.2010 - |19:26|

Mam pytanko : dlaczego wszyscy mówią STATKI Destiny , ja sądzę , że Przeznaczenie jest tylko jedno . Skąd wyciągacie wnioski , że jest ich więcej?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych