Z nawracaniem i uswiadamianiem Towarzystwa Very Nienormalego dalem sobie juz spokoj - oni nawet tych maili nie czytaja, a fanow to maja w du..... Dla nich sa wazne tylko reklamy - wychodza z zalozenia ze skoro im nie placimy to i tak bedziemy ogladac to co wyswietla.Co do TVN, to są jakieś postępy? Może by tak im wysłać kilka maili, żeby wiedzieli, że cały czas istniejemy?
Telewizja polska i zagraniczna
Napisano 02.09.2003 - |17:03|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 02.09.2003 - |17:21|
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 02.09.2003 - |18:02|
We wtorki o godz. 18.00 na francuskim kanale M6 leci pierwsza seria SG - 1 . Właśnie skończył się odcinek 09. Trudno mi powiedzieć czy jeszcze w jakieś inne dni nadają serial bo dopiero dzisiaj moja "kochana" kablówka włączyła ten kanał. Będę go śledzić codzinnie i w razie czego dam zaraz znać Pozdrawiam
Napisano 02.09.2003 - |19:58|
No tak.. kilka dni temu skończył się sezon Smallville i dalej juz nie nadają. Wkurzające jest tylko to "To be continued..." na końcu każdego sezonu. Nadawali by PRZYNAJMNIEJ pierwszy odcinek następnego sezonu jako zakończenie.Jak im tam wparuję z moimi zbuntowanymi jaffa (Bra'tac i Teal'c na czele) to chyba zmienią zdanie. Tak właściwie to czy jakaś polska telewizja puszcza seriale do końca (przypominam, że telenoweli nie można zaliczyć do seriali)?
Polska TV kompletnie nie szanuje widzów
Kermita83
Napisano 02.09.2003 - |20:19|
TVN celuje w braku szacunku dla widzów, a przynajmniej tych lubiących SF. Na pytanie, dlaczego przerwano Babylon 5, odpowiedzieli, że wchodzi nowa ramówka z serialami dla młodzieży, dodając z rozbrajającą szczerością, że i tak chodzi tylko o oglądalność reklam.
Nasza telewizja przerwała niejeden serial SF, a i mylenie kolejności odcinków też nie należy do rzadkości. Facet bierze pierwszą z brzegu kasetę z półki i puszcza. Odcinek został wyemitowany? Został. A kolejnością przejmują się tylko jacyś maniacy, którzy śledzą film, zamiast kłócić się przy stole, i zachciewa im się jeszcze ciągłości wątków.
Napisano 02.09.2003 - |20:23|
Niestety wiadomo ze to jest bardziej chwyt producentów serialu. Takie przerywki zmuszają do dalszych zakupów kolejnych sezonów, co niestety jakoś nie działa w Polsce.Nadawali by PRZYNAJMNIEJ pierwszy odcinek następnego sezonu jako zakończenie.
Ech... w każdym bądź razie, przeczytałem ogólnikowo propozycje jesienne TVN... totalny koszmar! http://www.tvn.pl/now.asp
Najlepszy jest ten tekst:
Kasia i Tomek wspaniały serial? Na wspólnej? Argh! :-/Naszą specjalnością są też dobre seriale i filmy. Jesienią przedstawimy między innymi kolejne odcinki naszych seriali "Kasia i Tomek" oraz "Na Wspólnej",
Napisano 03.09.2003 - |08:43|
Napisano 04.09.2003 - |18:45|
Napisano 04.09.2003 - |18:52|
Napisano 04.09.2003 - |19:02|
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 04.09.2003 - |19:36|
Ale nie którzy poprostu są tak leniwi i to właśnie z lenistwa.
Ich alternatywą są właśnie lektorzy lub dubbing.
Ja czekam na HBO, aby ponagrywać trochę odcinków i zRIPować je na kompa.
Liczę na nich, a jak nie to zemsta będzie słodka i długa - póki nie pokaże się SG-1.
P.S. Sorki za odbiegnięcie od tematu, ale troszke się wciągnąłem. Za kłopot przepraszam.
Napisano 04.09.2003 - |21:28|
No to się przekonamy czy HBO jest słowne. Mam nadzieję, że dotrzymają obietnicy. Ja wprawdzie tego kanału nie mam ale to nie stoi na przeszkodzie, by inni sobie oglądali SG1 po polsku i z lektorem . Kciuki trzymam. Byle do stycznia.
HBO jeszcze ani razu nie zawiodło. Tak było w przypadku innych nadawanych tam seriali, np: kolejne serie "Rodziny Sporano" są nadawane na bieżąco (mają tylko mały poślizg w stosunku do premiery w USA, może jakieś 3 - 4 miesiące). Mam nadzieję, że zakupią od razu serię 5 i 6
Użytkownik Ruda edytował ten post 04.09.2003 - |21:29|
Napisano 04.09.2003 - |21:51|
A co do tych co narzekają na filmy z napisami to pewnie tacy co nie umieją płynnie czytać. Niestety wielu dziś takich. Analfabetyzm wtórny. Przerażające...
Napisano 04.09.2003 - |22:18|
Napisano 04.09.2003 - |23:17|
Napisano 05.09.2003 - |06:13|
Napisano 05.09.2003 - |11:03|
Napisano 05.09.2003 - |13:29|
Co do naszej TV to jest jaka jest puszczaja to co sie sprzeda wiec niestety stad mamy jakies Klany,manuele i inne badziewia ale na TVN to ja bym az tak nienarzekal jest to jedyna cywilizowana stacja z tych polskich bezplatnych popatrzcie na polshit i co tam leci to przeciez padaka totalna
Nie jest dobrze ale nie jest tez tragicznie jescze pare lat temu byl tylko polsat i publiczna i wtedy byl totalne g w TV
HBO to jest jednyna dobra stacja polskojezyczna dostepna u nas i wprawdzie robia troche za duzo powtorek ale trzymaja poziom i chca sie rozwijac co raz bardziej a pozatym obrali Polske za miejsce rozwoju na cala europe sr-wsch i niedlugo maja wporwadzic 2 kolejne kanaly a przyszlym roq nastepne wiec widac ze im zalezy na tym rynq naprawde bo wkoncu nie jestesmy malutkimi czechami tylko 40 mln krajem i jakis potencjal jest
Napisano 05.09.2003 - |13:57|
Trochę zdolność?? Powodzenia!niestety sci-fi jest kodowany videoguardem ktory niestety jeszcze nie jest do konca rozkodowany 'softwerowo' ale zawsze mozemy pojsc na bazarek i kupic dekoder 'hardwerowy', lub sobie sprobowac samem takowy skleic (trzeba miec troche zdolnosci)
Napisano 05.09.2003 - |15:12|
Prosba do moderatorow o przniesienie tego posta do tematu McGyver .ale zawsze mozemy pojsc na bazarek i kupic dekoder 'hardwerowy', lub sobie sprobowac samem takowy skleic (trzeba miec troche zdolnosci)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych