Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telewizja polska i zagraniczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#21 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.09.2003 - |17:03|

Co do TVN, to są jakieś postępy? Może by tak im wysłać kilka maili, żeby wiedzieli, że cały czas istniejemy?

Z nawracaniem i uswiadamianiem Towarzystwa Very Nienormalego dalem sobie juz spokoj :D - oni nawet tych maili nie czytaja, a fanow to maja w du..... Dla nich sa wazne tylko reklamy - wychodza z zalozenia ze skoro im nie placimy to i tak bedziemy ogladac to co wyswietla.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#22 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.09.2003 - |17:21|

Jak im tam wparuję z moimi zbuntowanymi jaffa (Bra'tac i Teal'c na czele) to chyba zmienią zdanie. :angry: Tak właściwie to czy jakaś polska telewizja puszcza seriale do końca (przypominam, że telenoweli nie można zaliczyć do seriali)?
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#23 Ruda

Ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.09.2003 - |18:02|

Dla wszystkich zainteresowanych !!!
We wtorki o godz. 18.00 na francuskim kanale M6 leci pierwsza seria SG - 1 :D :D :D . Właśnie skończył się odcinek 09. Trudno mi powiedzieć czy jeszcze w jakieś inne dni nadają serial bo dopiero dzisiaj moja "kochana" kablówka włączyła ten kanał. Będę go śledzić codzinnie i w razie czego dam zaraz znać :D Pozdrawiam :) :) :)
  • 0
Przekonanie to luksus tych, co stoją z boku...

#24 jKaeno

jKaeno

Wielki Organizator

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2003 - |19:58|

Jak im tam wparuję z moimi zbuntowanymi jaffa (Bra'tac i Teal'c na czele) to chyba zmienią zdanie. :angry:  Tak właściwie to czy jakaś polska telewizja puszcza seriale do końca (przypominam, że telenoweli nie można zaliczyć do seriali)?

No tak.. kilka dni temu skończył się sezon Smallville i dalej juz nie nadają. Wkurzające jest tylko to "To be continued..." na końcu każdego sezonu. Nadawali by PRZYNAJMNIEJ pierwszy odcinek następnego sezonu jako zakończenie.

Polska TV kompletnie nie szanuje widzów :angry: :angry: :angry:
  • 0

Kermita83

#25 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.09.2003 - |20:19|

U mnie, niestety, kablówka tak się przejęła zarządzeniem ministerstwa, że od stycznia praktycznie nie mam żadnych kanałów obcojęzycznych. Nie liczę Vivy i kanału sportowego, bo mnie to zwisa w obojętnych splotach :lol: . Skończyło się oglądanie RTL 2 i M6... i wraz z nimi SG-1 w obcych językach. Nie wiem, czemu się czepiacie niemieckiego dubbingu do Stargate. Oglądałam kilkanaście odcinków z różnych sezonów w takiej wersji i nie miałam żadnych pretensji. Niemcy robią świetne dubbingi (bardzo dobry StarTrek), w odróżnieniu od Francuzów. Głosy aktorów są dobrane tak, że na przykład można uwierzyć, że RDA nauczył się mówić po niemiecku :D :D. To samo było z Patrickiem Stewartem (kapitan Picard). Tylko w "1969" Daniel musiał mówić po francusku podczas spotkania z Katherine, bo w oryginale udawał Niemca :D.

TVN celuje w braku szacunku dla widzów, a przynajmniej tych lubiących SF. Na pytanie, dlaczego przerwano Babylon 5, odpowiedzieli, że wchodzi nowa ramówka z serialami dla młodzieży, dodając z rozbrajającą szczerością, że i tak chodzi tylko o oglądalność reklam. :angry:

Nasza telewizja przerwała niejeden serial SF, a i mylenie kolejności odcinków też nie należy do rzadkości. Facet bierze pierwszą z brzegu kasetę z półki i puszcza. Odcinek został wyemitowany? Został. A kolejnością przejmują się tylko jacyś maniacy, którzy śledzą film, zamiast kłócić się przy stole, i zachciewa im się jeszcze ciągłości wątków.
  • 0

#26 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.09.2003 - |20:23|

Nadawali by PRZYNAJMNIEJ pierwszy odcinek następnego sezonu jako zakończenie.

Niestety wiadomo ze to jest bardziej chwyt producentów serialu. Takie przerywki zmuszają do dalszych zakupów kolejnych sezonów, co niestety jakoś nie działa w Polsce.
Ech... w każdym bądź razie, przeczytałem ogólnikowo propozycje jesienne TVN... totalny koszmar! http://www.tvn.pl/now.asp
Najlepszy jest ten tekst:

Naszą specjalnością są też dobre seriale i filmy. Jesienią przedstawimy między innymi kolejne odcinki naszych seriali "Kasia i Tomek" oraz "Na Wspólnej",

Kasia i Tomek wspaniały serial? Na wspólnej? Argh! :-/
Log65: Happy camper

#27 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 03.09.2003 - |08:43|

...niestety prawda jest taka że większość seriali s-f jest bonusem przy zakupie produkcji dużych firm dokonywanych przez naszych tuzów multimedialnych... i to się chyba szybko nie zmieni, niestety...
  • 0

#28 emcist

emcist

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04.09.2003 - |18:45|

Panie i panowie chciałem się tylko przypomnieć, że HBO obiecało zakup 5 sezonu od stycznia. Więc jak na razie zostało nam kilka miesięcy i będzie można oglądać "piątkę" po polsku, a nie w niemieckim, słowiańskim, czeskim lub innym nie ludzkim języku :-) ;)
  • 0

#29 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 04.09.2003 - |18:52|

No to się przekonamy czy HBO jest słowne. Mam nadzieję, że dotrzymają obietnicy. Ja wprawdzie tego kanału nie mam ale to nie stoi na przeszkodzie, by inni sobie oglądali SG1 po polsku i z lektorem :). Kciuki trzymam. Byle do stycznia. A w styczniu tak czy siak nowe odcinki SG1. Na Sci-Fi 7 sezon daleeeeej ;).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#30 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 04.09.2003 - |19:02|

Ja tam osobiście wolę z napisami :D . A co do drugiej połowy siódmego to chyba będzie na Sky One.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#31 emcist

emcist

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04.09.2003 - |19:36|

Ja tysh wole z napisami, ale dużo ludków, których znam nie zabardzo chcą oglądać z napisami, jęczą, że za szybko idą lub nie równo lub inne wymówki.
Ale nie którzy poprostu są tak leniwi i to właśnie z lenistwa.

Ich alternatywą są właśnie lektorzy lub dubbing.

Ja czekam na HBO, aby ponagrywać trochę odcinków i zRIPować je na kompa.

Liczę na nich, a jak nie to zemsta będzie słodka i długa - póki nie pokaże się SG-1.

P.S. Sorki za odbiegnięcie od tematu, ale troszke się wciągnąłem. Za kłopot przepraszam.
  • 0

#32 Ruda

Ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |21:28|

No to się przekonamy czy HBO jest słowne. Mam nadzieję, że dotrzymają obietnicy. Ja wprawdzie tego kanału nie mam ale to nie stoi na przeszkodzie, by inni sobie oglądali SG1 po polsku i z lektorem . Kciuki trzymam. Byle do stycznia.

HBO jeszcze ani razu nie zawiodło. Tak było w przypadku innych nadawanych tam seriali, np: kolejne serie "Rodziny Sporano" są nadawane na bieżąco (mają tylko mały poślizg w stosunku do premiery w USA, może jakieś 3 - 4 miesiące). Mam nadzieję, że zakupią od razu serię 5 i 6 :D

Użytkownik Ruda edytował ten post 04.09.2003 - |21:29|

• 0
Przekonanie to luksus tych, co stoją z boku...

#33 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 04.09.2003 - |21:51|

Oby. Ja tam nic do HBO nie mam. Bardzo porządna stacja. Pewno dlatego, że płatna ;). Mam nadzieję, że potraktują fanów SG poważnie. Chyba te ich odpowiedzi na maile nie były tylko tak na odczepnego. Może deczko się czepiam ale to przez proceder jaki uskuteczniają inne kanały. Tzn. puszczanie jednej czy dwóch serii i przerywanie emisji. Po prostu kanał. Oby tym razem tak nie było.
A co do tych co narzekają na filmy z napisami to pewnie tacy co nie umieją płynnie czytać. Niestety wielu dziś takich. Analfabetyzm wtórny. Przerażające...
  • 0
"...something takes a part of me..."

#34 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 04.09.2003 - |22:18|

...HBO ma prawa do emisji sg , pytanie czy będzie emitowane w polskiej wersji...
  • 0

#35 Pidor

Pidor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.09.2003 - |23:17|

Co do dekodowania Cyfry+ sie nie da (przynajmniej na razie) Wizja Ś.P. i tylko przy Polsacie mozna coś pokombinować (nie wiadomo jak długo )
  • 0

#36 emcist

emcist

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 05.09.2003 - |06:13|

Normalnie jest to mało możliwe do zrobienia, ale jeżeli ktoś posiada kartę TV w kompie, to ja nie widzę, żadnego problemu z rozkodowywaniem C+, HBO, Cyfry lub czego koliwek. Następnie Rozkodowany obraz za pomocą wyjścia TV z grafiki(np.) można sobie oglądać filmiki na naszym TV. :D
  • 0

#37 Pidor

Pidor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.09.2003 - |11:03|

Ty mówisz o kablówce a ja o pakiecie z satelity stąd rozbieżność.
  • 0

#38 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 05.09.2003 - |13:29|

Dokladnie z pakietami z anten SAT jest gorzej bo trzeba miec w kompie karte DVB (tuner SAT) a to ustrojstwo troche kosztuje :( wiec nie jest tak latwo kiedys sie krecilem w tym temacie nie jest az tak latwo to wszystko rozkodowac :(
Co do naszej TV to jest jaka jest puszczaja to co sie sprzeda wiec niestety stad mamy jakies Klany,manuele i inne badziewia :angry: ale na TVN to ja bym az tak nienarzekal jest to jedyna cywilizowana stacja z tych polskich bezplatnych popatrzcie na polshit i co tam leci to przeciez padaka totalna :(
Nie jest dobrze ale nie jest tez tragicznie jescze pare lat temu byl tylko polsat i publiczna i wtedy byl totalne g w TV
HBO to jest jednyna dobra stacja polskojezyczna dostepna u nas i wprawdzie robia troche za duzo powtorek ale trzymaja poziom i chca sie rozwijac co raz bardziej a pozatym obrali Polske za miejsce rozwoju na cala europe sr-wsch i niedlugo maja wporwadzic 2 kolejne kanaly a przyszlym roq nastepne wiec widac ze im zalezy na tym rynq naprawde bo wkoncu nie jestesmy malutkimi czechami tylko 40 mln krajem i jakis potencjal jest
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#39 jasiu

jasiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 05.09.2003 - |13:57|

niestety sci-fi jest kodowany videoguardem ktory niestety jeszcze nie jest do konca rozkodowany 'softwerowo' ale zawsze mozemy pojsc na bazarek i kupic dekoder 'hardwerowy', lub sobie sprobowac samem takowy skleic (trzeba miec troche zdolnosci)

Trochę zdolność?? Powodzenia! :lol:
  • 0

#40 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 05.09.2003 - |15:12|

ale zawsze mozemy pojsc na bazarek i kupic dekoder 'hardwerowy', lub sobie sprobowac samem takowy skleic (trzeba miec troche zdolnosci)

Prosba do moderatorow o przniesienie tego posta do tematu McGyver :) .
  • 0
There is always a bigger fish.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych