Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 054 - S05E06 - Everything Is Illuminated

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (10 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

2. 9 (3 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

3. 8 (4 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

4. 7 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 07.11.2010 - |21:37|

Nie, jedynie zasugerowałeś, że gwałty są na tyle małym złem, że za parę lat bedziemy obserwowac Dextera zabijającego za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym. Żałość!

Nie zasugerowałem, że są małym złem!!! Gdybym napisał, że za speeding będzie zabijał w sezonie 6 to mogłabyś tak wnioskować. Ale do 10 są jeszcze po drodze pobicia, kradzieże, cudzołóstwo i masturbacja. Gwałt jest gorszy od wszystkich powyższych, ale nie aż tak zły, jak morderstwo. Nic więcej na myśli nie miałem.

Słowa ostatniej ofiary Dextera - "Ta ostatnia [cenzura!] jeszcze żyje", dobitnie dowodzą, że gwałciciele dobrze wiedzieli o morderstwach. A to sprawia, że są współwinni zbrodni.

a ja wiem, że w Sudanie mordują. Czy jestem współwinny tamtych zbrodni? Wiedzieć o tym, że ktoś morduje, a brać w tym udział (jako sprawca, współsprawca lub zleceniodawca) to nie to samo.
A zanim mnie zaatakujesz - to nie znaczy, że moim zdaniem niezawiadomienie policji o morderstwie jest "małym złem". A już w ogóle nie twierdzę, że ten koleś za te morderstwa odpowiedzialny nie jest. Po prostu jeszcze tego nie wiemy (a więc zapewne nie wie tego sam Dexter). Być może menel z baru, którego zarąbał Dexter w pierwszym odcinku sezonu też mógł być seryjnym mordercą. Ale tego nie wiemy i dlatego Dextera potępiamy.
  • 0

#22 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.08.2011 - |22:12|

Jest to epizod, w którym było całe mnóstwo świetnych scen na bardzo wysokim poziomie, zmieszanych niestety ze słabymi i nielogicznymi (najlepszy przykład to cała akcja w magazynie, wprost rewelacyjnie ułożona, wszystko sicher, a tutaj nagle koleś ucieka z bagażnika, Dexter go podrzuca na miejsce zbrodni i wszyscy udają, że tak powinno być, no właśnie nie! To było słabe i nie pasowało do całej, naprawdę znakomitej całości, jak można było przyjąć głupią, wyssaną z palca teorię Masuki? - ten zgrzyt spowodował że musiałem obniżyć ocenę o 2 punkty - 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych