Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sherlock

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.01.2012 - |23:33|

202 - średnio, słaba i malo interesująca sprawa. Halucynacja mi przyszła do głowy szybciej niż Sherlockowi, tak samo sposób w jaki działał nakrotyk. 6/10

203
Pierwsza scena - wiadomo było, że Sherlock "nie żyje", nawet nie musieli tego mówić.
To, że Sherlock musi popełnić samobójstwo, było wiadome jak tylko wyszli od dziennikarki ... a najważniejsze - Sherlock się skapnął jaki jest końcowy plan Morieartiego. Wiedząc to, mógł ominąc przeciwstawienie się jego planowi i skupić się na tym by go zniweczyć w jedynym miejscu, w którym było wiadomo co się stanie, samobójswtie Sherlocka.
To, że nie było widać jak Sherlock uderza z impetem o chodnik oraz to, że nie ma Molly w końcówce serialu mnie tylko utwierdziło w tym, że Sherlock żyje (i oczywiscie Molly mu w tym pomogła).

Jedyne co mnie naprawde zaskoczyło to samobójstwo Moriartiego, no ale nie po to uknuł on idealny plan aby teraz na sam koniec Sherlock się wymigał ... szkoda tylko, że Moriarti się nie skapnął, że Sherlock od dawna zna zakończenie i ma już plan aby je zmienić.

9/10

Ps. Niepotrzebnie pokazali Sherlocka w końcówce, ale to pewnie dla tych nie kumatych by nie płakali na forach i nie wysyłali listów do stacji telewizyjnej z żalami ;).

Użytkownik Modes edytował ten post 17.01.2012 - |23:35|

• 0

#22 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.01.2012 - |00:09|

Ja wiedziałem, że Sherlock żyje od pierwszej sceny ponieważ scenarzystą jest Moffat. Powtórzył ten sam głupi schemat co w Doctor Who. :| Osobiście postanowiłem nie oglądać niczego, do czego przykłada on ręki. Bardzo nie lubię jego twórczości, chociaż kilka scenariuszów z pierwszych sezonów Doctor Who mu wyszło (ale wtedy go w ryzach trzymał RTD, który mimo że też szalony, to jakoś lepiej sobie radził, haha).

Użytkownik Magnes edytował ten post 18.01.2012 - |00:10|

• 0
http://magory.net - moja strona

#23 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.01.2012 - |21:53|

Ja wiedziałem, że Sherlock żyje od pierwszej sceny ponieważ scenarzystą jest Moffat. Powtórzył ten sam głupi schemat co w Doctor Who. :| Osobiście postanowiłem nie oglądać niczego, do czego przykłada on ręki. Bardzo nie lubię jego twórczości, chociaż kilka scenariuszów z pierwszych sezonów Doctor Who mu wyszło (ale wtedy go w ryzach trzymał RTD, który mimo że też szalony, to jakoś lepiej sobie radził, haha).

Ja nie "piłem" do ciebie, każdy ma prawo do swojego zdania.
Dla mnie lepszym zakończeniem by było jakby nie pokazali Sherlocka na końcu ... ale się nie dało bo (i tu wyjaśniłem dlaczego).
  • 0

#24 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.01.2012 - |22:19|

A ja też nie piłem do ciebie. :) Ot, tak skomentowałem ogólnie. Jestem uzależniony od komentowania niestety. ;) Zgadzam się, że lepiej by było, gdyby nie pokazano, że Sherlock żyje.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#25 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 18.01.2012 - |22:36|

A teraz znowu ponad rok czekania znając UK. A może nawet więcej.
  • 0

#26 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.01.2012 - |23:03|

A jest informacja czy będzie 3eci sezon?
  • 0

#27 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.01.2012 - |23:11|

Jest, chyba wczoraj podali.

#28 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.12.2012 - |12:07|

Obejrzałem 1 sezon w 3 dni i stwierdzam, że to świetna produkcja, z małym wyjątkiem jakim jest fatalny, nudny 2 odcinek.
Jest to taka lajtowa produkcja do obejrzenia w któreś tam popołudnie. Mnie główni bohaterowie bardzo przypadli do gustu i nie mam im nic do zarzucenia. Nie drażnią, ani nie irytują, do tego bardzo dobrze zagrani. Poboczne postacie też plus.
Ja polecam, czas leci nie wiadomo kiedy.
  • 0

#29 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.01.2013 - |11:02|

2 sezon trzyma poziom, a nawet jest lepiej, bo nie ma tak słabego odcinka jak 1x02.
Niezły cliff na końcu i szczerze mnie zastanawia jak Sherlock to zrobił. Liczę na jakieś satysfakcjonujące wyjaśnienie. Ciekawe czy to już koniec Moriarty'ego? Fajna postać i do tego dobrze zagrana. interesuje mnie też panna Adler, trochę mało jej było, może jeszcze wróci, bo to był najlepszy odcinek z jej udziałem.
Z utęsknieniem czekam na kolejny sezon.
  • 0

#30 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 21.01.2013 - |16:17|

Trochę sobie poczekamy :( Może nawet rok. Podobno mają zacząć kręcić w marcu, o ile znowu nie przesuną terminu.
Adler raczej nie wróci, ale to tylko moje zgadywanie.
  • 0

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.01.2013 - |21:38|

Niezły cliff na końcu i szczerze mnie zastanawia jak Sherlock to zrobił. Liczę na jakieś satysfakcjonujące wyjaśnienie.

Zagadka wyjasniona ... czy satysfakconująco? Dla mnie TAK ;)

https://www.facebook...528916927128992

• 0

#32 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 30.01.2013 - |02:59|

Niezły cliff na końcu i szczerze mnie zastanawia jak Sherlock to zrobił. Liczę na jakieś satysfakcjonujące wyjaśnienie.

Dla mnie tylko opcja pierwsza ma sens ew. trzecia. :P

http://kwejk.pl/obrazek/1477635

• 0

#33 Petrosdbz20

Petrosdbz20

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 06.04.2014 - |22:19|

I tym serialem słabe zainteresowanie?

• 0

#34 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.04.2014 - |17:59|

3 sezon

Zacząłem oglądać i jako typowa rozrywka serial wpasowuje się idealnie, niestety realności w nim za grosz. Scenarzyści momentami mocno płyną, wymyślając coraz dziwniejszą fabułę. Serial jak dla mnie ratują aktorzy i dużo humoru. Generalnie jednak nie jest to moja bajka. Drugi epizod był przezabawny, naprawdę uśmiałem się, a rzadko mi się to zdarza oglądając jakiś film samemu. Polecam, zagadka taka sobie, ale humor pierwsza klasa.

Użytkownik Macmax edytował ten post 30.05.2014 - |19:13|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych