samo miasto Atlantis, jest tak ogromne, iż poznawanie jego tajemnic potrwa naprawdę długo, aż w końcu przyjdzie czas, iż dowiemy się jaki jest rzeczywisty cel, rzeczywisty powód istnienia miasta... Będzie to coś wielkiego, niesamowitego o wręcz kosmicznym znaczeniu, jednak na takie informacje przyjdzie nam poczekać kilka sezonów.
A ja myślę, że SGA znajdzie gdzieś w mieście zahibernowanych pradawnych. Którzy pomogą im w walce z Wraiths, a także odkryją resztę tajemnic ATLANTIS. Niewykluczone że znajdą inne takie miasto w galaktyce – skoro pradawni potrafili zbudować jedno miasto to musi ich być więcej no bo po co budować tylko jedno miasto ?? - na pewno jest ich tam więcej, a z każdym miastem kolejne tajemnice
- tylko żeby do każdego miasta nie kręcili osobnego serialu
Hymm... teraz po obejrzeniu odcinka 1x13 nasuneła mi się jedna rzecz na myśl:
zdałem sobie sprawę dlaczego w drugim sezonie ma być połączenie z Ziemią – no po to, że jak tak dalej pójdzie to zostanie cosik mało osób w ATLANTIS. Zdecydowanie za dużo ludzi ginie! Wg moich wyliczeń to już ich powinno trochę mniej być niż jest faktycznie, a co tu mówić o reszcie skoro zostało jeszcze jakieś 8 albo 9 odcinków? Mam nadzieję że szybko będzie 2 sezon bo jak tak dalej pójdzie to będziemy oglądali dialogi Weir i Shepparda, bo nawet Wraith zginą
No i mam nadzieję że w 2 sezonie zacznie mniej ludzi ginąć bo przecież populacja ludzka też jest ograniczona
A tak wogóle to mam wrażenie że w 2 sezonie nas naprawde czymś zaskoczą. Poprostu aż się doczekać nie mogę
:clap: