Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mad Men

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#21 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 02.08.2010 - |12:38|

S04.E01
W czasie "nieobecności" serialu bohaterowie zainstalowali się w nowym biurze i zaczynają się rozkręcać.
Don na początku trochę niewyraźny, krzyczy na ludzi, sam nie wie czego chce. W końcówce epizodu przemyślał sobie swoje problemy i chyba wraca "do pionu" ;-)
Spokojny początek.
Na szczęście chleją i jarają bez zmian czyli zawsze i wszędzie :lol:
  • 0

#22 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 02.08.2010 - |19:24|

Rewolucja w serialu zaserwowana nam pod koniec 3. sezonu dała znakomity efekt. Takiego układu się nie spodziewałam.

Zaległości nadrobione. Teraz czekanie na każdy nowy odcinek będzie bardzo niefajne ;)
  • 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.08.2010 - |20:29|

4x01
Bardzo dobre wprowadzenie do s4 zapowiadające walkę Dona o rozwój agencji w zgodzie z nowym, zmieniającym się światem na który jak widać konserwatywni właściciele firm nie są jeszcze w pełni gotowi.

Joan na stanowisku co cieszy bo to kobieta klasą.

Poza tym wiadomo:
KLIMAT
KLIMAT
i jeszcze raz KLIMAT

Zobaczymy jak wygląda rewolucja kulturalna od środka a temat to bardzo wdzięczny i wielce obiecujący w s4.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.08.2010 - |21:33|

Jeszcze trochę i nadrobię zaległości, póki co będę krótko komentował poszczególne odcinki bo naprawdę warto:
II.05
genialny, oglądałem cały czas na kolanach, nie mam słów, coraz bardziej podoba mi się postać Peggy, widać jak ewoluuje, jak się zmienia z prostej, wiejskiej, pobożnej dziewczyny w kobietę sukcesu, pewną siebie, awansującą nie tylko w hierarchii zawodowej ale i również jako kobieta, piękna scena przy stole Draperów i rozmowa o soli:)
świetny serial - 10/10 za ten odcinek
II.06
ojoj, rozkręca się nam coraz bardziej ten znakomity, pełen dramaturgii serial, świetna scena z Duckiem i jego psem, jak nie chce przy nim pić, więc wyrzuca go za drzwi i finito:), ekstra, w ogóle jest cała galeria tak zadziwiających postaci, w których rozgrywa się cały dramat ludzkiego życia. I jeszcze jedno - wspaniały żółty strój plażowy Betty, cudeńko:) 9/10
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.08.2010 - |19:34|

4x02

Znakomity odcinek z przyjęciem Bożonarodzeniowym.
Każdy wątek wybornie poprowadzony.
Dojrzały serial który ogląda się przykutym do ekranu wzrokiem bo nie ukrywam że dla mnie jest to dodatkowo uczta dla oka.
Mistrzostwo stylizacji i klimatu z pełnymi życia postaciami.

Użytkownik Quendi edytował ten post 14.08.2010 - |19:34|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#26 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 14.08.2010 - |22:33|

To trochę znowu pomieszam, odcinek II.07, można napisać słynny bo już komentowany
no cóż jakiś taki bez olśnienia, ale końcówka fantastyczna, piękne teksty, szczególnie pseudokomika Baretta, jazda w ciszy na końcu Betty i Dona rewelacja! No i ta scena w parku ze śmieciami, ha! to piękne, jaki to szok budzi dzisiaj, ale w latach 60-tych norma, za takie kruczki 9/10.
II.08
świetny odcinek, coraz większą rolę zaczynają odgrywać w tym świecie kobiety, stają się silne, niezależne, mają coraz więcej do powiedzenia. Cała trójka Peggy, Joan i Betty znakomicie to oddają, doskonale widać tą przemianę - 9,5/10
II.09
podziwiam twórców MM w jaki niespotykany sposób potrafią pokazać problemy bohaterów, rozwody, alkoholizm, przerost ambicji, widziałem dużo filmów, ale tak pokazanych to jeszcze nigdy, piękna stylizacja i taka wyniosła elegancja - 9,5/10.
II.10 jest to tak piękny wizualnie serial, że nawet słabszy odcinek II.10 ma też swój urok, nie było w nim intryg, knowań a i tak oglądało się świetnie - małżeńskie perypetie Dona i Betty pełne są napięcia i takiej mrocznośći, która drzemie i w Donie i w Betty - 8/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 03.09.2010 - |21:00|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#27 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.08.2010 - |12:57|

Po obejrzeniu trzeciego epizodu (s04e03) nie można narzekać - serial się rozkręca.
Zaczynamy 1965, rok zabójstwa Malcolma X, początek Wietnamu, uchwała Kongresu o obowiązku umieszczania na opakowaniach papierosów infa o szkodliwości palenia (LUCKY STRIKE :rolleyes: ), pierwsze w historii zdjęcia powierzchni Marsa (sonda Mariner), wyścig w Kosmos w najlepsze.
Z trzeciego epizodu - Joan u ginekologa schodzi z "kozła" po badaniu a lekarz jara sobie w najlepsze - co za czasy!

Użytkownik Mdeem edytował ten post 16.08.2010 - |12:57|

• 0

#28 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.08.2010 - |16:28|

4x05
Pięknie się rozkręcił ten sezon. Wspaniały popis praktycznie każdej postaci w serialu gdyż nie tylko Don i Betty są na tapecie.

Czy kogoś dziwi jeszcze że ten serial w każdym sezonie wygrywa ?

Majstersztyk i tyle.

P.S. Zdecydowanie przydało by się kodowanie na 1,45GB a nie 1,09GB. Może na 19" lcd nie robi to różnicy ale na 50" plazmie widać braki w kodowaniu. s1 w wersji 2GB ŻYLETA.
  • 0

#29 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.08.2010 - |16:41|

Mnie nie dziwi. Serial ma genialnego showrunnera, który już klasę pokazał w The Sopranos. Wydobywa ze swoich scenarzystów 100%. Moim zdaniem Breaking Bad bardziej zasługiwało za trzeci sezon, ale ocenianie w Emmy jest jakie jest, finał trzeciego sezonu, to majstersztyk, który wywrócił serial do góry nogami.
  • 0

#30 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 10.09.2010 - |01:16|

Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon.

Zdecydowanie wciągnąłem się w "Mad Men" od pierwszych sekund. Wcześniej miałem podobnie tylko z "Twin Peaks".

Tak jak było wcześniej pisane: genialna stylizacja, oddanie epoki, której już dawno nie ma. Świetny motyw także z wplataniem wydarzeń 1960 roku (kampania prezydencka Nixon vs Kennedy).

Poza tym, Christina Hendricks to moja absolutna jedynka wśród serialowych aktorek.
  • 0

#31 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.09.2010 - |21:10|

Serial jest wart tego żeby choć jednym zdaniem opisać każdy odcinek, II.11 - dla mnie po raz kolejny rewelacja, ten serial ma jakąś ukrytą magię, że mimo że niewiele się może dzieje chce się oglądać dalej, dalej bez końca, bez wytchnienia...,
Don Draper jest coraz bliżej przeskoczenia w kategorii "moi ulubieni bohaterowie seriali" niezapomnianego Tony'ego Soprano, jeszcze kilka takich odcinków i życie Dona będzie kalką mojego życia:) - 10/10.
  • 0

#32 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 15.09.2010 - |22:11|

Pewnie że jest wart, ale co tu pisać? Ten serial po prostu się ogląda i delektuje każdą minutą :)
  • 0

#33 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 15.09.2010 - |22:23|

Dwa smutne spostrzeżenia po drugim sezonie.

Przerażające jest, że po 50 latach wciąż są ludzie, którzy tak jak żona Dona uważają, że bicie dzieci jest najlepszym środkiem wychowawczym.

Przerażające jest, że po 50 latach wciąż są ludzie, którzy homoseksualistów nazywają zboczeńcami (odsyłam do tematu podsumowującego finał TB) tak jak Cosgrove.
  • 0

#34 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 15.09.2010 - |22:43|

W sumie przeciętny Polak, to by się idealnie wpasował na Madison Avenue :D.
  • 0

#35 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.09.2010 - |20:39|

4x08
Ten epizod (jak i poprzednie) tylko umocnił moje przekonanie że s4 jest najlepszym ze wszystkich o ile to jeszcze możliwe.
Znakomita Joan, rozmową w windzie wprost mnie rozwaliła.
Ta kobieta jest klasą sama dla siebie, nie tylko jeśli chodzi o urodę, strój i elegancję ale też zrozumienie działającego świata.

To zadziwiające jak można z prostych spraw codziennych stworzyć takie arcydzieło.
Niby "nic się nie dzieje" prócz MAGII wylewającej się z ekranu :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 17.09.2010 - |20:40|

• 0

#36 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.09.2010 - |15:12|

II.12
znakomity jak każdy z II sezonu, pełen emocji, dowiadujemy się znacznie więcej o wcześniejszym życiu Dona - Dicka, piękne sceny Betty, cóż to za kobieta, nieodgadniona i tajemnicza, niby rozważna, ułożona, a za chwilę wulkan złej energii i złośliwości - 9/10.
II.13
finał delikatnie rozczarowujący, dużą wagę twórcy przywiązali do wydarzeń na Kubie, najciekawsze sceny znowu z udziałem Bets:) natomiast coraz bardziej utożsamiam się z Donem - usatysfakcjonowany zawodowo, niekoniecznie rodzinnie...
Cały 2 sezon lepszy od pierwszego, praktycznie za całość moja ocena to 9,5/10, do ideału zabrakło mi więcej golizny (takie piękne aktorki, a nic nie pokazały:)))

Użytkownik Macmax edytował ten post 19.09.2010 - |15:13|

• 0

#37 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 22.09.2010 - |01:39|

Sezon 3.

WOW. To było coś. Nie dość, że cały praktycznie przesiedziałem w oczekiwaniu na odcinek z zamachem na JFK, to jeszcze tyle się zmienia - w życiu osobistym, jak i zawodowym bohaterów. Teraz muszę poczekać na emisję całego sezonu czwartego i od razu się za niego zabieram ;)
  • 0

#38 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.10.2010 - |11:19|

4x10

Tego jeszcze nie grali. Myślicie, że Lucky Strike odejdzie? No i znienacka chyba pierwszy [cenzura!] poleciał w serialu, nie?
Reakcja taka jak i u bohaterów :D.
  • 0

#39 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.10.2010 - |18:21|

4x10

Jak na razie Mad Men s4 to dla mnie nr 1 tego sezonu. Fabułą i klimatem serial wgniata w ziemię.
  • 0

#40 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.10.2010 - |11:11|

4x10
... Myślicie, że Lucky Strike odejdzie? ...

W związku z tym, że jak pisałem wcześniej: "Zaczynamy 1965 rok ..., uchwała Kongresu o obowiązku umieszczania na opakowaniach papierosów infa o szkodliwości palenia"
spodziewam się "papierosowej" zadymy - albo: Patrzcie, my pierwsi zrezygnowaliśmy z obsługi koncernów tytoniowych, albo błaganie Lucky Strike'a o nową kampanię - generalnie spodziewam się lądowania na cztery łapy :lol:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych