Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 115 - S06E16 What They Died For

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#21 Korzi

Korzi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 77 postów
  • MiastoSanok

Napisano 19.05.2010 - |16:37|

Sawyer

Powód dla którego wszyscy zginęli i czemu ich sprowadził był chyba jasny od bardzo dawna.

Nie aż od tak dawna. Zaledwie od początku tego sezonu mniej więcej.

Śmierć (?) Richarda bezsensownie przedstawiona. Taka niegdyś ważna postać dla wyspy i rozbitków.Dowiedzieliśmy się, że jest drugi po Jacobie [...]

Nie było dosłownie pokazane że zginął. Jeśli by go potraktował tak jak Eko kiedyś, to co innego :P Chociaż kto wie

Użytkownik Korzi edytował ten post 19.05.2010 - |16:44|

• 0
Dołączona grafika
EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON
4 8 15 16 23 42..... >> DESTINY FOUND <<

#22 Snow

Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.05.2010 - |16:40|

Według mnie,
Flocke obiecał Benowi Alex (zapewne żyjącą), a nie żadną wyspę!

Użytkownik Snow edytował ten post 19.05.2010 - |16:41|

• 0

#23 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 19.05.2010 - |16:53|

Eh ludzie ludzie Ben to cwaniak! Manipulator taki jak Dymek! I pamiętajcie mądre słowa - "KTO mieczem wojuje ten od miecza ginie". Ben zmanipulował dymka tak jak on jego. W finale Ben przyczyni się do zabicia Dymka i pewnie przy tym sam zginie. Zemści się :)

Też istotna rzecz jest a wy tu nawet nie piszecie :) Proch ludzki! To jeśli proch nie zostanie spalone bądź ciało to Dusze uwięzione będą na wyspie :).

Użytkownik Azazell edytował ten post 19.05.2010 - |16:58|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#24 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 19.05.2010 - |19:01|

Mnie strasznie jarają te alternatory. Desmond takie akcje tam odwala, że whoa :) A to, że Hugo już wie kto kim jest - widać pamięta już życie na wyspie - jest świetne.

Ktoś mi wytłumaczy jedynie "What they died for"? Bo nie zrozumiałem.
  • 0

#25 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 19.05.2010 - |19:09|

Proch ludzki! To jeśli proch nie zostanie spalone bądź ciało to Dusze uwięzione będą na wyspie

Ciekawe czy to dlatego obrządek pogrzebowy u Othersów przewidywał spalenie zwłok? I to dlatego Flocke wrzucił Jacoba do ognia - by nie pokazywał się jako duch?

Skąd Hurley kojarzy Anę-Lucię? Przypomniał sobie nawet takie szczegóły z tamtego życia?

Ciekawe czy to ma znaczenie, że Jack na początku serialu obudził się tak blisko serca..?

Mała nieścisłość: najpierw Flocke obiecuje Benowi Wyspę, parę godzin później mówi mu, że chce ją zniszczyć.

A tak pozatym: ile czasu Ben, Rysio i Miles szli do Othersville? :P

Użytkownik Grzebul edytował ten post 19.05.2010 - |19:11|

• 0

#26 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 19.05.2010 - |19:17|

Skąd Hurley kojarzy Anę-Lucię? Przypomniał sobie nawet takie szczegóły z tamtego życia?

Wydaje mi się, że zarówno Des, Hurley u Libby pamiętają już zupełnie wszystko. Charlie pewnie też, dlatego ten jego koncert to taka kulminacja.
  • 0

#27 F13

F13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 19.05.2010 - |19:24|

Wydaje mi się, że zarówno Des, Hurley u Libby pamiętają już zupełnie wszystko. Charlie pewnie też, dlatego ten jego koncert to taka kulminacja.

A nie wybierają się czasem na koncert syna Jacka?? Ta sukienka dla Kate nie pasuje za bardzo do koncertu rockowego:)

Btw - przypomni mi ktoś, dlaczego w 4 sezonie Widmore powiedział do Bena, że ten nie może go zabić?

Użytkownik F13 edytował ten post 19.05.2010 - |19:25|

• 0

#28 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 19.05.2010 - |19:25|

Aaa rzeczywiście. Myślałem, że to będzie ta impreza gdzie jest Penny i reszta.

Pytanie. Nie wydaje się wam, że Jack jako jedyny zostanie na wyspie i umrze w normalnym świecie? Bo co to jest za plamka, rak skóry czy coś? Nie znam się.

Użytkownik Northim edytował ten post 19.05.2010 - |19:26|

• 0

#29 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.05.2010 - |19:30|

Po cieniznie w poprzednim odcinku, tu wreszcie nie mogę narzekać - akcja i przynajmniej trochę odpowiedzi. :P Choć nie do końca satysfakcjonujących, ale przynajmniej coś się wyjaśniło.
Jednego nie rozumiem - plan to unieszkodliwienie Dymka. Ciekawe jak mają to zrobić, bo nawet Jacob nie miał najwyraźniej na to pomysłu. Tjaaa, kogoś "oświeci" w finale?

Jaki koncert Charliego? Chyba chodzi o koncert syna Jacka :P

Edit:
Skoro to Jacob bazgrał w jaskini, to nie za bardzo rozumiem, o co kaman z latarnią? Pisał w dwóch miejscach?
Czy w latarni pisał jeszcze ktoś inny, bo nie widzę sensu, by Jacob pisał tu i tu. Zwłaszcza, że jedne nazwiska są skreślone w jaskini, w latarni nie (i odwrotnie).
Kate chyba była skreślona w jaskini, a w latarni - nie.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 19.05.2010 - |19:37|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#30 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 19.05.2010 - |19:58|

Pytanie. Nie wydaje się wam, że Jack jako jedyny zostanie na wyspie i umrze w normalnym świecie? Bo co to jest za plamka, rak skóry czy coś? Nie znam się.

To chyba przebitka obrażeń z wyspy, tak jak ten wyrostek.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#31 ashlon

ashlon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 19.05.2010 - |22:18|

Skoro to Jacob bazgrał w jaskini, to nie za bardzo rozumiem, o co kaman z latarnią? Pisał w dwóch miejscach?

Ta jaskinia kojarzy mi się z taka jaskina pustelnika, ktory siedzi, gapi sie w ocean i rozmysla. Latarnia sluzyla natomiast do obserwacji kazdego z kandydatow, gdy oni znajdowali sie poza wyspa. Wiemy, ze w lustrach odbijal sie kandydat "przypisany" do danego stopnia. Latwiej napisac na kole nazwisko kandydata, niz pozniej mialaby sie pojawic sytuacja, w ktorej Jacob mysli "kurde, ta Kate byla na 128 czy 21 stopniu?".

Ps. Wydaje mi sie, ze Jack bedzie ostatnim, krotkotrwalym kandydatem. Albo zabija dymka i nie bedzie sensu pilnowac wyspy, wiec ja zatopia, albo zatopia ja razem z (uwiezionym?) dymkiem. Akcja przeniesie sie do przyszlej-alternatywnej rzeczywistosci, glowne (a moze wszystkie) postacie przypomna sobie, co sie dzialo na wyspie i koniec opowiesci.

Ps2. Kurde, juz mi szkoda, ze koniec tego serialu oznacza, ze nie bede wchodzil na forum poczytac i/lub wziac udzial w dyskusji, trwajacej az do emisji nastepnego odcinka. Chyba po ost. odcinku powinien powstac temat, w ktorym kazdy by sie pozegnal.

Ps3. A moze za jakis czas wypuszcza serial Lost 2, skupiajacy sie na Uluru? :D
  • 0

#32 Korzi

Korzi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 77 postów
  • MiastoSanok

Napisano 19.05.2010 - |22:39|

na kim?
  • 0
Dołączona grafika
EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON
4 8 15 16 23 42..... >> DESTINY FOUND <<

#33 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 19.05.2010 - |22:57|

na kim?

Na kochanku  T.W. :)
  • 0

#34 david copperfield

david copperfield

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 19.05.2010 - |22:59|

jeśli chodzi o ta alternatywna rzeczywistość widzimy dwie wersje. Jedna bez Strażnika Wyspy (niegdys przyszywanej matki Jacoba, potem Jacoba, teraz Jacka ) z zatopioną Wyspa

Druga, to ta, do której dąży Desmond, rzeczywistość na którą mogą wpływać wydarzenia z Wyspy, co stanowi sprawe otwarta, jeśli chodzi o jej ostateczne zatopienie lub nie. bardzo prawdopodobne jest to, że i w tej rzeczywistosci Wyspa nie posiada strażnika, Flocke zabija Jacka, ale też możliwa jest wersja ze Jack żyje, tylko zawodzi w roli Strażnika Wyspy. Desmond jako ostatnia deska ratunku, swobodnie manewrujacy miedzy rzeczywistosciami, z możliwoscią wprowadzania zmian, własnie krzyżuje plany Flocka. Ponownie wprowadza w Lostowiczach zmiany, zależności miedzy sobą, ktorych przyczyna byl Jacob. Jedyna deska ratunku Flocka w tej sytuacji, jest przekabacenie Desmonda na swoja strone, co najwyrazniej chyba mu sie nie udalo :) w inny sposób nie jest w stanie mu przeszkodzic bo nie ma wpływu na działania Desmonda w alternatywnej rzeczywistosci :)
  • 0

#35 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 19.05.2010 - |23:15|

ja jestem ciekaw kto jest matką Davida (syna Jacka) może Juliet? i dlaczego Desmond podał się za pracownika Oceanic 815 i powiedział że znaleziono trumnę, czyżby nie chciał żeby Jack znalazł się na koncercie syna? Zważywszy na to że na koncercie który odbywa się w muzeum prowadzonym przez dr. Candle znajdzie się wielu lostowiczów min Kate, Miles, Charlotte - ci będą raczej na pewno.
  • 0

#36 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 19.05.2010 - |23:27|

Odcinek Naprawde Mocny, wreszcie to co się dzieje zaczyna do mnie docierać i powoli kapuje o co w tym wszystkim Chodzi :) Tak jak Czułem Jack Nowym Jacobem hehe Ciekawe co Zrobi Dymek...

Noi o co chodzi z Desmondem do czego zmierza itp itd...

Za tydzień FINAŁ??
  • 0

#37 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 19.05.2010 - |23:33|

Za tydzień FINAŁ??

Finał w niedziele w USA czyli we wczesnych godzinach porannych poniedziałku powinien już być dostępny ;)
  • 0

#38 ashlon

ashlon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 19.05.2010 - |23:34|

Final w niedziele bodajze.
  • 0

#39 ironpage

ironpage

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • Miastoz_WLKP. Poznan

Napisano 19.05.2010 - |23:39|

Za tydzień FINAŁ??

23.05 premiera 2 ostatnich epizodów pt. The End

Odcinek 16 - genialny.
Ciężko cokolwiek tak na gorąco opisać. Brak słów:-)

Użytkownik ironpage edytował ten post 19.05.2010 - |23:41|

• 0

#40 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 20.05.2010 - |00:35|

Dla mnie ekstra. Bez porównania w stosunku do poprzedniego odcinka. Za mało wiemy na temat planów Jackoba, żeby snuć przypuszczenia na finał. Mam nadzieję, że Ben jednak wyroluje Flocka. Szkoda Richarda. Zawsze mnie denerwowało, że ważne postacie tak po prostu giną bez niczego. Ciekawi mnie tez kto okaże się kobietą, z którą Jack ma syn. Obstawiam na Juliette...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych