Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 107 - S06E08 Recon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#21 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.03.2010 - |16:57|

Co poniektórzy albo są tępymi strzałami, albo niektóre odcinki oglądają bardzo wybiórczo, albo mają tęgą sklerozę. Jak Flocke mógł mówić o matce Lockea? Przecież Łysy wychowywał się w rodzinach zastępczych, o jednej mieliśmy wspomniane już w sezonie 1, gdy opowiadał o siostrze, która zginęła w wypadku. A drugą rodzinę - widzieliśmy w 04x11 :/ Swoją biologiczną matkę poznał już jako dorosły człowiek, i to już nie młodzieniaszek.
Normalnie żenada, jak się was czyta :/

Desmond za tymi drzwiami? Eeee, to byłoby słabe...
Walt? Już prędzej... Tylko nie ma za bardzo jak to wciągnąć w fabułę...
Biorąc pod uwagę dotychczasowe żenujące pomysły, obawiam się jakichś bardzo głupich rozwiązań.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#22 PUNISHER92

PUNISHER92

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 17.03.2010 - |17:00|

Desmond za tymi drzwiami? Eeee, to byłoby słabe...
Walt? Już prędzej... Tylko nie ma za bardzo jak to wciągnąć w fabułę...
Biorąc pod uwagę dotychczasowe żenujące pomysły, obawiam się jakichś bardzo głupich rozwiązań.

Trzeba też wziąć pod uwagę to, że tam nie musi być ktoś, ale również coś.
  • 0

#23 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.03.2010 - |17:13|

Całość opierałaby się na tym żeby powstrzymać dymek od powrotu na ląd, a z kolei on jakoś przyciągał cudzi z zewnątrz i opanowywał ich umysły po to żeby pomogli mu zabić Jacoba i opuścić wyspę.

Co za bzdury :) Przecież to Jacob sprowadzał i godził się by ludzie przybywali na wyspę. Obejrzyj moment jak Dymek przychodzi na plaży koło posągu i rozmawia z jacobem jak ten sobie żarcie robi.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#24 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 17.03.2010 - |17:52|

heh tak samo miałem napisać co za bzdury ;p poza tym jeszcze w kilku momentach deczko zbytnio naciągane i przekręcane fakty są :D
  • 0

#25 yakuza

yakuza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 17.03.2010 - |18:49|

To niestety stały proceder na tym forum.
  • 0

#26 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 17.03.2010 - |18:58|

A jak obstawiacie co jest za zamkniętymi drzwiami w łodzi podwodnej – ja stawiam na Desmonda

Tak, trzymają go zamkniętego, bo jest "pies na baby" a na łodzi podwodnej jest jedna (bynajmniej ) to by jej nie przepuścił :D. Poza tym Widmore by go nie trzymał zamkniętego , tylko ciągnął za nią " tak go kocha" <_<

Co do odcinka- oglądało się bez spoglądania na czas, ale czegoś brakowało-to, że Flocke przyznał się przed Sawyer'em
że jest Dymkiem- lajt.Sawyer bynajmniej mógł Go poprosić by pokazał czy to prawda( myślałem, że powie" Nie wierzę ! Udowodnij!") a tu klops!- spoko wodzu możesz być kimkolwiek mnie to wisi.

Mówicie, że to Walt ?? Wątpię czy o nim wie. Jak Flocke z Widmore'm pozabijają- mnie to rybka :). Pewnie jeszcze dołączy do nich Iliana i wtedy będzie trzecia frakcja do bitki.

Altetrflash- hmmm...ciekawy.Sawyer policjant, Miles też a Kate...dalej ucieka. I co z tego wynika?Ano to, że Sawyer znalazł swoją miłość.Do tego będzie dążyć końcówka alterflash'ów. On ją jakoś wybroni, zakochają się i cały wątek Sawyer & Kate z tycch wszystkich sezonów się zakończy happy end'em.B)

Użytkownik Kiz edytował ten post 17.03.2010 - |19:00|

• 0

#27 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 17.03.2010 - |19:39|

A jak obstawiacie co jest za zamkniętymi drzwiami w łodzi podwodnej – ja stawiam na Desmonda

Tak, trzymają go zamkniętego, bo jest "pies na baby" a na łodzi podwodnej jest jedna (bynajmniej ) to by jej nie przepuścił :D. Poza tym Widmore by go nie trzymał zamkniętego , tylko ciągnął za nią " tak go kocha" <_<

Co do odcinka- oglądało się bez spoglądania na czas, ale czegoś brakowało-to, że Flocke przyznał się przed Sawyer'em
że jest Dymkiem- lajt.Sawyer bynajmniej mógł Go poprosić by pokazał czy to prawda( myślałem, że powie" Nie wierzę ! Udowodnij!") a tu klops!- spoko wodzu możesz być kimkolwiek mnie to wisi.

Mówicie, że to Walt ?? Wątpię czy o nim wie. Jak Flocke z Widmore'm pozabijają- mnie to rybka :). Pewnie jeszcze dołączy do nich Iliana i wtedy będzie trzecia frakcja do bitki.

Altetrflash- hmmm...ciekawy.Sawyer policjant, Miles też a Kate...dalej ucieka. I co z tego wynika?Ano to, że Sawyer znalazł swoją miłość.Do tego będzie dążyć końcówka alterflash'ów. On ją jakoś wybroni, zakochają się i cały wątek Sawyer & Kate z tycch wszystkich sezonów się zakończy happy end'em.B)

Taaa i żeby zadowolić shippersów - w alt Kate będzie z Sawyerem a na wyspie z Jackiem. ;)
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#28 eram

eram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.03.2010 - |19:50|

Obstawiłem tak bo za dwa odcinki Des musi znaleźć się na wyspie, a nie sądzę żeby jeszcze coś przypłynęło czy przyleciało (co to główny szlak targowy się nagle zrobił czy jak), a z własnej woli raczej nie wróci tym bardziej że poukładał se już życie. Tylko po kiego grzyba Widmor ciągnął by zięcia na wyspę, może wie cos czego my nie wiemy? Dziwia mnie tylko te zamknięcia, ale są w granicach rozsądku, w końcu te drzwi nie muszą mieć jakiegoś ekstra wytrzymałego zamka, a jeśli Des jest przetrzymywany wbrew woli mógł by się wydostać (nie wiem nie znam się nigdy nie byłem w łodzi podwodnej). Chociaż wersja z Waltem też jest prawdopodobna, w końcu miał on jakieś tam dziwne zdolności, wiec kto wie. Ale ja się będę trzymał pierwszej opcji ze względu na postać centryczna w 10 odc.
  • 0

#29 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 17.03.2010 - |19:57|

@eram

Widmore prędzej by utopił Des'a niż by go wziął ze sobą. Po kiego grzyba ? "Wracaj skąd przybyłeś !" by mu powiedział po wypuszczeniu ? :).

@Teoria spiskowa

Jack "odpłynął" .On już nie zadaje się z "maluczkimi" jeśli zrozumiał sens ściągnięcia go na Wyspę. A poza tym Kate przystąpiła do Flocke'a i jest już "skażona", a jak wiesz Jack należy do "czystych" :P ;)
  • 0

#30 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.03.2010 - |20:25|

@Teoria spiskowa

A poza tym Kate przystąpiła do Flocke'a i jest już "skażona", a jak wiesz Jack należy do "czystych" :P ;)

:lol:

Nie wiem czy zauważyłeś, ale skażone postacie to te, które już wcześniej wyżiąbły ducha, a Katarzyna jest jak na razie cała i zdrowa :P
  • 0

#31 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 17.03.2010 - |20:31|

"Skażona" czyli wybrała stronę, więc dla Jacka już niegodna- jeśli coś w ogóle to znaczy, bo być może "strona" Flocke'a to ta dobra(?) :P albo twórcy nie wykręcą Nam takiego twista, że się nie pozbieramy ;)
  • 0

#32 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.03.2010 - |20:42|

"Skażona" czyli wybrała stronę, więc dla Jacka już niegodna- jeśli coś w ogóle to znaczy, bo być może "strona" Flocke'a to ta dobra(?) :P albo twórcy nie wykręcą Nam takiego twista, że się nie pozbieramy ;)

Wybrała z przymusu, nie miała wyjścia, inaczej Flocke postąpiłby z nią tak jak zresztą.
  • 0

#33 Cichy_89

Cichy_89

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17.03.2010 - |21:22|

Epizod mial jeden wyjatkowo glubi moment. "Magic word" wzywajacy obstawe, bylo "Le Flour". Nie bardzo sobei wyobrazam jak w naturlanej rozmowie mogl cos takiego uzyc. Fajne nawiazanie do Wyspowej rzeczywistosci, ale bardzo na sile.

Nie na siłę. Pamiętaj, że Sawyer podczas rozmowy z Horace'm wymyślił nazwisko "LaFleur" tak na poczekaniu, z głowy. W alt-rzeczywistości jako główny policjant przeprowadzający akcję też pewnie wymyślał hasło na które miała przybiec policja.
To po prostu pokazuje, że bohaterowie w tej drugiej linii czasowej tak bardzo się nie zmienili, mają podobne nawyki itd.

Bardziej na siłę moim zdaniem jest to, że wszędzie upychają postacie typu Charlotte itd. Naprawdę, twórcy mogliby sobie darować takie "powroty" do serialu, skoro Rebecca Mader ma zagrać dziewczynę Sawyera na jedną noc, po czym już nie wróci do serialu.

Użytkownik Cichy_89 edytował ten post 17.03.2010 - |21:26|

• 0

#34 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 17.03.2010 - |21:58|

Wyjaśnijcie mi coś proszę.
Druga linia czasowa zaczęła "działać" od feralnego lotu Oceanic 815.
Sawyer był policjantem przed wylotem do Australii pracował razem z Milesem w obu liniach czasowych.
Miles w pierwszej linii czasowej dostaje się na wyspę, dlaczego nie znają się z Sawyerem?
Poza tym jak widzimy przeszłość Milesa to o byciu policjantem nic nie ma mowy.
Chyba coś pokręciłem, nie?
  • 0

#35 PUNISHER92

PUNISHER92

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 17.03.2010 - |22:23|

Sawyer był policjantem przed wylotem do Australii pracował razem z Milesem w obu liniach czasowych.
Miles w pierwszej linii czasowej dostaje się na wyspę, dlaczego nie znają się z Sawyerem?

Weź lepiej obejrzyj jeszcze raz całego Losta tylko uważnie.
Dobra napisze Ci, bo jeszcze bana dostane za takie uwagi XD. Sawyer był oszustem przed lotem 815, a w nowej linii czasowej jest pokazane (przynajmniej tak mi się wydaje) jak wyglądałoby życie, gdyby nie przystąpił do Flocka tylko wybrał stronę Jackoba lub żadną. To samo z Milesem. Jak widzisz (oglądając 6 sezon) Ci, co stoją po stronie Flocka jak Sayid wcale się nie zmienili i w tej alterlinii czy czymś w tej nowej linii czasowej, jak i w swojej przeszłości przed lotem 815 są tacy sami. Sayid zabijał i w nowej linii czasowej też zabija. Jack był alkoholikiem kłócił się z ojcem, a teraz jest przykładnym tatuśkiem. Sawyer był oszustem a teraz pracuje dla wymiaru sprawiedliwości i łapie oszustów, lecz zostało w nim to, że chce zabić Coopera, mimo to nie zabija osób, które podejrzewa za Coopera tylko dokładnie się dowiaduje czy to na pewno osoba, której szuka.
  • 0

#36 lopez

lopez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17.03.2010 - |22:36|

Weź lepiej obejrzyj jeszcze raz całego Losta tylko uważnie.
Dobra napisze Ci, bo jeszcze bana dostane za takie uwagi XD. Sawyer był oszustem przed lotem 815, a w nowej linii czasowej jest pokazane (przynajmniej tak mi się wydaje) jak wyglądałoby życie, gdyby nie przystąpił do Flocka tylko wybrał stronę Jackoba lub żadną. To samo z Milesem. Jak widzisz (oglądając 6 sezon) Ci, co stoją po stronie Flocka jak Sayid wcale się nie zmienili i w tej alterlinii czy czymś w tej nowej linii czasowej, jak i w swojej przeszłości przed lotem 815 są tacy sami. Sayid zabijał i w nowej linii czasowej też zabija. Jack był alkoholikiem kłócił się z ojcem, a teraz jest przykładnym tatuśkiem. Sawyer był oszustem a teraz pracuje dla wymiaru sprawiedliwości i łapie oszustów, lecz zostało w nim to, że chce zabić Coopera, mimo to nie zabija osób, które podejrzewa za Coopera tylko dokładnie się dowiaduje czy to na pewno osoba, której szuka.

Czyli Kate też jest "zła". W obu rzeczywistościach ucieka przed Policją.
  • 0

#37 eram

eram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.03.2010 - |23:21|

Tak to jest jak się nie ogląda serialu dokładnie. A więc:

Nie wiemy dokładnie co my oglądamy w tych flashach i kiedy nastąpiły zmiany. Najprawdopodobniej w 77 w konsekwencji naruszenia potężnej „packet of energy” i starcia się jej z siłą wytworzona przez wybuch bomby.
Fakty przemawiające za ta teorią:
- w pilocie sezonu 6 widzimy zatopiona wyspę i baraki Dharmy (więc dharma musiała być na wyspie)
- życie rozbitków zmieniło się przed lotem 815 (Jack ma syna, Lock jest z Helen i najprawdopodobniej żyje w dobrych stosunkach z ojcem, Sayid nie szuka już Nadi tylko wydał ją z brata, Sawyer i Mails SA policjantami)
- widzimy poza wyspą Ethana (cały personel Dharmy został ewakuowany przed wybuchem)
- Alex poza wyspa
A przeciw:
- Ben poza wyspą (w momencie wybuchu był już u innych)
- Dogen poza wyspa (chociaż niesiemy dokładnie kiedy przybył na wyspe).

Nie chodzi mi tu o przyczyne ale o moment „restartu”

@eram

Widmore prędzej by utopił Des'a niż by go wziął ze sobą. Po kiego grzyba ? "Wracaj skąd przybyłeś !" by mu powiedział po wypuszczeniu ? :).

Myślę że Widmor zmienił swoje podejście do Desa w 5 sezonie jak kazał mu dalej ukrywać się z Peny, stwierdził że potrafi się nią zaopiekować. A co do powodów to może pogadał z „Jubilerką” a ta powiedziała mu że Desmond ma jakieś ważne zadanie do wykonania na wyspie. Pożyjemy zobaczymy.

Użytkownik eram edytował ten post 17.03.2010 - |23:27|

• 0

#38 PUNISHER92

PUNISHER92

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 18.03.2010 - |00:05|

Czyli Kate też jest "zła". W obu rzeczywistościach ucieka przed Policją.

Wydaje mi się, że nie. Uciekała przed policją, ale pomogła Claire. Zresztą nie wiemy czy uciekała, bo coś narozrabiała, czy po prostu, dlatego, że ją poznali. Nie wiemy, co teraz dzieje się z Kate a alternatywnej linii czasowej.
  • 0

#39 trak711

trak711

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18.03.2010 - |00:07|

Tak jak pisałem wcześniej oczywiste jest rozwarstwienie opisywanej historii. W tym serialu znajdujemy się w przyszłości, w alternatywnej przyszłości, w teraźniejszości, w alternatywnej teraźniejszości, w przeszłości i w alternatywnej przeszłości / niepotrzebne skreślić. To jest wręcz niewyobrażalne (tak jak sama WYSPA), że po 107 odcinkach zbliżamy się do finału przypominającego jako żywo programy typu - "Urzekła mnie twoja historia". Tylko na tym skromnym forum jest kilkadziesiąt, może nawet kilkaset osób pragnących poznać rozwiązanie setek sprzeczności i niedomówień a co dostaną. Amerykańską wersje brazylijskiej telenoweli miłosnej - "Luz Maria o smutnym uśmiechu".
  • 0

#40 david copperfield

david copperfield

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 18.03.2010 - |07:15|

Cześć wszystkim.

Nie wiem czy ten temat nie byl poruszany przy okazji starszych odcinkow, a mianowicie... Zostalo juz ustalone, ze siła jaka utrzymuje Flocke na wyspie, jest pole elektromagnetyczne wdobywajace sie z miejsca, w ktorym znajdowala sie stacja łabędz? Slupy otaczaja miasto polem elektromagnetycznym, przez co dymek nie moze sie tam dostac, a wyspe otacza tez pole elektromagnetyczne, i wynikaloby z tego, ze na jakiejs wysokosci (skoro Flocke prawdopodobnie chce opuscic wyspe samolotem ) pole to jest zbyt slabe by dymek utrzymac w ryzach.]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych