Skocz do zawartości

Zdjęcie

Persons Unknown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#21 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 23.06.2010 - |18:55|

po 3 odcinku... no coz, zobaczymy co bedzie ciekawego dalej, ale spodziewalem sie czegos lepszego
w mid-season nie mialoby szans przetrwania
  • 0
You are what you believe yourself to be

#22 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.06.2010 - |21:16|

Odcinek 3 daje radę. Całkiem fajnie się oglądało. Chociaż cały czas nie wiem dokąd to wszystko zmierza. Coraz więcej tajemnic i zagadek i póki co zero odpowiedzi. Mieliśmy trochę akcji, kilka nowych informacji o bohaterach i o ich przeszłości.
Szczerze to motyw z gazem nie do końca dla mnie zrozumiały. Co miał udowodnić? Że nie mogą niczemu, ani nikomu ufać i być coraz bardziej podejrzliwym wobec wszystkiego.
Okazuje się też, że nie wszyscy mówią prawdę o sobie. Prawie każdy kłamie albo coś ukrywa.
Akcja w San Francisco też trochę przyspiesza i tu może być całkiem ciekawie. Renbe ojcem dziecka Janet no tego się nie spodziewałem.
Jeśli utrzymają poziom to będzie to całkiem fajny serialik.
Może nie jest to nic odkrywczego ani nowego, ale przyjemnie się to ogląda i nie muszę co chwila sprawdzać kiedy będzie koniec.
Typowy serial wakacyjny, na którym nie trzeba zbytnio wytężać umysłu żeby zrozumieć o co chodzi.
No i plusem są zakończenia odcinków zachęcające do oglądania kolejnego epizodu.
Dla mnie 8/10.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 25.06.2010 - |10:18|

• 0

#23 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.06.2010 - |14:56|

Osobiście 2 odcinek podobał mi się bardziej niż pierwszy, szybka akcja, dużo wątków, ciekawie zarysowane postacie i można by było nawet dać 9/10 gdyby na końcu ta laska zastrzeliła Joe'a, tego mi zabrakło tej odwagi scenarzystów. 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#24 mellron

mellron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 27.06.2010 - |17:07|

Szczerze to motyw z gazem nie do końca dla mnie zrozumiały. Co miał udowodnić? Że nie mogą niczemu, ani nikomu ufać i być coraz bardziej podejrzliwym wobec wszystkiego.
Renbe ojcem dziecka Janet no tego się nie spodziewałem.

Ostatnie zdjęcie to pewnie zwykły photoshop.

Maski to element gry psychologicznej to co miało ich ocalić przed gazem w rzeczywistości było ich zguba
  • 0

#25 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.06.2010 - |18:15|

To z tymi maskami było całkiem niezłe. Podobał mi się ten motyw.
Sam serial ogląda się nadspodziewanie dobrze. Owszem, są niedociągnięcia o których wspomniał @cliffhanger ale nie jest źle.

Swoją drogą jestem bardzo ciekawy jak to wszystko wyjaśnią. Całe to miasteczko jest interesujące, nawet ogniska nie mogli zapalić. Oby na końcu nie okazało się że to jakiś reality show ;). Ważne że serial jest chyba zrobiony jako zamknięta całość, więc jakieś wyjaśnienia dostaniemy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#26 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.07.2010 - |22:27|

Odcinek 4 trochę nudnawy, ale za to zakończenie...
Czyli za tym wszystkim stoi jakaś organizacja i do tego Joe działa do spółki z nimi, a chiński kucharz wydaje się być kimś ważnym w jej strukturach. Ciekawe.
O samym odcinku za wiele powiedzieć się nie da, nic ciekawego się właściwie nie wydarzyło. Joe z Janet opuścili miasteczko bez żadnych problemów (gdzie było to pole, które nie pozwala im się wydostać?), jeszcze ktoś im podstawił taksówkę. Potem jakaś ciężarówka demoluję taksówkę i zabija kierowcę, a nasi bohaterowie na piechotę podróżują po polach i lasach, żeby na koniec trafiś z powrotem do swojego miasteczka. Nie wiem co to miało na celu. No i potem Tori zostaje wywieziona taksówką nie wiadomo gdzie, przez kogo i dokąd. Więcej pytań niż odpowiedzi. Może w następnym coś się wyjaśni.
Za ten odcinek daję 7 i to tylko za zakończenie.
  • 0

#27 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 04.07.2010 - |14:28|

Odcinek 4 wreszcie pokazuje coś więcej. Mianowicie to zakończenie. Spodziewałem się że ktoś z tych uwięzionych osób jest tam podstawiony przez organizację/firmę/cokolwiek co stoi za tym wszystkim. W trakcie odcinka był już moment że prawie usnąłem ale jednak warto było poczekać na zakończenie. No i ciekawe co z Tori. Czyżby jednak faktycznie, zgodnie z telegramem jedna osoba opuści resztę? A jeśli tak to co się z nią stanie? Pomimo że akcja toczy się dosyć wolno to jednak jest ciekawie jak na razie.
  • 0

#28 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 04.07.2010 - |17:09|

Serial od szóstego odcinka będzie pokazywany w soboty.
  • 0

#29 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.07.2010 - |17:16|

To pewnie z powodu słabej oglądalności...?
  • 0

#30 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.07.2010 - |21:42|

Odcinek 5 świetny. Akcja non-stop. Na to właśnie po cichu liczyłem od samego początku w tym serialu. Wiadomo, że kilka sytuacji dosyć przewidywalnych (jak ta z sejfem), ale i tak mnie się podobało.
No i pojawiła się Erica czyli Dualla z BSG i za to też plus. Podobała mi się jej ucieczka z pokoju. No i ładnie dokopała Blackhamowi, któremu chyba się należało za całokształt :) Jej postać nieco rozruszała akcję, która zaczynała trochę spowalniać.
Sytuacja z Joe robi się ciekawa zaczynają go podejrzewać Moira i ten żołnierzyk. W następnych odcinkach może być ciekawie jeśli chodzi o ten wątek. Może się albo przyznać albo iść w zaparte i twierdzić, że nie wie o co chodzi. Zobaczymy jak to rozwiążą twórcy.
Za całym spiskiem, jeśli można tak to nazwać, stoi jakaś większa organizacja, skoro byli w stanie zastraszyć ambasadora USA, a ten poświęcił własną córkę.
Dziennikarz coraz większymi krokami zaczyna się zbliżać do rozwiązania zagadki zaginięcia Janet. Zaczyna łączyć fakty i może być interesująco.
Coraz bardziej podoba mi się ten serial.
Serial chyba dzięki słabej oglądalności przeniesiony został na sobotę, ale mam nadzieję, że wyemitują go w całości. Jak dla mnie jeden z lepszych, które w tej chwili lecą.
Za ten odcinek daję 9/10 bardzo mi się podobał i liczę na więcej takich. Jak do tej pory najlepszy epizod, IMHO.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 10.07.2010 - |13:14|

• 0

#31 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.07.2010 - |14:21|

Ciekawi mnie czy Erica pojawiła się tylko po to aby dodać trochę akcji w tym odcinku, czy jednak będzie jeszcze jakiś ciekawy wątek dotyczący tej postaci. W każdym razie w tym odcinku nie było już takiego wow jak w końcówce poprzedniego epizodu. Jednakże Joe był trochę nieuważny i teraz będzie miał pewnie problemy i to ze strony współtowarzyszy niedoli jak i osób, które za tym wszystkim stoją. Dziennikarz po zwolnieniu z pracy, pewnie teraz z większym zaangażowaniem zabawi się w detektywa.

Według mnie, jak na razie, jest to naprawdę udana produkcja. Aczkolwiek podejrzewam że większe szanse powodzenia miałby ten serial w stacji kablowej, tak jak swego czasu Defying Gravity.
  • 0

#32 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 12.07.2010 - |15:17|

Oceniam z lekkim opóźnieniem odcinek 3, odcinek dobry, ale też zarazem dziwny. Nie bardzo wiem w jakim kierunku chcą pójść scenarzyści, myślałem że wytrują paru klientów, ale nic z tego. Motyw z maskami ciekawy, ale co miał pokazać? że wszyscy są zakłamani, że każdy jest egoistą, przecież to normalne, każdy chce żyć. Faktycznie taki to serial gdzie nie trzeba specjalnie mysleć - dobrze że na końcu ten gość oglądając zdjęcie nie powiedział "Renbe":) bo przynajmniej trzeba było go rozpoznać...
Ogólnie chyba nasłabszy z pierwszych trzech epizodów - 7/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 12.07.2010 - |19:39|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#33 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 15.07.2010 - |20:51|

W każdym razie w tym odcinku nie było już takiego wow jak w końcówce poprzedniego epizodu. Jednakże Joe był trochę nieuważny i teraz będzie miał pewnie problemy i to ze strony współtowarzyszy niedoli jak i osób, które za tym wszystkim stoją.

I tak nic mu nie zrobią, jak nic nie zrobili recepcjoniście, na początku mieli opory, czego niby później żałowali (powstrzymania Billa i Marka), a jak powrócił, to zapomnieli o całej sprawie. Wprawdzie dzięki niemu nie zdołaliby uciec, ale przynajmniej mieliby szpiega mniej, bo mimo wszystko wiedział, że pole zostało wyłączone, a jak "gaz" zaczął się ulatniać, to zamknął się w swoim pokoiku.

Sytuacja z Joe robi się ciekawa zaczynają go podejrzewać Moira i ten żołnierzyk. W następnych odcinkach może być ciekawie jeśli chodzi o ten wątek. Może się albo przyznać albo iść w zaparte i twierdzić, że nie wie o co chodzi. Zobaczymy jak to rozwiążą twórcy.

To raczej pewne, że się przyzna, kwestia czasu, co natomiast przyspieszy akcję, bo zobaczą swoją sytuację w szerszej perspektywie, poznają prawdę. Co jednak na niewiele się im zda, bo centrum dowodzenia w mieście zostanie odcięte, i nadal nie będą w stanie uciec z miasteczka.

Dziennikarz coraz większymi krokami zaczyna się zbliżać do rozwiązania zagadki zaginięcia Janet. Zaczyna łączyć fakty i może być interesująco.

A ja nie rozumiem dlaczego go nie zabiją, w końcu i tak jest nikim, nie powinno sprawić im to większego problemu.

Coraz ciekawiej, i coraz więcej pytań. Intrygująca jest skala tego przedsięwzięcia, te wszechobecne kamery (dom matki Janet, gabinet ambasadora, redakcja gazety w której pracował Mark), a także wykorzystanie córki ambasadora, Erica wyzwolona od egzekucji. Dlaczego oni? W końcu mogliby uprowadzić kogoś, którzy nie sprawiliby tyle problemów. Więc raczej nie są to przypadkowe osoby, ale w takim razie, co ich może łączyć, dlaczego to ich wybrano.

Pozostaje być cierpliwym, może kolejny odcinek przyniesie jakieś odpowiedzi, jeśli zdemaskują Joe'ia.
  • 0

#34 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.07.2010 - |11:16|

A ja nie rozumiem dlaczego go nie zabiją, w końcu i tak jest nikim, nie powinno sprawić im to większego problemu.

A może jest im do czegoś potrzebny. Wiem, że kilka razy dostał już oklep, ale może taki jest plan. Może zamiast go znięchęcić do śledztwa w jakiś pokrętny sposób chcą go do niego zachęcić. Może jest im do czegoś niezbędny. W tym serialu nic nie jest pewne. A po 5 odcinkach nadal nie wiadomo o co chodzi, kto za tym wszystkim stoi i jaki ma plan.
  • 0

#35 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 16.07.2010 - |19:06|

W sumie, niemożna tego wykluczyć, przynajmniej do czasu poznania przyczyn dla których zostali umieszczeni w miasteczku.

Mam tylko nadzieję, że całość zostanie sensownie wytłumaczona, a nie, że w ostatnim odcinku zdołają uciec i będzie to koniec serialu. Albo wymyślą jakąś beznadziejnie głupią i odrealnioną historyjkę... Ale trzeba być optymistami, i wierzyć w twórców... żę nie są debilami, i przedstawią nam sensowne wytłumaczenie [;

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 16.07.2010 - |19:08|

• 0

#36 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.07.2010 - |11:01|

Po odcinku 4 zaczynam się obawiać że niestety, ale wytłumaczenie całej historyjki będzie infantylne i tandetne. Chciałbym się mylić, ale 4 odcinek był po prostu słaby, nawet to zakończenie z Joe'm było jakieś nieprawdziwe, po co ono było? Nagle chce chronić Janet, zakochał się czy co? Nie można powiedzieć, cała historia jest póki co ciekawa, ale jest tyle zagadek że o racjonalne ich wyjaśnienie będzie trudno. Za 4 odcinek 5,5/10.
  • 0

#37 mellron

mellron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 18.07.2010 - |21:47|

o co chodzilo w ostatniej scenie 6 odcinka, co ona wlala do zlewu?
  • 0

#38 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.07.2010 - |13:19|

o co chodzilo w ostatniej scenie 6 odcinka, co ona wlala do zlewu?

Płyn do chłodnic, którym otruła Joe'ego.
  • 0

#39 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 21.07.2010 - |12:14|

Ciąg dalszy braku odpowiedzi, może w kolejnym odcinku, ale coś czuję, że Tom poinformuje Joe'ia, że to Tori próbowała go zabić, a nie ich przełożeni, i Joe'i się wszystkiego wyprze, twierdząc, że się przyznał, by przetrwać. I tyle będzie z odpowiedzi [:

BTW: Nie rozumiem, dlaczego się przyznawał, i tak podano by mu odtrutkę (alkohol), jeśli nie Tori, to by ktoś ją do tego zmusił.
  • 0

#40 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 21.07.2010 - |13:30|

Ciąg dalszy braku odpowiedzi, może w kolejnym odcinku, ale coś czuję, że Tom poinformuje Joe'ia, że to Tori próbowała go zabić, a nie ich przełożeni, i Joe'i się wszystkiego wyprze, twierdząc, że się przyznał, by przetrwać. I tyle będzie z odpowiedzi [:

BTW: Nie rozumiem, dlaczego się przyznawał, i tak podano by mu odtrutkę (alkohol), jeśli nie Tori, to by ktoś ją do tego zmusił.

Tori już nie ma. Teraz jest Erica. Joe pewnie chciał jak najszybciej dostać antidotum więc się przyznał. Nie wiemy co to za eksperyment i być może ostatecznie grupa, którą znamy od początku a do tego ci Chińczycy w końcu będą razem współpracować aby się stamtąd wydostać. Bo widać że i oni wszystkiego raczej nie wiedzą.

Trochę do przodu znów drgnęła akcja w "otwartym" świecie. Dziennikarz zdobył kolejne zdjęcie tym razem jest na nim także Joe na tle chińskiej restauracji.

Martwi jedynie kolejny spadek oglądalności po przesunięciu emisji serialu na sobotę. Już to przerabialiśmy niedawno z Happy Town, gdzie na szczęście pojawiły się webripy ostatnich odcinków.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych