Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubione postacie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena postaci w SG-U (101 użytkowników oddało głos)

Ulubiona postać

1. NICHOLAS RUSH - (Robert Carlyle) (50 głosów [51.55%])

Procent z głosów: 51.55%

2. Głosowano EVERETT YOUNG - (Louis Ferreira) (11 głosów [11.34%])

Procent z głosów: 11.34%

3. MATTHEW SCOTT - (Brian J. Smith) (3 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

4. TAMARA JOHANSEN - (Alaina Huffman) (5 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

5. ELI WALLACE - (David Blue) (14 głosów [14.43%])

Procent z głosów: 14.43%

6. CHLOE ARMSTRONG - (Elyse Levesque) (4 głosów [4.12%])

Procent z głosów: 4.12%

7. RONALD GREER - (Jamil Walker Smith) (5 głosów [5.15%])

8. CAMILLE WRAY - (Ming-Na) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. DAVID TELFORD - (Lou Diamond Phillips) (2 głosów [2.06%])

Procent z głosów: 2.06%

10. inna osoba której tu nie wymieniono (3 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

Nielubiana postać

1. NICHOLAS RUSH - (Robert Carlyle) (2 głosów [2.06%])

Procent z głosów: 2.06%

2. EVERETT YOUNG - (Louis Ferreira) (5 głosów [5.15%])

3. Głosowano MATTHEW SCOTT - (Brian J. Smith) (10 głosów [10.31%])

Procent z głosów: 10.31%

4. TAMARA JOHANSEN - (Alaina Huffman) (1 głosów [1.03%])

Procent z głosów: 1.03%

5. ELI WALLACE - (David Blue) (4 głosów [4.12%])

Procent z głosów: 4.12%

6. CHLOE ARMSTRONG - (Elyse Levesque) (28 głosów [28.87%])

Procent z głosów: 28.87%

7. RONALD GREER - (Jamil Walker Smith) (10 głosów [10.31%])

8. CAMILLE WRAY - (Ming-Na) (12 głosów [12.37%])

Procent z głosów: 12.37%

9. DAVID TELFORD - (Lou Diamond Phillips) (15 głosów [15.46%])

Procent z głosów: 15.46%

10. inna osoba której tu nie wymieniono (10 głosów [10.31%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 11.10.2009 - |22:06|

Ulubiony - Rush, lubię tego aktora i polubiłem tę postać jest takim zlepkiem trochę Daniela i Carter
Nielubiany - Greer, jakoś mu źle z oczu patrzy i nie lubi Rusha, on chyba nikogo nie lubi jakiś psychiczny jest
  • 0

#22 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 12.10.2009 - |08:50|

Od razu powiem, że lubię postacie negatywne, mieszające, wkurzające - po prostu interesujące. Stąd:

Ulubieni:
- ten żołnierz-murzyn, przypomina mi Dextera, psychopatyczny nieco. Ciekawe co z niego wyjdzie w przyszłych odcinkach,
- doktor Rush, psychopatyczny, z jakąś drugą misją w tle, ciekawy,
- Everett Young - dobra gra aktorska, ciekawa postać, pasuje na dowódcę idealnie,
- z kobitek ta blondynka, wydaje mi się najciekawsza, ale na razie mało o nich było, stąd ciężko stwierdzić.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#23 Zaleś

Zaleś

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 12.10.2009 - |10:09|

Jeszcze jest trochę za wcześnie żebym potrafił stwierdzić która postać mi się najbardziej podoba.
Ale na chwilę obecną najmniej lubię Chloe, jakoś nie widzę potencjału w tej postaci. Ale dopiero przebrnęliśmy przez pilota, więc jeszcze może się coś zmienić.
  • 0

#24 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 12.10.2009 - |20:12|

To ja podam postacie według mej tabelki ;P :

Lubiane :
Dr. Rash (w[beeep]iający ale może być )
Everett Young (znam tego aktora i jest cool ;))
Eli Wallace (Nawet fajny ;) Potrzeba młodych jest jak Ten pułkownik z 10 sez. sg-1 .(jak on się nazywał ?? ))
MATTHEW SCOTT (Fajnie gra ;) kolejny sheppard ;D )
TAMARA JOHANSEN(takich pań doktor potrzebujemy ;) )
CHLOE ARMSTRONG( hmm... nawet fajnie gra ale troszkę zbyt uczuciowo ;) w końcu to nie jest dramat ! )
RONALD GREER ( hmmm... Fajna postać ;) lubię go .. kolejny ford ;) )

Nielubiane :

CAMILLE WRAY ( hmm.. która to ?? xd)
DAVID TELFORD (głupio się zachowuje i nie zważał na zdrowie Younga w 3 ep.

PS: Panowie moderatorzy / Admini powiedzcie czy mogę was prosić o zmianę nicku ?? Tego już nie używam ;)

Jeśli jest to możliwę proszę zmianę nicku mego na Dr. Rash.

POLECAM zapoznać, się z regulaminem a szczególnie punktem : "Użytkownik nie może domagać się zmiany swojego nicka."
//biku

edit. sry ale nie zauważyłem .. ps.Nie domagam się a proszę jeśli możliwe bo nie używam już nicku Mr()()z ;)

Użytkownik Mr()()z edytował ten post 13.10.2009 - |14:45|

• -1
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#25 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.10.2009 - |00:14|

Nielubiane :

RONALD GREER ( hmmm... Fajna postać ;) lubię go .. kolejny ford ;) )

Ciekawa logika...
  • 0

#26 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 17.10.2009 - |20:22|

Najbardziej lubię Rusha - jest dziwny, apodyktyczny i najprawdopodobniej cierpi na bogaty zestaw psychopatii. Grający go aktor to profesjonalista, więc mogę się spodziewać, że do końca serialu (czyli do końca tego sezonu) nie będę zawiedziony tą postacią.
Ponadto dobrze wróżę Youngowi, Greerowi i Scottowi. Cała czwórka jest wyrazista, i - w przeciwieństwie do całej reszty
- chodzi im o coś więcej, niż tylko ocalenie swojej d***.

Najbardziej nie lubię Eli'a. Ta postać mnie wkurza - jest zbyt pretensjonalna i mało zabawna. Kiepski aktor też ma zapewne wpływ na ten odbiór. Oby jak najszybciej zginął. Niech go zastąpi choćby dr Volker, albo Wiatrowy Obcy z odcinka "Air".
Panie podobają mi się wyłącznie jako kobiety, a nie aktorki i postacie.
  • 0

#27 Raistand

Raistand

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 23.10.2009 - |08:21|

Oczywiście chwilowo ulubiona postać (najciekawsza) to doktor Rush. Jedynym mankamentem jest to, że jak go widzę to od razu przypomina mi się "Full Monty" no ale trudno ;)
Nielubiana postać to ten żołnierz z którym Rush łaził po pustyni.
  • 0

#28 Przemek_J

Przemek_J

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24.10.2009 - |12:59|

Po pierwsze - witam, jestem tu nowy, choć filmy i seriale SG absolutnie nie są mi obce.

Co do tematu: lubię Eli'a, bo jest trochę podobny do mnie, no i Rusha - ten sam powód choć w trochę innej płaszczyźnie. O dziwo polubiłem też Greera, uważam że potrzebny jest taki szajbus jak on. Natomiast nie przypadł mi do gustu ten Volker (nie wiem czemu) i pani z IOA też jakoś dobrego wrażenia na mnie nie wywarła.

Użytkownik Przemek_J edytował ten post 24.10.2009 - |12:59|

• 0

#29 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 24.10.2009 - |20:58|

Oglądając serial, odrzuca mnie postać Rush'a. Jako naukowiec nie dorasta do pięt Carter ani Rodneyowi. Sprawia wrażenie nie mającego pojęcia co się tak naprawdę dzieje na statku. Tylko stoi przed konsolą i się poci, resztę załogi ma za niepełnosprawnych umysłowo. W sumie do tej pory nie przydał się do niczego, psuje jedynie atmosferę na statku. Mam nadzieję że szybko podzieli los dr. Weir ze SG-A. Przez pierwsze 4 odcinki nie dało się go po prostu oglądać.

Najbardziej IMHO pozytywna postać to Eli. Luzak troszkę jak O'Neill :D. Rozładowuje atmosferę na statku i jest oparciem dla innych.

pozdrawiam

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 24.10.2009 - |21:02|

• -2

#30 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.10.2009 - |21:10|

To, że Rush poci się przed konsolą i nie wie o co chodzi jest właśnie na plus. Nie tak jak w SGA, wszystko wiedzący naukowcy, rozwiązujący problem w 5 minut. Jest realizm.

Co do moich ulubionych postaci, to niestety za mało odcinków aby stwierdzić, co do nie lubianych.. bezkonkurencyjnie Teleford.
  • 2

#31 envik

envik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25.10.2009 - |21:01|

Oglądając serial, odrzuca mnie postać Rush'a. Jako naukowiec nie dorasta do pięt Carter ani Rodneyowi. Sprawia wrażenie nie mającego pojęcia co się tak naprawdę dzieje na statku. Tylko stoi przed konsolą i się poci, resztę załogi ma za niepełnosprawnych umysłowo. W sumie do tej pory nie przydał się do niczego, psuje jedynie atmosferę na statku.

ja go porownuje do jacksona, ty uwazasz za smiecia ... :D ocene rusha jako naukowca zostawiam wspolpracownikom jeszcze w bazie ikarus, nawet nie bede komentowal, a jesli ktos ma jakiekolwiek pojecie o tym co sie na statku dzieje - hmmmm moze chloe ... zalezy czym kto mysli ...

Mam nadzieję że szybko podzieli los dr. Weir ze SG-A. Przez pierwsze 4 odcinki nie dało się go po prostu oglądać.

nie wiem czy mowimy o tej samej dr weir, albo o tym samym sga, ale wydaje mi sie ze ... po pierwszych 4 odcinkach wystepowala ona nadal ... do tego w jednej z pierwszoplanowych rol ...

uzasadniajac swoj wybor
+ rush - to taki universowy jackson, wie swoje, robi swoje po swojemu i nie ma zamiaru pytac kogokolwiek o zdanie
- chloe - bo jakos nie mam przekonania do slodkich blondynek ktore na dodatek sa emo, bez wzgledu na ich "parametry"

greer - pokazal sie jak na razie jako brutalny "kamasz", uznajacy prawo piesci i klow, ale zaczyna sie z niego wylaniac cos bardziej ludzkiego, usytuowalbym go pomiedzy fordem a rononem :P

eli - hmm ktos musi ta ekspedycje trzymac razem ... i tu sie zgodze z cytowanym powyzej - przypomina o'neilla :D

reszta - jakas taka ... malo wyrazista na razie

Użytkownik envik edytował ten post 25.10.2009 - |21:12|

• 0

#32 Przemek_J

Przemek_J

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 26.10.2009 - |20:59|

To, że Rush poci się przed konsolą i nie wie o co chodzi jest właśnie na plus. Nie tak jak w SGA, wszystko wiedzący naukowcy, rozwiązujący problem w 5 minut. Jest realizm.

Zgadzam się w 100%. Rodney był fajny, ale to że wystarczyło mu wjechać na ambicję i już potrafił uratować świat stało się po jakimś czasie nudne.

Coraz bardziej lubię Greera, spodobało mi się jak strzelił przez mordę tego białasa co chciał wszcząć rebelie po losowaniu ;D
  • 0

#33 Jo Mason

Jo Mason

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoBrzesko

Napisano 04.11.2009 - |14:55|

Dla mnie najciekawsi są Rush i Greer z racji swoich nieoczywistych zachowań.

Rush ma jakąś lekko nakreśloną przeszłość i związek (który pewnie tragicznie się skończył).
Mimo, że stara się ocalić życia pozostałych ludzi, to równocześnie chce poznać jak najwięcej
detali odnośnie Przeznaczenia. To co dla niego wydaje się oczywiste, dla innych już nie jest.

Greer natomiast myśli jak typowy soldat, który niekoniecznie powinien mieć zezwolenie na broń.
Widać, że jest porywczy, mało kogo lubi i wiele rzeczy go drażni. Co wyniknie z jego zachowania
w kolejnych odcinkach? (więcej wrogów na statku, możliwe, że kogoś zrani).
  • 0
Dołączona grafika

#34 larkeicus

larkeicus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 10.11.2009 - |14:06|

Wg mnie powinni zmienić aktorów grających płk. Scotta i Chloe Armstrong, Eli Wallace. W moim odczuciu nie pasują w ogóle do tego serialu. Mogliby grać zrozpaczonych nastolatków w Jeziorze Marzeń, a nie w SGU. Bardzo fajną postacią jest sanitariuszka JOHANSEN, jako jedna z nielicznych pasuje do tego serialu. Kapitalnym dowódcą, pilotem i jedną z głównych postaci byłby płk. Sheppard z SGA.
  • 0

#35 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 10.11.2009 - |17:45|

Po 7 odcinkach.

Lubiane:
Rush - bo tak i już :D Najbardziej szary ze wszystkich (może oprócz Greera, ale Rush ma większe pole do popisu).
Tamara - bo ma charakterek i duży potencjał.

Nielubiane:
Telford - za "czołgowatość".
Chloe - za bycie jedną z najnudniejszych, i niestety także centralnych postaci, która kradnie czas antenowy innym, i przez którą jest za dużo momentów romansowych.
  • 0

#36 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.11.2009 - |00:05|

Hmm... Dzięki fiulmweb.pl uświadomiłem sobie skąd znam aktora grającego Rusha.
Toż to Hitler z "Rise of Evil" i ojciec dwójki dzieci z "28 tygodni później". ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#37 yabs

yabs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.11.2009 - |23:07|

Najlepsza postać według mnie to Greer. Najbardziej ciekawy i względnie wydaje się być prawdziwy.
Reszta jest bardzo ale to bardzo sztuczna. "Czołgowatość" - uśmiałem się trochę z tego określenia Telforda ale faktycznie on taki jest. Na Nie zagłosowałem na Chloe gdyż ona narazie w ogóle tam nie pasuje, prócz tego, że jest jakąś przeciwwagą dla zołnierzy naukowcow, samców. No i ten Rush.. :/ Jest zbyt dramatyczny jak na swoją role, która jak narazie nie jest jakaś uwidoczniona, więcej bredzi i krzyczy niż robi i drażni to niesamowicie.
  • 0

#38 Cyd

Cyd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.11.2009 - |03:04|

Hmm... Dzięki fiulmweb.pl uświadomiłem sobie skąd znam aktora grającego Rusha.
Toż to Hitler z "Rise of Evil" i ojciec dwójki dzieci z "28 tygodni później". ;)

A to oznacza, że nie widziałeś The 51st State, co jest b. smutne :P bo jeżeli ktoś nie słyszał tego przecudownego "Fok" Felixa DeSouzy wymawianego wielokrotnie z cudownym akcentem wiele stracił.

Co do moich typów- przede wszystkim Rush- interesujący, neurotyczny, wycofany, chłodny, ironiczny, inteligentny, złośliwy, wymagający... Dużo by wymieniać. Przede wszystkim podoba mi się to, że nie jest ani dobry, ani miły ani ciastowato- zbawicielski (jak dajmy na to Scott- błe) tylko ma swój własny charakter, swoje zdanie. No i tak naprawdę to dla tego aktora zaczęłam ten serial oglądać...

Drugi w kolejności będzie dla mnie Eli, mimo tego, że zupełnie nie ma gustu jeżeli chodzi o zakochiwanie się (ale powinniśmy mu wybaczyć skoro z fabuły wynika, że wcześniej nie widywał zbyt wielu okazów płci pięknej a poza tym na Destiny nie miał wielkiego wyboru).
Jakie plusy? Jest zabawny, to, że tak naprawdę z pozoru nie pasuje do całej konwencji serialu dodaje ciekawego, moim zdaniem, smaczku- pozwala spojrzeć na niektóre konwencje z trochę innej perspektywy, dodaje dystansu. Duet Eli- Rush świetnie sprawdza się razem łącząc różne sprzeczne cechy (czego np. świetnym przykładem jest Time, w którym Eli wymienia swoją klasykę a nie rozpoznaje tej bardziej klasycznej klasyki cytowanej przez Rusha).

Najbardziej nielubiani? Scott i Chloe. Young też trochę mi podpadł za spojrzenie zbitego szczeniaka, ale mam nadzieję.
  • 0

#39 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.11.2009 - |16:59|

Widzę, że Chloe wysunęła sie na prowadzenie. A ona taka nijaka jak narazie jest w tym serialu. Dużo więcej negatywnych emocji wzbudza Telford. Ale tutaj akurat robi swoje także aktor. Jakoś nigdy za nim nie przepadałem. Dziwi mnie jednak że takie negatywne opinie zbiera pani z IOA. Prawie jej nie ma w tym serialu. Powie dwie kwestie i znika.

Co do plusów to muszę powiedzieć że Robert Carlyle się trochę zrehabilitował. Wcześniej jakoś nie przepadałem za tym aktorem. Dobrze że dał radę pociągnąć tą rolę. Na plus dałbym jeszcze Young'a chociaż momentami wydaje się zbyt pewny siebie i Tamarę. Scott i Eli jak narazie na neutralnym gruncie chociaż ten pierwszy chyli się ku upadkowi.

Oglądałem jeszcze raz Earth i dopiero teraz zdałem sobie sprawę że Young ma za żonę Pradawną :) Już wcześniej wydawała mi się znajoma ale nie domyśliłem się że to Ayiana.
  • 0
don't try

#40 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 16.11.2009 - |18:45|

Ulubiona postać jaka sie pojawiła w seriau to Generał O'Neill B) nie wymieniona w ankiecie ,
a nielubiana to zdecydowanie Chloe zawsze mi się ona kojarzy z Teyla Emagan :angry: choć tak naprawde zaznaczył bym wszystkich w tej ankiecie co są na statku Destiny :lol:

Pozdrawiam
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych