Mi tam się podobało. Mało akcji, dużo gadania, ale i tak było dobrze. 8/10
Widzę, że wielu osobom brakuje tu tego klimatu z SG1 i SGA. Powiem tak - przed 'Darkness' obejrzałem sobie ponownie "The daedalus variatons" (SGA 5x04), w którym - jak ktoś nie pamięta - akcja dzieje się cały czas na statku, tyle, że na Dedalu. Odcinek ten był jak dla mnie jednym z lepszych, ale po obejrzeniu SGU wypadł jakoś tak blado. Mimo, że jest sporo akcji, mimo, że jest humor SG, to jakoś nie widziałbym takiego Rodneya przekładającego kryształki na Destiny. To by już było męczące.
I jakoś nie mogą wysłać misji ratunkowej skoro lecą z drogi mlecznej do pegaza to 3 czy 4 galaktyki dalej.
Yy, co? Niezbyt rozumiem o co ci chodzi. Przecież Destiny dzieli tak niewyobrażalny dystans od ziemi, że z naszymi najnowszymi statkami tego się po prostu nie da wykonać. Ktoś tam nawet liczył, że Dedalowi zajęłoby to 50 lat, ale to tylko przy założeniu, że nie robiłby przystanków. Nie zapominajmy też, że z każdą chwilą Destiny oddala się coraz bardziej od ziemi.
Mnie tylko jedno ciekawi, odnosnie kamieni sluzacych do "komunikacji" ktorych to nasi dzielini bohaterowie uzywaja co odcinek.
Skoro sytuacja na Destiny jest tak powazna dlaczego nie "przeniesc" na jego poklad Rodneya, Daniela i Sam ?
Taki team problemy ze statkiem rozwiazalby w 5 minut
No tutaj właśnie chodzi o to żeby te problemy nie były rozwiązane w 5 minut. Tak jak pisałem wyżej - nie wyobrażam sobie tam żadnego z wymienionych przez ciebie bohaterów. No, jeszcze ten Daniel mógłby być od biedy, ale on to raczej niczego by nie rozwiązał, a co najwyżej przez pół odcinka dawałby wykład o pradawnych. Swoją drogą - Sam i Rodney są przyzwyczajeni do kryształków, a takich nie widziałem jeszcze na Destiny, więc już lepiej byłoby wysłać jakiegoś prawdziwego mechanika
Zresztą, nawet nie wiadomo czy ci ludzie są "dostępni". Taki Rodney, to pewnie gdzieś pracuje na Atlantydzie, Sam zajmuje się swoim statkiem (o ile gdzieś nie walczy z sojuszem Lucjan), a o Danielu nic nie wiemy.
Użytkownik pacw edytował ten post 17.10.2009 - |21:31|