Glee
Napisano 22.11.2009 - |23:28|
Świetny odcinek z balladami jako motywem przewodnim.
Bardzo udane piosenki i dużo humoru wynikającego z ich śpiewania.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 22.11.2009 - |23:55|
Odcinek istotnie swietny, choc bylem zawiedziony wyborem muzyki. Spodziewalem sie, raczej oczekiwalem, jakiejs ballady rockowej. Z jakis powodow bylem pewny, ze w koncu uslysze "Dust in the Wind" Kansas lub cos podobnego. Nie doczekalem sie.1x10
Świetny odcinek z balladami jako motywem przewodnim.
Bardzo udane piosenki i dużo humoru wynikającego z ich śpiewania.
Genesis
Napisano 23.11.2009 - |00:20|
Jeszcze nikt nie umarł.Z jakis powodow bylem pewny, ze w koncu uslysze "Dust in the Wind" Kansas lub cos podobnego. Nie doczekalem sie.
Napisano 23.11.2009 - |00:41|
Allen/Lande (Melodic Heavy Metal/Hard Rock) - Master of Sorrow z albumu The Revenge (2007)
Śpiewany oczywiście przez Boga hard rock czyli Jorn Lande, najlepsza mocniejsza ballada 2007
Użytkownik Quendi edytował ten post 23.11.2009 - |00:43|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 23.11.2009 - |01:22|
Znakomity utwor. Widze, ze musze poszerzyc swoje horyzonty.Jeśli już jesteśmy przy marzeniach to powiem jedno:
Allen/Lande (Melodic Heavy Metal/Hard Rock) - Master of Sorrow z albumu The Revenge (2007)
Śpiewany oczywiście przez Boga hard rock czyli Jorn Lande, najlepsza mocniejsza ballada 2007
Wracajac do tematu - moje lista marzen jest tak dlugo, ze nie zmiescila by sie w jednym podcie.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.11.2009 - |01:25|
Genesis
Napisano 23.11.2009 - |02:13|
Nie będę oryginalny i powiem że podobnie jak przy serialach leciałem na początku z muzyką z góry do dołów corocznych rankingów rock/hard rock/heavy metal/power metal/symphonic metal a obecnie czyli od 3 lat odsłuchuje wszystko co wypuszczają zwłaszcza hard rock i okolice.
Jak widać robię coroczne zestawienia i polecam posłuchać tych co dostają 10 do 9, bo tam znajdują się totalne hiciory.
Russell Allen & Jorn Lande - The Revenge był u mnie na dopiero 14 miejscu
ale Russell Allen & Jorn Lande - The Battle to nr 1 w 2005 a tam 5 płyt u mnie dostało 10
Co do Jorna to też nie jestem oryginalny
http://www.melodicrock.com/
2003
THE BEST HEAVY/PROGRESSIVE ALBUMS miejsce 1
Masterplan - Masterplan (power metal,śpiewa Jorn) mój album wszechczasów
utwór Crystal Night, absolutne ARCYDZIEŁO i mój utwór wszechczasów
2004
THE BEST HEAVY/PROGRESSIVE ALBUMS miejsce 1
Jorn (Heavy Metal, Progressive, Rock)- Out To Every Nation
2005
ALBUM OF THE YEAR miejsce 1
Allen / Lande (Melodic Heavy Metal/Hard Rock) - The Battle
Where Have The Angels Gone
http://www.youtube.com/watch?v=fUfMVd-w_os&feature=related
2006
THE BEST HEAVY/PROGRESSIVE ALBUMS miejsce 2
Jorn - The Duke
Stormcrow, czysta ENERGIA z tekstem
http://www.youtube.com/watch?v=UQbynI9DNAI&feature=related
2007
THE BEST HEAVY/PROGRESSIVE ALBUMS miejsce 3
Allen / Lande - The Revenge
2008
Niestety Ayreon nie łapie się na rankingi melodicrock.com
Ayreon (symfoniczny elektoniczno/progresywny rock/metal)- 01011001
album projekt co bardzo lubię czyli zbieranina samych najlepszych z tym że ten album to GIGANTOMANIA
16 wokalistów + 9 instrumentalisów + Ayreon jako obaj
Album fenomen, lista wszystkich na dole aż dech zapiera
http://en.wikipedia.org/wiki/01011001
Age of Shadows
http://www.youtube.com/watch?v=tIqRsl8Vm-Q&feature=related
2009
Głosowania jeszcze nie było
Jørn - Spirit Black
I Walk Alone (Tarja Turunen Cover) ten cover rozkłada na łopatki, MIAZGA
http://www.youtube.com/watch?v=YS4Ls2w7aN0
oryginał I Walk Alone - Tarja Turunen
http://www.youtube.com/watch?v=VwbtbfAnI80
Tak więc uwielbienie Jorna też wielce oryginale nie jest
Użytkownik Quendi edytował ten post 23.11.2009 - |02:23|
Napisano 26.11.2009 - |19:19|
W sumie kolejny solidny epizod.
Genesis
Napisano 29.11.2009 - |22:54|
Mr. Schue coraz bardziej wczuwa się w rolę przyszłego ojca.
Oj ciekawe co zrobi żonka jak Quinn ponownie zmieni zdanie co do dziecka bo tego raczej możemy być pewni.
Jak tylko pokazali ,że szefową chóru w szkole dla niegrzecznych dziewczyn jest piosenkarka Eve to czekałem aż coś zaśpiewa ale niestety nic z tego. Pewnie w przyszłości coś zobaczymy.
Jeśli chodzi o komizm sceny Schue z opiekunem grupy z szkoły dla głuchoniemych to też uważam, że pokazano to z wyczuciem.
Sue jak zwykle knuje swoje byle tylko podkopać Glee no i zobaczymy co z tego wyjdzie na zbliżającym się konkursie.
Bo wygląda na to, że udało się jej podejść wychowawców przeciwnych chórów do New Direction.
Całkiem sympatycznie wyszedł trójkąt Kurt-Rachel-Finn i cała choć krótkotrwała intryga Kurta szybko się wydała.
Puck tradycyjnie za sprawą sexemesów wyszedł na tępego wała ale to nic nowego choć facet ma swoje przebłyski.
Dobił mnie tekstem o tym, że ukradł dla Quinn książkę o wychowaniu dzieci.
Czy we wcześniejszych odcinkach, jak dał jej na dziecko tylko kilka $ bo tyle mu po wydatkach zostało. LOL
Jeśli chodzi o niańczenie dzieci i piosenkę Madonny której użyli do spacyfikowania dzieciaków to jakoś blado wypadał, taka mało ekspresyjna była.
Ciekawe jak teraz Rachel będzie się odnosiła do Finna i czy to nie zaszkodzi naszej grupie po tym jak dotarło do niej to co mówił Kurt o nich, że nie mają przed sobą przyszłości.
Zastanawia mnie gdzie w tym odcinku podziała się Emma bo chyba o niczym nie zapomniałem.
Świetna końcówka z "True Colors" i czekam na kolejny odcinek i zapowiadany pojedynek pomiędzy szkołami.
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.12.2009 - |14:05|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 03.12.2009 - |13:47|
Genesis
Napisano 03.12.2009 - |23:57|
Po ostatnim przed przerwą odcinku oczekiwałam czegoś więcej, ale było dużo fajnych elementów jak chociażby reklama materaców i super rozmowa Sue z Quinn, której głos brzmiał jeszcze bardziej nosowo niż zwykle
Uwielbiam ten serial!
Znacie jakieś podobne?
Napisano 04.12.2009 - |00:40|
Co ważniejsze w moim ulubionym gatunku hard rock, 80
W tym roku najlepsi są:
Winger - 2009 - Karma
Napisano 04.12.2009 - |14:07|
Ostatni odcinek bedzie za tydzien. Z zapowiedzi zobaczymy zawody okregowe.Po ostatnim przed przerwą odcinku oczekiwałam czegoś więcej, ale było dużo fajnych elementów jak chociażby reklama materaców i super rozmowa Sue z Quinn, której głos brzmiał jeszcze bardziej nosowo niż zwykle
Uwielbiam ten serial!
Znacie jakieś podobne?
Podobnych serialow nie ma. Byl film lekko zblizony w niektorych aspektach. Mam tu na mysli "Hamlet 2".
Genesis
Napisano 06.12.2009 - |14:18|
Lubię oglądać ten serial w weekend bo dodatkowo poprawia mi humor.
No i troszkę nam się pozmieniało w fabule. Schue odkrywa matactwa swojej żonki. Sądzę, że na jakiś czas na pewno od siebie odpoczną.
Dobre było jak Schue przyszedł do Emmy po poradę a ta wyskoczyła na początku z rozwodem ale potem zaczęła się z tego wycofywać.
Co jak co ale miała by dobry powód gdyby Schue zdecydował się na rozwód aby nie wychodzić za trenera.
Dodatkowo przynajmniej na razie Will musiał zrezygnować z prowadzenia chóru.
Świetna scena jak Quinn w końcu się postawiła Sue i ją zaszantażowała. Przyjemnie się to oglądało.
No i ładnie obrazująca szkolnych ćwoków scena jak mazali w roczniku zdjęcie.
A na koniec zostawiłem sobie główną scenę-piosenkę tego odcinka czyli materacowe wykonanie "Jump".
Na prawdę świetny pomysł z połączeniem piosenki z materacami i to nie byle jakimi tylko gigantycznymi.
Zabawnie wyglądali jak wszyscy niczym dzieci skakali po tych olbrzymich materacach.
Nawet Artie bez wózka kilka razy się odbił oczywiście przy pomocy innych.
Niestety przed przerwą czeka nas jeszcze tylko jeden odcinek więc ciekawe na czym go zakończą.
Na pocieszenie zostaje ,że już 29 grudnia będzie można kupić Glee, Vol. One: Road to Sectionals a potem czekanie kilka miesięcy na ciąg dalszy.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 06.12.2009 - |19:48|
Napisano 06.12.2009 - |21:06|
Ich już nie było jak napisał ten utwór.
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.12.2009 - |21:07|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 10.12.2009 - |11:34|
Tym razem duzo muzyki. Ozdoba odcinka jest interpretacja You Can't Always Get What You Want The Rolling Stones.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 10.12.2009 - |15:41|
Genesis
Napisano 11.12.2009 - |08:14|
Przerwa do kwietnia .
Napisano 11.12.2009 - |17:43|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 11.12.2009 - |18:27|
Jednym słowem CUD !
Napisano 11.12.2009 - |18:34|
I FOX przechodzi do szybkiej kapitalizacji zyskow. Juz dwa CD sa na rynku. DVD z pierwsza polowka sezonu wchodzi do sprzedarzy jeszcze w tym roku. To chyba precdens.Jedyna nowość z dużych stacji jaka się udała w tym sezonie i w dodatku ludzie chcą to oglądać, czyli będzie bez cancela a pewnie z kolejnym sezonem.
Jednym słowem CUD !
Zabawne gdy opiekun klubu glee ze szkoly dla glocho-niemych tlumaczy sie z wyboru piosenki Journej (tej z pilota), argumentujac, ze ma rekord w sciaganiu w ITunes. Ma rekord, wlasnie dla tego, ze zostala odswierzona przez Glee. To chyba tez pierwszy raz gdy serial zaczyna sie pokazywac rzeczywistosc, ktora sam wykreowal.
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych