Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 024 - S02E12 - Beyond Here Lies Nothin'

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (22 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (3 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

2. 9,5 (1 głosów [4.76%])

Procent z głosów: 4.76%

3. 9 (5 głosów [23.81%])

Procent z głosów: 23.81%

4. 8,5 (1 głosów [4.76%])

5. 8 (3 głosów [14.29%])

6. 7,5 (3 głosów [14.29%])

7. 7 (1 głosów [4.76%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (2 głosów [9.52%])

Procent z głosów: 9.52%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [4.76%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (1 głosów [4.76%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.09.2009 - |14:08|

Swoją drogą z braku laku, siedzie w Rovaniemi, kupiłem Dead Until Dark. Bardzo jestem ciekaw różnic.

Ach, Rovaniemi! Marzę, żeby tam pojechać na Gwiazdkę. Mało brakowało, a by się udało w tym roku, ale trudno. Może się uda w przyszłym :).

A decyzja bardzo dobra, bo książka fajna. Z tym, że pierwszy tom to potraktuj raczej jako rozgrzewkę ;).
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#22 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 15.09.2009 - |14:37|

No i tutaj pojawia się pewien problem, o którym chyba wspominali ludzie czytający książki. Dlaczego Jason, ta jego ukochana, której imienia nie pamiętam i cała reszta nie biega za wampirami całując ich po stopach, skoro wypili krew w nie mniejszej ilości, co Sookie?!
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#23 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.09.2009 - |15:38|

Na to pytanie mogą odpowiedzieć chyba tylko twórcy serialu. Na pewno znaczenie ma fakt, czy krew została zakupiona czy przyjęta bezpośrednio z żyły, od kogo i tak dalej. Z tym że wówczas teoria spiskowa z królową w roli głównej się raczej rypie.
  • 0

#24 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 15.09.2009 - |16:16|

Odcinek słaby, samo rozprawienie się z Maryann bardzo szybkie i chaotyczne. Zabicie jej przez wyrwanie serca bardzo efektowne ale mogli wpaść na to wcześniej i bez żadnej pomocy. Sookie która pokazała swoją moc jedynie przewracając posąg dla Dionizosa i nic po za tym. Mało interesujący odcinek zwłaszcza wstęp do trzeciego sezonu. Bill oświadcza się Sookie, ta niezdecydowana ucieka do łazienki po czym wraca a Billa nie ma bo został porwany i od razu wiadomo przez kogo. Bo przez nikogo innego jak przez Erica który powiedział królowej że sam się zajmie Billem. Jeden z gorszych odcinków. Po odcinku finałowym spodziewałem się czegoś bardziej ciekawego i emocjonującego :(
  • 0

#25 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.09.2009 - |16:18|

Na to pytanie mogą odpowiedzieć chyba tylko twórcy serialu...

Ale możemy przypuszczać ,że skoro Jason kupował krew od Lafayette a ten ją brał chyba tylko od tego wampira [co go Jason z panienką ubili w piwnicy] to jak pamiętamy Jason coś tam do niego "czuł" a na pewno jakąś więź. W końcu sam zaczął z nim rozmawiać , przynosił mu coś tam do picia a na koniec chciał go uwolnić. I teraz nie wiemy na ile to był wpływ wypitej krwi danego wampira a na ile dobre serduszko ;) Jasona.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#26 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 15.09.2009 - |17:09|

Na koncu 1 sezonu tez niby bylo oczywiste, ze w samochodzie Andy'ego leza zwloki Lafayette'a, wiec dopoki nie zobacze ze to Eric porwal Billa bardziej sklaniam sie ze to Lorena lub ktos zupelnie inny. :)

Maryann niby latwo pokonali, ale z tego co mowila Sophie-Ann, nie mogli tego zrobic w byle jakim momencie tylko dokladnie w tym w ktorym Maryann sama chciala umrzec. Jesli mialbym sie do tej sceny przyczepic to bardziej do faktu, ze tak latwo uwierzyla ze zwykly byk to jest jej bog. :)

Dobrze, ze wrocili do sceny z lancuchem z 1 odcinka i zasugerowali ze nienaturalne zachowanie lancuchac bylo rzeczywiscie nienaturalne. Podobal mi sie tez koniec zabawy Jasona w komandosa. Bylo duzo smiechu, ale jak ktos z takim IQ lata z bronia to predzej czy pozniej musialo sie to zakonczyc trupem.
  • 0

#27 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.09.2009 - |15:58|

Na to pytanie mogą odpowiedzieć chyba tylko twórcy serialu...

Ale możemy przypuszczać ,że skoro Jason kupował krew od Lafayette a ten ją brał chyba tylko od tego wampira [co go Jason z panienką ubili w piwnicy] to jak pamiętamy Jason coś tam do niego "czuł" a na pewno jakąś więź. W końcu sam zaczął z nim rozmawiać , przynosił mu coś tam do picia a na koniec chciał go uwolnić. I teraz nie wiemy na ile to był wpływ wypitej krwi danego wampira a na ile dobre serduszko ;) Jasona.

Hmm, no wydaje mi się, że wiemy. Starczy spojrzeć ja traktowała tego samego wampira ówczesna dziewczyna Jasona, a przecież piła z niego krew tak samo regularnie, o ile nie częściej niż Jason...
  • 0

#28 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.09.2009 - |16:09|

Niby tak tylko, że ona była już "bardziej doświadczona" w tej materii od Jasona, znaczy się nie pierwszy raz piła wampirzą krew.
A jako, że z "niejednego pieca chleb jadła" to jej się to uzależnienie od dawcy mogło nieźle pomieszać albo inaczej stępić na tyle, że jego nie odczuwała nawet podświadomie.
Ale to tylko takie nasze rozkminianie z cyklu być może.

Swoją drogą miałem w tym temacie coś napisać odnośnie TB ale zdecydowałem się jednak na temat z "plotkami" i za chwil kilka tam napiszę.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#29 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.09.2009 - |12:49|

Trochę dziwny ten odcinek. Do połowy działo się sporo, cała ta walka z Marryann. Potem niestety zrobiło się lekko przynudnawo. Cliffhanger też jakoś nie przypasował mi, jak się okaże że to Eric, a chyba tak będzie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#30 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.09.2009 - |14:01|

No i właśnie dlatego, że twórcy zrobili wszystko, żeby to wyglądało na Erica, to na pewno NIE będzie Eric :).
  • 0

#31 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 24.09.2009 - |12:20|

pierwszy sezon połknęłam niemalże w jedną noc. To chyba zboczenie po Angelu z lat młodzieńczych:) drugi oglądałąm sukcesywnie wraz z pojawiającymi się odcinkami, i też było nieźle.
ale powiem szczerze, że o ile finał 1 sezonu zaparł dech w piersi, to drugi już nie bardzo. Spokojnie mogę poczekać ten rok:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych