Odcinek 078 - S04E18 - The Monster at the End of This Book
Napisano 05.04.2009 - |12:03|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 05.04.2009 - |12:21|
Supernatural to jeden z nielicznych wyjątków gdzie nie-kablówka potrafi zrobić coś wartościowego.
Masa humoru, świetny prorok i zapowiedź pojawienia się Archanioła czyli ostatecznej broni Boga.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 05.04.2009 - |13:27|
Napisano 05.04.2009 - |14:01|
A może dlatego, że nie mielibyśmy co oglądać.Wiadomo, że aż się ciśnie na usta pytanie dlaczego po prostu siły niebios nie powstrzymają apokalipsy, ale skoro tego nie robią, to widocznie dlatego, że to nie ich zadanie.
Bo o czym miałby opowiadać ten serial jakby "Niebo" wszystko załatwiło włącznie ze wszystkimi zjawami, marami, duchami, złymi siłami itd
O wspominanych w tym odcinku "relacjach braterskich".
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 05.04.2009 - |14:15|
EEE, Ogrodnik, tak się ciśnie na usta, taki wyraz na P A tak poważniej, co za mało straszna jest jako dorosła osóbka?Aha, jeszcze jedno. W ogole nie spodobala mi sie Lilith w obecnej powloce.
Napisano 05.04.2009 - |14:51|
Też jestem ciekaw skąd ona wie, że zginie?
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 05.04.2009 - |15:22|
Napisano 05.04.2009 - |15:44|
Napisano 05.04.2009 - |16:40|
EEE, Ogrodnik, tak się ciśnie na usta, taki wyraz na P A tak poważniej, co za mało straszna jest jako dorosła osóbka?Aha, jeszcze jedno. W ogole nie spodobala mi sie Lilith w obecnej powloce.
Owszem. Moze to i kwestia gustu, ale ja sie przyzwyczajam do "powłok". Dziecko Lilith mi sie bardzo podobalo. Gdy zobaczylem ja na stacji beznynowej (taki byl odcinek, pamietasz?) to dreszcze przechodzily. A teraz ta niby sexy dentystka? Nie, nie, to bylo nieporozumienie.
Poza tym nie kupuje tej bajki, ze jak Sam sie "przespi" z Lilith, to wszystko wroci do normy i bedzie jak dawniej. Lilith musialaby na glowe upasc... Jak sie robi apokalipse i odnosi w tym sukcesy, to po co sie wycofywac na ostatniej prostej? W imie tego, ze sama Lilith inaczej zginie? Inne demony by Lilith na za takiego psikusa zabiły (???)
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 05.04.2009 - |16:41|
Napisano 05.04.2009 - |16:50|
Poza tym nie kupuje tej bajki, ze jak Sam sie "przespi" z Lilith, to wszystko wroci do normy i bedzie jak dawniej. Lilith musialaby na glowe upasc... Jak sie robi apokalipse i odnosi w tym sukcesy, to po co sie wycofywac na ostatniej prostej? W imie tego, ze sama Lilith inaczej zginie? Inne demony by Lilith na za takiego psikusa zabiły (???)
może dziecko Sama i Lilith, to miała być kolejna pieczęć?
Napisano 05.04.2009 - |16:53|
Teraz do tego sama fabuła jest dla mnie nie zrozumiana, czemu archaniołowie siedzą sobie sobie spokojnie w niebie ? przecież wiedzieli od proroka chucka że Lilith zjawi się w czerwonym hotelu. Więc dlaczego nie unicestwili Lilith w tymże czasie? Mogli by zapobiec w ten sposób apokalipsie. Pogubiłem się w tym troche.
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 05.04.2009 - |17:28|
Bardzo prosta jest odpowiedź - Lilith potrafi się ukryć przed aniołami/archaniołami. Dlatego oni nie spuszczą jej łomotu.
No ale jak pojawił sie prorok obok niej to nagle stała sie "widoczna" ? No chyba ze to jakoś dzieki prorokowi, on odczuwa lek, czy widzi demona i pojawia sie archanioł. Zreszta zeby wiedziec gdzie jest Lilith wystarczy przeczytać ewangeli Winchesterów Prorok pisał, gdzie beda od samego poczatku, wiec i gdzie bedzie Lilith, a tak już masz "GPSa" na nią
Moim zdaniem oni z tym przekombinowali, raz anioły sa super silne, a potem okazują sie słabe i dostaja łomot od demonów jak np Cassiel w walce z Alisterem, to juz Sam jest od niego potezniejszy. Tak w sumie nie da sie okreslic kto jest od kogo mocniejszy, albo jak w dobrze zbalansowanej grze jedni leja drugich ale dostaja łomot od trzecich
Co do Lucka i jego hipotetycznej walki z aniołami czyli kiedyś tam braćmi, to nie można zapominać że on poznał tez "ciemną strone mocy", wiec i niewiadomo jakby to sie skonczyło. Posiada moce archanioła ale także coś wiecej, moim zdaniem miałby przewage w takim pojedynku
Użytkownik KaruzeL edytował ten post 05.04.2009 - |18:13|
Napisano 05.04.2009 - |17:44|
Po pierwsze - nie chodziło chyba SSJ o to, że Lilith potrafi być dla archanioła niewidzialna, tylko o to, że skutecznie ich unika i nie pozwala im się odnaleźć. Nie chodzi o jakąś pelerynę niewidkę, którą na siebie zakłada i dlatego oni jej nie widzą
Po drugie - to nie są Gwiezdne Wojny i tutaj przejście na ciemną stronę mocy jest tylko i wyłącznie metaforyczne, a niekoniecznie wiąże się z poznaniem jakichś nowych mocy, hehe. Tu chodzi o bunt Lucyfera względem Boga i to, że został za to ukarany strąceniem do Piekła. Ale to jeszcze nie znaczy, że teraz będzie "strzelał z rąk błyskawicami" tylko dlatego, że przeszedł na złą stronę ;p
Napisano 05.04.2009 - |17:49|
W tym odcinku było wyraźnie powiedziane ,że archaniołowie to prawie "ultimate weapon" do walki z siłami nieczystymi. Choć pierdołami się nie zajmują i interweniują tylko w istotnych sprawach.
A taki Castiel to "tylko" anioł.
Jedno co mnie zdziwiło, to to ,że Castiel nie zrugał Deana z to ,że tak "zbluzgał" Boga kiedy prosił go o pomoc.
Użytkownik biku1 edytował ten post 05.04.2009 - |17:53|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.04.2009 - |18:09|
Po pierwsze - nie chodziło chyba SSJ o to, że Lilith potrafi być dla archanioła niewidzialna, tylko o to, że skutecznie ich unika i nie pozwala im się odnaleźć. Nie chodzi o jakąś pelerynę niewidkę, którą na siebie zakłada i dlatego oni jej nie widzą
Sorry, ale poprostu zapomniałem wstawić w cudzysłów wyraz "widoczna". Co nie zmienia faktu, że prorok zamiescił wczesniej spotkania braci z nią, więc były dokładne dane gdzie ona sie znajduje przynajmniej wtedy, gdy męczy braci.
Po drugie - to nie są Gwiezdne Wojny i tutaj przejście na ciemną stronę mocy jest tylko i wyłącznie metaforyczne, a niekoniecznie wiąże się z poznaniem jakichś nowych mocy, hehe. Tu chodzi o bunt Lucyfera względem Boga i to, że został za to ukarany strąceniem do Piekła. Ale to jeszcze nie znaczy, że teraz będzie "strzelał z rąk błyskawicami" tylko dlatego, że przeszedł na złą stronę ;p
Moim celem było humorystyczne porównanie, nie wpadłem na to że ktoś podejdzie do tego na serio. Co do lucyfera to owszem jako archanioł ma te same moce, ale mysli sam za siebie co jak widać Aniołki maja z tym problem, a to stanowi przewage. Tak jak okucieństwo, zło, gniew i inne cechy jakie charakteryzują Lucyfera.
Użytkownik KaruzeL edytował ten post 05.04.2009 - |18:14|
Napisano 05.04.2009 - |19:25|
Napisano 05.04.2009 - |19:56|
To ja się powtórzę .... to co wtedy byśmy oglądali......Bylby happy end i wszyscy by sie kochali i byloby pieknie....
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.04.2009 - |20:25|
To ja się powtórzę .... to co wtedy byśmy oglądali......Bylby happy end i wszyscy by sie kochali i byloby pieknie....
Widziales kiedys film, w ktorym Bog Szatanowi przebacza, lub godzi sie z Szatanem?
Tak silnie tkwimy w schemacie, ze jest dobro i zlo, ze trudno sobie cos takiego wyobrazic. Ale przeciez teoretycznie mozna sobie takie cos wyobrazic...
Napisano 05.04.2009 - |20:31|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych