1.
@Mr. Unfrieldly
Jack i Juliet się witają i Jack mówi, że widział ją wcześniej kiedy pomagała Kate i pragnął coś powiedzieć jej wtedy, ale.. a Juliet na to, że nie powinni dać znać po sobie, że się znają ( lub coś takiego)- jeśli o ten kawałek Ci chodziło
w tym momencie właśnie się za bardzo skupiłem nad zastanawianiem się nad idiotycznym zachowaniem Jacka, bo mnie bardzo uderzyło, dlatego nie przysłuchałem się rozmowie

2. oglądając scenę z Sayidem, Radzinskym i Sawyerem wyobraziłem sobie, iż Sayid trafi do Swana. Tam Radzinsky będzie próbował go zabić bez zgody pana LaFleura. Ktoś go powstrzyma i w ten sposób... powstanie plama na suficie.
3. ciekawa sprawa z barakami... być może nasi rozbitkowie mieli służyć do "korekcji Wszechświata". zastanawiam się nawet nad teorią, iż wszystkie niezwykłe wydarzenia jakie oglądamy to próba naprawy biegu wydarzeń, który kiedyś ktoś zmienił. wbrew temu co mówi Daniel. Rozbitkowie
mają zmieniać przeszłość.
4. wydaje mi się, że Sayid będzie próbować zabić małego Bena. Nie uda mu się w jakiś cudowny sposób- Wyspa spróbuje zachować właściwy bieg wydarzeń. Hostiles dowiedzą się o tym i w ten sposób, podobnie jak Locke, Ben zostanie niesłusznie uznany za Wybrańca wyspy. dlatego Richard się podda tak łatwo jego władzy.
6.Ethan- zupełnie niespodziewanie znów zaczyna jawić się jako dość ważna postać. w I sezonie nadczłowiek, później zwykły Others.
Intrygujący jest fakt, iż narodził się na wyspie jako syn pracowników DHARMA a nie zginął w Czystce i pozwolono mu zostać Othersem.
p.s. nie byłem przekonany zbytnio do tego odcinka w czasie jego oglądania, ale z perspektywy paru godzin zaczyna mi się coraz bardziej podobać- pierwszy raz w tym sezonie mam takie wrażenie, do tej pory było zupełnie odwrotnie.
Użytkownik Mr.UnFriendly edytował ten post 19.03.2009 - |21:12|