Skocz do zawartości

Zdjęcie

NCIS: Naval Criminal Investigative Service

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 23.09.2009 - |18:34|

@ludzie, którzy chcą od razu przejść do już rozkręconego ncis:

z sezonów 1 i 2 oglądacie:

1. jag-owego pilota + pierwszy odcinek
2. 1x16 [bete noire]
3. finał 1 sezonu
4. 2x22 [swak]
5. finał 2 sezonu

i od sezonu 3 lecicie po kolei :P

Dlaczego polecasz tylko te odcinki ? Czyżby te sezony odstawały od pozostałych ? Widziałem wszystkie sezony CSI Las Vegas i to jeden z lepszych kryminalnych seriali ! Czy NCSI, to coś z gatunku badamy- gonimy, czy strzelamy i gonimy ?
  • 0

#22 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.09.2009 - |18:36|

To był poradnik dla szybkich, młodych i wściekłych gimnazjalistów znaczy się niecierpliwych którzy MUSZĄ być na bieżąco bo inaczej przed kumplami nie wypada. :huh:

A ja zalecam nie opuszczać żadnego odcinka bo i po co tak oglądać to może odrazu zacząć od sezonu 7.
Tym bardziej, że w końcu na początku poznajemy każdą z postaci mimo, że potem obsada lekko się zmienia i rozrasta to warto znać całość.
Jakby nie patrzeć serial regularnie zbiera ponad 15 mln widzów więc chyba nie ma co sobie tak psuć tego serialu i nie oglądać od początku.

Użytkownik biku1 edytował ten post 23.09.2009 - |18:40|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#23 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 23.09.2009 - |18:42|

No to może inaczej zapytam, czy w NCSI jest więcej akcji, niż w CSI ? :-)
  • 0

#24 hitano

hitano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 23.09.2009 - |18:58|

Wynik niesamowity. Akurat jestem co dopiero po obejrzeniu 1 odcinka 7 sezonu i IMO maksymalnie ten wynik zasłużony. Serial zaczyna już 7 sezon, a dalej kolejne odcinki niosą dobre scenariusze, postacie się nie nudzą.
Co do samego odcinka to jest dziwny, ale przez to ciekawy. Zmiany miejsc mogą denerwować, jednak wprowadzenie chaosu fajnie działa. W dodatku to jak DiNozzo opisuje samego siebie wpasowuje się w ten klimat. Scena Gibbs przesłuchujący marynarza-handlarza i DiNozzo powtarzający zanim słowo w słowo też jest świetne. Natomiast kasting to zabawny moment, jednak pokazał zakres pracowników służb specjalnych zainteresowanych służbą w NCIS. Jedyny moment, w którym przegięli to szybkie pojawienie się Gibbsa w korytarzu. Czekam na kolejne odcinki bo NCIS to najlepszy serial krymianlny oferowany przez duże stacje. 10/10

NCIS: Los Angeles też miał duży wynik, po pierwszym odcinku wiążę to z renomą NCIS. Po pierwsze liczę, że pojawienie się spin offu nie wróży chęci kończenia głównego NCIS.
Akurat spin off po pierwszym odcinku kompletnie mi nie przypadł do gustu. Powód jest jeden wygląda mi na mix CSI z NCIS z większym udziałem CSI, przez co serial posiada maksymalną ilość bajerów w stylu CSI, ekrany dotykowe i inne tego typu pierdoły. Śledźtwo prowadzone jest prawie kompletnie bez polotu, jakby scenarzyści założyli że zespół ma osiągnąć sukcesy tylko dzięki technice.
Obsada wypada natomiast nie najgorzej, trochę trudno przyjąć mi, że zespół składa się z większej ilości agentów uczestniczących w dochodzeniu. Szczególnie dziwi mnie wciśnięcie postaci psychologa. Najlepiej wypadła dwójka od jatki, starsza niska pani- Hetty. Kensi zaś wygląda nieźle ;D Reszta na razie się niczym nie wykazała. Wydaje mi się jednak że brakuje postaci w stylu Gibbs'a. Brak kogoś w jego stylu może być w późniejszych odcinkach widoczny. Jak na razie 7/10
  • 0

#25 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 23.09.2009 - |22:51|

No to może inaczej zapytam, czy w NCSI jest więcej akcji, niż w CSI ? :-)

CSI ogladnelem tylko pierwszy sezon kilka lat temu i juz za duzo nie pamietam ale wydaje mi sie ze jest wicej (niz w tym pierwszym sezonie bo reszty juz nie ogladalem i chyba juz nie ogladne)

co do pierwszego odcinka 7 sezonu tak jak hitano napisal jest troche dziwny moze to i tez przez to ze tyle misiecy czekalo sie na nastepny odcinek ocena 9/10 no 9,5(za kasting w szczegolnosci za agentke DEA "Strike one" :D)

co do NCIS LA duzo gadzetow i no i cos brakuje mam nadzieje ze znajda brakujacy element w najblizszych odcinkach
dzwnie mi sie to ogladalo dla mnie ncis to ncis a LA to inny serial no i wsumie tak go powininem ogladac bo narazie to chyba za bardzo z ncis porownuje
a i plus za '07 Impala niezle cacko
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#26 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.09.2009 - |20:56|

O ile przy poprzednim odcinku, pierwszym nowej serii napisałem "The Return of the King" z powodu oglądalności. ;)

To teraz dodam, że "Król" nadal jest na tronie i wciąż deklasuje wszystkie seriale bo w tym tygodniu zdobył jeszcze więcej widzów niż poprzednio - oglądało go w okolicach 20.65 mln ! :)

Natomiast spin off czyli NCIS: Los Angeles zanotował mały spadek i oglądalność była na poziomie 17.42 mln.

Tym samym CBS niepodzielnie króluje w dniu wczorajszym i wprost miażdży inne stacje popularnością swojej ramówki.
CBS - 17.15 , NBC - 8.23 , FOX - 5.90 , ABC - 8.42 , The CW - 2.00 -- tak wygląda w mln oglądalność poszczególnych stacji.

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.09.2009 - |21:01|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#27 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 02.10.2009 - |17:28|

Ta pani co grała w pilocie tą cała szefową to zrezygnowała ? chodzi mi tu o NCIS:LA ...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#28 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 02.10.2009 - |22:32|

Ta pani co grała w pilocie tą cała szefową to zrezygnowała ? chodzi mi tu o NCIS:LA ...

chodzi Ci o pilota z koncowki 6 sezonu NCIS ?? wsumie nie wiem moze za duzo kasy chcial albo przeczytala scenariusze dwoch pierwszych odcinkow i zrezygnowala:D
ja dam NCIS LA jeszcze szanse (ciagle mam nadzieje ze sie rozkreci) ale w hierarchii ogladania seriali spada coraz nizej
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#29 hitano

hitano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 03.10.2009 - |13:29|

ja dam NCIS LA jeszcze szanse (ciagle mam nadzieje ze sie rozkreci) ale w hierarchii ogladania seriali spada coraz nizej

A mi po drugim odcinku opinia się poprawiła. Callen i Sam dalej wiodą prym, zarówno w pojawianiu się na ekranie oraz poziomie gry aktorskiej. Hetty nadal mnie bawi swoją osobą, a jej mentorski styl wypowiadania jest naprawdę świetny. Fajnie, że więcej czasu antenowego dano tym razem Kensi i Domowi. Kensi pięknie się prezentuje, no i ta akcja z sikaniem podczas obserwacji genialna. Dom też nabiera kształtu, reszta zespołu również nawet psychologowi przypadły nie najgorsze sceny. Sama sprawa taka sobie, plus za zminimalizowanie ilości bajerów i więcej zwykłej pracy kryminalnej. Jedyny gigantyczny minus to scena w klubie golfowym i Dom trzymający M4 albo M16 która należała do snajpera ochraniającego umoczonego tajniaka. Za przeproszeniem kto &^%$a bierze do rąk broń będącą swego rodzaju dowodem. Spory błąd merytoryczny. Mimo to poziom wzrósł i teraz dostaje zasłużone 7,8/10
  • 0

#30 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 07.10.2009 - |10:57|

Teraz ja zadam głupie pytanie.

Widziałam parę odcinków w tv, ale jakoś większego wrażenia na mnie serial nie wywarł, no może McGee ;)
Czytam mnóstwo, ale to naprawdę mnóstwo dobrych słów o serialu i jestem ciekawa czy naprawdę jest wart obejrzenia i czy bardzo dużo traci kiedy puszczają go w tv z lektorem ?
  • 0

#31 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.10.2009 - |16:29|

Czytam mnóstwo, ale to naprawdę mnóstwo dobrych słów o serialu i jestem ciekawa czy naprawdę jest wart obejrzenia

Hm... jak w każdy serial trzeba się wciągnąć. Chyba, że odrazu trafu w Twój gust ale wtedy się nie zadaje takich pytań. ;)

A czy jest wart obejrzenia.... zależy co się lubi, jakiego typu seriale ale jeśli to nie stoi na przeszkodzie to spokojnie polecam zabrać się za oglądanie bo w końcu ta zabójcza oglądalność o czymś świadczy. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#32 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 07.10.2009 - |20:49|

Ja powiem tak na początku oglądnąłem 2 odcinku i uznałem że serial jest do niczego i odstawiłem serial na dobre 6 miesięcy później do niego wróciłem i skończyło się na tym że 6 sezonów w około 1,5 -2 tygodnie zaliczyłem dla mnie ten serial jest świetny ze względu na humor przedstawiony w tym serialu :) bo np CSI jest strasznie poważne ...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#33 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 12.10.2009 - |10:45|

nadrobiłam zaległości i daaaaaaje radę 8)
pomimo 7 sezonu poziom nie spadł nawet o milimetr. tylko coś nie mogę się przyzwyczaić do tej nowej fryzury tony'ego ;D.

ncis la -- już mam swojego ulubieńca, któremu będę kibicować na dobre i na złe -- g callum moim idolam ;D! ogólnie, stworzyli bardzo sympatyczną drużynę, nie ma tam żadnego ewidentnego kołka. tylko gdzie, u licha, jest ta pani szefowa z pilota? i w ogóle kto nimi rządzi, vance na odległość :P?
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#34 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 14.10.2009 - |18:41|

4 odc 7 serii super w koncu wyjasnili sytuacje zivy, a poza tym bezcenne jak Gibbs mowi do zivy Probie :)
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#35 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.10.2009 - |19:13|

To tak informacyjnie choć nie wiem czy trzeba to pisać, kolejny raz-tradycyjnie-bez zmian-oczywiście ;) NCIS przekroczyło 20 mln widzów i tym razem osiągnęło wynik 20,40 mln.
Natomiast "NCIS: Los Angeles" wyrobiło się w 15.30 mln

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#36 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 16.10.2009 - |21:07|

Od 7 listopada stacja AXN rozpocznie emisję serialu NCIS!
Emisja w każdą sobotę i niedzielę o 20.00.
Polski tytuł tak jak na TVN brzmi: Agenci NCIS!

Powtórki ok 4 w nocy. I od 14.11. również o 15.00 w soboty i niedziele oczywiście!

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 18.10.2009 - |14:02|

• 0

#37 Idanow

Idanow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 17.10.2009 - |17:53|

(...) tylko gdzie, u licha, jest ta pani szefowa z pilota? i w ogóle kto nimi rządzi, vance na odległość :P?

Z tego co pamiętam aktorka po dwuodcinkowym "pilocie" Louise Lombard nie spodobała się grupom docelowym (czy coś w ten deseń) i postanowiono pozbyć się jej postaci. Ekipa zdaje się ma szefową w postaci Edny Mode z Incredibles. ;)
  • 0
I wake up in the morning and piss excellence.

#38 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.10.2009 - |17:32|

Standardowo-kolejny raz-tradycyjnie-bez zmian-oczywiście jak zwykle NCIS nadal panuje nad wszystkimi innymi serialami oglądalnością. Wczorajszy odcinek oglądało średnio ponad 20 mln a drugą część nawet ponad 21 mln widzów.

Jedynym który mu wczoraj był w stanie w miarę dorównać to NCIS:LA z średnio 17 mln widzów.

źródełko --> http://tvbythenumber...hit-highs/31068

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#39 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 21.10.2009 - |23:01|

i jak tu nie kochac ;) ncis kolejny odcinek bardzo dobry duza dawka humoru a najbardzie rozwalil mnie palmer nastawiajac policzek gibbsowi do calusa :D
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#40 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.10.2009 - |21:03|

Cotygodniowa porcja matematyki-statystyki odnośnie tego serialu. :)

Ostatni odcinek NCIS oglądało 21,253 mln widzów a NCIS: LA osiągnęło liczbę 16,481 mln widzów.

Źródełko ---> jest tutaj

A teraz co najlepsze to ups :rolleyes: aż głupio to pisać ale nawet powtórkę NCIS oglądała spora liczba osób a dokładnie 16.5 mln.

Jak widać wciąż tylko Dancing With the Stars jest w staje jako tako zbliżyć się do NCIS.

Źródełko ---> jest tutaj.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych