Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiony film na podstawie komiksu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#21 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 15.09.2004 - |06:39|

Xmen 1i2 Wiecej nie ma fajnych filmow na podstawie komiksow
hulk cieki film hellboy tak samo a szkoda
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#22 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.09.2004 - |18:28|

Jeżeli chodzi o ten gatunek to zdecydowanie Superman :) Filmy z Christopherem Reeve były najlepsze,bo kręcone dawno temu :) Lata 70 i 80 były genialnym czasem do kręcenia tego typu filmów.Klimat tamtych czasów był nie banalny,a teraz to co się dzieje to....lepiej nie mówić.Za dużo efektów,a za mało sensu w filmie.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#23 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.09.2004 - |23:01|

Xmen 1 i 2 Wiecej nie ma fajnych filmow na podstawie komiksow
hulk cieki film hellboy tak samo a szkoda

zgadzam sie. filmy z X-Menami sa najlepszymi wzorowanymi na komiksie. a jesli chodzi o Supermana to wedlug mnie filmy ktore byly wciaz te same - nic nowego nie przynosil zaden z nich
  • 0

#24 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 27.09.2004 - |05:56|

Moim ulubionym filmem kręconym na podstawie komiksu jest, podobnie jak u większości z Was, X-men 1, 2. Czemu? - wydaje mi się, że człowiek - szczególnie w okresie dzieciństwa - marzy o pewnych dodatkowych zdolnościach, a te w x-menach zostały świetnie przedstawione. Dlatego też, z niecierpliwością, oczekuję części 3.
  • 0

#25 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 10.10.2004 - |23:18|

Dobra może i wielkim znawcą komiksów niejestem, ale było pare filmów, które wpadły mi w oko ... Spawn - całkiem całkim, Punisher - ale ten stary z Lundgrenem czy jak mu tam ten nowy jakoś mi nieleży, co do x mena ... ehhh fajne efekty i co by tu jeszcze hmmmm, Batmany no 1 kiedy pierwszy raz widziałem podobała mi się teraz po kilkuset emisjach w tv wszystko zbrzydnie kiedyś (Joker jedyny gość którego lubie z batmana) reszta części przecietna no może Alicja Silverstone wniosła coś do filmu :]. Flash - ten to potrafi zamiatać batoniki podziwiam go w dalszym ciągu. Superman - ughhh rany ten film jest jak i komiks porąbany już niebęde komentował tego, że nikt go niepoznaje ... nie no naprawde niechce mi sie rozpisywać szkoda moich nerwów. Catwoman - niektóre filmy ogląda się dla aktorek... daredevil - ja naprawde już chyba wyrosłem z komiksów. Co do Aliens vs Predator nawet gdyby niedałoby się tego oglądać będe bronił do ostatniego naboju dla mnie aliens (szczegulnie 2) to świętość a predator zaraz po aliensach jedyne co mnie drażni to ciagłe przywiązanie do aktorów - osobiście mam gdzieś Ripley i Bishopa dla mnie bochateram jest obcy. A predator no niestety jak to bywa w amerykanskich produkcjach zginąć musiał (nienawidze happyendow)... wszystko co zrobią z obcym i predatorem będzie dla mnie dobre; po kiego im była ripley w 4 wrrr. co do spidermenow ten film jest dla ludzi z poważnymi problemami może się myle ale spidermen chyba niebył aż tak zakompleksiony on ma problem ze wszystkim w filmie zrobili z niego totalnego mięczaka fajtłape niwiem jakim cudem niepopełnił samobujstwa sam miałem ochote zakończyć te jego cierpienia dobrym strzałem z deserta w skroń ja wiem że te filmy robi się dla 12 latków maxymalnie ale przeginają. Normalnie przypomniał mi sie connor z terminatora 3 ludzieee jak tak można Harry poter juz był bardziej normalny. Ogólnie uważam komiksy za ... (niechce bana wyłapać) niepowiem są ciekawe produkcje ale te filmy robi sie dla dzieci niestety. tak ps to mieli kiedyś Lobo nakręcić to by mogło być dobre. Heavy metal cięzko to to sie ogląda ma już swoje lata - niepisze o animowanej wersji oczywiście... i cięzko to dostać niestety. tak wogole to jest bardzo obszerny temat a mnie się niechce zabardzo rozpisywać. Po prostu niemogłem przejśc obojętnie koło textów wychwalających spidermena - to jest najgłupszy film jaki w życiu widziałem a widziałem już spooooro tandetnych filmów. Dobra kończe bo jeszcze komuś bardziej podpadne jak przypomne sobie jeszcze jakieś filmy.
  • 0

#26 Locke

Locke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11.10.2004 - |07:57|

X-MEN
!!
STANOWCZO NAJLEPSZY !!

Zgadzam się. Oba filmy oglądało się równie przyjemnie jak czytało komiksy.
Co do Asterixa - także zgadzam się. Świetna polska wersja.
Podsumowując zatem było klika innych produkcji, które także miło sie obejrzało ale komiksu i jego klimatu nigdy w 100% nie da się odtworzyć na ekranie. Przynajmniej jak dotychczas. Czekamy na kolejne próby. :D
  • 0

#27 Merle

Merle

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • Miastowoj.slaskie

Napisano 21.10.2004 - |20:12|

tak, Spawn
film z ujmującymi efektami
zwłaszcza płaszcza z ektoplazmy :lol:
  • 0
Boże chroń mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam

#28 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 21.10.2004 - |20:16|

X-Men to nie tylko dobra realizacja, ale też dobre efekty, muzyka i gra aktorów.

Osobiście kocham Ropucha... :lol:
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#29 Aeth

Aeth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • Miastoz krakowskich czeluści

Napisano 24.10.2004 - |13:44|

Z całym szacunkiem dla starych, klimatycznych i mrocznych dwóch pierwszych części "Batmana", ale najbardziej podobały mi się obie części "X-Men", i chyba z nieco mocniejszym akcentem na "X2". Nie jest to niespodzianką, bo te filmy po prostu są dobre, jeśli nie bardzo dobre. Oba produkcje mają zgrabnie ukształtowana fabułę, bardzo dobre przedstawienie postaci, oraz świetne efekty, które nareszcie robią to, co efekry w filmie robić powinny - są dodatkiem. Bardzo mi to zaimponowało w jedynce, w dwójce jest ich trochę więcej, ale w dalszym ciągu nie grają głównej roli, a świetnie się je ogląda. Mam nadzieję, że "X3" utrzyma ten dobry poziom.
Do tego jeszcze bardzo podobał mi się "Hulk" - akcja ciągnęła się sprawnie, nie było przesytu efektami, a nacisk położono na rózwój i przeżycia głównego bohatera. Bardzo się to twórcom chwali.
To samo można powiedzieć o "Spidermanie".
Za to "Daredevil" to kompletna pomyłka... Z tych nowszych adaptacji. Dwa ostanie "Batmany" też nie bardzo mają się czym chwalić...
A "Asterix i Obelix: Misja Kleopatra" to już kultowa produkcja :D. Genialnie, po prostu genialne.
  • 0
“And I've been kicked by the wind, robbed by the sleet
Had my head stove in but I'm still on my feet
And I'm still willin'”

#30 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.12.2004 - |04:40|

moim zdaniem najlepiej zekranizowany zostal Immortel oraz Spawn - filmy te docieraja przede wszystkim do starszego odbiorcy w przeciwienstwie do tak "wypomadkowanego" cyklu jak X-men, Spiderman czy Batman
wymienione przezemnie filmy maja swoj niepowtarzalny klimat ktory faktycznie ciezko osiagnac ekranizujac komix
  • 0

#31 Stalkaor

Stalkaor

Szeregowy

• VIP
  • 6 postów

Napisano 11.02.2005 - |15:05|

pozwole sobie dorzucic swój komentarz w tej sprawie: zgadzam sie z kilkoma przedówcami, że z ekranizacji amerykańskich na czoło wysuwają się 2 pierwsze Batmany, X-meni i Spawn, dorzuce też Hellboya za humorystyke. produkcje typu spiderman, hulk czy daredevil pozwole sobie taktownie przemilczeć (niech im ziemia lekką będzie). z produkcji europejskich na pewno rządzą dwie (co poprzednicy już zaznaczyli) Asterix Misja Kleopatra i Immortel
  • 0

#32 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 21.03.2005 - |17:13|

:) mnie podobaja nie podoba się tylko jeden HULK

fabuła troszku... czegoś jej brakuje, a hulk do bani wygląda jak mam wybierać wole komiks lub bajke.

a teraz wpisywać się :)

Wyświetl post

Straaaaaszne Hulk to niestety najwieksza tragedia jaka widzialem. W polowie filmu bylem zirytowany, a musze powiedziec, ze trudno mnie zirytowac. Mysle, ze nie mialbym nic do zarzucenia Blade'owi... Jak go pierwszy raz obejrzalem wgniotl mnei w fotel...
  • 0

#33 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.03.2005 - |10:09|

wczoraj widzialem w kinie "Constantine" i przyznac musze, ze calkiem przyjemnie sie oglada.

jest to adaptacja amerykanskiego komiksu "Hellblazer", ktorego scenarzysta jest (zdaje sie ze miedzy innymi) Garth Ennis - scenarzysta znanego w polsce komiksu "Kaznodzieja". jak ktos lubi takie klimaty to polecam. nie bedzie to moze moj ulubiony film na podstawie komiksu, ale calkiem przyjemnie sie oglada.

po filmie nabralem apetytu na wersje papierowa :]
  • 0

#34 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.03.2005 - |13:09|

po filmie nabralem apetytu na wersje papierowa  :]

Wyświetl post

a gdzie tokawą można znaleźć?

#35 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 22.03.2005 - |14:26|

a gdzie tokawą można znaleźć?

Wyświetl post

Od stycznia moze nawet juz w Polsce. Zajrzyj do serwisu DobregoKomiksu, oni maja tam pare wiadomosci na temat adaptacji filmu i niezaleznych komiksow. Swoja droga slyszalem bardzo wiele zlych opinii na temat tego filmu. Trzeba bedzie to samodzielnie skonfrontowac ;)
  • 0

#36 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.03.2005 - |10:39|

z tego co wiem to jak na razie w polsce komiks nie zostal wydany :(. w serwiesie Dobrego Komiksu nie trafilem na jakiekolwiek zapowiedzi. jesli cos drgnie w tym temacie, to wydaje mi sie, ze predzej Egmont sie za taki tytul wezmie.

poki co pozostaja jedynie wersje anglojezyczne ktore od czasu do czasu pojawiaja sie na internetowych aukcjach. no i mozna oczywiscie poszukac w specjalistycznych komiksowych ksiegarniach. mysle, ze dla chcacego dotacie do zrodla nie powinno stanowic to duzego problemu.

a co do filmu, tak jak pisalem, na kolana mnie nie rzucil, ale uwazam go za calkiem przyzwoita adaptacje (w przeciwienstwie do hulka). opinie faktycznie sa bardzo rozne...
  • 0

#37 traper

traper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.04.2005 - |23:40|

traper28@o2.pl
Nie jestem pewien czy film powstał na podsawie komiksu , ale niezłe wrazenie
wywarł na mnie HELLBOY .
  • 0

#38 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 09.05.2005 - |03:37|

Heh, jeśli mam się zdecydować na jeden film/komiks to będzie to zdecydowanie Immortel. Do pierwszej trójki weszły by też Asterixy (oba) i X-meny (też oba). Batmana nie cierpię, resztę uważam za filmy średnie lub słabe.
  • 0

#39 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 17.05.2005 - |20:37|

Moim ulubionym filmem kręconym na podstawie komiksu jest, podobnie jak u większości z Was, X-men 1, 2. Czemu? - wydaje mi się, że człowiek - szczególnie w okresie dzieciństwa - marzy o pewnych dodatkowych zdolnościach, a te w x-menach zostały świetnie przedstawione. Dlatego też, z niecierpliwością, oczekuję części 3.

Wyświetl post

Popieram w zupełności....
szkoda ze w X-3 nie będzie cyklopa......
nie lubie go ale szkoda :P
  • 0

#40 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 03.06.2005 - |11:57|

ja tam jestem tradycjonalistą :)

1. X-men 1 i 2 - bo mam słabość do tego komiksu :)
2. Batman - Jocker Nickolson - to jest niezapomnianie przeżycie
3. Asterix i Obelix - Misja Kleopatra - obśmiałem się jak norka
4. Flash Gordon - to kulltowe - ciekawe czy ktoś pamięta muuuzę i kto ją popełnił ?
5. Spown - fajny bo fajny.

pomyłki
1. Hulk - odpadłem w połowie
2. Spiderman - niedosyt i rozczarowanie
3. Superman - gdyby głupota miała skrzydła.....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych