Skocz do zawartości

Zdjęcie

Minority Report (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.10.2003 - |21:04|

film porusza sprawe prewencji, czy mamy prawo skazywac za samo myslenie o zbrodni?? przeciez tylko myslimy czy to oznacza ze popelniamy to przestepstwo??

Dla mnie taka prewencja byłaby nie dopuszczalna. W każdym razie jeśli chodzi o zbrodnie w afekcie. No chyba, że zamiast karać za niepopełnione zbrodnie, dawać ludziom ostrzeżenie w stylu: "wiemco zmierzasz zrobić, nie rób tego".
  • 0

#22 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.10.2003 - |21:13|

Dla mnie taka prewencja byłaby nie dopuszczalna.

ja tez raczej zatakim czym sbym nieprzepadal, pozatym jak pokazano w filmie znalezli by sie tacy co chcieli by to wykozystac

"wiemco zmierzasz zrobić, nie rób tego".

pewien nadzor ale nie skazywac bez przesady tak zreszta sie skonczyl ten film

jeszcz poruszyli sprawe inwigilacji, czy ludzkosc naprawde zmierze w tym kierunku, niewyobrazam sobie sytuacji ze nawet do WC bez wiedzy rzadu niebedzie mozna pojsc - koszmar

kulki z ofiarami byly niezle;)
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#23 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.10.2003 - |21:18|

Postęp techniczny w połączeniu z postępującą globalizacją, komercjalizację i informatyzacją kaze przypuszczać, że taka przyszłość jest prawdopodobna. Niestety.
Nie tyle chodzi mi o inwigilację, ze strony rządu, ale o wszędobylską, spersonalizowaną reklame.
  • 0

#24 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 10.10.2003 - |15:10|

Raport jest Swietny jeden z moich ulubionych filmow a pozatym Lubie Cruisa i Spielberga :D a film byl swietnie zrobiony i zagrany :D
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#25 bodi

bodi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10.10.2003 - |19:00|

film jest perfekcyjnie zrealizowany chociaż książki dicka czyta się o niebo lepiej a co do przeznaczenia to nie wierze że jest ustalona bo wtedy bóg był sadystą bo co jest winne niemowlę które umiera?
  • 0

#26 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.10.2003 - |06:41|

Z tym skanowaniem siatkówki to się, zastanawiam, czy przechodząc obok skanera nie można zamknąć oczu, albo nosić okularów przeciwsłonecznych? Oczywiście mówię o skanerach reklamnowych, a nie takich, które służą jako zabezpieczenie (np. zamek w domowych drzwiach).
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#27 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.10.2003 - |18:29|

Myślę, że okulary by nie pomogły. A z zamkniętymi oczami trudno chodzić. Zwłaszcza jak takie reklamy są na każdym kroku.
Zresztą może ludzie bali się by ktoś nie pomyslał, że maja coś do ukrycia. Niewykluczone też, ze w tamtym świecie istniało prawo zabraniające ukrywania oczu.
  • 0

#28 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 16.10.2003 - |14:41|

Film dobry ale tylko jako film.Co do przeznaczenia uwazam ze kazdy z nas ma w zyciu wytyczona jakas sciezke.Nic nie dzieje sie przypadkiem.Wszystko co robimy kieruje nas w jeden konkretny cel jakim jest nasze przeznaczenie.Tego sie nie da uniknac.Zycie i Wszechswiat jest jak jedna wielka logiczna ukladanka.Nie ma przypadkow.
  • 0

#29 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.10.2003 - |12:19|

Mam tylko nadzieje, że sie mylisz. Jakby było tak jak napisałeś, to jaki sens ma robienie czegokolwiek skoro i tak stanie się to co się ma stać. <_<
  • 0

#30 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.10.2003 - |19:11|

Mam tylko nadzieje, że sie mylisz. Jakby było tak jak napisałeś, to jaki sens ma robienie czegokolwiek skoro i tak stanie się to co się ma stać. <_<

Chcialbym wierzyc ze sie myle.Nie mozna poprostu nie robic nic.Zawsze jest jakas przyczyna i jakis skutek.Cos ciagnie za soba drugie.Zastanow sie ile razy sobie pomyslales ze gdybym nie zrobil tego nie stalo by sie to i tak w kolo.Cos co wydarza sie dzisiaj moze znalezc swoj skutek za cale lata.Moze powiedziec tak cos sie dzieje bo los nas uczy przygotowuje doswiadcza.kazde z nas jest malym ogniwem ktore ma swoje miejsce i cel.Malym trybikiem jak w zegarku. Mozesz powiedziec ze bez tego czy tamtego swiat moze sie obejsc.ale skad wiesz ze ta osoba nie odegra jakiegos waznego znaczenia w twoim zyciu.
Chyba troche namieszalem ale mam nadzieje ze zrozumiales sens.
Prawde mowiac mi tez juz sie namieszalo w glowie.
  • 0

#31 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.11.2003 - |17:44|

Zapomniałeś o ludzkich decyzjach, które musimy podejmować na każdym kroku. Każda taka decyzja znacząco wpływa na przyszłość. Jesli mamy wolną wolę (a wierzę, że mamy, chociaż jest to tylko wiara), to jest to ten nieprzewidywalny element, który uniemozliwia przewidzenie czegokolwiek.
  • 0

#32 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.11.2003 - |14:14|

Jak dla mnie rewelacja...czytałam opowiadanie K. Dicka, jest nieco inaczej skonstruowane i bardziej przejrzyste, nawet jak na tego autora...film jest genialny i w sumie to pierwsza od lat naprawdę dobra kreacja Cruisa...
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#33 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 19.11.2003 - |15:31|

Zawsze jest jakas przyczyna i jakis skutek

- Merrowingan ? :)

Jeden z odcinków siódmej serii stargate, (bodajże 622, 621) spoiler:

Chodzi mi odcinek, w którym Jonas miał guza mózgu. Sam stwierdziła, że ponieważ nie można całkowicie opisać parametrów materii, to nie można przewidzieć przyszłości. Można jedynie przewidzieć pewne prawdopodobne zdarzenia, ale nigdy nie są one pewne.

Użytkownik mathix edytował ten post 19.11.2003 - |15:31|

• 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#34 Gość_xxx1012_*

Gość_xxx1012_*
  • Gość

Napisano 01.02.2004 - |15:59|

Dobrze, ze oglądałem ten film w towarzystwie. Film mnie tak wciągnął, że pod koniec pierwszej płyty musieli mnie budzić.... ;)
  • 0

#35 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 01.02.2004 - |16:15|

Dobrze, ze oglądałem ten film w towarzystwie. Film mnie tak wciągnął, że pod koniec pierwszej płyty musieli mnie budzić.... ;)

Dobrze więc, że myślę o karze dla ciebie za pisanie takich głupot. Mam nadzieję, że reakcja adminów będzie szybka...
  • 0

#36 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 13.02.2004 - |01:10|

Film mnie tak wciągnął, że pod koniec pierwszej płyty musieli mnie budzić.... ;)

To w takim razie po co się wypowiadasz jak spałeś i nawet całego go nie widziałeś.
Moim zdaniem film był dobry, dawno tak wciągającego filmu s-f nie oglądałem. Pomysł był orginalny przynajmniej innego filmu o takiej tematyce nie widziałem. Ogólnie mówiąc film warty obejżenia. :)
Pozdrawiam cLoNe_xx
  • 0

#37 HENTAI

HENTAI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoToruń

Napisano 10.04.2004 - |10:22|

ludzie co do F.K.Dicka to wszystkie filmy na podstawie jego tworczosci maja tylko zblizony klimat. w Raporcie mniejszosci film powinien sie skonczyc na wsadzeniu Toma do lodowki i bylo by wszystko dobrze.
  • 0
WATASHI WA KIREI DESU

#38 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.04.2004 - |10:54|

Chyba P.K. Dick?
Co do zakończenia, to przecież robił to Spielberg, a już w A.I. pokazał, że ma skłonności do długaśnych zakończeń. Sama akcja była niezła, szczególnie kiedy Anderton mówił równocześnie z Agathą :P
  • 0

#39 HENTAI

HENTAI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoToruń

Napisano 10.04.2004 - |11:01|

Filip=Philip, no nie ;)
najlepszy motyw byl w fabryce
  • 0
WATASHI WA KIREI DESU

#40 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.04.2004 - |13:11|

Filip=Philip, no nie  ;)

No właśnie nie, bo w imionach (a szczególnie imionach znanych ludzi) ważne jest, aby zachować pisownię oryginalną. Masz agenta Smitha, czy agenta Kowalskiego? Masz Jamesa Bonda, czy Józefa Bonda? John czy Jan?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych