Użytkownik sruuba edytował ten post 23.01.2009 - |00:44|
Odcinek 084 - S05E02 - The Lie
Napisano 23.01.2009 - |00:43|
Napisano 23.01.2009 - |00:55|
nie wiem, czy dobrze kombinuje, ale na mapie pani Hawkins bylo wyznaczone kilka punktow, co moze swiadczyc o tym, ze Wyspa mimo wszystko przenosi sie tez w przestrzeni... no ale tez czekam na dalsze wyjasnienia, bo mysle, ze wchodzi tu w gre cos jeszcze bardziej skomplikowanegoWłaśnie! Dla mnie osobiście efekty skoków czasowych też są dosyć niespójne. Np. to, że wyspa znika... Ona się przemieszcza w czasie, a nie w przestrzeni... Ileś np. lat w tą, czy w tamtą - jak to się ma do położenia wyspy?
Napisano 23.01.2009 - |01:28|
ms Hawking w tym ultra mrocznym stroju mnicha w jakichś katakumbach, jakieś wahadło i nie wiadomo co. Takie to strasznie kiczowate i niepotrzebne :/
A, i jeszcze jedno:
Dan się upiera, że czasu nie da się zmienić. Co ma być to będzie. Ale z drugiej strony porozumiewa się z Desmondem i zmienia wydarzenia, a także kombinuje coś z Freezing Wheel (początek x01). To można zmieniać czy nie można?
Napisano 23.01.2009 - |01:29|
Co do tego ze rdzenni mieszkancy nie przenosza sie: nie zapominaj o tym, ze Charlotte najprawdopodobniej rowniez urodzila sie na wyspie. A jednak przenosi sie razem z rozbitkami.
Co do tego ze wyspa znikla, no coz... Bylo to wyjasnione w finale 4 sezonu w instruktazu z Orchidei. Wydaje sie ze przenoszony obiekt(tam krolik) w pewnych momentach znika, dlatego, ze nie wystepuje w tym czasie w ktorym my go obserwujemy, tylko fizycznie znajduje sie w innym czasie.
Ale patrzac na to z drugiej strony, wydaje sie to bez sensu. Wynikaloby z tego ze w tym samym czasie musza wystepowac 2 wyspy, tak jak i pojawily sie 2 kroliki. A 2 wyspy w tym samym momencie i w tym samym miejscu oznaczalyby cos bardzo dziwnego, bo jednoczesnie Swna istnialby i jednoczesnie bylby zniszczony. Ale moze jednak wyspa faktycznie zmienia takze swoje polozenie, jak na to wskazuje mapa.
Dziwne i poplatane to wszystko
Napisano 23.01.2009 - |01:42|
Napisano 23.01.2009 - |01:52|
Napisano 23.01.2009 - |08:15|
Napisano 23.01.2009 - |08:17|
A ten sklep z mięsem należał do ojca Charliego.
Jeśli się nie mylę są to właśnie stacje Dharmy poza wyspą.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 23.01.2009 - |08:24|
Ale to by oznaczało, że Beny współpracuje z Dharmą, by wrócić na wyspę?
Czy, że Othersi przejęli też stacje Dharmy poza wyspą? Ciekawe, czy wszystkie?
Całkiem możliweCzyli wahadło było w tym zakonie w którym siedział Des.
Napisano 23.01.2009 - |08:36|
coś mi się wydaje ze "Jubilerka" będzie matką Faradaya,
mysle tez ze wreszcie wyjasnia sie szepty - będzie to moim zdaniem kontakt rozbitków przenoszonych się w czasie z samymi sobą w innym czasie, w końcu ich samolot jeszcze nie spadł.
uwielbiam zakręcenia w czasie
mają teraz chłopaki pole do popisu.
ps.
uważam ze chłodna s..ka Sun zdradzi ich wszystkich
Jin pewnie będzie żył
Napisano 23.01.2009 - |08:48|
Ms. Hawkins - jubilerka którą spotkał DesNikt nie wie kim ta baba w kosciele byla? Bo nikt mi nie odpowiedzial... zreszta... nie musze wiedziec.. odcinki kiepskie i jedyne co mi dostarczyly to taki wyraz twarzy jak ludzi z BSG kiedy dotarli na Ziemie
też stawiam że to będzie matka Daniela
inna rzecz którą stawiam: nie bez powodu pokazali to dziecko na początku sezonu, pamiętacie że Charlotte zna koreański??? skąd??? od ojca Marvina Candle - myślę że to byla ona... dziecko nie miało skośnych oczu (jak tu niektórzy Miles'a posądzali) EDIT: COFAM TO POMYŁKA
ciekawe co ile minut przenosi sie wyspa? co 108? guzika nikt nie wciska więc dlatego wpadli w pętlę czasową, nie ma rozładowania energi ; niby odkąd przestali wciskać guzik nic się nie działo, ale też może to było zapobiegawcze, właśnie w takim przypadku gdyby ktoś przekręcił Donkey Wheel..
sorry że tak do 1 odc. pisze ale powiązane to wszystko...
Daniel pojawia się w Dharmie bo wtedy właśnie tam ich przeniosło... przecież po tej scenie jest napis 3 lata wcześniej...
Użytkownik ajka74 edytował ten post 23.01.2009 - |09:29|
Napisano 23.01.2009 - |08:54|
Marvin Candle (czy jak mu tam naprawdę) - rasa Żółtainna rzecz którą stawiam: nie bez powodu pokazali to dziecko na początku sezonu, pamiętacie że Charlotte zna koreański??? skąd??? od ojca biggrin.gif Marvina Candle - myślę że to byla ona... dziecko nie miało skośnych oczu (jak tu niektórzy Miles'a posądzali)
jego żona - Azjatka
Raptem dziecko rodzi się rude?
Przypominam że Rudasy mają bardzo jasną karnację...
Napisano 23.01.2009 - |09:27|
Marvin Candle (czy jak mu tam naprawdę) - rasa Żółta
jego żona - Azjatka
Raptem dziecko rodzi się rude?
Przypominam że Rudasy mają bardzo jasną karnację...
sorry, sorry masz racje
wydawalo mi sie ze ta kobieta była biała, ale juz sprawdziłam
PS. a tak wogóle to nie musiało przecież być ich rodzone dziecko
a Miles jest chińczykiem
Użytkownik ajka74 edytował ten post 23.01.2009 - |09:55|
Napisano 23.01.2009 - |10:04|
Wiem, że możemy poczekać jeszcze do następnego odcinka i zobaczyć, czy Des się z nią spotka, a do tego czasu, czy ktos może sprawdzić do kogo odzywal się Daniel, w jednym z flaschbacków, gdy oglądał w telewizji wiadomości o katastrofie lotu 815 ? Wtedy płakał i ktoś się go zapytał dlaczego płacze (o to chodzi, żeby sprawdzić kto do niego się odzywał). Taki drobny detalik do sprawdzenia
Napisano 23.01.2009 - |10:42|
Co do treści samego odcinka:
Coraz bardziej intryguje mnie Miles - poszedł po jedzenie i co tak po prostu upolował dzika? Ciekawe czy on też był wcześniej na wyspie?
Żołnierze, którzy zatrzymali Sawyera i Julkę to na pewno ludzie Widmore'a (wyspa przechodziła z rąk do rąk podobno) akcent płn-angielski.
John Locke znów zabija jak rasowy komandos - nigdy nie uwierzę, że był on zwykłym sprzedawcą "czegoś-tam"
Edit:
Jeszcze raz obejrzałem scenę z atakiem na Sawyera i Julkę i zmieniam zdanie: to zwykli strażnicy Dharmy - komandosi nie mają raczej plakietek z imieniem na piersi
Świece z kościoła, które zapalał Ben świadczą o obrządku starogreckim
Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 23.01.2009 - |11:25|
Napisano 23.01.2009 - |10:57|
Miles rozmawia ze zmarlymi, nie upolowal dzika tylko znalazl/uslyzsal w dzungli takiego, ktory od 3 godzin byl martwyCoraz bardziej intryguje mnie Miles - poszedł po jedzenie i co tak po prostu upolował dzika? Ciekawe czy on też był wcześniej na wyspie?
Napisano 23.01.2009 - |10:57|
Nie ogladalo sie uwaznie Dzik byl martwy od 3 godzin, Miles to specjalista od rozmow z duchami, przez to go znalazl w dzungli.Co do treści samego odcinka:
Coraz bardziej intryguje mnie Miles - poszedł po jedzenie i co tak po prostu upolował dzika? Ciekawe czy on też był wcześniej na wyspie?
Napisano 23.01.2009 - |11:22|
Miles rozmawia ze zmarlymi, nie upolowal dzika tylko znalazl/uslyzsal w dzungli takiego, ktory od 3 godzin byl martwy
Fakt, przeoczyłem to dzięki!
Napisano 23.01.2009 - |11:30|
Co to Jubilerki i ew. jej pokrewienstwa z Danielem.
Wiem, że możemy poczekać jeszcze do następnego odcinka i zobaczyć, czy Des się z nią spotka, a do tego czasu, czy ktos może sprawdzić do kogo odzywal się Daniel, w jednym z flaschbacków, gdy oglądał w telewizji wiadomości o katastrofie lotu 815 ? Wtedy płakał i ktoś się go zapytał dlaczego płacze (o to chodzi, żeby sprawdzić kto do niego się odzywał). Taki drobny detalik do sprawdzenia
To była prawdopodobnie jego żona. Na pewno była młoda i miała obrączkę na palcu.
Świece z kościoła, które zapalał Ben świadczą o obrządku starogreckim
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 23.01.2009 - |11:45|
Użytkownik strawberry edytował ten post 23.01.2009 - |12:24|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych