Użytkownik sruuba edytował ten post 23.01.2009 - |00:44|
Odcinek 084 - S05E02 - The Lie
Napisano 23.01.2009 - |00:43|
Napisano 23.01.2009 - |00:55|
nie wiem, czy dobrze kombinuje, ale na mapie pani Hawkins bylo wyznaczone kilka punktow, co moze swiadczyc o tym, ze Wyspa mimo wszystko przenosi sie tez w przestrzeni... no ale tez czekam na dalsze wyjasnienia, bo mysle, ze wchodzi tu w gre cos jeszcze bardziej skomplikowanegoWłaśnie! Dla mnie osobiście efekty skoków czasowych też są dosyć niespójne. Np. to, że wyspa znika... Ona się przemieszcza w czasie, a nie w przestrzeni... Ileś np. lat w tą, czy w tamtą - jak to się ma do położenia wyspy?
Napisano 23.01.2009 - |01:28|
ms Hawking w tym ultra mrocznym stroju mnicha w jakichś katakumbach, jakieś wahadło i nie wiadomo co. Takie to strasznie kiczowate i niepotrzebne :/
A, i jeszcze jedno:
Dan się upiera, że czasu nie da się zmienić. Co ma być to będzie. Ale z drugiej strony porozumiewa się z Desmondem i zmienia wydarzenia, a także kombinuje coś z Freezing Wheel (początek x01). To można zmieniać czy nie można?
Napisano 23.01.2009 - |01:29|
Co do tego ze rdzenni mieszkancy nie przenosza sie: nie zapominaj o tym, ze Charlotte najprawdopodobniej rowniez urodzila sie na wyspie. A jednak przenosi sie razem z rozbitkami.
Co do tego ze wyspa znikla, no coz... Bylo to wyjasnione w finale 4 sezonu w instruktazu z Orchidei. Wydaje sie ze przenoszony obiekt(tam krolik) w pewnych momentach znika, dlatego, ze nie wystepuje w tym czasie w ktorym my go obserwujemy, tylko fizycznie znajduje sie w innym czasie.
Ale patrzac na to z drugiej strony, wydaje sie to bez sensu. Wynikaloby z tego ze w tym samym czasie musza wystepowac 2 wyspy, tak jak i pojawily sie 2 kroliki. A 2 wyspy w tym samym momencie i w tym samym miejscu oznaczalyby cos bardzo dziwnego, bo jednoczesnie Swna istnialby i jednoczesnie bylby zniszczony. Ale moze jednak wyspa faktycznie zmienia takze swoje polozenie, jak na to wskazuje mapa.
Dziwne i poplatane to wszystko
Napisano 23.01.2009 - |01:42|
Napisano 23.01.2009 - |01:52|
Napisano 23.01.2009 - |08:15|
Napisano 23.01.2009 - |08:17|
A ten sklep z mięsem należał do ojca Charliego.
Jeśli się nie mylę są to właśnie stacje Dharmy poza wyspą.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 23.01.2009 - |08:24|
Ale to by oznaczało, że Beny współpracuje z Dharmą, by wrócić na wyspę?
Czy, że Othersi przejęli też stacje Dharmy poza wyspą? Ciekawe, czy wszystkie?
Całkiem możliweCzyli wahadło było w tym zakonie w którym siedział Des.
Napisano 23.01.2009 - |08:36|
coś mi się wydaje ze "Jubilerka" będzie matką Faradaya,
mysle tez ze wreszcie wyjasnia sie szepty
uwielbiam zakręcenia w czasie
mają teraz chłopaki pole do popisu.
ps.
uważam ze chłodna s..ka Sun zdradzi ich wszystkich
Jin pewnie będzie żył
Napisano 23.01.2009 - |08:48|
Ms. Hawkins - jubilerka którą spotkał DesNikt nie wie kim ta baba w kosciele byla? Bo nikt mi nie odpowiedzial... zreszta... nie musze wiedziec.. odcinki kiepskie i jedyne co mi dostarczyly to taki wyraz twarzy jak ludzi z BSG kiedy dotarli na Ziemie
też stawiam że to będzie matka Daniela
inna rzecz którą stawiam: nie bez powodu pokazali to dziecko na początku sezonu, pamiętacie że Charlotte zna koreański??? skąd??? od ojca
ciekawe co ile minut przenosi sie wyspa? co 108? guzika nikt nie wciska więc dlatego wpadli w pętlę czasową, nie ma rozładowania energi ; niby odkąd przestali wciskać guzik nic się nie działo, ale też może to było zapobiegawcze, właśnie w takim przypadku gdyby ktoś przekręcił Donkey Wheel..
sorry że tak do 1 odc. pisze ale powiązane to wszystko...
Daniel pojawia się w Dharmie bo wtedy właśnie tam ich przeniosło... przecież po tej scenie jest napis 3 lata wcześniej...
Użytkownik ajka74 edytował ten post 23.01.2009 - |09:29|
Napisano 23.01.2009 - |08:54|
Marvin Candle (czy jak mu tam naprawdę) - rasa Żółtainna rzecz którą stawiam: nie bez powodu pokazali to dziecko na początku sezonu, pamiętacie że Charlotte zna koreański??? skąd??? od ojca biggrin.gif Marvina Candle - myślę że to byla ona... dziecko nie miało skośnych oczu (jak tu niektórzy Miles'a posądzali)
jego żona - Azjatka
Raptem dziecko rodzi się rude?
Przypominam że Rudasy mają bardzo jasną karnację...
Napisano 23.01.2009 - |09:27|
Marvin Candle (czy jak mu tam naprawdę) - rasa Żółta
jego żona - Azjatka
Raptem dziecko rodzi się rude?
Przypominam że Rudasy mają bardzo jasną karnację...
sorry, sorry
wydawalo mi sie ze ta kobieta była biała, ale juz sprawdziłam
PS. a tak wogóle to nie musiało przecież być ich rodzone dziecko
a Miles jest chińczykiem
Użytkownik ajka74 edytował ten post 23.01.2009 - |09:55|
Napisano 23.01.2009 - |10:04|
Wiem, że możemy poczekać jeszcze do następnego odcinka i zobaczyć, czy Des się z nią spotka, a do tego czasu, czy ktos może sprawdzić do kogo odzywal się Daniel, w jednym z flaschbacków, gdy oglądał w telewizji wiadomości o katastrofie lotu 815 ? Wtedy płakał i ktoś się go zapytał dlaczego płacze (o to chodzi, żeby sprawdzić kto do niego się odzywał). Taki drobny detalik do sprawdzenia
Napisano 23.01.2009 - |10:42|
Co do treści samego odcinka:
Coraz bardziej intryguje mnie Miles - poszedł po jedzenie i co tak po prostu upolował dzika? Ciekawe czy on też był wcześniej na wyspie?
Żołnierze, którzy zatrzymali Sawyera i Julkę to na pewno ludzie Widmore'a (wyspa przechodziła z rąk do rąk podobno) akcent płn-angielski.
John Locke znów zabija jak rasowy komandos - nigdy nie uwierzę, że był on zwykłym sprzedawcą "czegoś-tam"
Edit:
Jeszcze raz obejrzałem scenę z atakiem na Sawyera i Julkę i zmieniam zdanie: to zwykli strażnicy Dharmy - komandosi nie mają raczej plakietek z imieniem na piersi
Świece z kościoła, które zapalał Ben świadczą o obrządku starogreckim
Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 23.01.2009 - |11:25|
Napisano 23.01.2009 - |10:57|
Miles rozmawia ze zmarlymi, nie upolowal dzika tylko znalazl/uslyzsal w dzungli takiego, ktory od 3 godzin byl martwyCoraz bardziej intryguje mnie Miles - poszedł po jedzenie i co tak po prostu upolował dzika? Ciekawe czy on też był wcześniej na wyspie?
Napisano 23.01.2009 - |10:57|
Nie ogladalo sie uwaznieCo do treści samego odcinka:
Coraz bardziej intryguje mnie Miles - poszedł po jedzenie i co tak po prostu upolował dzika? Ciekawe czy on też był wcześniej na wyspie?
Napisano 23.01.2009 - |11:22|
Miles rozmawia ze zmarlymi, nie upolowal dzika tylko znalazl/uslyzsal w dzungli takiego, ktory od 3 godzin byl martwy
Fakt, przeoczyłem to dzięki!
Napisano 23.01.2009 - |11:30|
Co to Jubilerki i ew. jej pokrewienstwa z Danielem.
Wiem, że możemy poczekać jeszcze do następnego odcinka i zobaczyć, czy Des się z nią spotka, a do tego czasu, czy ktos może sprawdzić do kogo odzywal się Daniel, w jednym z flaschbacków, gdy oglądał w telewizji wiadomości o katastrofie lotu 815 ? Wtedy płakał i ktoś się go zapytał dlaczego płacze (o to chodzi, żeby sprawdzić kto do niego się odzywał). Taki drobny detalik do sprawdzenia
To była prawdopodobnie jego żona. Na pewno była młoda i miała obrączkę na palcu.
Świece z kościoła, które zapalał Ben świadczą o obrządku starogreckim
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 23.01.2009 - |11:45|
Użytkownik strawberry edytował ten post 23.01.2009 - |12:24|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »