Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obsada serialu Universe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
44 odpowiedzi w tym temacie

#21 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.02.2009 - |12:37|

Czyżby w obsadzie pilota będzie można ujrzeć Lou Diamond Phillips i Ming-Na ( znaną bliżej z serialu "Vanished"). Fajnie by było gdyby zagościli na dłużej :) . Info: Klik

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 25.02.2009 - |12:38|

• 0

#22 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.02.2009 - |13:18|

Ej no stary znalazłeś takiego newsa i nie rozpisałeś?

Przecież to damska część obsady Universe:

Elyse Levesque Chloe Armstrong

Alaina Huffman Master Sgt. Tamara Johansen

Ming Na Camille Wray
  • 0
don't try

#23 Zoreno

Zoreno

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 25.02.2009 - |14:58|

Zapowiada się ciekawie :)
  • 0

#24 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 25.02.2009 - |15:25|

Lou Diamond Philips ?? Czemu ja jeszcze o tym nic nie wiem :D Czemu nie ma nic na gwrota.com ;>

kolejna pani dołącza do serialu
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#25 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.02.2009 - |15:43|

Wejrzyj dwa posty wyżej do serialu dołączyły 3 panie ;)
  • 0
don't try

#26 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.02.2009 - |16:10|

Ej no stary znalazłeś takiego newsa i nie rozpisałeś?

Nie miałem wtedy zbyt dużo czasu na rozbudowanie wiadomości, za co przepraszam :) .

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 25.02.2009 - |16:10|

• 0

#27 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.02.2009 - |09:15|

Jakoś nie lubie tego całego Lou - taki nijaki, aktor 2 planu - ale to kwestia gustu. Po prostu jakoś meksykański cziko nie bardzo mi leży jako pułkownik - dowódca...

Kolejna przysadzista kitajka - i to jeszcze podobno jako zarozumiała "ważna" pancia - tez nie wiem po co...

I po cholerę postać jakiejś pindy - córeczki senatora - w serialu typu SG?? Będzie szukała Planety z Błyszczykami czy Planety Szalonych Solariomaniaków...

Ehh, moje obawy coraz bardziej się potwierdzają że będzie kicha dla nastolatków w stylu BH 90210 w kosmosie...

Ze świetnego uniwersum robią coraz bardziej niestrawną padaczkę i w końcu będzie tak że "nowy" serial zaliczy wielkie łubudu i jak pisał Zetnktel nie dotrwa nawet do końca 1 sezonu.

Sorry ale ja - i pewnie wielu innych fanów SG - chcę oglądać eksplorację nowych światów, kultur, konflikty i sojusze z potężnymi rasami, słowem całą gamę możliwości jakie dają Wrota - a nie połowę sezonu o problemach egzystencjonalnych egzaltowanej panienki, która biedactwo trafiła przypadkiem na statek i nie ma się z kim kotłować i chodzić na imprezki, a załodze statku jest potrzebna jak dziura w moście...

Jakoś tak od czasu jak studio przejeli kitajce to coraz gorzej jest. Oni chyba robia to z premedytacją - to tajny plan mający na celu wyniszczenie wszystkich innych rodzajów seriali poza jednym, jedynym słusznym dla zółtków - badziewną mangą. :lol:
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#28 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 26.02.2009 - |12:52|

Jak podaje GateWorld, obsadzono kolejne role w Universe. Christopher McDonald zagra w odcinku "Air" senatora Armstronga, ojca Chloe, zaś znana z roli Ayiany w SG-1 (6x04 "Frozen") i Atlantis (1x01 "Rising") Ona Grauer prawdopodobnie wcieli się w żonę pułkownika Younga.

http://www.gateworld...ator-armstrong/

Użytkownik Nom edytował ten post 26.02.2009 - |21:11|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#29 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.02.2009 - |20:54|

Jakoś tak od czasu jak studio przejeli kitajce to coraz gorzej jest. Oni chyba robia to z premedytacją - to tajny plan mający na celu wyniszczenie wszystkich innych rodzajów seriali poza jednym, jedynym słusznym dla zółtków - badziewną mangą. :lol:

Po jeden: Chińczycy nie robią mangi (a to oni mają teraz udziały)
Po dwa: co innego pokemony, a co innego poważne produkcje dla wymagających. To jak mylenie "Reksia" z "Dexterem" (nie, nie ten z Cartoon Network...)
Po trzy: serial nazywa się anime, manga jest do czytania

Poza tym faktycznie, serial może się szybko rozjechać jeśli będą chcieli powtarzać BSG , albo jak niektórzy złośliwe twierdzą-robić jakąś telenowelę dla nastolatków (faktycznie, tajemnica, co tam robi córka senatora gryzie mnie od początku. Wydaje się to nawet z odległości fatalnym posunięciem, trudno jest mi wyobrazić sobie, żeby można było z czegoś takiego z gracją się wykaraskać, ale może...). To, co było takie fajne w SG-1 to wycieczki na inne planety. Może wiec być tak, że serial sukcesu nie odniesie, mimo najszczerszych chęci. To smutne, że SG musi kopiować od innych (BSG rzekomo), podczas gdy kiedyś była w awangardzie (słynne relacje między bohaterami). Coś niedobrego stało się po drodze, bardzo niedobrego. Z normalnego, nieco luźnego SF przeszli na saturday show. Zbabrali SG-1, zamordowali świetnie zapowiadający się Atlantis a teraz próbują to naprawić. Daj Boże, żeby się udało.

Obsada żeńska zaś-jest jak się obawiałem, wszyscy młodzi i piękni, tylko realizmu w tym za grosz. Nawet w Polsce nie zdarza się, by w tak małej, losowo dobranej grupce było tyle lasek. Przesada. (chyba że dobieramy z miejsca-np. z jakiejś galerii handlowej czy rynku dużego miasta) To ja już wolę oglądanie klasyków radzieckiego kina SF, gdzie może i człowiek nasłuchał się głupot o kapitalistach z przeszłości i takie tam, ale nie było za to dźwięku w kosmosie a rozkazy wydawała brzydka, klocowata baba w fartuchu.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#30 beny

beny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.03.2009 - |16:24|

a co z plotką że Anderson ma się pokazać w kilku odcinkach czy to jest potwierdzone jak dla mnie to fajnie by bylo
  • 0
Beam me up Scotty !!!

#31 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.03.2009 - |15:51|

Gdyby ktoś był ciekawy.

Ekipa Stargate Universe.
normal_cast_season1_01.jpg
  • 0
don't try

#32 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 31.03.2009 - |18:03|

...
Zbabrali SG-1, zamordowali świetnie zapowiadający się Atlantis a teraz próbują to naprawić. Daj Boże, żeby się udało.
...

Zabili Atlantis mimo, iz mialo nawet dobre ratingi oglądalności (są seriale z gorszymi) bo było im mało. Teraz jak ratingi będą druzgocące (a tego sie obawiam) to może rozważą pomysł wznowienia Atlantis. Za to mogę nawet kciuki potrzymać :)
Pożyjemy, zobaczymy
  • 0
Zawsze po grudzie

#33 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.04.2009 - |07:54|

BSG się skończył, myślę, że na Stargate:Universe sporo fanów BSG się rzuci, żeby mieć cokolwiek do oglądania, także przynajmniej pilot będzie miał fajną oglądalność. Potem może być gorzej.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#34 Poszukiwacz

Poszukiwacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01.04.2009 - |10:40|

Generalnie dobranie mało znanych i nie kojarzących się z niczym aktorów to zwykle dobre posunięcie (przykład: Kompania Braci).
Jednak w tym wypadku ta grupa bardziej pasuje do "różowego" serialu o "nastolatkach i ich problemach w szkole" niz do nowego SG.
Zaczynam miec obawy ze stargate zmierza w tym kierunku.
  • 0

#35 Stargate_FAN

Stargate_FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01.04.2009 - |20:19|

Jak to mało znani aktorzy ???

Conajmiej trójkę znam

Jeden to z filmu "labamba" , drugi z jakiegos serialu na AXN co teraz leci ( komediowy chyba ) a trzeci to znany angielski aktor

Ostatnio grał w jakims filmie o zywych trupach

Sorry, ale jak dla mnie porazka !!!!

Ps. a to widzieliscie :) ? ( ahh, łezka sie w oku kreci )

http://www.youtube.c...feature=related

Użytkownik Stargate_FAN edytował ten post 01.04.2009 - |20:25|

• 0

#36 beny

beny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.04.2009 - |16:49|

wcześniej pytałem co z plotką na temat R.D.Andersona i sie potwierdziło bedzie w 5 odcinku ale tylko gościnnie :) ale cóż lepiej mało niż wcale :)

a co do blooper'ów stargate vs MacGyver to ten mi się najbardziej podoba :)
http://www.youtube.c...feature=related Amanda wymiata ):):)
  • 0
Beam me up Scotty !!!

#37 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 21.04.2009 - |17:41|

No i wychodzi na moje :) Kiedy pisałem o tym, że w takim serialu musi być poprawnie politycznie - ma być murzyn, azjata itd.. to szczerze mówiąc nie wpadłem na to, że i mniejszości seksualne muszą być reprezentowane. A producenci wpadli i mają być dwie (DWIE!) postacie homoseksualne. Zapewne kobieta i mężczyzna, żeby i tutaj zachować równowagę.
Dodajmy do tego jeszcze postać "bi" i transwestytę - co to ma być? Serial SF czy jakaś opera mydlana dla wszystkich?
  • 0

#38 Cahir

Cahir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 22.04.2009 - |15:34|

Bardzo mnie to zirytowało. No ale nic, dam serialowi szansę. Obejrzę sobie pilota i zdecyduję czy się dalej opłaca oglądać czy nie.
  • 0

#39 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 23.04.2009 - |14:33|

:blink:

A może to ma być po prostu ten nowy wróg?
Zamiast walczyć z obcymi to będą po statku się ganiać żeby ktoś ich od tyłu nie teges :wacko:

Jak dla mnie pomysł trochę dziwny. Ale przynajmniej aktorzy grający te postacie homoseksualne nie muszą się martwić o role - zginąć nie mogą bo to by pewnie wtedy aferę wywołało
  • 0
http://www.AsBest.u2.pl/

Sciągnij Licznik LOST !

#40 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 24.04.2009 - |10:37|

W sumie racja. Żle by to wyglądało.
  • 0