Skocz do zawartości

Zdjęcie

King Arthur (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.08.2006 - |12:33|

Kolejna moja "filmowa perełka" uwielbiam filmy historyczne, chociaż King Arthur zalicza się bardziej do legendy. Jedyne co mi w tym filmie nie pasowało to połączenie Arthur'a z RZYMEM ;/ mimo to 10/10
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#22 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 06.09.2006 - |21:16|

Artura z Rzymem połączył już kiedyś Robert E.Howard w zbiorze opowiadań Tygrysy Morza. Z właściwą sobie subtelnością przedstawiając go jako tępaka z brytyjskiej wsi, ktory dorwał sie do władzy dzieki galijsko-rzymskiemu renegatowi Lancelotowi. Tak mówił o nim irlandzki rozbójnik i bard.

A to połączenie z Rzymem wydaje mi się właśnie świeże i fajne. Artura utożsamia się przecież z jednym samozwańczych brytyjskich władców pochodzących z Rzymu (taki niby cesarz), zaś sarmaccy jeżdźcy ponoć rzeczywiscie służyli Rzymowi jako najemnicy.
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#23 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.11.2010 - |19:29|

Za sprawą wczorajszej emisji w tv postanowiłem sobie obejrzeć Króla Arura po raz któryś tam. Uwielbiam filmy historyczne, a ten zalicza się do moich ulubionych. Za każdym razem podoba mi się bardzo, ale jeszcze kilka lat temu dałem na filmwebie ocenę 10/10, ale na dzień dzisiejszy ocena trochę spadła, jednak film nadal ogląda się świetnie. Fajne sceny walki (w ogóle nie ma krwi, a jednak wcale mi jej tutaj nie brakuje), krajobrazy no i całkiem nowe spojrzenie na sprawę Artura i jego rycerzy. Polecam!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych