Stargate Atlantis anulowane
Napisano 21.08.2008 - |13:27|
Jonasz masz rację seriale będą powstawać, tyle tylko że w większości będą kończone po kliku odcinkach niestety
Niccolo Machiavelli
Napisano 21.08.2008 - |13:47|
Napisano 21.08.2008 - |13:59|
A wkurzające jest to ,że jeszcze na Comic Con mówili ,że nie ma się co obawiać o cancela SG-A.
I jak ich teraz brać poważnie.
Jak "fajnie" teraz wygląda ta wyliczanka w wypowiedzi Josepha Mallozzi --> http://josephmallozz...ase-of-the-day/
A to zdjęcie mnie rozbawiło a powstaje ich coraz więcej.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.08.2008 - |14:02|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.08.2008 - |14:48|
Napisano 21.08.2008 - |15:01|
Zacytuję sam siebie.
# $ & % @ § ¢ α Ω ?!?!?!?!
Ręce opadają. Za słaby kurs dolara? To niech kurna płacą we frankach szwajcarskich albo w złocie. Niech producenci przemyślą jeszcze raz jakie mają oczekiwania w kwestii zysków i zejdą na przysłowiową ziemię. Przewidywali zyski kiedy dolar amerykański był mocniejszy a kiedy spadł, to nagle kasę tracą, tą której jeszcze nie zarobili. Tak to jest, jak liczy się zyski, które nie istnieją wymyślając ile się da zarobić.
Znając życie, ten brak opłacalności, to nic innego, jak mniejszy zysk, bo o stracie tutaj mowy nie będzie. Teraz zamkną serial a za rok okaże się, że dolar znów idzie w górę ale serialu już nie będzie.
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 21.08.2008 - |15:02|
Atlantis nie był majstersztykiem tak samo jak Voyager czy ostatnio - Entek. Ale fajnie go się ogląda. To w końcu wizualnie ciekawe scifi, efekciarsko zrobione. Dlatego oglądałem ostatnie dwa Treki, bo po prostu chciałem coś w kosmosie mimo, że kupy się nie trzymało. Po zakończeniu ST wielu moich znajomych przeszło na SG-1 i potem część na Atlantis. Teraz jeśli szybko nie rozkręcą kolejnego serialu to filmy w niczym nie pomogą. Bo ile można kręcić filmów na bazie SG-1? A ile na Atlantis?
A inniejszego scifi w podobnym klimacie (tj. w kosmosie) na horyzoncie nie widzę. BSG też już skasowane...
Nawet jeśli powstanie kolejny serial SG, i nie będzie to jakiś super hicior, to pewnie cała saga skończy jak Trek.
Tj. o ile faktycznie skasują serial na 5-tym sezonie. SG-1 kasowali kilka razy...
Napisano 21.08.2008 - |15:38|
Ciekawe, czy w związku z SGU, będzie to właśnie nowy początek.
Natomiast muszę przyznać, że nie czyje jakieś wielkiej straty, niestety wraz z trzecim sezonem Atlantis coś straciło. Pierwszy i drugi sezon obejrzałem z 5 razy, a późniejsze raz i nie tęsknie za nimi (nawet za dobrym czwartym).
Mam tylko nadzieję, że ta sprawa wzmocni SGU.
Nie żyje król, niech żyje nowy król!
Napisano 21.08.2008 - |16:29|
Co do Atlantisa hip hip hurra najwyższy czas... teraz proszę coś nowego scifi, jakieś nowe uniwersum i serial.
Napisano 21.08.2008 - |16:55|
Cały problem, że właśnie NIC innego nie ma jak to ładnie ujął Talyn - kosmicznego.teraz proszę coś nowego scifi, jakieś nowe uniwersum i serial.
A Atlantis choć cudem nie był ale był.
I jak tak dalej pójdzie to MGM stwierdzi, że mu się bardziej opyla robić 1-2 filmy w roku niż SG-U.
Oraz utrzymywać przez kilka miesięcy ekipę i cały plan i wtedy będziecie mówić hip hip hurra jak pozostaną same obyczajówki w tv.
Bo wbrew temu co Ci się wydaje oni się tam nie zabijają za SF i już nie siedzą nad kolejnymi super serialami których "maja setki" w zanadrzu.
Fakt strasznie trek żyje - nie ma serialu, po 7 latach kolejny film na którym już sporo "prawdziwych fanów" wieszało psy ,że znowu kanon, że czemu ten okres itp bzdury.
A co mi po książkach, figurkach itp podobnych gadżetach dla małolatów i do tego wszystko w obcym języku.
SG też ma te gadżety i co z tego skoro po Continuum SG-1 praktycznie nie istnieje.
ps. jednym "kosmicznym" serialem jak się szykuje w przyszłym roku o ile dostanie zielone światło po pilocie będzie "Virtuality" RDM.
Choć jak można się spodziewać skoro większość akcji ma sie odbywać w wirtualnej rzeczywistości to też tego kosmosu za dużo tam nie będzie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.08.2008 - |17:05|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |16:56|
Napisano 21.08.2008 - |17:11|
Od poczatku do teraz serial utrzumuje bardzo niski poziom. Nie ma zadnego odcinka do ktorego mozna by bylo wrocic i oberzec bez zasniecia i ziewania.
Gdyby nie czekania na sg-1 kiedys w ogole sga bym nie ogladal. Teraz ogladam z przyzwyczajenia.
Napisano 21.08.2008 - |17:36|
SCI FI confirms Atlantis cancellation, TV movie ---> http://www.gateworld...isi_cance.shtml oraz ---> http://nbcumv.com/sc...annelgreen.html
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.08.2008 - |17:39|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |17:47|
Napisano 21.08.2008 - |18:05|
Wszystko co ma początek, musi mieć koniec. Mimo to przez ostanie pięć lat bawiłem się wyśmienicie oglądając SGA.
jako i ja.
szkoda, pegaz powinien trwać jak dla mnie do końca szóstego sezonu. i pomimo tego, że istnieje wiele odcinków, które kompletnie nie liczą się w jakiejś większej całości.. to cały czas pozostanie mi jakiś żal po takim be all my sins remember'd czy wdzięcznej postaci mckaya.
jestem niepocieszona, ale mówi się trudno ;(
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 21.08.2008 - |18:39|
Baloo.
Nie wiem po co tak narzekać na Atlantisa. Wielu narzekało, że Atlantis odbiega od formuły Statgate wypracowanej przez SG-1. Pomyśl teraz o tym, że SGU będzie czymś jeszcze bardziej odległym od SG-1 niż Atlantis. W zasadzie będzie to całkiem inny serial, a łączyć z protoplastą będzie go jedynie to, że będzie tam takie coś okrągłe ze światełkami, przez co się przechodzi. Równie dobrze można zrobić całkiem niezależny serial odcinający się całkowicie od koncepcji SG-1 i nie używać w tytule hasła "Stargate".
Fakt, Atlantis miał odmienną formę od SG-1 i miał fanów i przeciwników, ale nie był złym serialem. Nawiązywał też w dość dużym stopniu do SG-1. SGU będzie czymś co ze światem Stargate nie będzie miało prawie nic wspólnego. Serial byłby dobry gdyby przynajmniej przez jakiś czas był emitowany równolegle z Atlantis. Widzowie mieliby czas na oswojenie się z nim. Teraz SGU będzie wyglądało jak Stargate Infinity, oparte na motywach, ale całkiem od czapy.
Znowu nagle urwą się wątki, niewiele się wyjaśni, a wyjaśni się tylko to, co naprędce zostanie wyduszone ze scenarzystów i ewentualnie w filmie/filmach po serialu. Widz znów został "wypymany" bez wazeliny i potraktowany jak głupi debil, który ogląda serial bez zrozumienia i wisi mu to, jak serial się skończy.
Ktoś wie kiedy jest planowana emisja ostatniego odcinka? Trzeba zorganizować stypę, a ja muszę się brać za projektowanie koszulki okolicznościowej z powodu zgonu SG Atlantis, tak jak zrobiłem to z okazji ostatniego odcinka SG-1.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 21.08.2008 - |18:43|
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 21.08.2008 - |18:46|
W styczniu i jak się nie mylę to będzie 100 odcinek o jakże miłym tytule "Enemy At the Gate".Ktoś wie kiedy jest planowana emisja ostatniego odcinka? Trzeba zorganizować stypę, a ja muszę się brać za projektowanie koszulki okolicznościowej z powodu zgonu SG Atlantis, tak jak zrobiłem to z okazji ostatniego odcinka SG-1.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |18:48|
Napisano 21.08.2008 - |18:56|
Napisano 21.08.2008 - |20:37|
Jakie będzie SGU? Nie wiem - ale lepiej to już było
Napisano 21.08.2008 - |20:44|
Amen