Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 158 - S08E04 - Zero Hour

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (113 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (8 głosów [7.77%])

Procent z głosów: 7.77%

2. 9.5 (6 głosów [5.83%])

Procent z głosów: 5.83%

3. 9 (19 głosów [18.45%])

Procent z głosów: 18.45%

4. 8.5 (16 głosów [15.53%])

Procent z głosów: 15.53%

5. 8 (16 głosów [15.53%])

Procent z głosów: 15.53%

6. 7.5 (13 głosów [12.62%])

Procent z głosów: 12.62%

7. 7 (10 głosów [9.71%])

Procent z głosów: 9.71%

8. 6.5 (4 głosów [3.88%])

Procent z głosów: 3.88%

9. 6 (3 głosów [2.91%])

Procent z głosów: 2.91%

10. 5.5 (1 głosów [0.97%])

Procent z głosów: 0.97%

11. 5 (4 głosów [3.88%])

Procent z głosów: 3.88%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.97%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [0.97%])

19. 1 (1 głosów [0.97%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 ufixerexrex

ufixerexrex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03.08.2004 - |18:47|

Dałem dyche bo mnie się odcinek bardzo podobał. Dużo humoru, że tak powiem odcinek zrobił się lekki i przyjemny. Porównywać odcinków nie porównuje ani tym bardziej seriali bo dla mnie to bezsensowne i niczego nie wnoszące. Zdarzają się odciniki nudne i zdarzają się ciekawe taka już kolej rzeczy, że każdemu pasuje coś innego. Ogólnie w tym odcinku super Generał ;) super roslinka super bombka no i super minka Baala na gadke O'Nella.
  • 0

#22 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.08.2004 - |23:08|

może to dziwne, ale ja odebrałem ten odcinek komediowo, te wszystkie teksty Generała (hehe Generała, heheehhe). No i ta roslinka a zasadzie walka z nią toż to czysta komedia (ci kolesie z maczetami, przypalanie jej palnikami, teksty tego doktorka, przez chwile poczułem jakbym oglądał "Nagą broń" ;-)
a nawet niby porwanie przez Baala sg1, też okazało się dowcipem. Coś tak czuję, że mial to byc odcinek komediowy... ale może się mylę...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#23 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 04.08.2004 - |13:25|

Dałem 7,5 bo ostatnio Sg-1 trzyma średni poziom, jednak lepszy niż w sezonie siódmym. Odcinek fajny, jednakże troche za dużo Jacka;p Szkoda że Camulusa wypuścili, chociaż i tak by się nie nam nie przydał, w końcu to Gould;p Propocjonalnie odcinek SG-1 lepszy od SG-A
Pozdrawiam

Użytkownik Zar-an edytował ten post 04.08.2004 - |20:27|

• 0

#24 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 04.08.2004 - |13:42|

Propocjonalnie odcinek SG-1 lepszy od SG-A

Czy ty masz gorączke przeciez SG1 1x04 było o niebo lepsze od SG1 8x04 co z tego ze było humoru, którego jest i tak dużo. W Atlantisie coś sie działo a w jak narazie to w SG1 nie było nawet dobrej akcji na innej planecie widać ewidentnie, że producentom nie chce się wywlekać i rozkładać wrót w plenerze. :P

A odnosnie humoru to sami producenci mówia w dodatkach do 7 sezonu, że nie dawono odkryli, że to nie jest serial Sci-fi tylko komediowy :>

PEACE :P
  • 0

#25 nefrau

nefrau

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 04.08.2004 - |14:52|

Castor Krieg i Kirkor nie rozumiem Was kompletnie. 5 ?!wasza argumentacja co do tak niskiej oceny wogole mnie nie przekonuje , a nawet poniekad smieszy . No faktycznie ,nie bylo efektow bajeranckich,super akcji, 1000 trupow, katastrof planetarnych,epidemii,chorob...i niewiadomo czego to jeszce. Ja daje odcinkowi 9 , bo jest to od BARDZO dawna odcinek w ktorym fabula zostala skupiona na jednej osobie (i to na dodatek bardzo dobrej) i pokazana sytuacja "od kuchni" co sie dzieiej w SGA podczas wypraw grup na innych planetach. Ukazana zostala druga strona Jack'a , ktory oprocz perfekcyjnego dowodzenia grupa SG-1 potrafi rowniez zajac sie papierkowa robota - chociaz widac po nim ,ze szlak go trafia przy tym i smutek ogarnia jak widzi ze reszta jego towarzyszy wyrusza w nieznane.Niebanalny i jak dla mnie bardzo udany odcinek , w ktorym mozna na chwile przystopowac i zastanowic sie nad mentalnoscia bohaterow. Jak zawsze O'Neill nie zawiodl mnie swoim poczuciem humory (za ktory go podziwiam osobiscie :) ) . Czy to akcja z roslinka,czy "negocjacje" z banda malych chlopcow klucacych sie o durna zabawke , czy wreszcie oszukanie nie jako samego Baal'a i pokazaniu mu , ze na Ziemi nikt nie czuje w stosunku do niego respektu a nawet jest odwrotnie. Jako chyba jedyne Wie , ze Gou'ld'owie sa przesyceni egoizmem i najlepsza metoda na nich jest ogolnia obojetnosc , co w Jacku przejawia na kazdym kroku (z tym "Cammy"'to myslalem ze umre ze smiechu :D ) . I wlasnie w tym serialu jest to niepowtarzalne , ze oprocz akcji/fajerwerkow/bohaterskich czynow , jest miejsce na chwile refleksji , ktora pozwala nam poznac bohaterow od roznych , nawet najbardziej skrajnych, stron. Pozdrawiam :))

Użytkownik nefrau edytował ten post 04.08.2004 - |14:56|

• 0

#26 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 04.08.2004 - |20:05|

Castor Krieg i Kirkor nie rozumiem Was kompletnie

Są gusta i guściki . Tobie się podobał , dla nich był przeciętny.
Powieniś uszanować ich opinię , mimo tego że jest inna od twojej.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.08.2004 - |20:23|

Jak powiedziałem w pierwszym poście, uważam że zawyżacie oceny, jako że jest to pierwszy od bardzo dawna odcinek tak skoncentrowany na Jack'u. Trochę to podobne do wysypu dobrych ocen dla Evolution, Part II, jako że był to pierwszy odcinek po przerwie.
  • 0

#28 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 04.08.2004 - |20:53|

Dobry odcinek dałem mu 9 dużo O’Nilla, rozmowa z Ballem nie dał się zastraszyć
najlepsza scena gdy wchodzi do pomieszczenia z Wrotami wszyscy czekają na jego rozkaz
miałem łezkę w oku.
  • 0

#29 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 05.08.2004 - |07:18|

Pomimo tego, że nie był to odcinek pierwszy po dłuższej przerwie w emisji to muszę się zgodzić z Castorem - zawyżacie ocenę właśnie przez Jacka. Dowód:

Dobry odcinek dałem mu 9 dużo O’Nilla,

Ja daje odcinkowi 9 , bo jest to od BARDZO dawna odcinek w ktorym fabula zostala skupiona na jednej osobie (i to na dodatek bardzo dobrej)

No nie! J nie moge! Te teksty mnie rozwalają!
rozmowa Jacka z Walterem

General on jest po prostu słodki z tymi textami a szczegolnie z
It's a plant

Dużo Jaka i dobrze choć pewnie w kolejnych odcinkach będzie dużo mniej

Podobalo mi sie bardzo... Moze dlatego ze Jack jest moja ulubiona postacia...
Daje 9

czywiście esencja Jack'a. Dla mnie 8.5.

Ja dalej twierdzę, że ten odcinek nie zasługuje na ocenę wyższą niż 5,5 choć przyznam, że wolałbym Jack'a oglądać częściej.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#30 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 05.08.2004 - |12:14|

Daję 8,5 ale tylko za teksty. Są powalające i można się nieźle uśmiać. Jack jako generał nie wypadł najlepiej ale jest wspaniały ze swoim poczuciem humoru i beztroską z jaką podchodzi do problemu "roślinki". Ogólnie odcinek nie nazwałbym wartkim ale w końcu problemy "młodego" generała i życie bazy także warto zobaczyć od czasu do czasu.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#31 nefrau

nefrau

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 05.08.2004 - |13:03|

Obi po to zostalo stworzone forum aby wymieniac sie pogladami jak i ich krytyka. To , ze skrytykowalem ich oboje nieswiadczy w zaden sposob o braku do nich szacunku :) . Zreszta to nie forum na prawienie moralow :) ale na wymianie opinii na temat serialu StarGate (jak mi dobrze wiadomo :) ) .

marcinssdd czepiasz sie bez konkretnego powodu. Fakt faktem jest ze serial tworzy w duzym stopniu rola Jack'a O'Neill'a - zreszta sam ocen 7 sezon , w ktorym jego udzial byl bardzo maly.

Pomimo tego, że nie był to odcinek pierwszy po dłuższej przerwie w emisji to muszę się zgodzić z Castorem - zawyżacie ocenę właśnie przez Jacka.

Akurat ten odcinek byl przedewszystkim poswiecony Jack'owi ,ktory znalazl sie w innej sytuacji i ktory musi sprostac przeciwnoscia plynacych z dowodctwa nad baza SGA :)

Castor Krieg tutaj nikt nie zawyza oceny :) kazdy ma swoje zdanie (skad ja to znam :P ) . Dla mnie ocena odcinka na 5 dla tak fantastycznego serialu jakim jest StarGate , jest dnem.Do tej pory , jak dla mnie , nie bylo odcinka , ktory zaslugiwalby na tak niska ocene. Wydaje mi sie , ze dla Ciebie , odcinek w skali powyzej 7 cz 8 , musi byc naszpikowany efektami i innymi tego rodzaju cudami techniki komputerowej...Wyjasnialo by to , twoje wielkie niezadowolenie po obejrzeniu odcinka :)
Pozdrawiam :)
  • 0

#32 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 05.08.2004 - |13:57|

Ja też oceniam ten odcinek bardzo pozytywnie. Głównie za humor Jacka. Zupełnie nie rozumiem argumentu o zawyzaniu. Przeciez to O'Neill był zawsze siłą napedową tego serialu i skoro jest go dużo to ten odcinek zasługuje na wysokie noty.

Ocena : 9

Użytkownik Seth edytował ten post 05.08.2004 - |13:58|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#33 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 05.08.2004 - |16:16|

Nefrau jeśli chcesz zobaczyć odcinki w których moje noty nie spadają poniżej 8 to zobacz pierwsze 4 serie. Potem serial robi się czasami słaby i powinien dostać słabsze oceny. Sam humor O'Nella nie wystarcza mi aby odcinek dostał 9 punktów. Dla mnie trzeba czegoś więcej niż dobry humor. Na przykład odcinek o pętli czasu go z całą pewnością można ocenić na 10 a super efektów w nim nie ma. Ale jest to co najlepsze czyli cała SG1
  • 0

#34 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.08.2004 - |16:46|

Daje 9 - "ocena nie zawyżona"
Od dawna nie było tak dobrego odcinka.
Przypomina najlepsze odcinki sezonu 6.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

#35 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.08.2004 - |17:56|

Nefrau jeśli chcesz zobaczyć odcinki w których moje noty nie spadają poniżej 8 to zobacz pierwsze 4 serie. Potem serial robi się czasami słaby i powinien dostać słabsze oceny. Sam humor O'Nella nie wystarcza mi aby odcinek dostał 9 punktów. Dla mnie trzeba czegoś więcej niż dobry humor. Na przykład odcinek o pętli czasu go z całą pewnością można ocenić na 10 a super efektów w nim nie ma. Ale jest to co najlepsze czyli cała SG1

hmm polemizowałbym i to mocno. Ja np. pamietam taki odcinek w pierwszym sezonie, gdzie dotarli oni do planety, na ktorej był lud w stulu tatarów, co to porwano Sam. I powiem szczerze, że był to jeden z najdenniejszych odcinków w calym tym wspaniałym serialu. Powiedziałbym, że był to odcinek folkrorystyczny, nie wnosił nic nowego do swiata SG, był calkowicie bez sensu. Chyba już nigdy nie było tak słabego odcinka....
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#36 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 05.08.2004 - |20:04|

marcinssdd czepiasz sie bez konkretnego powodu. Fakt faktem jest ze serial tworzy w duzym stopniu rola Jack'a O'Neill'a - zreszta sam ocen 7 sezon , w ktorym jego udzial byl bardzo maly.

Ja się nie czepiam bez konkretnego powodu - ja się czepiam własnie bardzo konkretnego powodu.
Serial nie jest oparty tylko o Jack'a. Gdyby tak było to serial nie nazywałby się "Stargate SG-1" tylko np. "Przygody Jacka w Kosmosie" (albo jeszcze inaczej...)
Oceniając ten odcinek na 5,5 wskazałem na to, że jest to dobry odcinek czyli mieści się w średniej plus tendencja zwyżkowa. Nie napisałem, że jest do bani bo faktycznie nie jest, jednakże do oceny np. 8,5 jeszcze brakuje sporo a o 10.0 nie wspomnę (takiej oceny już nigdy nie postawię).

Dla mnie ocena odcinka na 5 dla tak fantastycznego serialu jakim jest StarGate , jest dnem.

Masz rację. SG-1 to serial fantastyczny. Na pewno nie jest to telenowela.
A tak na poważnie: od jakiegoś czasu zmieniłem swój osobisty sposób oceniania. Jeżeli odcinek mi się podoba to staram się wybrać ocenę pomiędzy 7,5 a 9,5 z tym że ostatnia ocena zarezerwowana jest dla wybitnych perełek (patrz "Window..."). Staram się w ten sposób troszkę rozróżnić czołowe miejsca w moim osobistym rankingu. Jeżeli odcinek jest średni tzn ogląda się go z zaciekawieniem ale nie powala na łopatki fabułą, daję 5 i ewentualnie 5,5 dla podkreślenia jakiegoś dobrego elementu w danym odcinku.
Natomiast jeżeli napotykam na jakiś wybryk producentów - ocena nie będzie wyższa niż 2.0 i niższa niż 1 - to za pracę włożoną w powstanie kolejnego odcinka mojego ulubionego serialu.
Reasumując odciinek albo mi się podoba (jest świetny) albo jest utrzymany w średniej(jest dobry) albo jest słaby (kompletna klapa).
  • 0

Dołączona grafika

#37 nefrau

nefrau

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 06.08.2004 - |04:34|

W sumie racja. Z kazdym kolejnym odcinkiem wymagania widzow rosna. Oczekuje sie jakiegos rodzaju oszalamiajacych zwrotow akcji , nowych watkow fabularnych oraz ogolnie pojetej metody zaskoczenia. Faktycznie , teraz jak mysle , odcinek odbiega od tradycyjnie przyjetej drogi akcji serialu , gdzie idea tworzenia bylo ukazanie podrozy do odleglych swiatow , odgrywanie zagadek wszechswiata i temu podobnych. Twoja ocena wydaje mi sie zbyt radykalna a moze i rygorystyczna ? a w pewnym sensie za bardzo skrajna ale w pelni zrozumiala.Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i sposobu oceny. Ja oceniam odcinki w sposob jaki mnie zaskoczyly czy zmusily do myslenia i ruszenia mozgownica :)) Dlatego tez kilka odcinkow zasluzylo na miano uzyskania magicznej ocenki 10 :D ..ufff...ten temat chyba wyszedl poza ramy oceny odcinkow :) . Temat zamkniety :) Odcinek dobry i jak dla mnie innowacyjny. Finito :D
  • 0

#38 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 06.08.2004 - |08:08|

Jak ten odcinek miał skłonić niby do myślenia? Może nad tym, jakiego głupiego generała ma SGC?

Faktycznie , teraz jak mysle , odcinek odbiega od tradycyjnie przyjetej drogi akcji serialu , gdzie idea tworzenia bylo ukazanie podrozy do odleglych swiatow , odgrywanie zagadek wszechswiata i temu podobnych.

Inny sposób na powiedzenie, że odcinek był nudny.
Czy my oglądaliśmy ten sam odcinek, ja mało co na nim nie zasnąłem. Czy ktoś z was pomyślał, czy aby gagi Jacka wydają się uzasadnione? Mamy Lockdown, niewiadomo co wyjdzie z tej roślinki, Baal ma SG-1, a Jack robi sobie jaja, wali dowcipami, wszystkich g**** obchodzi co się dzieje. No bez jaj!
  • 0

#39 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 06.08.2004 - |08:27|

Czy ktoś z was pomyślał, czy aby gagi Jacka wydają się uzasadnione? Mamy Lockdown, niewiadomo co wyjdzie z tej roślinki, Baal ma SG-1, a Jack robi sobie jaja, wali dowcipami, wszystkich g**** obchodzi co się dzieje. No bez jaj!

Jak zwykle Castor trafia w sam środek tarczy - to jest właśnie jeden z powodów tego, że dla mnie ten odcinek jest na 5,5.
Niech nikt nie próbuje mi wmówić, że takie zachowanie może przynieśc skutek w świecie realnym, a przecież jakąś dawkę realizmu każdy dobry serial fantastyczny mieć powinien. Za takie zachowanie jakie prezentuje Jack w tym odcinku każdy generał straciłby w trybie natychmiastowym dowództwo.
  • 0

Dołączona grafika

#40 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 06.08.2004 - |10:10|

Ja wciąż nie rozumiem o co chodzi w tej dyskusji. Kazdy przedstawił swoje zdanie na temat tego odcinka. Jedym się podobał, a innym nie. Odczucia jakie sie ma po obejrzeniu jakiegoś odcinka zostają na długo i raczej są niezmienne. Dlatego pytam dlaczego na gwałt chcecie przekonać, tych którym się podobał, że jest on taki beznadziejny? Każdy ma oczy i widzi, ma swój sposób oceniania. Jeśli np mnie ten odcinek śmieszył, podobał mi się, ogladałem go juz trzy razy, to mogę i mam prawo dac mu ocenę 9, nie prawda?
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych