Wiesz co idąc Twoim tropem to [trochę przerysuję sytuację] powinienem iść w ciemno do kina - nie widząc żadnych trailerów, nic nie czytając, nie wiedząc kto gra i o czym jest ten film, nie znając nawet tytułu a nawet najlepiej godziny emisji.A Ty to po reklamach oceniasz czy warto isc na film?
Od kiedy reklama jest miarodajnym wyznacznikiem jakosci czegokolwiek?
W reklamie chodzi glownie o to, aby wprowadzic ludzi w blad - aby pokazac cos inaczej, niz jest w rzeczywistosci
Kto wierzy ze wszystkie proszki do prania sa najlepsze (lepsze od "zwyklych proszkow") a po zażyciu jakiegos medykamentu choroba mija tak "od razu" ? Normalne pranie mozgu.
Poważnie to miedzy innymi po reklamach-zapowiedziach-zwiastunach oceniamy czy nas dany film zainteresuje.
Po to przecież są trailery.
A po czym innym w końcu mamy ?
No przecież nie TYLKO po recenzjach zmanierowanych krytyków.
W których na dodatek zdradzą większość fabuły nie mówiąc, że są to po prostu ich osobiste odczucia które rzadko kiedy idą w parze z moim.
Wolę sam obejrzeć by stwierdzić czy mi się podoba a nie ,że jakiś misiu napisze, że film jest be bo ma za dużo strzelanek.
To , że w reklamach czarują i mają zachęcić to wiadomo i w końcu to jest ich zadanie.
I każdy rozsądny człowiek podchodzi do nich z krytycyzmem.
I właśnie w wypadku WANTED widziałem jednego trailera na filmwebie który zapowiadał mi akcje, rozrywkę i nic więcej.
Więc nie oczekiwałem intelektualnych przeżyć duchowych tylko zwykłą gonitwę na ekranie.
A co dostałem ..... to napisałem w poprzednich postach - marność.
Jak tak sobie teraz obejrzysz jeszcze teraz ten filmik [ja bym nie dał rady] to policz sobie czas z tym jak napisałeś "mnóstwem akcji" zobaczysz, że tak na prawdę to go dużo nie było.
Podsumowując powiem krótko co mi w pamięci pozostało z tego filmu - 3 rzeczy - podkręcanie kul i łepek któremu wiecznie się chce srać bo tak wygląda jego gra aktorska tymi minami oraz STRASZNIE nierówne tempo całego filmu.
Ale każdemu według potrzeb - ja byłem zawiedziony tym filmem a Tobie się podobał no i fajnie bo tak powinno być.
Użytkownik biku1 edytował ten post 08.11.2008 - |09:48|