I tu pewnie się zdziwsz 7x13- Grace uważam że jest o niebo lepszy od tego...a ten jest po postu ... głupi (ale ja mam ponoć wypaczony gust itd..)Prośba do rexusa: podaj mi proszę ostatni odcinek serialu który ci się podobał.
z góry dzieki
Odcinek 148 - S07E16 - Death Knell
Napisano 03.02.2004 - |20:31|
Napisano 03.02.2004 - |21:15|
Mnie sie wydaje ze Jonas o tej bazie nie wiedział,to juz zupełnie inna lokalizacja nawet z wrotami specjalnie sprowadzonymi z innej planety wiec połoznie bazy wydał albo szpieg tok'ra albo jeden z Jaafawina za znalezienie bazy pewnie ponosi Jonas - przecież Anubis zgrał zawartość jego pamieci do komputera
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 03.02.2004 - |21:25|
Utrzymane zostało napięcie dotyczące Sam i tego że jest ona ścigana przez superżołnierza. Moment w ktorym wydaje się nam że superżolnierz zbliża się do Sam, a potem okazuje się że to nie jej ciało był szczególnie dobry.
bardzo dobry, nawet sie niezle wystraszylam.....
Jack, a drużyna - Ten odcinek jest niewątpliwe nadzwyczajny już z tego powodu że Jacka jest tu całkiem sporo. Jego ilość w tym odcinku nawet może szokować.
zgadzam sie , widzialam 7x06, 7x08, ciezko z obecnoscia Jacka, tu przynajmniej mozna sobie bylo na niego popatrzec:)
I tu pewnie się zdziwsz 7x13- Grace uważam że jest o niebo lepszy od tego...a ten jest po postu ... głupi (ale ja mam ponoć wypaczony gust itd..)
i tu sie nie zgadzam z rexusem, wydaje mi sie ze 7x13 zostal przreklamowany przez shipperow..naogladalam sie zdjec , na wyobrazalam sobie nie wiadomo co, a przyjemnosc z obejrzenie watpliwa...Poza tym chyba juz skonczylam z wypatrywaniem shipu wszedzie gdzie popadnie..podobaja mi sie ich wzajemne gesty wobec siebie jako przyjaciol i mysle ze dobrze jest jak jest.
Aha i mam pytanko, kiedys gdy jeszcze ogladalam zdjecia do poczatku 7 serii( to byla chyba 7) byl tam taki odcinek, w ktorym chodzilo o to ze zjawil sie jakis nastolatek udajacy jacka czy cos tam...Nie wiecie ktory to odcienek????
Napisano 03.02.2004 - |21:29|
Nie ma co rozważać, czy urządzenie przetrwało czy nie. Odcinek jak sam zauważasz ma jeden wniosek który został otwarcie stwierdzony: Tauri ma 1 egzemplarz broni przeciwko superżołnierzom.tauri mają broń przeciw żołnierzom anubisa, ale też nie wiadomo czy tylko jeden egzemplarz,
Przesolona? Na twojim miejscu prędzej bym użył słów "źle dobrane składniki" albo "w złych proporcjach" jak już odwołujemy się do kulinari.I nie docierają do mnie argumenty niektórych z was, że odcinek był super bo była akcja, były wrota, było całe sg-1 wraz jackiem.... owszem składniki na zupe były, ale zupa z nich jak przesolona wyszła
W rozmowie Jacoba i Sam przed intrem było zaznaczone że Jacobowi nie podoba się układ materiałów do badań na NOWEJ alfie. Sam wytyka mu że może wolałby zostać na STAREJ o której wie Anubis od Jonasa.wina za znalezienie bazy pewnie ponosi Jonas - przecież Anubis zgrał zawartość jego pamieci do
O kurcze, a hasło o "wolność naszą i waszą" jakośc kojarzy mi się z narodami Europy w trakcie Wiosny Ludów którzy używali tego hasła (w tym Polacy w czasie zaborów w XIX wieku) Oj głupi ja głupi.Co prawda Jaffa trochę przesadzają w tej walce o wolność naszi i Waszą (Jaffa) , ale to normale u Amerykanów
SGTokarowi zaczyna wydawać się że ogląda inny serial... czy odcinek "Smoke&Mirros" był odcinkiem Stargate: SG1?że zdobyte technologie ,poza zwiększeniem możliwości obronnych ziemi , zaczną zarabiać pieniądze np. na utrzymanie SGC
Nie wypaczony, po prostu masz diametralnie inne poglądy... np. ode mnie ... jednak najgorsze jest gdy ktoś kogoś krytykuje za jego własną opinię.I tu pewnie się zdziwsz 7x13- Grace uważam że jest o niebo lepszy od tego...a ten jest po postu ... głupi (ale ja mam ponoć wypaczony gust itd..)
703 - Fragile Balancew ktorym chodzilo o to ze zjawil sie jakis nastolatek udajacy jacka czy cos tam...Nie wiecie ktory to odcienek????
Co znowu przeze mnie?wydaje mi sie ze 7x13 zostal przreklamowany przez shipperow..naogladalam sie zdjec
Ja nic nie zrobiłem....
... wycinając tą jedną tzw super "shippy" scene bym się w sumie cieszył bo by przynajmnie Chimery nie było.
Napisano 05.02.2004 - |08:24|
O wrotach wspomniałem Jacob był przygnieciony ogromnym palem,a gdy Teal'c podszedł do niego by je podnieść niechcący je dotknął i zadrżał pal jak styropian Następna sprawa.Carter była nieżle ranna w nogę,była ścigana rozumiem,w końcu adrenalina rośnie.Bez przesady!!!!Z tak ranną nogą powinna co najmniej lekko utykać!!!A ona biegnie jak na olimpiadzie po złoty medal!!!!!!! Boże co się dzieje z tym serialem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EEEeeee a co to...eeee....oooojeeeeejjjj wisi sojusz Tauri i Tokra...a niech wisi...leje na tych Tokra!!!Robią wszysto po swojemu,mądrzą się jacy to oni nie są,a prawda jest taka że chrzanią każdą akcję!!!!To tyle.Na 10 daję 4-!!!!!!
Napisano 05.02.2004 - |09:53|
I dziwna istota w postaci SGTokara uważa że tak jest :>Będzie akcja!!!Będzie Jack!!!! To będzie jak narazie najlepszy odcinek 7 sezonu
Tak, pewnie... tłum Jaffa który jest tak twardy że przetrwał w samym centrum alfy jej samodestrukcje.Już widzę to akcję,byłem pewien że coś będzie
Dobra, sprawdzałem pięć minut i chyba ślepy jestem, podaj dokładnie czas lub zrób screenshota i zaznacz... bo ja ślepy.po lewej stronie ekranu....stały wrota
Chyba że chodziło o to: http://www.stargate....l/temp/rock.jpg
Ale dla mnie to jest po prostu wielki kamień.
Jeżeli takich szczegółówych że nawet moje oczy nie mogą ich dostrzec (najwyraźniej zły wzrok może nieraz pomóc w dowartościowaniu odcinków), albo zakładając że takich błędów w których kamień uznajemy za wrota... to przeżyje.noi od cholery błędów
Po prostu został podniesiony jak steropian, a że Teal'c silny jest to możliwe.a gdy Teal'c podszedł do niego by je podnieść niechcący je dotknął i zadrżał pal jak styropian
Rana wyglądała mi na ranę powierzchowną, żadnych wewnętrznych urazów, więc jeśli tylko Carter potrafi jakoś pokonać ból powina zebrać siły na minutke biegu.Bez przesady!!!!Z tak ranną nogą powinna co najmniej lekko utykać
I ja się z tego ciesze Tok'Ra bye byewisi sojusz Tauri i Tokra...a niech wisi...leje na tych Tokra!!!Robią wszysto po swojemu,mądrzą się jacy to oni nie są,a prawda jest taka że chrzanią każdą akcję!!!!
Napisano 05.02.2004 - |10:09|
Sory to był Daniel Dotknął pala a on zadrżał
Napisano 05.02.2004 - |15:11|
Chyba?jak przechodził obok niego zachaczając nogą chyba...i zadrżał pal
Sprawdziłem, zadrżał. Ale o ile... trzy, góra pięć pikseli na ekranie. Tylko pogratulować spostrzegawczości, chociaż ja bym się wolał czepić że w niektórych ujęciach jest inny układ chmur, lub tego że nieraz strzały przechodzą przez las nie niszcząc roślinek.
Jeszcze pytanie. Jakie jest prawdopobieństwo drobnego poruszenia kłody drzewa ułożonej na nierównym terenie w płaszczyźnie poziomej?
Trochę nie rozumiem zdania. Po pierwsze dwa egzemplarze wrót w jednym ujęciu jest niemożliwe. Scenarzyści nie stworzyli by na potrzeby serialu trzecich wrót po to tylko by zrobić błąd który fani im wytkną. (producenci mają do dyspozycji pare wrót - jedne z SGC i drugie używane na powietrzu pochodzące jeszcze z orginalnego filmu kinowego). Owszem pojawiają się wrota w formie efektu komputerowego jak to było w Upgrades widoczne i np. w Redemption, jednak gość od efektów zna świat Stargate dobrze i nie byłby taki głupi by na własną odpowiedzialnośc wstawić sobie drugie wrota w kadr.to rzeczywiście mi wrota przypominają,być może do kamień ale...był wybuch czyż nie???
Nie twierdzę że nie. Nie jestem pewien, bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji, ale gdyby ktoś do mnie strzelał i niemiałbym sie czym bronić raczej bym o bólu zapomniał i wiał gdzie się da nawet łamiąc sobie nogi.Być może Carter jest silną kobietą,ale ból robi swoje.
Było dwóch na pewno. Jednego szczątki znalazło reszta SG1. Najwyraźniej jeden z nich miał rozkaz zatrzymania prac nad nową bronią co oznaczało złapanie (lub zabicie) osób nad nią pracujących (w tym wypadku Sam i Jacoba). Te Goa'uldy sa na tyle tępe że myślały że jeden starczy na pościg, a reszta się zajmie sieczką w bazie (która niestety wybuchła).Rozumiem wybuch,jaffa już by nie było,ale wracając do tych dronów zawsze mogło być ich kilku
Napisano 05.02.2004 - |17:43|
Sprawdziłem, zadrżał. Ale o ile... trzy, góra pięć pikseli na ekranie. Tylko pogratulować spostrzegawczości, chociaż ja bym się wolał czepić że w niektórych ujęciach jest inny układ chmur, lub tego że nieraz strzały przechodzą przez las nie niszcząc roślinek.
Tiaaa a co do chmurek to ja za to nie zauważyłem
Trochę nie rozumiem zdania
Chodziło mi o to,że jak był wybuch to nic nie pzoostało oprócz wrót,a była jakaś skała
Użytkownik MacGyver edytował ten post 05.02.2004 - |17:44|
Napisano 08.02.2004 - |12:03|
Na początku odcinka jak baza jest atakowana dowódca wbiega i informuje, że "baza była podsłuchiwana" i stad wiedza o likalizacji. O co chodzi?. Albo ja źle zrozumiałem albo coś tu nie gra skoro stwierdzili, że to albo Jaffa albo agent Tok'Ra ujawnił miejsce bazy.
Inna sprawa jest to iz w bazie były prowadzone badania nad bronią przeciwko super żołnierzom Anubisa - logicznym pociagnieciem było by wysłać oddział komandosów którzy działali by cicho i szybko w celu wyeliminowania wszystkich i wszystkiego związanego z ta bronia. Ja rozumiem, ze takie akcje nie sa w stylu Goauldów wiec logicznie było by wysyłanie ze 10-20 super-żołnierzy którzy by w kilka minut zrobili pożadek, że nawet by nikt nei zdązył uruchomic samozniszczenia - ta akcja jest pod kazdym wzgledem przeciwieństwem taktyki i strategi wojskowej
Napisano 08.02.2004 - |12:42|
Cała ta akcja, to jedna wielka kicha, kto siedzi w radzie nadzorczej serialu, że zgadzają się na takie błędy, nielogiczności? Nieletnie dzieci producentów? Nie dość, że nieletnie, to jeszcze wychowane na filmach akcji klasy C.
gulus
Napisano 08.02.2004 - |16:22|
Rozumiem siebie... potrafię nieraz "ship"-ować jednak takie przestawianie faktów to już koniec świata!Na początku odcinka jak baza jest atakowana dowódca wbiega i informuje
Dowócą alfy, co stwierdził porucznik Glen, który informował Sam o przyczynach alarmu jest pułkownik Riley, który zapewne przeszedł na bete.
było stwierdzone: "jesteśmy WŁAŚNIE podsłuchiwani"że "baza była podsłuchiwana"
Nie jest powiedziane że była, a że jest właśnie od teraz... sądzę że chodzi o to że są namierzani, robią jakieś skany terenu lub coś w tym sensie.
Ja przypuszczam że było ich od pięciu do dziesieciu. Jeden miał się zając bronią, reszta zrównać bazę z ziemią.wiec logicznie było by wysyłanie ze 10-20 super-żołnierz
Ziemskiej strategi wojskowej. Anubis uważał że jego żołnierzyki sa niezniszczalne i pewnie myślał że nie mogli tak szybko tej broni stworzyć. Jak zwykle się mylił.ta akcja jest pod kazdym wzgledem przeciwieństwem taktyki i strategi wojskowej
Przypuszczam że ta samodestrukcja ich powinna była zniszczyć.A reszta gdzie jest?
Ten jeden podobno od samego początku przyszedł po broń i ścigał Jacoba i Sam, którzy uciekli z daleka od bazy. Jeśli Sam ocalała, ta złom by tego nie zrobił?Jak ten jeden, po wyeleminowaniu Sam
Napisano 08.02.2004 - |21:22|
7/10
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 08.02.2004 - |21:38|
Czyli NIE biorąc pod uwagę poziomu tego sezonu według Ciebie ten odcinek jest zły :>biorąc pod uwagę ogólny poziom sezonu 7, jest nawet całkiem niezły
Trzeba mieć świadomość że niektóre spoilery mogą być nieprawdziwe. Ale tak czy siak, co by zmieniła kamizelka i działo?Miała być kamizelka Carter, działko z Glidera
Napisano 08.02.2004 - |21:42|
Napisano 08.02.2004 - |21:55|
1. Nie ten temat... sam MacGyver założyłeś temat pod tytułem: Sezon 7Wiecie co ja myślę sobie???Może 7 sezon to jakiś protest???Może 6 miał być ostatni i producenci chcieli zrobić film(hit kasowy i komercyjny).Niestety Sci-Fi Channel,który miał z serialu dużo zysków nie zgodził się.Powstał 7 i powstanie 8 sezon.Narazie 7 to komercyjna kicha na maxa Coś w tym musi być
Odpowiedzi na tego posta kierować do
http://forum.gwrota....wtopic=19&st=80
Gdzieś pamiętam też dyskusje z Castorem o tym jak Scf-Fi potrafi skopać dobre seriale. Postanowił dać siódmą serię SG1, zamiast piątą Farscape!
Napisano 08.02.2004 - |22:08|
Wiesz porównując go do moich ulubionych jak choćby Thors Chariot wypada bladziutko. Wiem, że kamizelka, czy działko z glidera nic by nie zmieniło, tak tylko marudzę, aby wyrazić moje rozczarowanie. Po prostu jest to kwestia nastawienia i oczekiwania połączona z wrażeniami już po obajrzeniu. Jak sie człowiek rozczaruje, to może potem trochę pomarudzić, nie? A miało być tak pięknie... chlip...Czyli NIE biorąc pod uwagę poziomu tego sezonu według Ciebie ten odcinek jest zły :>
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 12.02.2004 - |18:18|
TOMCIAK ! Z tego co pamiętam, to ja byłem gościem od marudzenia.Wiesz porównując go do moich ulubionych jak choćby Thors Chariot wypada bladziutko. Wiem, że kamizelka, czy działko z glidera nic by nie zmieniło, tak tylko marudzę, aby wyrazić moje rozczarowanie. Po prostu jest to kwestia nastawienia i oczekiwania połączona z wrażeniami już po obajrzeniu. Jak sie człowiek rozczaruje, to może potem trochę pomarudzić, nie? A miało być tak pięknie... chlip...Czyli NIE biorąc pod uwagę poziomu tego sezonu według Ciebie ten odcinek jest zły :>
Nie upadaj na duchu i dalej trzymaj kciuki !!
Coś drgnęło i chyba na lepsze, oby następne odcinki były jeszcze lepsze ( update : pomijając Heroes ). Coś przecież musi się zmienić !
Napisano 13.02.2004 - |09:12|
W odcinku jest coś dla wielicieli akcji i shipu, każdy z członków drużyny ma swoje zadanie. I tak powinno być w każdym odcinku.
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas
Mój świat
Napisano 20.07.2004 - |16:41|
Trwa ewakuacja bazy, zostaje włączony mechanizm autodestrukcji, Jacob zostaje ranny, a Sam jest MIA (Missing In Action – zaginiona w akcji). Wszyscy udają się na Beta Site, drugą pozaziemską bazę Tau'ri (dopiero w tym epizodzie dowiadujemy się o jej istnieniu). O'Neill i Teal'c rozpoczynaja poszukiwania Carter, zostają użyte U.A.V. (Unmanned Airborne Vehicle – samolot bezzałogowy) oraz nowe, które są w stanie spełniać również zadania bojowe, a nie tylko wywiadowczo-szpiegowskie.
Anubis atakuje również macierzystą planetę Olokun'a (ostatnio widzieliśmy go w S05E15-16 Summit, Last Stand).
W międzyczasie Daniel i Hammond są w bazie i starają się zapanować nad sprzeczającymi się M'Zel'em, jednym ze zbuntowanych Jaffa, a Tok'ra, Delek'iem. M'Zel twierdzi, że to właśnie "dobrzy Goa'uld'owie" są odpowiedzialni za ujawnienie lokalizacji Alfa Site, a dokładnie Tok'ra, który jest wysoko postawiony w szeregach lorda Olokun'a. Zarówno dla Jacob'a i Delek'a jest to szokującą nowina, później jednak przyznają, że mają wiele sekretów przed rebeliantami Jaffa jak również Tau'ri.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych