Fringe
Napisano 21.06.2008 - |14:00|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 21.06.2008 - |20:41|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 21.06.2008 - |20:55|
Napisano 21.06.2008 - |21:13|
Napisano 22.06.2008 - |00:05|
Wcześniej tego nie pisałem, ale irytowała mnie jedna rzecz: synalek doktora cały czas mówił, że jaki to ojciec jest niebezpieczny, niezrównoważony i nie można mu ufać. A przez cały pilot grał zdziwaczałego, miłego i chętnego do pomocy staruszka. Chyba, że serio tylko na razie grał....
Użytkownik Wodzu edytował ten post 22.06.2008 - |00:05|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 22.06.2008 - |01:47|
Napisano 22.06.2008 - |13:26|
Teraz trzeba poczekać na kolejne odcinki i wtedy ocenić, może będzie lepiej
Jakbym miał ocenić to dałbym mu 3+ na 6. Plus na zachętę.
Napisano 22.06.2008 - |21:59|
ciekawy pomysł, fajne zwroty akcji i intryga już wyraźne zaznaczona.
daję 5+ w skali 6 punktowej.
- jak długo nie żyje ?
- 5 godzin.
- przesłuchajcie go !
dialog bomba !
Napisano 22.06.2008 - |22:56|
wciągnęłam się muszę przyznać, mimo niektórych dość nudnych momentów np. rozmowa w której Olivia przyznaje ze blefowała, próbując ściągnąć synalka do usa...
dziwi mi jedna rzecz, skąd ona wiedziała o nagraniu? dzięki któremu zdemaskowała swojego chłopaka? nie widziałam nic wczesniej co mogłoby ją na to nagranie naprowadzic...
Napisano 23.06.2008 - |07:29|
Napisano 23.06.2008 - |10:52|
Jeśli się przymknie oko na pewne sprawy
Napisano 26.06.2008 - |17:06|
Napisano 27.06.2008 - |16:09|
Napisano 27.06.2008 - |16:38|
A skad pewnosc, ze ten wyciekly epizod, nie jest jakims falsyfikatem?Wczoraj wytrzymałem 40 minut pilota, dalej już po prostu mi się nie chciało. Nudy! Za mało się dzieje, za dużo jakichś tam pogawędęk, sporo głupot (chociaż może powinienem w końcu przymknąć na to oko - to serial sci-fi). Ponoć budżet wynosił 10 mln $ - ja tych pieniędzy nie widzę. Bo na co poszły? Typowi serialowi aktorzy, muzyka zerżnięta z innych tworów (najbardziej mnie rozwalił temat muzyczny z finału 3 sezonu LOSTa), a i efektów specjalnych nie za dużo (jedynie na sceny w samolocie mogli się troszkę wykosztować). Zaraz zapuszczam sobie drugie 40 minut, mam nadzieję że będzie lepiej niż do tej pory...
Genesis
Napisano 27.06.2008 - |18:14|
A skad pewnosc, ze ten wyciekly epizod, nie jest jakims falsyfikatem?
Falsyfikat? Masz na mysli że chciało się komus zrobic film 8/10 za nie małe pieniądze , by ...wlasnie by co? Naprawde niewiem czasem kiedy Ty się narywasz Jonasz a kiedy piszesz normalnie.Jesli piszesz to na poważnie to pojechales po bandzie
Dla mnie ta wersja to normalny 'PreAir' ,czyli wersja która oglądają na zamkniętym pokazie 'decydenci' -czy robimy serial czy odpuszczamy. 'Pilot' to zazwyczaj wiekszy pierwszy odcinek serii , który już testują widzowie i może być to niezmieniona wersja preair a może być całkiem co innego.
Jak juz pisałem nie jest to złe mnie się podobało , lekko trzeba przymrużyć oko i jest ok
Napisano 27.06.2008 - |18:30|
Mysle, ze ktos wykradl jakies tasmy i sobie je zmiksowal, dodajac muzyke sciagnieta z innych programow. Jakos nie moge sobie wyobrazic, ze FOX uzylo (nawet do wewnetrznej dystrubucji) produkt naruszajacy prawa autorskie konkurencyjnej stacji.Falsyfikat? Masz na mysli że chciało się komus zrobic film 8/10 za nie małe pieniądze , by ...wlasnie by co? Naprawde niewiem czasem kiedy Ty się narywasz Jonasz a kiedy piszesz normalnie.Jesli piszesz to na poważnie to pojechales po bandzie
Dla mnie ta wersja to normalny 'PreAir' ,czyli wersja która oglądają na zamkniętym pokazie 'decydenci' -czy robimy serial czy odpuszczamy. 'Pilot' to zazwyczaj wiekszy pierwszy odcinek serii , który już testują widzowie i może być to niezmieniona wersja preair a może być całkiem co innego.
Jak juz pisałem nie jest to złe mnie się podobało , lekko trzeba przymrużyć oko i jest ok
Genesis
Napisano 27.06.2008 - |18:41|
Mysle, ze ktos wykradl jakies tasmy i sobie je zmiksowal, dodajac muzyke sciagnieta z innych programow. Jakos nie moge sobie wyobrazic, ze FOX uzylo (nawet do wewnetrznej dystrubucji) produkt naruszajacy prawa autorskie konkurencyjnej stacji.
Dlaczego naruszający prawa autorskie konkurencyjnej stacji. Jeżeli mówimy o naruszaniu praw autorskich to raczej wykonawcy/kompozytora utworu muzycznego.
Ostatnimi czasy często w serialach i filmach się powtarzają utwory muzyczne i jakoś nikt nikogo nie pozywa.
Napisano 27.06.2008 - |18:59|
Czym innym jest cytat, czyms innym wykorzystanie utworu. Jesli w oficjalnym dziele pojawia sie fragment innego dziela (objetego prawami autosrkimi) to mozesz byc pewien, ze opiara sie to na umowie z wlascicielem praw autorskich.Dlaczego naruszający prawa autorskie konkurencyjnej stacji. Jeżeli mówimy o naruszaniu praw autorskich to raczej wykonawcy/kompozytora utworu muzycznego.
Ostatnimi czasy często w serialach i filmach się powtarzają utwory muzyczne i jakoś nikt nikogo nie pozywa.
Umowa miedzy kopozytorem sciezki dzwiekowej o producentem filmu moze miec rozne formy i nawet jesli pozostawia jakies prawa kompozytorowi ta sa one zawsze w jakims stopniu ograniczone.
Genesis
Napisano 27.06.2008 - |19:01|
Napisano 27.06.2008 - |19:02|
Nie chodzi tu o krzyk, lecz podojzenie, ze to co znalazlo sie w sieci jest falsyfikatem.Po co tyle krzyku o tą muzykę? Jakoś mam przeczucie że w finałowej wersji tego pilota, którą obejrzymy w telewizji (a raczej amerykanie se obejrzą) będzie tam jakiś inny utwór.
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych