Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#21 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.06.2008 - |14:00|

Jak dla mnie godny następca X files. Wprawdzie bez szaraczków i latających trójkątów (przynajmniej narazie :) ), ale jak najbardziej godny. Jednak mam obawy, że FOX tradycyjnie w następnym sezonie wszystko zawali, bo widząc poziom pilota już wiem, że serial napewno sobie zapracuje na następny sezon. Na to czekałem od dawna :).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#22 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 21.06.2008 - |20:41|

Ja się jedynie boje że to może dostać cancela i taka fajna historia znów zostanie bez zakończenia <_<
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#23 jerusalem

jerusalem

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21.06.2008 - |20:55|

ledwo dotrwałem do 60 minuty pilota... więcej nie mogłem.. jakieś to takie nijakie... jak ktoś tam wyżej napisał, że mu opis przypomina serial "Czynnik PSI" to wg. mnie to właśnie serial uderza w ten nijaki klimat... momentami śmieszne, że aż żenujące i jeszcze jak się pomyśli, że to pan od Losta robi...Jeśli puszczą go od września to chyba ze względu na scenarzystę licząc, że jednak nazwisko przyciągnie widownie... No i gdzie tam mu do X-Files...
  • 0

#24 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.06.2008 - |21:13|

A no ja se obejrzałem i serial taki sobie ni to jakiś hicior czy co innego wielkiego! Owszem przez większość scen był ciekawy ale zobaczymy co z tego dalej będzie może się rozkręci. I scenarzyści powinni się liczyć z tym, że serial raczej długo nie pociągnie gdyż jak narobią nie wiadomo ile serii serialu(jeżeli w ogóle wytrzyma pierwszy sezon CAŁY) to zrobi sie strasznie NUDNE!!! Z Tego powinni zrobić nie więcej niż 1 seria co będzie liczyć 22 odc. lub 2 sezony po 13 odc. i koniec. Fajny by był taki film. Mi z początku zdawało się, że to jakiś film i po prostu za jakieś czas będzie 2 część tego filmu. Ale jak serial ten się rozkręci to może zacznie robić się bardziej ciekawy niż jest teraz!
  • 0

#25 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.06.2008 - |00:05|

Sądzę, że powinni raczej dać mocno czadu na początku. Serial raczej dużą oryginalnością nie grzeszy, więc trzeba przykuć na dłużej widza ciekawą historią. Na lostowe zagadki bez końca nie ma tu miejsca.

Wcześniej tego nie pisałem, ale irytowała mnie jedna rzecz: synalek doktora cały czas mówił, że jaki to ojciec jest niebezpieczny, niezrównoważony i nie można mu ufać. A przez cały pilot grał zdziwaczałego, miłego i chętnego do pomocy staruszka. Chyba, że serio tylko na razie grał....

Użytkownik Wodzu edytował ten post 22.06.2008 - |00:05|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#26 mtomasky

mtomasky

Szeregowy

• Email
  • 19 postów
  • MiastoBristol

Napisano 22.06.2008 - |01:47|

Mnie zastanawia, czy to co wyciekło to wersja ostateczna, bo to co dzieje się z muzyką... "Signs", "Aliens", 2x "Sunshine"... jeśli to nie są temp tracki dla kompozytora, to kaplica dla twórców za bezczelne wykorzystywanie muzyki z innych filmów ;)
  • 0

#27 strambus

strambus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 22.06.2008 - |13:26|

Średnie to jakoś na początku. W sumie 1 odcinek, ale jak dla mnie w porównaniu z pilotem Lost to jeszcze dużo temu serialowi brakuję.

Teraz trzeba poczekać na kolejne odcinki i wtedy ocenić, może będzie lepiej :)

Jakbym miał ocenić to dałbym mu 3+ na 6. Plus na zachętę.
  • 0

#28 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 22.06.2008 - |21:59|

Bardzo się nieźle zapowiada.
ciekawy pomysł, fajne zwroty akcji i intryga już wyraźne zaznaczona.

daję 5+ w skali 6 punktowej.

- jak długo nie żyje ?
- 5 godzin.
- przesłuchajcie go !

dialog bomba !
  • 0

#29 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 22.06.2008 - |22:56|

hmmmmm

wciągnęłam się muszę przyznać, mimo niektórych dość nudnych momentów np. rozmowa w której Olivia przyznaje ze blefowała, próbując ściągnąć synalka do usa...

dziwi mi jedna rzecz, skąd ona wiedziała o nagraniu? dzięki któremu zdemaskowała swojego chłopaka? nie widziałam nic wczesniej co mogłoby ją na to nagranie naprowadzic...
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#30 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.06.2008 - |07:29|

Taka Eureka, ale bez humoru. Niezbyt mi się podobało. Ale to dopiero pilot, może dalej będzie lepiej. Szkoda, że sporo głupawek.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#31 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 23.06.2008 - |10:52|

Jak dla mnie 7.5 - 8/10 Ogólnie oglądało się dobrze ,taki X file / PSI Factor .Fabuła będzie prowadzona chyba podobnie jak w tym pierwszym :różne sprawy w kolejnych odcinkach + spinający wszystko ogólny 'DUZY SPISEK' ;)Wprowadzenie postaci dość oryginalne (szczególnie profesor) ale i lekko przegięte ( znów profesor)
Jeśli się przymknie oko na pewne sprawy
Spoiler
to spokojnie można dać 8/10 .Pozycja trzyma poziom, realiacja i efekty bez zarzutów.Na pewno obejrzę kolejne i wpisze go na swoją liste- ale narazie na 4-5 miejscu
  • 0

#32 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 26.06.2008 - |17:06|

Według mnie zapowiada się bardzo dobrze, moja ocena to 9. Wyważony humor, dobrze dobrani aktorzy, dość interesująca fabuła. Czego chcieć więcej, czekam na dalsze epizody :) .
  • 0

#33 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.06.2008 - |16:09|

Wczoraj wytrzymałem 40 minut pilota, dalej już po prostu mi się nie chciało. Nudy! Za mało się dzieje, za dużo jakichś tam pogawędęk, sporo głupot (chociaż może powinienem w końcu przymknąć na to oko - to serial sci-fi). Ponoć budżet wynosił 10 mln $ - ja tych pieniędzy nie widzę. Bo na co poszły? Typowi serialowi aktorzy, muzyka zerżnięta z innych tworów (najbardziej mnie rozwalił temat muzyczny z finału 3 sezonu LOSTa), a i efektów specjalnych nie za dużo (jedynie na sceny w samolocie mogli się troszkę wykosztować). Zaraz zapuszczam sobie drugie 40 minut, mam nadzieję że będzie lepiej niż do tej pory...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.06.2008 - |16:38|

Wczoraj wytrzymałem 40 minut pilota, dalej już po prostu mi się nie chciało. Nudy! Za mało się dzieje, za dużo jakichś tam pogawędęk, sporo głupot (chociaż może powinienem w końcu przymknąć na to oko - to serial sci-fi). Ponoć budżet wynosił 10 mln $ - ja tych pieniędzy nie widzę. Bo na co poszły? Typowi serialowi aktorzy, muzyka zerżnięta z innych tworów (najbardziej mnie rozwalił temat muzyczny z finału 3 sezonu LOSTa), a i efektów specjalnych nie za dużo (jedynie na sceny w samolocie mogli się troszkę wykosztować). Zaraz zapuszczam sobie drugie 40 minut, mam nadzieję że będzie lepiej niż do tej pory...

A skad pewnosc, ze ten wyciekly epizod, nie jest jakims falsyfikatem?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#35 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 27.06.2008 - |18:14|

A skad pewnosc, ze ten wyciekly epizod, nie jest jakims falsyfikatem?

Falsyfikat? Masz na mysli że chciało się komus zrobic film 8/10 za nie małe pieniądze , by ...wlasnie by co? Naprawde niewiem czasem kiedy Ty się narywasz Jonasz a kiedy piszesz normalnie.Jesli piszesz to na poważnie to pojechales po bandzie :P

Dla mnie ta wersja to normalny 'PreAir' ,czyli wersja która oglądają na zamkniętym pokazie 'decydenci' -czy robimy serial czy odpuszczamy. 'Pilot' to zazwyczaj wiekszy pierwszy odcinek serii , który już testują widzowie i może być to niezmieniona wersja preair a może być całkiem co innego.

Jak juz pisałem nie jest to złe mnie się podobało , lekko trzeba przymrużyć oko i jest ok ;)
  • 0

#36 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.06.2008 - |18:30|

Falsyfikat? Masz na mysli że chciało się komus zrobic film 8/10 za nie małe pieniądze , by ...wlasnie by co? Naprawde niewiem czasem kiedy Ty się narywasz Jonasz a kiedy piszesz normalnie.Jesli piszesz to na poważnie to pojechales po bandzie :P

Dla mnie ta wersja to normalny 'PreAir' ,czyli wersja która oglądają na zamkniętym pokazie 'decydenci' -czy robimy serial czy odpuszczamy. 'Pilot' to zazwyczaj wiekszy pierwszy odcinek serii , który już testują widzowie i może być to niezmieniona wersja preair a może być całkiem co innego.

Jak juz pisałem nie jest to złe mnie się podobało , lekko trzeba przymrużyć oko i jest ok ;)

Mysle, ze ktos wykradl jakies tasmy i sobie je zmiksowal, dodajac muzyke sciagnieta z innych programow. Jakos nie moge sobie wyobrazic, ze FOX uzylo (nawet do wewnetrznej dystrubucji) produkt naruszajacy prawa autorskie konkurencyjnej stacji.
  • 0
Genesis

#37 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 27.06.2008 - |18:41|

Mysle, ze ktos wykradl jakies tasmy i sobie je zmiksowal, dodajac muzyke sciagnieta z innych programow. Jakos nie moge sobie wyobrazic, ze FOX uzylo (nawet do wewnetrznej dystrubucji) produkt naruszajacy prawa autorskie konkurencyjnej stacji.

Dlaczego naruszający prawa autorskie konkurencyjnej stacji. Jeżeli mówimy o naruszaniu praw autorskich to raczej wykonawcy/kompozytora utworu muzycznego.
Ostatnimi czasy często w serialach i filmach się powtarzają utwory muzyczne i jakoś nikt nikogo nie pozywa.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#38 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.06.2008 - |18:59|

Dlaczego naruszający prawa autorskie konkurencyjnej stacji. Jeżeli mówimy o naruszaniu praw autorskich to raczej wykonawcy/kompozytora utworu muzycznego.
Ostatnimi czasy często w serialach i filmach się powtarzają utwory muzyczne i jakoś nikt nikogo nie pozywa.

Czym innym jest cytat, czyms innym wykorzystanie utworu. Jesli w oficjalnym dziele pojawia sie fragment innego dziela (objetego prawami autosrkimi) to mozesz byc pewien, ze opiara sie to na umowie z wlascicielem praw autorskich.

Umowa miedzy kopozytorem sciezki dzwiekowej o producentem filmu moze miec rozne formy i nawet jesli pozostawia jakies prawa kompozytorowi ta sa one zawsze w jakims stopniu ograniczone.
  • 0
Genesis

#39 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.06.2008 - |19:01|

Po co tyle krzyku o tą muzykę? Jakoś mam przeczucie że w finałowej wersji tego pilota, którą obejrzymy w telewizji (a raczej amerykanie se obejrzą) będzie tam jakiś inny utwór.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#40 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.06.2008 - |19:02|

Po co tyle krzyku o tą muzykę? Jakoś mam przeczucie że w finałowej wersji tego pilota, którą obejrzymy w telewizji (a raczej amerykanie se obejrzą) będzie tam jakiś inny utwór.

Nie chodzi tu o krzyk, lecz podojzenie, ze to co znalazlo sie w sieci jest falsyfikatem.
  • 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych