Odcinek 072 - S04E02 - Confirmed Dead
Napisano 08.02.2008 - |15:29|
Pytanko: zdawało mi się czy Pani archeolog powiedziała, że miś leży tam już 2 mln lat ? (coś chyba źle zrozumiałem).
Napisano 08.02.2008 - |15:33|
Oceanic six revealed! Jack, Kate, Sawyer, Julie, Said I jakos ma sie dopalentac Hurley. Ale czy aby ? Micheala nie bedzie miedzy nimi jak sie zdawalo, Clair tez ale nie znaczy ze nie bedzie probowac wsiasc, skoro Hurley wsiadl znaczy sie ze obie grupy sie spotkaja a to ze Dasmond widzial iz wsiada… hm? Co do Michaela to byc moze juz jest w ‘normalnym’ swiecie.
No a teraz do rescuers. Najbardziej fascynujaca byla Charlotte I jej znalezisko niedzwiedzia polarnego z logo Dharmy, gdzie oni byli?, pustynia I gadali po francusku, Azerbejdzan?
Pilot ktory nie polecial, widzial ze to wszystko hoax, widzial ze to nie byl naprawde Oceanic Flight 815 zabral sie na misje aby sie przekonac?
No I kim sa Naomi I Abb…(cos tam), no coz kims kto na pewno chce dostac Bena w swoje lapy.
Wszystko staje sie naprawde interesujace, no I to ze Ben na koncu mowi iz jeden z jego ludzi jest na statku.
Odcinek naprawde na poziomie. Powoli wszystko zacznie sie wyjasniac czym do cholery jest ta wyspa I jaki jest jej cel.
mam jeszcze pare przemyslen ale to pozniej
Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )
Napisano 08.02.2008 - |15:44|
Tunezja, a wiec Afryka.No a teraz do rescuers. Najbardziej fascynujaca byla Charlotte I jej znalezisko niedzwiedzia polarnego z logo Dharmy, gdzie oni byli?, pustynia I gadali po francusku, Azerbejdzan?
Pilot ktory nie polecial, widzial ze to wszystko hoax, widzial ze to nie byl naprawde Oceanic Flight 815 zabral sie na misje aby sie przekonac?
Kiedys, pewnie juz ze dwa lata temu sprawdzilem koncepcje, jakoby liczny sa wpolzednymi geagraficznymi. Jedna z kombinacji wypadla mi w Afryce, w czesci rownikowej, chyba w Kongo. Wysunelem wtedy zupenie szalona teorie (wtedy bylem jak Tajemnicza Wyspa i uwazalem, ze im bardziej szalona i najmniej uzasadniona teoria, tym lepsza), ze Wyspa lezy na rzece Kongo, a ocean i horyzont jest zludzeniem, jakiegos rodzaju mega manipilacja. Mialem wtedy kilka pzreslanek popierajacych to twierdzenie: np wrak nigeryjskiej awionetki, zdziwienie Walta, ze woda oceaniczna jest slona, utoniecie Joan. Teraz bialy nedzwiedz w Tunezji. Byc moze udalo mu sie zbiec z "Wyspy" i padl dopiero na Sacharze.
Genesis
Napisano 08.02.2008 - |15:47|
Drugie moje pytanko (czekam naturalnie wciąż na odp. do pierwszego:D ) :
Czemu on płacze? To był FB ? Rozumiem, że nie powinien się cieszyć z czyjegoś nieszczęścia ale żeby od razu płakać z jakiejś tam katastrofy lotniczej... ?
Użytkownik Santiago edytował ten post 08.02.2008 - |15:58|
Napisano 08.02.2008 - |16:04|
On sam nie wiedzial. Gdy zapytala go kobieta krzatajaca sie w tyle odpowiedzial "I don't know". Ale to poazuje, ze mial jakis, zapewne dla niego niejasny, lecz bardzo istotny zwiazek z katastrofa lub z Wyspa, skoro to wlasnie jego wybrano do wziecia udzialu w misji. Nawiasem mowiac szkoda,z e nie pokazano tej kobiety. Fajnie by bylo, gdyby to byl ktos kogo juz wczesniej widzielismy.Drugie moje pytanko (czekam naturalnie wciąż na odp. do pierwszego:D ) :
Czemu on płacze? To był FB ? Rozumiem, że nie powinien się cieszyć z czyjegoś nieszczęścia ale żeby od razu płakać z jakiejś tam katastrofy lotniczej... ?
A moze to (Tajemnicza Wyspo) zagubiony brat blizniak Charliego?
Genesis
Napisano 08.02.2008 - |16:14|
Tunezja, a wiec Afryka.
a skad mi sie Azerbejdzan wzial ?)))))
Kiedys, pewnie juz ze dwa lata temu sprawdzilem koncepcje, jakoby liczny sa wpolzednymi geagraficznymi. Jedna z kombinacji wypadla mi w Afryce, w czesci rownikowej, chyba w Kongo. Wysunelem wtedy zupenie szalona teorie (wtedy bylem jak Tajemnicza Wyspa i uwazalem, ze im bardziej szalona i najmniej uzasadniona teoria, tym lepsza), ze Wyspa lezy na rzece Kongo, a ocean i horyzont jest zludzeniem, jakiegos rodzaju mega manipilacja. Mialem wtedy kilka pzreslanek popierajacych to twierdzenie: np wrak nigeryjskiej awionetki, zdziwienie Walta, ze woda oceaniczna jest slona, utoniecie Joan. Teraz bialy nedzwiedz w Tunezji. Byc moze udalo mu sie zbiec z "Wyspy" i padl dopiero na Sacharze.
Ty to masz teorie:) impressive.
Scott Adams (1957 - )
Napisano 08.02.2008 - |16:17|
Cóż, autorzy serialu nam zasugerowali, ze wrak jest fałszywy. Przypomnę tylko, że sam tak twierdziłem w trakcie dyskusji w sezonie trzecim (gdy Naomi powiedziała Hurleyowi o wraku). Wywiązała się wtedy dość zażarta dyskusja, w której wielu odsądzało mnie od czci i wiary, nazywało idiotą... Przypomnę moje argumenty - ekipa Bena upozorowała katastrofę w zupełnie innym miejscu, żeby szybko zakończyć poszukiwania, zamknąć usta rodzinom rozbitków i w ten sposób chronić Wyspę przed odnalezieniem i światem zewnętrznym. Ciekaw jestem bardzo, czy tak będziePytanie pierwsze - co to za trupy i wrak? Ktoś ma naprawdę sporo kasy, że to upozorował... I dlaczego Sunda Trench, przecież to miejsce nie leży na trasie Sydney - Los Angeles? Jakim cudem rodziny ofiar uwierzyły w tę bajeczkę???
Retrospekcje ciekawe, choc spodziewalem sie, (...) ze ci ludzie sa profesjonalnymi ratowanikami i te poszukiwania prowadzili. Tu sie okazuje, ze to grupa orginalow wybranych specjalnie do tej akcji, jedynym profesjonalista posrod nich byla naomi. Sklad grupy bardzo ciekawy i chyba wiele mowiacy.
Jonasz, a oglądałeś "Sferę" z Dustinem Hoffmanem i Sharon Stone? Tam do grupy mającej zbadać wrak pozaziemskiego statku kosmicznego wybrano również bandę oryginałów kierując się specyficznymi kryteriami doboru. Tu jest najprawdopodobniej tak samo.
Napisano 08.02.2008 - |16:32|
Nawiasem mowiac szkoda,z e nie pokazano tej kobiety. Fajnie by bylo, gdyby to byl ktos kogo juz wczesniej widzielismy.
To na pewno ktoś kogo widzieliśmy.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 08.02.2008 - |16:39|
Jak wytłumaczą w przyszłości fakt, że odnalazła się szóstka z Oceanic 815 i wrak który znaleźli w Oceanie to lipa? Tak po prostu odpuszczą poszukiwania innych rozbitków?
Napisano 08.02.2008 - |16:47|
9/10
Napisano 08.02.2008 - |16:50|
Scott Adams (1957 - )
Napisano 08.02.2008 - |16:50|
A ja jestem ciekaw co miał na myśli Locke mówiąc Sawyer'owi że widział Walta, tylko takiego trochę większego, wyższego??
że Walt był starszy????
Napisano 08.02.2008 - |16:53|
A mnie zastanawia zdjecie Linus'a pokazane Jackowi przez Miles'a. Czyz ona dla was na tym zdjeciu nie wyglada jak jakis sprzedawaca w sklepie z komputerami ?
Ben miał na sobie strój roboczy Dharmy dlatego tak wyglądał.
Zastanawia mnie zdziwienie Bena gdy Hurley wspomina o domku Jacoba. Może tylko wybrąńcy mogą go dostrzec???
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 08.02.2008 - |16:53|
Napisano 08.02.2008 - |16:57|
że Walt był starszy????
O ile? O miesiąc? To widać? No chyba nie. A przecież w końcówce 3 sezonu widzieliśmy Walta. Nic szczególnego. Tzn. żadnych zmian. Może dzieci szybko rosną w niektórych momentach w ich życiu - może 5 - 10 cm mu przybyło ale czy taka zmiana jest warta gadki między postaciami w serialu? Może autorzy chcieli pokazać przez tą scenę, że rozbitkowie się sobą interesują nawzajem. Jednak wydaje mi się że z kontekstu to nie wynika. Tym bardziej, że Sawyer pyta:
"Taller? What, like a giant?"
Napisano 08.02.2008 - |16:59|
szkoda, że beginning ... i confirmed dead nie były emitowane razem, wówczas byłoby to mistrzostwo
(10/10)
Napisano 08.02.2008 - |17:03|
O ile? O miesiąc? To widać? No chyba nie. A przecież w końcówce 3 sezonu widzieliśmy Walta. Nic szczególnego. Tzn. żadnych zmian. Może dzieci szybko rosną w niektórych momentach w ich życiu - może 5 - 10 cm mu przybyło ale czy taka zmiana jest warta gadki między postaciami w serialu? Może autorzy chcieli pokazać przez tą scenę, że rozbitkowie się sobą interesują nawzajem. Jednak wydaje mi się że z kontekstu to nie wynika. Tym bardziej, że Sawyer pyta:
"Taller? What, like a giant?"
Różnica w wyglądzie Walta była znaczna. Autorzy chcieli przez tą scenę pokazać, że być może istnieje jakaś róznica czasowa między wyspą a światem zewnętrznym.
Pytanie Sawyera to czysta ironia. W końcu kto by pomyslał, że dziecko mogło się znacznie zmienić w ciągu miesiąca (tzn. od czasu odpłynięcia z wyspy).
edit:
@i don't sleep
dobre pytanie
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 08.02.2008 - |17:04|
Napisano 08.02.2008 - |17:13|
Mial na mysli dokladnie to co mowil. Wydaje sie, ze producenci staraja sie podążać, za realnym zyciem. W ciagu roku, od finalu drugiego sezony do finaly trzeciego na Wyspie minelo zaledwie okolo miesiaca, ale w naszym i aktorów zyciu caly rok. Walt, co jest typowe dla chlopcow w jego wieku bardzo urósł i przeszedł mutacje. Przypomnij sobie scene, gdy stoi nad zbirowym grobem i przekazje Lockowi wiadomosc.A ja jestem ciekaw co miał na myśli Locke mówiąc Sawyer'owi że widział Walta, tylko takiego trochę większego, wyższego?? Chodzi mu o tą perspektywę, z której widział Walta? Tzn. z tej dziury, do której Locka zepchnął Ben? Jakoś to dziwnie zabrzmiało. No i czy Walt faktycznie jest na wyspie czy to tylko złudzenie Johna?
Jak wytłumaczą w przyszłości fakt, że odnalazła się szóstka z Oceanic 815 i wrak który znaleźli w Oceanie to lipa? Tak po prostu odpuszczą poszukiwania innych rozbitków?
Użytkownik Jonasz edytował ten post 08.02.2008 - |17:19|
Genesis
Napisano 08.02.2008 - |17:39|
Napisano 08.02.2008 - |17:47|
Napisano 08.02.2008 - |18:13|
Ale teraz interesująca sprawa z Benem. Dlaczego ta 4 osobowa grupa przyleciała po Bena ?
Wydaje mi się, że Ben jak był w młodości na wyspie to od tamtego czasu (to co było w retrospekcji) poznał tajemnice wyspy i chciał ją chronić (myślę, że dobrze chciał) dlatego odbił obóz i stał się w sumie przywódcą wyspy. Przylecieli Rozbitkowie 815 niespodziewanie... i zrobił się burdel. Ben chciał za wszelki sposób chronić wyspę.. Może mu wyspa o to prosiła.
Ale organizacja zewnętrzna jeśli mogę ją tak nazwać - wie o istnieniu wyspy tylko no nie z wiadomych przyczyn tak ciezko jej trafić na wyspę. Próbuje tą wyspę zdobyć. Ile w tym prawdy nie wiem .. mozliwe ze skutek rozbicia sie samolotu 815 wyjawił współrzędne wyspy albo i też te wyłączenie magnetyzmu gdy desmond przekręcil kluczyk.
ALe jestem coraz większego zdania ze Ben nie robi nic złego. Nie jest takim złym człowiekiem. Tylko czemu tak potraktował Francuske zabierając jej dziecko ?
--
Wyjaśnia się że zatuszowali rozbicie samolotu aby nie wyjawiła się prawda.. Mysle ze ta organizacja nie chcą aby lostowicze zginęli im głównie zalezy na poznanie mocy wyspy
Użytkownik Azazell edytował ten post 08.02.2008 - |18:14|
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych