Rambo (2008)
Napisano 02.03.2008 - |23:00|
Napisano 09.03.2008 - |09:38|
Podsumowując: jeżeli jesteś fanem, idź w ciemno, jak nie lubisz brutalności i rzezi na ekranie, to omijaj ten film z daleka. Ja w sumie się w kinie nie nudziłem, ale z drugiej strony po tych 2 czy 3 tygodniach od obejrzenia nie bardzo już ten film pamiętam, to jest film z cyklu obejrzeć i zapomnieć.
Napisano 22.06.2008 - |02:21|
Nasz bohater w sumie naprawdę nieźle się tzryma, a z wiekiem koło 50ki wręcz mu do twarzy
DOjrzały STallone potrafi wiele więcej niż kiedyś. Naprawdę dość udana pozycja, nie przesadzona, szalenie momentami realistyczna.
DLa mnie to ten film to od dawna jedno z niewleu miłych zaskoczeń.
8,5/10 .
Napisano 22.06.2008 - |17:44|
Napisano 26.06.2008 - |16:27|
"Wtedy to ma sens,choć i tak wybuch jest czysto filmowy"
No nie wiem czy tak czysto filmowy.
W trakcie bombardowania bomby TALL BOY wywoływały lokalne trzęsienia ziemi o dużej skali. Anglicy używali ich do niszczenia schronów dla U-Bootów (takich portów pod kilkumetrowym stropem z żelbetonu), choć nie tylko.
Czytałem też gdzieś, że bombardowali nimi także zagłębie Ruhry, żeby zahamować wydobycie węgla z tamtejszych kopalń. Ale ta teoria mało do mnie przemawia.
Post puźny, ale dopiero dziś przypadkiem znalazłem forum na temat tego filmu.
Użytkownik Vasir edytował ten post 26.06.2008 - |16:29|
Napisano 27.06.2008 - |09:27|
KAYRON:
"Wtedy to ma sens,choć i tak wybuch jest czysto filmowy"
No nie wiem czy tak czysto filmowy.
W trakcie bombardowania bomby TALL BOY wywoływały lokalne trzęsienia ziemi o dużej skali. Anglicy używali ich do niszczenia schronów dla U-Bootów (takich portów pod kilkumetrowym stropem z żelbetonu), choć nie tylko.
Czytałem też gdzieś, że bombardowali nimi także zagłębie Ruhry, żeby zahamować wydobycie węgla z tamtejszych kopalń. Ale ta teoria mało do mnie przemawia.
No i ok ale z tego co pamiętam(czyli niewiele
Tylko to jest Kambodża lata współczesne więc bomba kambodżańska(prawdopodobnie)o tej samej wadze alibo mniejszej.
Czyli : wybuch i tak filmowy,baaaaardzo widowiskowy o znikomym działaniu w terenie
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 29.06.2008 - |11:25|
Jak dla mnie film ma swój drastyczny klimat, już nie chodzi o to jak dzielny Rambo ratuje zakładników (a raczej sposób w jaki to robi ), bardziej uderzyła we mnie wojna domowa i zabijanie cywili, zabawa na polu minowym, przyjmowanie zakładów, gwałty i tortury. W międzyczasie trafia nam sie grupka amerykanów pragnąca pomóc tym biedakom z Birmy, oczywiście ich daremna próba ratowania świata zderza sie z brutalną rzeczywistością i "obojętnością?" a raczej pesymizmem (dekadentyzm ahahah) głównego bohatera, który na nieszczęscie moim zdaniem ma racje . Jeśli chodzi o ukazanie problemu pomoc - obojętność, to film ten pokazał to w bardzo prosty i krwawy sposób. W sumie 7/10
Napisano 01.07.2008 - |20:47|
Naprawdę bardzo dobry film akcji, bardzo krwawy i dosłowny.
Nie ma tutaj jakiś naleciałości ideologicznych spotykanych w innych częściach.
Jest prosto, mocno, brutalnie.
P.S. No i ta jakość w Full HD
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 06.07.2008 - |10:08|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »