Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rambo (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.03.2008 - |23:00|

Przeglądając wszelakie fora i strony z filmami ludzie wręcz wychwalają w niebiosa nowe"stare"dzieło Stallone :) To dobrze,gdyż Sly zasługuje na to by o nim pamiętać.Jest jedną z najbardziej charyzmatycznych postaci współczesnego kina i niewątpliwie jedną z gwiazd.W Rocky'm Balboa pokazał fenomenalnie nakręconą walkę,a w John'ie Rambo konkretne dobre kino akcji :) Rambo 5 ? Why not ?
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#22 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 09.03.2008 - |09:38|

Ja na Rambo IV poszedłem dla towarzystwa, brat jest wielkim fanem wojska, broni i przy okazji tego typu filmów, ja natomiast jestem trochę mniejszym entuzjastą. W kolejnym Rambo jest to co być powinno w filmie akcji, twardy główny bohater, głupi jak but obiekt do uwalniania, dużo przeciwników do odstrzelenia i bardzo mało momentów niedopowiedzianych, tzn. jak koło gościa spadam pocisk z moździerza, to bardzo blisko kamery przelatuje kawałek urwanej nogi/ręki/głowy.
Podsumowując: jeżeli jesteś fanem, idź w ciemno, jak nie lubisz brutalności i rzezi na ekranie, to omijaj ten film z daleka. Ja w sumie się w kinie nie nudziłem, ale z drugiej strony po tych 2 czy 3 tygodniach od obejrzenia nie bardzo już ten film pamiętam, to jest film z cyklu obejrzeć i zapomnieć.
  • 0

#23 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.06.2008 - |02:21|

Ten film to jedno wielkie b. pozytywne zakończenie. Nie spodziewałem się że STallone może zrobić coś niezłego, a tu proszę...
Nasz bohater w sumie naprawdę nieźle się tzryma, a z wiekiem koło 50ki wręcz mu do twarzy :) .
DOjrzały STallone potrafi wiele więcej niż kiedyś. Naprawdę dość udana pozycja, nie przesadzona, szalenie momentami realistyczna.
DLa mnie to ten film to od dawna jedno z niewleu miłych zaskoczeń.
8,5/10 .
  • 0

#24 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.06.2008 - |17:44|

Fajnie Gaj że odmłodziłeś trochę sylwka, ale chciałem cię poprawić, bo 6 lipca sylwek kończy 60 lat, a nie jak ty napisałeś koło 50-tki. Gość który ma na karku 60-tkę i ciężko trenuje do filmu, a potem wyprawia w nim takie rzeczy, zasługuje na szacuneczek. Wielu aktorów w jego wieku, grywa już tylko w dramatach, albo w innych gatunkach gdzie nie ma scen wymagających, sprawności fizycznej, a Sly jest ich przeciwieństwem. Sylwek jest jak dobre wino, czym starsze tym lepsze :lol: .
  • 0

#25 Vasir

Vasir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.06.2008 - |16:27|

KAYRON:
"Wtedy to ma sens,choć i tak wybuch jest czysto filmowy"

No nie wiem czy tak czysto filmowy.
W trakcie bombardowania bomby TALL BOY wywoływały lokalne trzęsienia ziemi o dużej skali. Anglicy używali ich do niszczenia schronów dla U-Bootów (takich portów pod kilkumetrowym stropem z żelbetonu), choć nie tylko.
Czytałem też gdzieś, że bombardowali nimi także zagłębie Ruhry, żeby zahamować wydobycie węgla z tamtejszych kopalń. Ale ta teoria mało do mnie przemawia.

Post puźny, ale dopiero dziś przypadkiem znalazłem forum na temat tego filmu.

Użytkownik Vasir edytował ten post 26.06.2008 - |16:29|

• 0

#26 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 27.06.2008 - |09:27|

KAYRON:
"Wtedy to ma sens,choć i tak wybuch jest czysto filmowy"

No nie wiem czy tak czysto filmowy.
W trakcie bombardowania bomby TALL BOY wywoływały lokalne trzęsienia ziemi o dużej skali. Anglicy używali ich do niszczenia schronów dla U-Bootów (takich portów pod kilkumetrowym stropem z żelbetonu), choć nie tylko.
Czytałem też gdzieś, że bombardowali nimi także zagłębie Ruhry, żeby zahamować wydobycie węgla z tamtejszych kopalń. Ale ta teoria mało do mnie przemawia.

No i ok ale z tego co pamiętam(czyli niewiele :lol: :lol: :lol: )to bomba typu Tall Boy miała z 5 metrów długości i odpowiednią grubość a tutaj mamy jakąś bombkę o wadze tak na oko ze 500 kg, które to Hamerykańcy zrzucali na Wietnam w ilościach hurtowych z cudownych samolocików typu B-52
Tylko to jest Kambodża lata współczesne więc bomba kambodżańska(prawdopodobnie)o tej samej wadze alibo mniejszej.
Czyli : wybuch i tak filmowy,baaaaardzo widowiskowy o znikomym działaniu w terenie
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#27 kuzby

kuzby

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29.06.2008 - |11:25|

Krew, odpadająca głowa, urwana noga, wyrwana krtań ogólnie rzecz biorąć: prawdziwa rzeźń. Na to własnie liczyłem w tym filmie, przecież z tego słynie, hehe, takie kino potrafi rozerwać .
Jak dla mnie film ma swój drastyczny klimat, już nie chodzi o to jak dzielny Rambo ratuje zakładników (a raczej sposób w jaki to robi ), bardziej uderzyła we mnie wojna domowa i zabijanie cywili, zabawa na polu minowym, przyjmowanie zakładów, gwałty i tortury. W międzyczasie trafia nam sie grupka amerykanów pragnąca pomóc tym biedakom z Birmy, oczywiście ich daremna próba ratowania świata zderza sie z brutalną rzeczywistością i "obojętnością?" a raczej pesymizmem (dekadentyzm ahahah) głównego bohatera, który na nieszczęscie moim zdaniem ma racje . Jeśli chodzi o ukazanie problemu pomoc - obojętność, to film ten pokazał to w bardzo prosty i krwawy sposób. W sumie 7/10
  • 0

#28 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.07.2008 - |20:47|

Powiem ze film zaskoczył mnie i to BARDZO POZYTYWNIE.

Naprawdę bardzo dobry film akcji, bardzo krwawy i dosłowny.

Nie ma tutaj jakiś naleciałości ideologicznych spotykanych w innych częściach.

Jest prosto, mocno, brutalnie.

P.S. No i ta jakość w Full HD :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#29 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.07.2008 - |10:08|

Cóż mogę powiedzieć Stallone jest jak wino im starszy tym lepszy ;) Nową część Rambo z przyjemnością obejrzałem i się nie rozczarowałem.Film jest taki jaki miał być.Prosta fabuła + duża dawka brutalności= dobra zabawa :P Jak dla mnie najlepsza część przygód Johna 10/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych