Odtwarzacze DivX/XviD
Napisano 20.12.2007 - |18:28|
Napisano 21.12.2007 - |15:43|
Napisano 21.12.2007 - |16:17|
Mały offtop do pixey: pewnie jak swego czasu w Playstation 1 zasilacz jest za blisko czytnika i optyki i jak się nagrzewa to wpływa na "odczytywanie" płyt.Ja mam Mantę Emperora III i generalnie jestem zadowolona. Ale spotkałam się z opiniami, że często się psują. Mój odtwarzacz po dosyć długim użytkowaniu (na przykład 10 odcinków serialu jeden po drugim) zaczął świrować, płyta się ślizgała i koniec oglądania przez najbliższą godzinę. A później jak gdyby nigdy nic zaczął pracować idealnie. No może z pewnymi przerwami.
Pozostaje jak to właśnie napisałaś poczekać trochę aż ostygnie.
Ja osobiście niestety właśnie takich spraw się obawiam w tego typu
Czyli w różnych modelach i ich nazwijmy to wypuszczeniach w ramach jednego modelu są różnie "przemyślane" wnętrza i potem to jest jak to pisał JoVisH i koledzy powyżej można trafić na dobry albo zły egzemplarz.
Taka jest najczęstsza opinia o tych tańszych odtwarzaczach dvd.
Jedyne co pozostaje to wypróbować samemu bo nie da się w 100% powiedzieć czy konkretny model/linia mant/korr/wiw jest dobra czy też nie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.12.2007 - |16:19|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.12.2007 - |19:57|
Użytkownik Krusty edytował ten post 21.12.2007 - |21:19|
Napisano 21.12.2007 - |20:06|
w górach mam któregoś Prince i też działa bez zarzutów (dvd, cd, oryginały i przeze mnie nagrywane)
za to, mojej rodzinie kupiłem Emperora2 i pamiętam, że przynajmniej dwa razy byłem z nim w serwisie... (ale moja rodzina ma pecha do elektroniki
Do domu spokojnie można w mantę inwestować.. co do serwisu - to ja w miejscu zakupy zawsze oddawałem, żadnego jeżdżenia, nic w tym stylu.
Napisano 22.12.2007 - |11:22|
Wcześniejszy model miał jeden mankament. Czujnik podczerwieni był umieszczony zbyt głęboko w obudowie i jego kąt widzenia był dość wąski. Trzeba było używać pilota praktycznie na wprost odtwarzacza. W modelu WIWA128U odtwarzacz reaguje nawet na światło odbite pilota i nie trzeba celować w urządzenie żeby je obsługiwać. Póki co nie miałem żadnych problemów z poprzednim modelem, a moi znajomi wciąż narzekali na swoje Emperory, które nagle przestawały odtwarzać płyty DVD+R, First'y, które miały problemy z dźwiękiem itp. Ten odtwarzacz łyka wszystko.

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 25.12.2007 - |15:00|

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 25.12.2007 - |17:25|
Napisano 25.12.2007 - |20:22|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 26.12.2007 - |10:23|

Napisano 26.12.2007 - |11:05|

Napisano 26.12.2007 - |17:50|
Czekam już na przesyłkę

Napisano 27.12.2007 - |01:44|
Zapomniałem jeszcze napisać, że na jak tak mały sprzęt posiada sporo różnego rodzaju złącz z tyłu. Posiada też złącze optyczne dźwięku a w ustawieniach można zaznaczyć opcję współpracy z telewizorami HD. Niestety nie miałem okazji przetestować tej opcji z racji braku odpowiedniego telewizora i jak napisałem wyżej problemów z samym odtwarzaczem.
Odnośnie jego usterki, to póki co nic nie wiem, bo serwis ma 14 dni na naprawę, ale teraz okres świąteczny i noworoczny więc pracujących dni strasznie mało. Jak będę wiedział co i jak z moim sprzętem, to dam to znać żeby inni wiedzieli o co chodzi gdyby mieli podobny przypadek.

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 27.12.2007 - |10:09|
można wybierać, ale jak maja taka samą nazwę i nie są w oddzielnych plikach, to oglądając serial odcinki same włączają się po kolei i można sobie oglądać "ciurkiem" - piękna sprawa, polecamA właśnie - zapomniałem zapytać - czy Wiwa 128U odtwarza tylko napisy które mają taką samą nazwę jak film, czy można sobie wybrać?
Napisano 27.12.2007 - |11:28|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 27.12.2007 - |11:36|
Przy podłączeniu kablem component do tv, odtwarzacz skaluje obraz do rozdzielczości 720p. Wiadomo z divixa nie zrobi HD, ogólnie używam tej opcji tylko przy odtwarzaniu oryginalnych DVD.Zapomniałem jeszcze napisać, że na jak tak mały sprzęt posiada sporo różnego rodzaju złącz z tyłu. Posiada też złącze optyczne dźwięku a w ustawieniach można zaznaczyć opcję współpracy z telewizorami HD. Niestety nie miałem okazji przetestować tej opcji z racji braku odpowiedniego telewizora i jak napisałem wyżej problemów z samym odtwarzaczem.
Napisano 04.02.2008 - |19:04|
Napisano 04.02.2008 - |19:13|
Z tego co widzę to ludzie maja z nim problemy.
Użytkownik biku1 edytował ten post 04.02.2008 - |19:28|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.02.2008 - |20:12|
O ile dobrze pamiętam to żadna z Wiw nie odtwarza filmów w HD. A te z napisem HD w nazwie po prostu skalują zwykłe filmy do rozdzielczości 720p. Co szczególnie ładnie wygląda gdy odtwarzamy na nich oryginalne filmy na DVD.Planowałem kupić sobie odtwarzacz WIWA 128U. Zauważyłem jednak, że jest też dostępny nieznacznie droższy model Wiwa HD-228 USB. Czy ktoś posiada ten odtwarzacz i potrafi mi powiedzieć jak sprawdza sie w praktyce? Z tego co widzę to jedyna różnica między nimi to możliwość odtwarzania filmów w HD przez ten drugi model. Są jeszcze inne różnice? Który z tych modeli jest lepszy? W teorii niby HD-228 USB, ale czy tak jest w istocie - nie wiem.
Napisano 04.02.2008 - |20:14|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »