Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót ST: The Original Series do TV

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#21 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 04.11.2007 - |11:35|

Ogolnie jakos nigdy nie poswiecalam uwagi na orginalna serie Treka. Dzis, ta sytacja ulegla zmianie.Bardzo fajnie sie go oglada i bardzo dobrze,iz wreszcie odpalono go w Polsce. Chcialabym , aby serial Star trek zostal wydany w naszym ojczystym kraju. :rolleyes:

Użytkownik seven of nine edytował ten post 04.11.2007 - |11:36|

• 0

#22 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.11.2007 - |20:44|

A ja jestem bardzo zadowolony, muszę pochwalić stacje że fajnie wpasowali serial w klimat sobotnio-niedzielnego lenistwa no i brawa za zakup remastered, swoją droga jak skończą TOS-a mogli by puścić podobny serial scifi może starego Doctora Who czy Lost in Space, takie oldskulowe pasmo.
  • 0

#23 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 04.11.2007 - |23:23|

jak usłyszałam od swojego ojca, że będzie emitowany ponownie w Polsce! Star Trek TOS i to na Pulsie! to myślałam, że sobie jaja robi-musiałam dopiero to zobaczyć :o super, że puścili taki klasyk-mało co pamiętam z lat wczesnego dzieciństwa jak Star Trek był na Canal+... miło sie pośmiać z ówczesnych cudów kina Sci-Fi :lol: a wracając do stacji to w sumie tylko Puls ma na tyle luźną 'ramówke', bo teraz wszędzie tylko seriale typu 'kojena mutacja mody na sukces' itp <_<
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#24 Biken

Biken

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 06.11.2007 - |11:33|

Może warto napisać email do tv puls czy będą powtórki TOSa. Forum im nie działa to można ich pomęczyć na email.

Edit:
Ja już wysłałem...

Użytkownik Biken edytował ten post 06.11.2007 - |11:34|

• 0

#25 Jamjumetley

Jamjumetley

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 13.11.2007 - |00:04|

Aż się łezka w oku zakręciła. Ten serial to dopiero ma klimat. Może kiedyś nie oglądałem tego zbyt chętnie (wychowany na TNG), ale tteraz to normalnie z wypiekami na twarzy siadam przed telewizorem :) Do tego poprawione kolory i efekty specjalne (choć w czołówce Enterprise nadal leci taki - pochylony...). Czekam na odcinki z Tribbles, Khanem i wiele innych...

Teraz to dopiero szał - TOS w telewizji, STXI za pasem. Kurde - muszę sobie kupić taką bluzę jaką ma Kirk ;)

Użytkownik Jamjumetley edytował ten post 13.11.2007 - |00:05|

• 0
Spock: I made an error in my computations.
McCoy: Oh? This could be an historic occasion.

#26 j.constans

j.constans

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 10.03.2008 - |10:12|

Ja dopiero od niedawna postanowiłam przekręcić antenę na Puls (tak, tak, takie zabiegi się stosuje jeszcze w Polsce). Do fanów ST nie należę, może jeszcze, może mnie wcale nie wciągnie, ale jak na razie, to fajnie popatrzeć, jak się w latach sześdziesiątych twórcy pocili nad sf. A te mundurki kobiet z załogi Enterprise! Moja mama takie kiecki nosiła, jak była piękna i młoda.
  • 0

#27 cirocco

cirocco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.02.2009 - |17:50|

Hej
Od piątku 06.02 rozpoczyna się codzienna emisja "The Original Series" na AXN-SciFi, o bardzo ciekawie wybranej godzinie emisji: 1.00.
Ja bardzo chętnie bym sobie obejrzał całość, ale o tej porze oglądalność chyba bedzie bliska zeru.
  • 0

#28 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.02.2009 - |12:54|

Hej
Od piątku 06.02 rozpoczyna się codzienna emisja "The Original Series" na AXN-SciFi, o bardzo ciekawie wybranej godzinie emisji: 1.00.
Ja bardzo chętnie bym sobie obejrzał całość, ale o tej porze oglądalność chyba bedzie bliska zeru.

No godzina faktycznie zwalona, ale ja już przywykłem do takiej samej na TV Puls :P Swoją drogą ciekawe jaki będzie lektor i czy będzie to wersja remasterowana, czy zwykła? Ja bym chyba wolał zwykłą, tak żeby potem dla potomności nagrać :lol: Dobrze, że AXN nie poprzestał na TNG i wzięli się za kolejne seriale z tego uniwersum. Swoją drogą, to ja cały czas czekam na zapowiedzianego prawie 2 lata temu "Voyagera", ale widocznie chcą iść po kolei. No i mogliby teraz TNG puścić na zwykłym AXN.
  • 0

#29 cirocco

cirocco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2009 - |17:29|

Muszę uzupełnić, że moja gazeta podaje również emisję w sobotę o 7:00 (też srednia godzina dla lubiących pospać :-) ), chociaż internetowy program axn tego nie potwierdza.
Z zapowiedzi wiem, że będzie to wersja remasterowana.
  • 0

#30 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 06.02.2009 - |17:59|

w dni powszednie rozpoczynając od poniedziałku, 9 lutego będzie codziennie o 19.00 - to zmienia postać rzeczy, prawda
:)

Użytkownik medusa edytował ten post 06.02.2009 - |18:02|

• 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#31 cirocco

cirocco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2009 - |20:05|

W sumie dobrze, że się pomyliłem, chyba nie dałbym rady obejrzeć w takich godzinach, udało mi się znaleźć obie powtórki i nie zauważyć głównej emisji ;)
  • 0

#32 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 07.02.2009 - |23:26|

Ciesze sie ,ze orginalna seria poleci na AXN Sci Fi,ale wciaz pytam- Gdzie jest DS9? :blink:
  • 0

#33 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 13.02.2009 - |04:34|

A ja postanowiłem w końcu obadać o czym jest ten legendarny Star Trek i zacząć od początku czyli od oryginału. Muszę powiedzieć że serial daje rade pomimo tego że był rbiony 40 lat temu. Aktorsko jest naprawde dobrze szczególnie akjtorzy grajacy Kirka i Spocka są świetni. Troche dziwnie się ogląda ale po 4 epach zaczynam się wczuwać w ten klimat.

Ten serial to świetna lekcja dla maruderzy którzy krytykuja współczesne produkcje. Jak widac nie trzeba milionów dolarów i efektów by stworzyć cos na poziomie.
  • 0

#34 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 17.02.2009 - |12:04|

A ja postanowiłem w końcu obadać o czym jest ten legendarny Star Trek i zacząć od początku czyli od oryginału. Muszę powiedzieć że serial daje rade pomimo tego że był rbiony 40 lat temu. Aktorsko jest naprawde dobrze szczególnie akjtorzy grajacy Kirka i Spocka są świetni. Troche dziwnie się ogląda ale po 4 epach zaczynam się wczuwać w ten klimat.

Ten serial to świetna lekcja dla maruderzy którzy krytykuja współczesne produkcje. Jak widac nie trzeba milionów dolarów i efektów by stworzyć cos na poziomie.

To brzmi zachęcająco bo ja mimo, że całą serię ST uwielbiam to w przypadku Original Series nie mogę się przełamać i zacząć oglądać.
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#35 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 17.02.2009 - |18:57|

Jak się lubi Star Trek to trzeba zobaczyć TOS. Chociaż niektóre odcinki. IMHO trzeba absolutnie koniecznie obejrzeć odcinek o tribelkach, choćby dlatego, że jest on kontynuowany w DS9 no i jest jednocześnie zagadką kryminalną, komedią i wspaniałym SF
nie będę powielać tego co pisałam w dziale o TOS - powtórzę się tylko po raz tysięczny, że jest to obowiązkowa pozycja i polecam gorąco oraz odsyłam po pełną lekturę do odpowiedniego wątku:
TUTAJ

Użytkownik medusa edytował ten post 17.02.2009 - |18:59|

• 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#36 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.03.2009 - |15:41|

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zamieszczam to tutaj. Chyba mi wybaczycie? ;)

http://www.stopklatk...ie.asp?wi=53323
  • 0

#37 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.12.2009 - |14:06|

Może nie dotyczy to TOS, ale zaciekawiło mnie bardzo. Otóż na stronie AXN (zwykłego) znalazłem reklamę "Star trek: Generations". Ciekawe czy chodzi tutaj o film kinowy, czy też o "Następne pokolenie"? Może wkrótce doczekamy się emisji TNG na normalnym AXN?

Dołączona grafika

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.12.2009 - |14:10|

• 0

#38 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.02.2011 - |17:10|

Od drugiego marca na AXN Sci-fi emisja DS9; godzina 22.00. Szkoda, że nie mam tego kanału <_<
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych