Odcinek 025 - S02E02 Lizard
Napisano 04.10.2007 - |20:54|
Co do Petera to ja jakoś nie pamiętam od kogo przejął moc strzelania tą niebieską energia, Reszta jakoś nawet mi pasuje, troche mu jeszcze brakuje do Petera z przyszłości ale i do tego dojdzie.
Nie podoba mi się to że zaczynają się powtarzać moce ale mam nadzieje że to też jakoś się wyjaśni. I oczywiście czekam na ujawnienie się mocy założycieli "firmy".
Napisano 04.10.2007 - |23:06|
Peter uzył tej mocy wtedy gdy wraz z Tedem i Claire starali się wyjechać z miasta. Peter usłyszał myśli Sylara, a później Sylar został złapany przez policje.Niby coś tam było z próbą czytania w myślach ale o ile dobrze kojarzę Piter nigdy później już nie wykorzystał tej mocy.
Nie tyle co lewy. On nawet nie wie, że przejął kogos moc. Zauważ, że Sylar zabija osoby, o których wie jakie moce używaja, więc łatwo może się skupić na danej mocy. Np. wiedział, co potrafi robić ten type, co roztapiał materiał, dlatego też bez problemu tego użył. A Peter skąd mógł wiedzieć, że ma moc telekinezy podczas treningu z Claue na dachu apartamentu w NY? Nie wiedział o tym, ale kiedy już poznał to bez problemu odepchnał on Sylara w bitwie w domu SureshaSwoją drogą wkurza mnie fakt iż Piter jest jakby "lewy" jeśli chodzi o umiejętność władania swoimi mocami.
Napisano 07.10.2007 - |08:21|
Tak samo moc Nathana i Westa: Nathan lata bo lata, a West lata, gdyż zaporzył sobie umiejetnosci od ptaka (Animal Man). Ta teoria o NAthanie i Wescie bedzie działac, jeżeli się okaze, że West to Animal Man.
A mi dalej cos nie pasuje z tą teoria. Ptak nie ma "zdolnosci latania" .To jego budowa pozwala mu latac.Jesli West miał by "latac jak ptak" to musiały by mu wrosnąc pióra ,kosci powinny się stac lżejsze itp. A ja jakoś nie widze by machał rączkami.
Napisano 07.10.2007 - |09:40|
A mi dalej cos nie pasuje z tą teoria. Ptak nie ma "zdolnosci latania" .To jego budowa pozwala mu latac.Jesli West miał by "latac jak ptak" to musiały by mu wrosnąc pióra ,kosci powinny się stac lżejsze itp. A ja jakoś nie widze by machał rączkami. wink.gif
No to znowu zapraszam na wikipedie i poczytaj obie o Animal Man
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 07.10.2007 - |09:41|
Napisano 07.10.2007 - |13:20|
Lata/unosi się w powietrzu/lewituje i tyle wiemy.
Równie dobrze możnaby powiedzieć, że Nathan jest AnimalManem, tylko jeszcze nie umie korzystać z umiejętności innych zwierząt.
Poczekamy, zobaczymy (Chyba, że jakieś spoilery wyczytałeś)
Wszyscy narzekają na wątek Claire, ale mi się podoba ten pomysł, żeby "hodować" dla ludzi organy
Napisano 07.10.2007 - |16:10|
a cos mi sie zdaje, ze posiada ich calkiem sporo... przejal od Sylara,
odcinek fajny. na razie nie czytalam komiksow, wiec nie wiem, o co chodzi z animalmanem, ale seria trzyma chyba poziom.
no i Hiro w Japonii - ech...
9/10
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 07.10.2007 - |18:59|
Dlatego też napisałem, że jest to moja teoria, a teoria nie zawsze okazuje się prawdą.Ale jak na razie, MorFeuS, nie ma żadnego dowodu, że Wes to AnimalMan.
Był odcinek, tzn. odcinek komiksu, własnie o West'ie. Latał on sobie jakby nigdy nic, nikt go nie zauwazył, gdyż 'wg niego nikt nie patrzy w góre'. Ale jak dla mnie, poprostu uzył on umiejętności kameleona (taką moc miał Animal Man również) i był on tak jakby niewidzialny dla tych z dołuodcinek fajny. na razie nie czytalam komiksow, wiec nie wiem, o co chodzi z animalmanem, ale seria trzyma chyba poziom.
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 07.10.2007 - |19:01|
Napisano 08.10.2007 - |21:02|
Napisano 10.10.2007 - |10:49|
Obejrzyj odcinek 3 a się dowiesz czy czuje ból czy nie:)mnie nurtuje jedno pytanie.... czy Clair nie czuje bólu?! jak ona na faze skacze z tej wieżyczki na wf ... łamie sobie nogi, przecież w realnym świecie człowiek może zemdleć z bólu... to jest dziwne, nikt normalny nawet jeśli mu coś odrośnie, to nie sprawiałby sobie TAKIEGO bólu z braku lepszej perspektywy na spędzenie przerwy.
Napisano 10.10.2007 - |12:20|
Tymczasem 7/10.
Napisano 10.10.2007 - |20:04|
Bez spoilerowania proszę !!
Użytkownik psjodko edytował ten post 10.10.2007 - |20:39|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych