Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sequele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#21 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.09.2007 - |17:45|

To była druga część ? Szczerze widziałem tylko pierwszą.

Była była druga część, nie była już tak dobra jak jedynka, ale dawała radę. Film może ciężko znaleźć, ale można wskoczyć na yotube i są tam najlepsze sceny walk z drugiej częśći.

Użytkownik waski edytował ten post 05.09.2007 - |17:48|

• 0

#22 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 23.09.2007 - |19:06|

jedyny film z tych który z miła checia obejrze to Obcy Kontra Predator 2 - Selekcja Naturalna
po trailerach widac ze film zapowiada sie duzo lepiej od 1 czesci
  • 0

#23 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 24.09.2007 - |14:07|

Niestety ostatnio jest wielka moda na sequele (i prequele oraz spinoffy a także remake'i), przede wszystkim ze względu na to, że Hollywood nastawił się na Jeszcze Więcej Kasy i wolą produkować kolejne części sprawdzonych hitów, niż nowe filmy z oryginalnymi scenariuszami. Przedstawiciel któregoś z czołowych amerykańskich producentów stwierdził nawet, ze gdyby teraz ktoś zaproponował im produkcję całkiem nowego filmu np. SF z takimi pomysłami i budżetem, jak pierwszy film Star Wars, to po prostu by go odrzucili... bo wolą stawiać na pewniaki, takie jak 35-ta część Akademii Policyjnej, czy 17sty remake Miami Vice ;)
Z jednej strony nie dziwię się - jeśli pierwszy film okazał się hitem, czemu nie wyciągać od ludzi, którzy na niego przyszli, więcej kasy. Jednym z najnowszych przykładów są tu choćby "Piraci z Karaibów". Pierwsza część świetna, a potem ... równia pochyła. Ale dalej każdy chętnie przejdzie się do kina na kolejną część :)
  • 0

#24 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 24.09.2007 - |15:12|

jedyny film z tych który z miła checia obejrze to Obcy Kontra Predator 2 - Selekcja Naturalna
po trailerach widac ze film zapowiada sie duzo lepiej od 1 czesci

Wszystko co wychodzi jest lepsze od 1 czesci tego"filmu" ( cudzysłó bo inaczej tego nie nazwę )
Najbardziej beznadzienjan kontynuacja która zarżneła i ducha "Obcego" jaki i "Predatora" - dla mnie największa porażka w histori kina zaraz przed Doom'em :P
  • 0

#25 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.01.2008 - |18:19|

Początek roku to i nowe zapowiedzi kolejnych sequeli naszych ulubionych produkcji :)

Sin City 2

X-Men 4 ?

Faceci w Czerni 3 ???

Klątwa 3
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#26 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.09.2008 - |13:21|

Minęło grubo ponad pół roku.Z podanych pozycji kilka już się ukazało,a kilka po prostu umarło śmiercią naturalną :] Przedstawię teraz zapowiedzi kolejnych sequeli,jak i tych które już ujrzały światło dzienne :]

Król Skorpion 2-Narodziny Wojownika

Transporter 3

Obcy Kontra Predator 3

Zejście 2

Pogromcy Duchów 3

Zły Skręt 3

O planach Iron Man 2,Rambo 5 chyba wie już każdy :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#27 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.09.2008 - |14:30|

"Zapomniałeś" hi hi o takim jednym masowo produkowanym gniocie - "Piła".
Ciekawe ile to jeszcze będzie miało kontynuacji i kto im daje na to forsę. No chyba, że chodzi im tylko o jej wypranie. ;)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#28 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 21.09.2008 - |08:21|

Minęło grubo ponad pół roku.Z podanych pozycji kilka już się ukazało,a kilka po prostu umarło śmiercią naturalną :] Przedstawię teraz zapowiedzi kolejnych sequeli,jak i tych które już ujrzały światło dzienne :]

Król Skorpion 2-Narodziny Wojownika

Król Skorpion 2 wpisuje się na wspaniałą listę kompletnych gniotów-kontynuacji jeszcze bardziej badziewnych 1-szych części!! :lol:
Film całkowicie dla osób poniżej 12 roku życia i nie oglądających nic więcej poza Power Rangers
Jako samodzielna rzecz, nie mająca związku z Królem Skorpionem może być
ale jak zauważyłem powyżej tylko dla tej jakże obszernej grupy konsumenckiej :lol: :lol: :lol:
Dla reszty świata niech spoczywa w spokoju i reszta jest milczeniem.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#29 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.09.2008 - |15:47|

Nie wierzyłem dopóki nie dostałem w swoje łapki :)

Wojna Światów 2

bez komentarza...
  • 0

#30 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.09.2008 - |01:39|

Nie wierzyłem dopóki nie dostałem w swoje łapki :)

Wojna Światów 2

bez komentarza...

Na szczęście to nie jest Seguel'e tych War of the Worlds, tylko jego podróbki.

Ps.
Na liście nie ma GamesWar 2, czy jakoś tak.
  • 0

#31 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.01.2009 - |16:14|

Kolejny film,który wpadł mi w łapki :D Oczywiście tytuł nieoczekiwany...Jak również występ Casper Van Dien'a znanego z pierwszej części,który co dziwne nie wystąpił w drugiej....
Żołnierze Kosmosu 3 - Grabieżca
  • 0

#32 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.01.2009 - |16:27|

Kolejny film,który wpadł mi w łapki Oczywiście tytuł nieoczekiwany...Jak również występ Casper Van Dien'a znanego z pierwszej części,który co dziwne nie wystąpił w drugiej....
Żołnierze Kosmosu 3 - Grabieżca

Biorąc pod uwagę jakość trójki, to dziwię się iż tam wystąpił...
w dwójce miał wystąpić Clancy Brown, ale był zajęty inną rolą, a szkoda, bo choć Richard Burgi zagrał poprawnie, to brakło połączenia z jedynką.
Ale powiem tak, dwójkę użałem za beznadziejną, potem zobaczyłem trójkę, i moge obiektywnie stwierdzić, że dwójka nie była taka zła...

#33 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.01.2009 - |02:30|

A o to, na co ja trafiłem przypadkiem:
Screamers 2, sequel Screamers - Tajemnicy Syriusza (1995). Premiera ma być w okolicach 17 lutego.

#34 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.01.2009 - |13:35|

Sequele,sequele,sequele....

Motel 2

Anakonda 3-Potomstwo

To dopiero żałosna kontynuacja :/ Mimo nawet gry David'a Hasselhoffa i John Rhys-Davies.
  • 0

#35 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 23.01.2009 - |18:04|

Mimo nawet gry David'a Hasselhoffa

Teraz to żeś dowalił , czyli według Ciebie Hasselhoff jest aktorem który zazwyczaj podnosi poziom produkcji w których gra?? Bardzo smiałe stwierdzenie ( jak mniemam Słoneczny patrol to twoim zdaniem serial wszechczasów) ROTFL
  • 0

#36 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.01.2009 - |11:11|

Mimo nawet gry David'a Hasselhoffa

Teraz to żeś dowalił , czyli według Ciebie Hasselhoff jest aktorem który zazwyczaj podnosi poziom produkcji w których gra?? Bardzo smiałe stwierdzenie ( jak mniemam Słoneczny patrol to twoim zdaniem serial wszechczasów) ROTFL

Czy ja powiedziałem iż Hasselhoff jest dla mnie jakimś nadzwyczaj genialnym aktorem ? Nic takiego nie powiedziałem.Nie powiedziałem również,że produkcje w jakich grał były serialami wszech czasów.Chodziło mi o to iż jest rozpoznawalnym aktorem,który zagrał w dwóch serialach bardzo popularnych zresztą jak na tamte czasy i rola w takim filmie jak Anakonda 3 nie przyniosła mu chwały.Radzę czytać ze zrozumieniem.

Kolejne kontynuacje:

13 Dzielnica-Ultimatum

Plan Doskonały 2

Użytkownik MacGyver edytował ten post 24.01.2009 - |11:13|

• 0

#37 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.01.2009 - |08:55|

A o to, na co ja trafiłem przypadkiem:
Screamers 2, sequel Screamers - Tajemnicy Syriusza (1995). Premiera ma być w okolicach 17 lutego.

A to dobra wiadomość i obejrzę z przyjemnością bo jedynka była całkiem fajna...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#38 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.02.2009 - |11:37|

Po dobrych recenzjach najnowszego filmu Van Damme J.C.V.D, aktor wziął się za pracę nad trzecią osłoną filmu o uniwersalnych żołnierzach :]
Universal Soldiers 3-The Next Generation

Mission:Impossible 4 ??
  • 0

#39 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 02.02.2009 - |15:00|

Universal Soldiers 3-The Next Generation

Jakoś sceptycznie podchodzę do tej kontynuacji bo dwójka nie za bardzo mi podpasiła.
Jako samodzielny film to jeszcze się jakoś obroniła ale jaki kontynuacja świetnego filmu
to w kilku miejscach mnie osobiście zniesmaczyło strasznie( no dobra wpieniło :lol: :lol: )

Chociaż reżyserem ma być gość od "Timecop" też z J.C.v.D, który to film tak na marginesie był świetny

Więc pożyjemy, zobaczymy
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#40 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 22.02.2009 - |19:16|

Krzyk 4

To chyba jedyny film na który czekam z nadziejami, że coś dobrego pokaże (od 3 czesci na pewno bedzie lepszy :lol: )
Ten sam zespół co w 1 i 2 cześci czyli Wes Craven i Kevin Williamson który podobno wyskrobał bardzo dobry scenariusz
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10