Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przebieg wydarzeń w Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 04.05.2010 - |17:34|

Ja tam nic nie widzę nadzwyczajnego w tym co cie tak dziwi, poza tym wyciełeś tylko część tego co było tam zamieszczone pod data July 2 1947 a jest tam jeszcze zamieszczone że:
---- Roswell, NM: Quark, Rom, and Nog crash land after a time travel accident. The Ferengi are detained for a time by the military before escaping with the help of a stowaway Odo and a pair of scientists working at the base. The military keep the incident a secret and claim the object was a weather balloon. People begin to believe that beings from outer space are visiting Earth. (DS9: "Little Green Men")

---- A mysterious spacecraft crashes, killing 2 of the 3 pilots. The third dies a few weeks later. The craft and the bodies are kept in Area 51 and deemed highly classified. Even the President remains uninformed of their existance. (Independence Day)

---- The Asgard Loki begins abducting various Humans around the world, believing them to be the key in solving the Asgards' sterility. (SG1: "Fragile Balance")

Pod jednym się zgadzam zapomniał dodać że July 2, 1947 w Rosvell miała miejsce katastrofa UFO ; myślę że tą katastrofe skojarzył z tą data, bo po raz pierwszy pojawili się w mediach i medialnie tak zwani szarzy czyli asgardyczy; moze dlatego powiązał to z Lokim i jego eksperymentami na ludziach właśnie w odcinku (SG1: "Fragile Balance") jak Jack O'Neill został sklonowany przez Lokiego który od lat podobno był na ziemi i prowadził eksperymenty na ludziach od tego ( 1947 roku ; ) Ale nie umiejszając wkładu autora tego wątku o którym mowa czyli "Ultimate timeline"i tego co zrobił to i tak zrobił kawał dobrej roboty , jeszcze pare poprawek pare ulepszeń o ile ktoś by mu to zasugerował i myśle że powstało by coś niezwykłego zgodnego z chronologia, wydarzeniami, zdarzeniami w filmach i serialach sci-fi .

Swoją drogą szkoda że nie wkleił czegoś takiego jak tego cytatu poniżej, było by to bardziej logiczne dla tych co nie umieją skojarzyć tej daty z wydarzeniami rzeczywistymi, realnymi, w sumie wcale sie nie mu nie dziwie bo jak umieścic tego Lokiego w konkretnej dacie prawdziwego naszego realnego świata , to tylko jego sugestia a czy się to komuś podoba to chyba tylko zależy od punktu widzenia tej osoby czy to weżmie na poważnie czy z przymrużeniem oka:
cyt:
On July 2, 1947, an object crash landed on a ranch, approximately 75 miles northwest of Roswell, leaving a large field of debris. The local air base at Roswell investigated after the rancher first reported it to Roswell authorities on July 6. On July 8, the Roswell Army Air Field (RAAF) announced it had recovered a "flying disk". A few hours after the initial "flying disk" press release, U.S. Army Air Force officials stated that it was not a UFO, but a weather balloon. When the question of what crashed was revived in the early 1980s, the "Roswell Incident" became a focus of conspiracy theorists, "abductees," and UFO investigators. It is believed the crashed UFO's were used for 'reverse engineering', explaining the rapid advancement in technology since that time.

Poza tym to jego Historia świata więc nie wymagajcie ; zbyt dużo od autora , mi się podoba jego pasja i poświęcenie jakie w to włożył, bo sami przyznacie że skojarzenie wątków, zdarzeń i wydarzeń z seriali i filmów sci-fi wymagało nie lada spokoju i cierpliwości od autora wątku pod nazwą "Ultimate timeline" żeby aż tak się temu tak poświęcic, kto ma też tyle samozaparcia w dążeniu do celu albo pasji ; ?.

Użytkownik mario537 edytował ten post 04.05.2010 - |18:24|

• 0
Dołączona grafika

#22 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.05.2010 - |18:00|

http://forum.gwrota....=1

Temat stworzony przez Petrosdbz20 został tu podpięty... za

Użytkownik SGTokar edytował ten post 04.05.2010 - |18:12|

Log65: Happy camper

#23 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.05.2010 - |18:37|

Tego, że on skojarzył to katastrofą w Roswell to ja się domyślam. Nie ma jednak żadnych podstaw, żeby wpisywać tam Lokiego. Poza tym, jaki sens ma wpisywanie pod jedną datą wydarzeń ze Stargate, Independence Day i DS9?
  • 0

#24 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 04.05.2010 - |19:18|

Dlaczego Lokiego z mojego punktu widzenia,ja sobie tłumacze to tak , że rasa Asgardu Ta oficialna która słuchała naczelnej rady asgardu, trzymała się z daleka od ziemi i byli tylko bezczynnymi obserwatorami którzy nie mieszali się w sprawy Tauri czyli ziemian , tak jak to wspomniał Asgardczyk w serialu Stargate SG-1 sezon 2 odcinek 15 "The Fifth Race" w tym odcinku w którym O'Neill przyswoił wiedze pradawnych a która wykorzystał do otworzenia Tunelu przez gwiezdne wrota, na planete Asgardu czyli Othale .
Co do Lokiego to byl zbuntowanym, asgardczykiem który prowadził swoje eksperymenty na własną ręke na ziemi, bez zgody naczelnej rady asgardu, chodzi o odcinek StarGate SG-1 7x03 "Fragile Balance" w którym po raz pierwszy pojawiają się i przejawiają sie w tym odcinku szarzy czyli asgardczycy na Tauri czyli na naszej ziemi, gdzie mamy przyklady porwań ludzi w odcinku mamy pokazane jak Samanta Carter, Teal'c i Daniel przeszukują internet w poszukiwaniu uprowadzonych przez kosmitów na ziemi ,własnie przez tego omawianego Lokiego albo szarych którzy skądinąd krecą się w około daty 1947 roku bo od wtedy oficialnie zaczeto notowac oficialnie uprowadzenia wzięcia i porwania przez szarych kosmitów .
Co do DS9: "Little Green Men" To chodzi tam o Rosvell ,Tak samo (Independence Day) wspomina o strefie 51 a wiadomo czym sie tam zajmują według teori spiskowych ; ogólnie to chciał to w jakiś sposób powiązać pod wspólną datą czyli 1947 rokiem bo wtedy Tak na prawdę zaczął się medialnie fenomen ufo szaraków i wszelkie teorie spiskowe dotyczące strefy 51. To takie moje skromne zdanie co o tym myślę .
I jeszcze jedno, pierwsze dwa wątki, autora tego tematu o którym piszemy czyli"Ultimate timeline" były dobre nie mieszał tak dużo fikcji z rzeczywistością z tego co widzę w trzecim i czwartym zaczął za bardzo mieszać fantastyke z realną rzeczywistością czyli tym czym żyjemy na co dzień w naszych prawdziwych zebranych doświadczeniach nie tylko tych od strony nauki i techniki .
Niektórych to rzeczywiście myli mnie też czasami ale jak się zgłębić to ma to sens i nabiera sensu o co chodziło tak na prawdę autorowi.

Użytkownik mario537 edytował ten post 04.05.2010 - |20:35|

• 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych