Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#21 Bman

Bman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03.09.2003 - |14:03|

Osoby ktore mysla o podlaczeniu wiecej niz 1 komputera w domu zarowno w Chello
jak i Astercity musza sie liczyc z dodatkowymi kosztami (w Neo+ kosztow brak o ile dzielimy lacze w obrebie wlasnego lokalu - dzielenie poza lokal jest niezgodne z regulaminem i mozliwe tylko przy wykupieniu uslugi DSL)

I to zmienia postać rzeczy, zaraz zabieram się za wertowanie umowy z chello. Jak dobrze pójdzie to w ciągu tygodnia jadę na Neostradzie. Dzięki za info, dla mnie to szalenie ważna inforamcja.

I tu pomylilem sie w stosunku do Astercity bo bylem ich klientem juz jakis czas temu
wiec sorki ale juz poprawione:

Astercity - w pakiecie Twoj Dom (119zl) mozliwosc podlaczenia do 2 dodatkowych komputerow

Chello - cytat z www (LINK)

"czy mogę podłączyć do chello kilka komputerów PC?
w ramach jednego abonamentu chello jest dostępne dla jednego komputera PC. Podłączanie kilku komputerów PC do chello jest możliwe pod warunkiem, że dla każdego z nich posiadasz oddzielne konto."
  • 0

#22 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2003 - |14:20|

Przecież te 600 zł to w skali roku... <_<

Na priv podam ci numer konta. Bardzo proszę raz w roku przelej 600 zeta :rolleyes:

I to zmienia postać rzeczy, zaraz zabieram się za wertowanie umowy z chello. Jak dobrze pójdzie to w ciągu tygodnia jadę na Neostradzie. Dzięki za info, dla mnie to szalenie ważna inforamcja.

I tu mnie zaskoczyłes! Jednak spodobało się Neo czy raczej przestało podobać się Chello, bo już się pogubiłem....
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#23 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 03.09.2003 - |15:13|

Widzę, że rozgorzała dyskusja. Za drogo, za mało. Proszę Państwa! Przesłanie mojego tekstu jest następujące:
Za jednego zeta testowanie Neo+ przez 30 dni, bez konsekwencji finansowych. Po 30 dniach zdajesz i masz w nosie.

AtroN - uwazaj ! Mam kolego co zamowil Neo. Sprawa wygladal by dobrze gdyby nie jeden feler - juz instalator ktory przychodzil do niego instalowac nie dzilalo na lapcoku ( Stara oferta z instalatorem )Neo nigdy nie zostala podlaczona w mieszkaniu !!!! Po zgloszeniu awarii przez instatatora w ciagu pieciu dni przyszli i zainstalowali znowu, na ich firmowych lapcokach dzilala 10 min poczym siadla. Kolega nigdy nie mial wlaczonej uslugi i dopiero sie zdziwil jak dostal rachunek na 1600,00 za dwie instalacje !!!!! Reklamacje skladal jakies 6 miechow. Teraz potentat przekazal droge do sadu. Mimo powolywania sie na regulamin Neo+ ( rezygnacja w ciagu 10 dni bez kosztow ) koles czeka na sprawe.
tpsa jak widac nigdy sie nie nauczy - wiec promocje trzeba brac pod lupe
  • 0

#24 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 03.09.2003 - |15:25|

I tu mnie zaskoczyłes! Jednak spodobało się Neo czy raczej przestało podobać się Chello, bo już się pogubiłem....

Jesli jest możliwa ta akcja z dwoma kompami to Neo+ zaczyna mi się podobać. Poza tym dobijam już do 15GB limitu, co jest TROCHĘ wkurzające...
  • 0

#25 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -&gt; Gocław

Napisano 03.09.2003 - |15:51|

Czy ktoś może ma jakieś info nt. DSL 512 ? Jak się sprawuje, jakie ma faktyczne transfery, itd. Tak się zastanawiam, czy jeszcze z 2 qmplami nie założyć sieci, bo mnie tez do szału doprowadza limit na chello...
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#26 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 03.09.2003 - |17:13|

Z ta Noe+ to wszystko piekni, tylko sie wlasnie dowiedzialem, ze moja centala owszem moze oblugiwac SDi, ale Neo to juz nie. Wot zagadka.
  • 0
There is always a bigger fish.

#27 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2003 - |17:20|

/.../ Poza tym dobijam już do 15GB limitu, co jest TROCHĘ wkurzające...

He he heh, jeśli dobrze pamiętam, to ty, Castor, twierdziłeś, że 500 mega z groszem dziennie zupełnie wystarcza. Dziwiłeś się ile można ściągać. A tu proszę! Dzisiaj 3 dzień miesiąca a nasz Castorek powoli dobija do 15 giga. Ładnie!

Ale poważnie. Szukam właśnie coś na podobieństwo Chello ( transfer i cena ) i wydaje mi się, że Neo+, to będzie to. Narazie mam ją 24 godziny. Chodzi komp nonstop. Idzie ftep, muł i DC++. Pełne obciążenie. Transfer nie spada (łącznie) ponizej 60-ki. Jak na razie jestem zadowolony. Zobaczymy co dalej.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#28 heban

heban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 03.09.2003 - |17:30|

Dzisiaj podlaczalem NEO+ rewelacja transferdo 70 kb chyba cos w ramach promocji dodali. Szkoda ze nie mozna juz modemow wyciagnac na RJ45.
  • 0

#29 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2003 - |17:31|

Mnie tam na Neo nie stać. Siedzę na 128 kbps za 60 zł miesięcznie. W dzień siedzę na forum a SG-1 ściągam nocą.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#30 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 03.09.2003 - |17:38|

/.../ Poza tym dobijam już do 15GB limitu, co jest TROCHĘ wkurzające...

He he heh, jeśli dobrze pamiętam, to ty, Castor, twierdziłeś, że 500 mega z groszem dziennie zupełnie wystarcza. Dziwiłeś się ile można ściągać. A tu proszę! Dzisiaj 3 dzień miesiąca a nasz Castorek powoli dobija do 15 giga. Ładnie!

Błądzić rzecz ludzka (AtroN nie bij!) :lol: A umowę z chello mam na czas nieograniczony, chyba niedługo powiem im pa-pa. :D
  • 0

#31 andrzejb

andrzejb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 03.09.2003 - |17:43|

Jest jeszcze mały haczyk, który widać po przeczytaniu regulaminu promocji cyt: "Udostępnienie Usługi Neostrada poza Lokal bez zgody TP S.A. – Trzykrotność miesięcznej opłaty abonamentowej, za każde połączenie i za każdy rozpoczęty miesiąc takiego połączenia"..

moze jest i więcej, na pewno nie jest to przeskodą wielką ale w pewnych przypadkach może być kłopotliwe
  • 0
pozdrowienia Andrzej

#32 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 03.09.2003 - |18:19|

Zagłebiłem się troche w temat dzielenia neo+ dotarłem do informacji że 80% neostrad jest dzielona telekomunikacja narazie nie przyznaje sie nikomu że di się dzielić neo + jej większym zmartwieniem jest internet DSL tu juz sa problemy z podatkiem TP daje gościowi 1Mbit ten to dzieli i bierze kase nie płacąc za to podatku i skarbówka się czepia teraz TP.
Gosc z którym gadałem jest właśnie od takich sparw gadał oczywiście ze mnie nieoficjalnie dorwałem go przez neta.
Ja dziele Neo+ na 7 osób płace z amiecha 33 zł a co jest wielkim plusem moji sieciowcy prawie w necie nie siedza :) od przedwczoraj ściagam i oglondam fara jestem na końcu 1 sezonu czyli 22 odcinki :D
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#33 Bman

Bman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03.09.2003 - |18:22|

Jest jeszcze mały haczyk, który widać po przeczytaniu regulaminu promocji cyt: "Udostępnienie Usługi Neostrada poza Lokal bez zgody TP S.A. – Trzykrotność miesięcznej opłaty abonamentowej, za każde połączenie i za każdy rozpoczęty miesiąc takiego połączenia"..

moze jest i więcej, na pewno nie jest to przeskodą wielką ale w pewnych przypadkach może być kłopotliwe

To nie jest haczyk tej promocji ale punt regulaminu NEO ktory byl tam od dawna.
Jak chcesz internet udostepniac poza swoj lokal to wybierasz DSL TP
gdzie jest to zgodne z regulaminem a nawet pod cos takiego przewidzniane:

+lacze o przepustowosci od 512kbit lub 1Mbit'a
+w zestawie router pozwalajacy to w prosty sposob rozdzielic
+staly zewnetrzny adres IP

Tylko przy tej opcji cena jest tez inna :
512kbit - 299zl netto
1Mbit - 649zl netto
  • 0

#34 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2003 - |18:26|

Ale jakby każdy coś ściągał (i to co innego, czyli nie ma jak się wymienić płytkami) to będziecie mieć bardzo wolno. 512/7 = 73,(142857), czyli mniej niż na mojej stałce, chociaż niska cena chyba to rekompensuje. W Twoim przypadku, Thor to Ci się faktycznie opłaca.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#35 Bman

Bman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03.09.2003 - |18:31|

Dzisiaj podlaczalem NEO+ rewelacja transferdo 70 kb chyba cos w ramach promocji dodali. Szkoda ze nie mozna juz modemow wyciagnac na RJ45.

Jezeli chodzi o modem to w tej chwili jedynym rekomendowanym przez Telekomunikacje jest niestety SAGEM F@ST 800 USB ktorego mozna dostac w zestawie instalacyjnym.
Nie oznacza to jednak ze jestes skazany na ten modem bo mozesz kupic
dowolny modem bedacy w stanie ubsluzyc ta usluge (wystarczy zobaczyc ile
ofert pojawilo sie na Allegro wraz z udostepnieniem takiej opcji) ale no wlasnie...

Haczyk jest w tym ze majac modem ktorego nie ma na liscie referencyjnej TPSA
dla uslugi Neostrada jestes pozbawiony supportu technicznego...
  • 0

#36 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 03.09.2003 - |18:41|

DSL 512 jest nieco lepszy od neo ale nie wiem czy warto z vatem wychodzi 299 zł za to tylk oze sie ma stale IP i transfery na poziomie 65-66 KB
Tak jest u nas na LANie bo mamy DSLa 512 i zamierzamy zmienic na 1 Mbitowego.
Ja teraz place 30 zł za neta ale sie zastanawiam czy nie zalozyc sobie neo
troche dlamnie za duzo te 149 zł bo za ta cene to mam 5 miechow teraz ale z transferami nie jest najlepiej caly czas cos adminek robi z serverem i ciagle sie rozlancza net albo jest po 10 KB max. Zobacze jak to bedzie moze jak sie pare osob znajdzie to moge podziele te neo - ale cicho to bedzie bez wiedzy TPsy :) I tak mam lan w domu bo musze miec - taki newralgiczny punkt sieci
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#37 Bman

Bman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03.09.2003 - |18:54|

Ja dziele Neo+ na 7 osób płace z amiecha 33 zł a co jest wielkim plusem moji sieciowcy prawie w necie nie siedza :)

Heh ciekawe czy wsrod uzytkownikow naszego forum sa jacys pracownicy TPSA.
Ale to taki joke :P

Niestety polskie realia sa takie ze przy naszych zarobkach dostep do internetu
jest nadal drogi a i ceny jedne z wyzszych...

Co do dzielenia Neostrady to robi to pewnie wiekszosc osob.
Sam jak mialem instalacje przyszedl gosciu rozlozyl sie ze stuffem to looknal na
biurko i zobaczyl huba tylo sie usmiechnal :rolleyes: wiec spytalem sie dlaczego?
Na to on stwierdzil ze to luzik instalowal Neostrade juz nawet w kawalerkach gdzie staly routery na linuxe + wieloportowe huby wiec to jest normalka.
  • 0

#38 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 03.09.2003 - |21:01|

Ja jestem w pelni zadowolony nie ma limitow jak w chello + transf zawsze 64 KB/s nie wiesza sie nie wali sie i jest git wiec nie ma co sie zastanawiac :)
  • 0

#39 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 03.09.2003 - |21:14|

Ja korzystam z łącza w sieci osiedlowej, gdzie download jest tak ograniczony, że szkoda mówić. :unsure: Na szczęście upload o dziwo jest w granicach 30-40 KB/s.
Szczęśliwie w pracy mam DSL512 i chodzi pięknie. Od kwietnia tylko przez jeden dzień były z nim jakieś kłopoty, poza tym chodzi jak burza i polecam, bo jednak jest trochę lepszy od Neo+ (wyzszy priorrytet w serwisie TP SA i stałe IP).
  • 0

#40 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2003 - |21:23|

na forum pclab.pl mkoleś twierdzi (a jest dobrze poinformowany, o tej promocji napisał na kilka dni przed tym jak ogłosiła to tepsa), że za 9-10 miesięcy cena neostrady ma spaść jeszcze niżej 9al nie wiadomo ile). Ja teraz mam lan z łączem dla mnie 128 i płacę za to 1000 za 13 miechów, czyli ok 77 zł za miesiac. Powiem szczerze, ze te 128 coraz bardziej mnie ogranicza. kumpel małacze przez firmę bof=dajże PC Direct, czy jakoś tak i za łącze 512 płaci miesięcznie 60 zł. jak to usłyszałem to mi omało żyłka pierdz.. nie pękła z zazdrości, taki to ma dobrze...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych