Enterprise na AXN
Napisano 03.05.2004 - |11:11|
I co z tego, ze dopiero od 3 sezonu?Tak DOPIERO od trzeciego sezonu !!
Ta zmiana nie wiazala sie z diametralna zmiana fabuly czy glownych bohaterow serialu...
Po prostu przestali sie bac fanow starych Trekow ;]
Ja dalej uwazam, ze AXN bardzo dobrze zrobilo, ze juz od poczatku nazwa brzmi 'Star Trek: Enterpise' - po co po 2 sezonach zmieniac nagle nazwe? Zeby oglupic widzow? Jak [kiedy/jesli] dojdzie do wyswietlania 3 sezonu, to bedzie to juz troche czasu po szumie zwiazanym z nazwa [wrzesnien 2003], wiec czesc osob [np. nowych fanow, widzow] nie bedzie pamietac tej sytuacji...
Napisano 03.05.2004 - |11:50|
Przede wszystkim tez dlatego, ze jak mam ochote to wkladam plytke, a tutaj, teraz tydzien posuchy i jakies kilka latek zanim dotra do 3 sezonu, a to juz ponad moje sily
To wszystko kwestia pieniędzy. Można sobie stacjonarny odtwarzacz divx kupić i nie trzeba 3 lata czekać, żeby na tv obejrzeć )). Wydatek około 1000 PLN, a za 2 -3 lata pewnie o 50% taniej/
Napisano 03.05.2004 - |11:51|
Napisano 03.05.2004 - |11:54|
drooido napisano 2.05.2004 |21:03|
Archer do Sato zwrocil sie "Bylbys pierwszym czlowiekiem, ktory porozmaiwa po klingonsku' [czy jakos tak, dokladnie dialogu nie pamietam]
Dobrze ze nie pamietasz
dokladny cytat "Pomysl bylabys pierwszym czlowiekiem ktory z nimi rozmawia. Odpuscisz taka okazje ? "
Jak chcesz moge ci zrobic z tego WAV
Napisano 03.05.2004 - |13:10|
Klocil sie nie bede ;]Dobrze ze nie pamietasz
dokladny cytat "Pomysl bylabys pierwszym czlowiekiem ktory z nimi rozmawia. Odpuscisz taka okazje ? "
Jak chcesz moge ci zrobic z tego WAV
Ja slyszalem 'bylbys', ale jak mowie, moglo mi sie przeslyszec...
W koncu to jednak spora i kompromitujaca wpadka, ale patrzac na napisy z oryginalnych DVD [pelno literowek] to wszystko jest mozliwe...
Napisano 03.05.2004 - |15:23|
drooido napisano 3.05.2004 |14:10|
W koncu to jednak spora i kompromitujaca wpadka, ale patrzac na napisy z oryginalnych DVD [pelno literowek] to wszystko jest mozliwe
A kiedy to wyszlo na dvd ??
Jedymy oryginalny produkt z "Enterprise" jest to sound track amazon link
Napisano 03.05.2004 - |17:20|
Ja tu mowie o roznych DVD, nie o Enterprise, bo tego jeszcze nie ma ;]A kiedy to wyszlo na dvd ??
Chodzi ogolnie o polskie wydania filmow na DVD.
Ostatni przyklad - LotR: TTT: EE i polskie napisy do dodatkow - mozna naliczyc kilka/kilkanascie literowek, co za ta cene powinno byc nie do pomyslenia ['Blow' z gazety to jeszcze jakos staram sie zrozumiec, ale nie produkt za 200 zl].
Napisano 04.05.2004 - |00:03|
...miło że nadają, do lektora nie mam zastrzeżeń...tylko jakoś nadawania mnie niepokoi...przeskoki, przekłamania w kolorach, i dźwięk jakoś tak nie brzmi...
a ja powiem tylko tyle jak na AXN nadawali bardzo dobrze nie mowiac juz o jakosci w stosunku do calego pakietu Pol....y !!!
Żelazny
Napisano 04.05.2004 - |10:09|
Ja sam ze wzgledu na slabe lacze nie jestem w stanie tego zrobic.
Moze tez ktos ma jakas stronke www gdzie moglby udostepnic sampla to tez nie bedzie problemu.
A co do jakosci nadawania prez Polsat to poprawilo sie to troche kilka tygodni temu.
Poprzednio bywalo ze nadawali nawet z rozdzielczoscia 3xx-5xx.
W tej chwili niemal wszystko idzie w 5xx - 5xx. Ale i tak daleko im do "cyfrowej jakosci". Widac to nawet po wielkosci nagrywanych plikow. Enterprise zajal nieco ponad 700 MB, taki sam material z TVN zajalby z 2,5 - 3GB..
Użytkownik dzidzia edytował ten post 04.05.2004 - |10:20|
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 04.05.2004 - |11:36|
To mówie ja Zatwardziały Treker klasy trzeciej ....
Napisano 04.05.2004 - |11:57|
Btw. sezony I i II nazywają się po prostu ENTERPRISE , dopiero w III sezonie zostaje dodane słowo STAR TREK .Ten Serial nazywa sie ENTERPRISE a dopiero trzecim sezonem zasłużył na nazwę : Star Trek : Enterprise ....
To mówie ja Zatwardziały Treker klasy trzeciej ....
Ciekwae jak AXN z tego wybrnie , w końcu w czólwce seszonów I i II jest tylko ENTERPRISE a nie STE
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 04.05.2004 - |12:06|
PS. W pierwszej i dryugiej serii były perełki-odcinki fajne ale wiekszość była gniotami .... - to moje zdanie i niekoniecznie wszyscy sie musza ze mna zgadzac ....
Napisano 04.05.2004 - |12:10|
Poczytaj temat, to sie dowiesz ;]Ciekwae jak AXN z tego wybrnie , w końcu w czólwce seszonów I i II jest tylko ENTERPRISE a nie STE
A tak na marginesie, to przeciez jest polski tytul, wiec nie ma z czego wybrnac ;]
Bardzo rzadko jest taki sam jak oryginalny. Ja uwazam ze nalezy sie cieszyc, ze nikt tu nie sprobowal wlasnej inwencji co do tytulu: Sliders - Piaty wymiar
Użytkownik drooido edytował ten post 04.05.2004 - |12:15|
Napisano 04.05.2004 - |12:20|
Napisano 04.05.2004 - |14:40|
I w sumie dobrze zrobili...Przetłumaczenie tytułu w AXNie ST: Enterprise było raczej chwytem reklamowym, na pewno więcej ludzi kojarzy nazwe Star trek niz Enterprise .....
Umiarkowani [ dla prawdziwych maniakow nie ma zadnych przeszkod ] fani ST, ktorzy nie maja dostepu do neta i nie mieli wczesniej szansy uslyszec o Entku, mogliby nawet nie wiedziec ze maja szanse obejrzec cos takiego w TV...
Przywolam tu jeszcze raz 'Sliders' i sytuacjie z TV4 [ja dopiero po przeczytaniu opisu w gazecie, a bylo to juz chyba po 2 odcinku, domyslilem sie ze to 'Sliders', a nie zaden 'Piaty wymiar' ;] ].
Ale mysle, ze gdyby Sci-Fi nie zmienilo w 3 sezonie nazwy na 'ST: Enterprise' to i AXN by tego nie zrobilo....
Napisano 04.05.2004 - |20:06|
dla prawdziwych fanów nie ma przeszkód, ja jako wierny fan ST dowiedziałem się o entku i to nie z netudla prawdziwych maniakow nie ma zadnych przeszkod ] fani ST, ktorzy nie maja dostepu do neta i nie mieli wczesniej szansy uslyszec o Entku
No nie wiem. Zadziwiające jest to, jak tłumaczone są niektóre tutuły. Translatorzy po prostu korzystają z innych słowników np. jeśli tłumaczą coś z angielskiego to używają do tego słownika niemieckiego i później co się dziwićAle mysle, ze gdyby Sci-Fi nie zmienilo w 3 sezonie nazwy na 'ST: Enterprise' to i AXN by tego nie zrobilo....
Napisano 04.05.2004 - |20:28|
Napisano 04.05.2004 - |21:12|
Dlatego tez napisalem:dla prawdziwych fanów nie ma przeszkód,
Umiarkowani [ dla prawdziwych maniakow nie ma zadnych przeszkod ] fani ST,
Użytkownik drooido edytował ten post 04.05.2004 - |21:13|
Napisano 06.05.2004 - |14:04|
hehe
pozgrywamy troszki
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych