Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2101 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.06.2009 - |09:11|

ehehe, jak będą tak samo wydawać jak Supernatural czy SG-1, to lol... na szczęście mnie akurat BSG nie rusza, a nawet jakby mnie ruszało, to wolałabym mieć to complete z USA, przede wszystkim wyszłoby pewnie taniej albo mniej więcej tyle samo, ale za to opakowanie bez porównania :lol: :P

a tymczasem amazon rzucił MASH Martinis & Medicine Collection za 86 $

http://www.amazon.co...ndvdcomsales-20

z przesyłką wychodzi 302 zł za 11 sezonów, film i bonusy :) czyli dwie Prywatne Praktyki u nas (lol, niezłe porównanie, za 300 zł u nas można nabyć 6 płyt z 18 odcinkami, a za oceanem 36 płyt z 236 epami i filmem...LOL)

Użytkownik SliderOh edytował ten post 17.06.2009 - |09:18|

• 0
Dołączona grafika

#2102 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.06.2009 - |09:54|

ehehe, jak będą tak samo wydawać jak Supernatural czy SG-1, to lol... na szczęście mnie akurat BSG nie rusza, a nawet jakby mnie ruszało, to wolałabym mieć to complete z USA,

Supernaturala to wydaje Galapagos, a właściwie męczy od kilku lat. :(
Miejmy nadzieję, że TiM wyda zapowiadane BSG tak "szybko" jak Housa, że w przeciągu niecałego roku mamy dwa sezony.
Fakt,że marzeniem byłoby wydanie complete.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2103 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.06.2009 - |10:00|

Z Housem to jest nieco inna sytuacja, bo w Polsce już 4 sezony poleciały, jak TiM wydawał Herosów, to też TVP1 już to przeklepała... a BSG nada, więc w sumie to będzie taki chrzest bojowy dla TiM, bo zaczynają od zera, zero praw do emisji w Polsce, zero opracowanego materiału PL... jak im się uda, to fajnie, ale biorąc pod uwagę fakt, że potrafili tak uroczo spartolić wydanie Herosów, to w zasadzie ich być albo nie być :D
  • 0
Dołączona grafika

#2104 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.06.2009 - |10:03|

. a BSG nada, więc w sumie to będzie taki chrzest bojowy dla TiM, bo zaczynają od zera, zero praw do emisji w Polsce, zero opracowanego materiału PL...

BSG ma już zaliczony pierwszy sezon w TVP. :P

ale biorąc pod uwagę fakt, że potrafili tak uroczo spartolić wydanie Herosów...

To był zdaje się ich pierwszy zachodni serial więc wygląda po Housie, że się już trochę nauczyli. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.06.2009 - |10:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2105 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.06.2009 - |10:39|

masz rację, mój błąd, kiedyś trafiłam na to w nocy... ale kto by tam pamiętał ;> :P

no cóż, to nie będą zaczynać od zera... i oby im dobrze wyszło i w rozsądnej cenie... :D
  • 0
Dołączona grafika

#2106 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.06.2009 - |13:13|

Czym się różni to nowe wydanie Grey's Anatomy Chirurdzy sezon 1 od poprzedniego ? Coś jest inaczej oprócz 3 płyt, wcześniej było wydanie 2dvd i ja takie mam.
A w tym nowym to jakoś będzie więcej dodatków na tej 3 płycie?
  • 0

#2107 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 17.06.2009 - |13:30|

Czym się różni to nowe wydanie Grey's Anatomy Chirurdzy sezon 1 od poprzedniego ? Coś jest inaczej oprócz 3 płyt, wcześniej było wydanie 2dvd i ja takie mam.
A w tym nowym to jakoś będzie więcej dodatków na tej 3 płycie?

Jak przyjdzie, to napiszę ;) Póki co cały czas czekam aż im kasa wpłynie na konto. Jutro albo w piątek powinno przyjść.
  • 0

#2108 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.06.2009 - |13:41|

w niektórych sklepach nawet przy tym wcześniejszym wydaniu widnieje napis 3DVD, pomimo tego, że było to wydanie 2DVD, np. m.in. oceandvd.pl tak podaje, więc może to być zwykła pomyłka

albo rzeczywiście rozbili na 3DVD
  • 0
Dołączona grafika

#2109 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17.06.2009 - |16:48|

Wg Tele Tygodnia już niedługo w Polsce ma się ukazać 1 sezon Simpsonów.
Link do forum Filmwebu, w którym są zdjęcia tego artykułu z TT: http://www.filmweb.pl/topic/1152346/
  • 0

#2110 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 17.06.2009 - |17:05|

Wg Tele Tygodnia już niedługo w Polsce ma się ukazać 1 sezon Simpsonów.
Link do forum Filmwebu, w którym są zdjęcia tego artykułu z TT: http://www.filmweb.pl/topic/1152346/

hehe najbardziej na tych skanach podoba mi sie tekst "wreszcie w 20 lat po premierze ukazują sie w Polsce..." ;]
w sumie canal + nadawał chyba wszystkie sezony z lektorem - zreszta jeszcze za starych czasów na kanale fox kids leciał tez z całkiem dobrym lektorem
wiec dorobić tylko napisy i wydawac
ale jest kilka ale...
cena bedzie pewnie zaporowa
a pozatym 1 sezon jest po prostu cienki - animacja jest na słabym poziomie - chyba tylko mega zagorzali fani skusza sie na to wydanie
chyba ze cena to bedzie powiedzmy 49,99 maks - to moze wiecej ludzi sie skusi - ale jak bedzie tak jak futurama ponad 100 zeta za 13 dwudziestominutowych odcinków to ja dziękuje
zreszta kupowac 1 sezon i nie miec pewnosci czy beda kolejne to wogle loteria - na ich miejscu wydał bym od razu 3 sezony w boxie za 100 zeta i wtedy na pewno by sie rozeszło a takto minie 20 lat zanim wydadza 20 sezonów ;]

zreszta mogli by postawic all inn i zaczac wydawac tak gdzies od 10 sezonu od razu ;] wtedy serial ma juz swój poziom i chętni na niego by sie znależli
  • 0

#2111 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17.06.2009 - |17:14|

Dla mnie to wydanie to w sumie taka ciekawostka, bo choć jestem wielkim fanem żółtej rodzinki, to nawet przez myśl mi nie przejdzie kupno tego. Po prostu na półce mam 11 sezonów kupionych w UK po góra 15 Ł każdy, czyli po 60-70 kilka złotych (w zależności od kursu Ł ;) ). Zresztą nie wyobrażam sobie oglądania Simpsonów nawet tylko z polskimi napisami. To po prostu dla mnie nie to samo co w oryginale :) Ciekawe też jak Imperial potraktuje wydanie - czy jedynym "dodatkiem" będzie dostęp do wybranych scen. Tak czy siak dobrze że wreszcie się ukaże. Oby tak jak powinno.
  • 0

#2112 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.06.2009 - |19:52|

Na koniec września planowana jest w Czechach premiera Terminator: TSCC season 2 z polską wersją językową, może więc do gwiazdki Galapagos u nas też to wyda
http://www.filmcity....a...4&level=100
  • 0

#2113 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.06.2009 - |21:02|

W przeliczeniu na złote to wychodzi 170 z groszami. Czyli u nas w sprzedaży, jak wyjdzie oczywiście, to będzie 180zł.
  • 0

#2114 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 18.06.2009 - |21:28|

15 września w USA premiera pierwszego sezonu Sanctuary :D

Dołączona grafika
fot. tvshowsondvd.com

W ramach bonusów na płytach mają znaleźć się komentarze do wszystkich 13 epów, zdjęcia z planu, preview sezonu 2, galeria fotek i webisody... jednym słowem full wypas, wszystko to, na co liczyłam :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 18.06.2009 - |21:32|

• 0
Dołączona grafika

#2115 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.06.2009 - |23:18|

Oczywiście nikomu tego wydania nie polecam, ale może jednak kogoś zainteresuje fakt, że cena 1 sezonu Herosów (jak i Rockefeller Plaza 30 / 30 Rock) zjechała do około 50 zeta. ;)

#2116 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.06.2009 - |07:59|

lol, muszą być już bardzo zdesperowani, że tyle zjechali z ceny :D
  • 0
Dołączona grafika

#2117 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.06.2009 - |09:10|

lol, muszą być już bardzo zdesperowani, że tyle zjechali z ceny :D

Podobno wyprzedają nakład bo reedycja się na wrzesień/październik szykuje ale ile w tym prawdy to tylko sam TIM wie ;)
  • 0

#2118 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.06.2009 - |09:15|

Reedycję pewnie i szykują, bo o tym samym pomyślałem - stara zagrywka, ale ten wrzesień/październik... którego roku? ;)

#2119 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.06.2009 - |12:49|

Znalazłem okładkę tego nowego wydania Grey's Anatomy: Season 1 3dvd.
Jest to edycja kolekcjonerska, ale nie wiem czy różni się czymś od wydania 2 płytowego.

Dołączona grafika

Dodatki to:
# bezpośredni dostęp do scen,
# pod nożem: sceny spoza kadru,
# konstrukcja odcinka pilotażowego,
# sceny niewykorzystane,
# alternatywna czołówka,
# zwiastun serialu,
# spojrzenie wstecz na sezon pierwszy

Chyba więc będę musiał pozbyć się tego starego wydania i zakupić to kolekcjonerskie. Może lepiej będzie prezentować się na półce wraz z pozostałymi sezonami.

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 19.06.2009 - |12:51|

• 0

#2120 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 19.06.2009 - |15:08|

Właśnie wróciłem z uczelni i czekała na mnie już paczka z Wydaniem Kolekcjonerskim 1 sezonu Chirurgów. Zjem cos, porobie fotki i założe osobny temat z tym wydaniem w wiadomym dziale, to zobaczycie jakie sa różnice ;) Ale samo wydanie prezentuje się bardzo fajnie ;)

EDIT: Proszę bardzo, tu wspominany temacik :)

Użytkownik sephia edytował ten post 19.06.2009 - |15:57|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych