Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.04.2011 - |20:27|

Tu dyskutujemy o nieemitowanych jeszcze odcinkach Game of Thrones.
Jest to temat dla tych, którzy czytają spoilery i chcą się wymienić opiniami na ich temat.
Nie obowiązuje tu oczywiście SPOILER tag, piszemy normalnie.
Zapraszamy do dyskusji.

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 29.04.2011 - |12:01|

Czyli rozmawiamy tu o ksiazkach.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.04.2011 - |12:46|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 29.04.2011 - |12:47|

O książkach mamy już temat
http://forum.gwrota....?showtopic=9389
  • 0

#4 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 29.04.2011 - |13:33|

O książkach jest, ale bardziej chodzi o coś w stylu serial a książka. Żeby można było różnice wytykać bez obawy o spoilery.
  • 0

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.05.2011 - |19:00|

O książkach jest, ale bardziej chodzi o coś w stylu serial a książka. Żeby można było różnice wytykać bez obawy o spoilery.

Jak dotychczas brakuje mi jedynie restrospekcji. Powinni pokazac fragment bitwy nad Tridentem. gdy Robert zabija Rhaegara i jak Jaimie zabija krola Aerysa w Kings Landing. To powinno byc latwe, aktorow nawet nie trzeba odmladzac, w pelnym uzbrojeniu nie mialoby tp nawet znaczenia.
  • 0
Genesis

#6 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 03.05.2011 - |15:25|

zwiastun 1x04

TURNIEJ!!! (i over9000 nowych postaci ;D)
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#7 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 09.05.2011 - |20:13|

promo 1x05

ciekawe, jak będzie wyglądała
Spoiler

• 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#8 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.05.2011 - |11:27|

Nie wiem czy to będzie spoiler, ale wrzucam to pytanko tutaj, a skierowane jest do tych co czytali książkę. Czy 1 tom powieści = 1 sezon? Czy raczej pierwszy tom zostanie rozbity na kilka sezonów? Jak sie mają wydarzenia z książki do tych przedstawionych w serialu. Mieliśmy już 4 odcinki więc teoretycznie powinniśmy już być gdzieś w połowie książki.

A kolejne pytanie tyczy się Muru. Nie pamiętam czy to było gdzieś powiedziane i kłania się moje nieuważne oglądanie czy też nie było o tym jeszcze w ogóle mowy. Pytanie brzmi - czy Mur to jest jakiś twór naturalny czy został wybudowany? Generalnie pytanie może być z kategorii głupich bo na chłopski rozum ciężko by im było wybudować taki mur przy ich wiedzy i warunkach tam panujących, ale zawsze to jest fantasy więc wszystko jest możliwe.
  • 0

#9 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2011 - |11:41|

Z mojej wiedzy wynika, że jeden tom jeden sezon.

Mur został wybudowany, tyle tylko, że z użyciem magii. Kiedyś magia była znacznie silniejsza ( z konkretnej przyczyny, która zostanie wyjaśniona). Poza tym buuuudowali go długo. To jest świat, gdzie mają dokładnie spisane w kronikach 8 tysięcy lat. :)
  • 0

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.05.2011 - |12:58|

A czy była już gdzieś wzmianka w serialu o tym jak powstał Mur i wychodzi moje niuważne oglądanie?
  • 0

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.05.2011 - |13:00|

A czy była już gdzieś wzmianka w serialu o tym jak powstał Mur i wychodzi moje niuważne oglądanie?

Tyrion wspomina, ze zostal zbudowany, tak wiec nie jest konstrukcja wieczysta. Zdaje sie, ze w ksiazce, gdy wyjasniana jest mitologia wspomina sie o tym. Tak czy owak mowimy to o wielu tysiacach lat.
  • 0
Genesis

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.05.2011 - |13:21|

Mur został wybudowany, tyle tylko, że z użyciem magii. Kiedyś magia była znacznie silniejsza ( z konkretnej przyczyny, która zostanie wyjaśniona). Poza tym buuuudowali go długo. To jest świat, gdzie mają dokładnie spisane w kronikach 8 tysięcy lat. :)

Właśnie tak mi się gdzieś kołatało, że padło coś o budowie, ale nie wiedziałem czy odnosi się to do budowy samego Muru, czy że Mur był jakimś tworem natury (coś a la lodowiec), a zostały wybudowane te wszystkie twierdze i warownie na nim.
Czyli bez magii nie dałoby rady. Ciekawi mnie jak to wytłumaczą. No bo chyba nie wyszedł jakiś magik i za pomocą różdżki go postawił ;)

• 0

#13 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.05.2011 - |17:10|

Martin nie mowi zbyt wiele o magii, a jesli nawet to raczej o wierze w niej niz o niej samej (z paroma wyjatkami). Tak wiec ludzie wierza, ze do zbudowania muru potrzebna byla magia, tak jak w naszym swiecie niektorzy wierza, ze by zbudowac piramidy egipskie potrzebna byla pomoc pozaziemskich przybyszow. Zreszta ta magia byla sila wspomagajaca, a nie pierwotna. Ludzie ciagle musieli ustawiac bloki lodu jeden na drugim, tak az wzniosly sie na wysokosc 250m.

Użytkownik johnass edytował ten post 11.05.2011 - |17:40|
Proszę niepotrzebnie nie cytować całego posta

• 0
Genesis

#14 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.05.2011 - |19:19|

zwiastun szóstego odcinka
  • 0

#15 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 18.05.2011 - |17:05|

dlaczego wyrzucacie zwiastuny z tematu plotki, ciekawostki, fakty :P?

połączone promo 6/7 epa:

• 0

#16 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.05.2011 - |17:48|

Bo na nieemitowane jeszcze odcinki jest Spoiler Zone. ;)

#17 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 18.05.2011 - |18:11|

a spoilery w tych zwiastunach są wielkie jak stąd do krakowa ;)
  • 0

#18 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.06.2011 - |13:46|

Krótkie pytanko do tych co czytali wszystkie dotychczasowe części sagi. Czy niejaki Rickon, syn Neda oraz Myrcella i Tommen dzieci Cersei i Roberta (?) są jakieś istotne dla akcji? Czy w kolejnych tomach się pojawiają czy są tylko dodatkowym balastem? Zacząłem trochę czytać i te dzieci się pojawiają (a przynajmniej są wspomniane), a w serialu chyba zupełnie poki co zostały pominięte.
  • 0

#19 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.06.2011 - |14:12|

Tommen i Myrcella zdecydowanie tak.

Rickon, też, na pewno, jestem o tym przekonana. Tylko jeszcze nie wiadomo jaką rolę. ;)
  • 0

#20 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.06.2011 - |10:22|

Krótkie pytanko do tych co czytali wszystkie dotychczasowe części sagi. Czy niejaki Rickon, syn Neda oraz Myrcella i Tommen dzieci Cersei i Roberta (?) są jakieś istotne dla akcji? Czy w kolejnych tomach się pojawiają czy są tylko dodatkowym balastem? Zacząłem trochę czytać i te dzieci się pojawiają (a przynajmniej są wspomniane), a w serialu chyba zupełnie poki co zostały pominięte.

są dzieciaki w serialu momentami, Mycella na turnieju się pojawiła, Ricon był w ostatnim odcinku choćby jak wleciał do łóżka Brana
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych