Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sklepy Internetowe (zagraniczne)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#1 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 15.04.2007 - |13:43|

Hi chciałem sie dowiedzieć jak wygłada sytuacja ze sklapami internetowymi zaganicznymi bo chciałem sobie zamówić SG1 ale nie jestem pewny czy np Amazon dostarczya przesyłki do polski , jęśli nie Amazon to co innego polecacie ?
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#2 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.04.2007 - |14:30|

Oczywiście warto wybrać R2, nie R1, a tu amazon.co.uk to idealne rozwiązanie.
Kupiłem tam wiele rzeczy zaczynając od Stargate SG-1 przez Atlantis, Farscape, Friends itd
Bezproblemowa dostawa, praktycznie zawsze w podanym z góry terminie, raz w święta spóźnili się kilka dni, ale to raczej z winy naszej poczty, bo to oni przejmują przesyłkę w naszym kraju.
Płatność oczywiście kartą kredytową inaczej się nie da.
  • 0
Master of possimpible ;)

#3 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.04.2007 - |14:41|

ja z kolei polecam płyty R1, a nie R2, czyli amazon.com, głównie z tego względu, że ceny płyt R2 to masakra w porównaniu z cenami płyt w USA, oczywiście to też zależy od tego, co się kupuje, ale ja mam dosłownie wszystkie moje seriale z USA ściągane...

ot taka dosyć swieża pozycja do porównania

MASH - Martinis & Medicine Collection - czyli pakiet wszystkich 11 sezonów plus film i 2 płyty z dodatkami (obecnie wyprzedane i nie do kupienia w sklepach :( )

cena premierowa amazon.com - 149 $ plus 7$ za wysyłkę = 156 $
po premierze do czasu wyprzedania - 169 $ plus 7$ za przesyłkę

paczka szła niecałe 3 tygodnie, nie została nawet tknięta na cle (ani razu żaden Urząd Celny nie przyczepił się do żadnej z moich przesyłek)

dla porownania - oferta amazon.co.uk - 199 FUNTÓW!! plus VAT, przesyłka... nawet mi się podliczać nie chce :D

ewentualnie warto też zaglądać na www.ezydvd.com.au, też można trafić na promocje, chociaż ich oferta serialowa jest ograniczona :D

no i nie zapominajmy o eBay, chociaż tam to trzeba dobrze poszukać, żeby znaleźć jakąś fajną ofertę, zwykle albo nie wysyłają do Polski, albo cena wysyłki jest masakralna... ale czasami też można coś znaleźć...

Użytkownik SliderOh edytował ten post 15.04.2007 - |14:47|

• 0
Dołączona grafika

#4 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 15.04.2007 - |14:50|

możecie rozszyfrować skrót R1 R2? :huh: :unsure:
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#5 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.04.2007 - |14:54|

Region 1 i Region 2.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#6 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 15.04.2007 - |15:37|

ok dzeki za odpowiedz niechce zasmiecac forum wiec napisze w tym samym temacie czy nie orientujecie sie czy jak wyjdzie 10 sezon sg1 to czy bedzie jakas edycja specialne cos w stylu 10 sezonów i cos gratis czy to za wszesnie jeszcze na takie pytania ?
  • 0

#7 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.04.2007 - |16:23|

Szansa jedst bardzo duża, bo to zawsze okazja na zarobienie kolejnych pieniędzy, ale może się okazać, ze trzeba będzie trochę poczkać, w niektórych przypadkach to nawet lata czekania.
Farscape był w osobnych sezonach na długo przed kompletnym zestawem, uwzględniając PK Wars to i tak ze 2 lata były zanim się całość pojawiła jako jedno.
Z drugiej strony mogą zrobić teraz 10 sezonów razem, a potem reedycję i do sezonów dorzucić jeszcze filmy DVD, więcej kasy do ściągnięcia z fanów ;)
Na przykład Friends ma prawie co roku nowe wydanie kompletnego zestawu odcinków, nowe opakowanie inny układ płyt, inne bonusy, jak na przykład albumy, książki itp
  • 0
Master of possimpible ;)

#8 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.04.2007 - |16:45|

pewnie wydadzą, żeby, tak jak mówił Kwiatek, dobić człowieka :D... polecam www.tvshowsondvd.com jeśli tylko będzie takie wydanie w planie, tam pierwsi o tym napiszą (strona dotyczy wydań USA - R1)
  • 0
Dołączona grafika

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.04.2007 - |16:52|

www.tvshowsondvd.com

dla R2 też czasem podają, są to wyjątki, ale są :)
najczęściej, gdy premiera dla R2 ogłaszana jest w tym samym czasie, bądź gdy dla R1 z jakiegoś powodu nie ma.

Użytkownik Toudi edytował ten post 15.04.2007 - |16:53|

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.04.2007 - |19:41|

Płatność oczywiście kartą kredytową inaczej się nie da.

I to jak na razie jest dla mnie osobiście główny minus.

Chociaż jak się patrzy na ten szeroki wachlarz pozycji do wyboru to aż :slina:
Czego bym to sobie tam nie kupił oj ........ sporo tego jest. :/
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 15.04.2007 - |19:55|

ja nie posiadam karty kredytowej ale mam karte z mbanku, ona sie chyba też nadaje ?
  • 0

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.04.2007 - |20:02|

ja nie posiadam karty kredytowej ale mam karte z mbanku, ona sie chyba też nadaje ?

Nie. Karty debetowe nie są akceptowane.
Ale w mbanku, można wykupić "wirtualnę" kartę, coś jak drugie konto, właśnie do takich transakcji internetowych.

#13 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 15.04.2007 - |22:09|

sory zle opisałem karte , własnie o tą karte mi chodziło
  • 0

#14 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 16.04.2007 - |06:15|

Co do kart to ja mam zwykla (nie jest to kredytowa, nie znam sie w tym nazewnictwie czy to debetowa czy jakas inna mam taka najzwyklejsza z inteligo ;] ) i ni mi8alem problemu z kupnem z amazon.com i jak tez polecam wlasnie kupowanie z usa poniewaz z reguly jest taniej, regiony to juz nie stanowi zadnego problemu i nie najliczaja vatu(tak jak jest to w brytyjskim) najlepiej jak ktos chce nie za duznie wydawac a ma cierpliwos, czekanc na promocje od czasu do czasu sa duze obnizki cen to nawet wychodzi taniej niz by sei w polsce w sklepie kupilo (no oczywiscie z usa t onapewno brak polskiej wersji jezykowej ) a juz nie mowie na allegro bo co niektorzy tam ceny to chyba z kosmosu maja ;]
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#15 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.04.2007 - |09:35|

Ja również korzystam z karty mBanku, 20 zł rocznie kosztuje i płacę nią zarówno na amazon.com, jak i ezydvd.com.au, mam też konto na PayPal i korzystam z niego płacąc za aukcje eBay (PayPal oczywiście tez wymaga karty i ta z mbank się jak najbardziej nadaje).
  • 0
Dołączona grafika

#16 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.04.2007 - |11:45|

Ja również korzystam z karty mBanku, 20 zł rocznie kosztuje i płacę nią zarówno na amazon.com, jak i ezydvd.com.au,

Mówisz o tej -> eKARCIE mBanku ??
Trzeba chyba będzie kiedyś to sprawdzić jak sobie w końcu założę jakieś konto. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.04.2007 - |12:01|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#17 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.04.2007 - |13:22|

yep, dokładnie ten delfinek, kompatybilna z amazon.com, amazon.de, amazon.co.uk, amazon.fr, ezydvd, jakims za[beeep]astym sklepem na Florydzie, który mi Masha wysyłał, wszelkimi aukcjami, za które płaci się poprzez PayPal :D ... jednym słowem all in one :D

przy czym zabawa z tą kartą jest bardzo bezpieczna, ponieważ działa ona na zasadzie jakby sub-konta, nie można nią płacić bezpośrednio z konta, trzeba ją załadować kasą z konta i dopiero wtedy można płacić. Nawet, jeśli ktoś ci złowi dane tej karty, to i tak forsy Ci nie ukradnie, o ile nie będziesz jej tam trzymał :D

ja ładuje dopiero wtedy, jak mam płacić, a po dokonaniu płatności, jeśli zostaje jakaś reszta, to rozładowuję kartę i drobniaki wracają na konto główne :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 16.04.2007 - |13:26|

• 0
Dołączona grafika

#18 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.04.2007 - |00:13|

A ja się spytam jak wygląda sprawa dodatkowych opłat(cło,Vat itp) jak się coś sprowadza z USA/EU?
  • 0

#19 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.04.2007 - |06:56|

Kupując w USA nie masz naliczanego żadnego podatku, podobnie jest w przypadku zakupów w Australii. Jedyny znak zapytania wisi na cle, podobno mogą clić wszystko powyżej 60-70$ (lub niżej, nie wiem dokładnie), ale powtórzę - nigdy w życiu nic mi nie oclili, a często zamawiam po kilka pozycji hurtem, paczki są jedynie otwierane i obejmowane procedurą dopuszczenia do obrotu krajowego, 99% paczuszek w momencie trafienia w moje ręce jest oklejona taśmą poczty i jest pieczątka urzędu celnego.

Natomiast w UE nie dość, że ceny wywalone w kosmos, to jeszcze dopierniczają VAT :|, pozycja kosztująca 29,99 euro na amazon.fr po przejściu przez proces składania zamówienia kosztuje razem z vatem i wysyłką 49 euro... no kogoś popieściło normalnie :D

jeśli już koniecznie ktoś musi nabyć coś w UE, no polecam eBay, w większości przypadków można nabyć co się chce bez VATu i nawet cena przesyłki jest przyzwoita (na niemieckim eBay kupiłam 3 filmy Hayao Miyazakiego, na amazon.de każdy kosztowałby ponad 20 euro, ja za wszystkie 3 dałam 30 :D, nowe, w folii, all legal :D)

gdzieś w sieci przeczytałam, że jak coś jest wysyłane kurierem, to na bank zostanie oclone, w przypadku poczty lotniczej - małe szanse, zależy jak się trafi, a przy standardowej naziemnej, to cło jest olewane w 99,99% :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 20.04.2007 - |06:59|

• 0
Dołączona grafika

#20 mastered

mastered

Starszy szeregowy

• Email
  • 112 postów
  • MiastoKsięzyc

Napisano 20.04.2007 - |07:58|

A moze ktos dokladnie powiedziec jak wyglada to placenie? powiedzmy, ze ma ta karte taka jak potrzeba i jka sie placi, kiedy, gdzie? :) A tak przy okazji, jak mam konto w banku slaskim i tam mam jakas karte maestro i co to za karta, debetowa, kredytowa? czy jeszcze jakis inny wynalazek?
  • 0

Jest pan ziobrem, panie zero.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych