OT Forum: Seriale na DVD - OT Forum

Skocz do zawartości

Logo  

• (128 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Seriale na DVD premiery, przecieki, opinie

#576 Użytkownik nie jest zalogowany   grekarn 

• Starszy szeregowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 141
  • Rejestracja 30-maj 04

Napisano 08 marzec 2008 - 11:31

Wiadomo kiedy ma wyjść Deadwood sezon 3 i Dexter w Polsce??
You All My Children Now Freddy K
0

#577 Użytkownik nie jest zalogowany   biku1 

• BSG FREAK
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 6038
  • Rejestracja 03-kwiecień 06

Napisano 08 marzec 2008 - 12:14

Jedyne co wiadomo to to ,że Dexter wychodzi dopiero 19 maja w Anglii więc u nas .......... możemy sobie zgadywać.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
0

#578 Użytkownik nie jest zalogowany   Inuki 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 519
  • Rejestracja 02-październik 06

Napisano 08 marzec 2008 - 19:55

Wyświetl postUżytkownik grekarn dnia 8.03.2008 |11:31| napisał

Wiadomo kiedy ma wyjść Deadwood sezon 3 i Dexter w Polsce??

O "Dexterze" nic nie wiem, ale pisałem kiedyś do Imperialu w sprawie trzeciego sezonu "Deadwood" i kolejnych sezonów "4400". Niestety w odpowiedzi napisali mi coś w stylu "na chwilę obecną nie wiemy, czy Centrala planuje wydać te tytuły". Nie chce mi się dokładnie szukać tego maila, ale to było coś podobnego. To samo dotyczy "Star Treków" (filmów kinowych też) i "Stargate". Jednak jeżeli chodzi o "Gwiezdne wrota", to muzę przyznać, że ostatnio zainteresowało mnie trochę DeAgostini. Jak zapewne większość z Was wie, wydawnictwo to wydało w kilku krajach wszystkie 9 sezonów serialu (w niektórych wydają też 10) w podobnej formie jak "Z Archiwum X". Kilka tygodni temu koleżanka wysłała do wydawnictwa pytanie, czy po zakonczeniu wydawania "X-Files" mogliby wydać "Stargate SG-1". Pani z DOK-u odpisała jej, że "niestety, wydawnictwo nie może przedwcześnie zdradzać swoich planów wydawniczych". Trochę mnie to zdziwiło, bo jak ja wysłałem im maila z tym samym pytaniem jakieś pół roku temu (pażdziernik to chyba był), to napisali mi krótko "nie mamy w planach tego tytułu". Czemu więc jej nie napisali tego samego? Może to nic nie znaczy, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie, że coś się kroi <_< Albo to tylko moje marzenia B) Wysłałem im wczoraj maila i zobaczę co odpiszą; w końcu za jakieś 3 miesiące kończy się "Archiwum", więc będzie miesce na nową kolekcję
0

#579 Użytkownik nie jest zalogowany   biku1 

• BSG FREAK
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 6038

Napisano 08 marzec 2008 - 21:12

Wyświetl postUżytkownik Inuki dnia 8.03.2008 |19:55| napisał

czy po zakonczeniu wydawania "X-Files" mogliby wydać "Stargate SG-1". Pani z DOK-u odpisała jej, że "niestety, wydawnictwo nie może przedwcześnie zdradzać swoich planów wydawniczych".
Czemu więc jej nie napisali tego samego? Może to nic nie znaczy, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie, że coś się kroi <_< Albo to tylko moje marzenia

O faktycznie brzmi to interesująco.
Czyżby w końcu poszli po rozum do głowy albo może odkryli ,że istnieje już "fanowskie" wydanie dvd SG-1 z pl subami a ostatnio szykuje się też z pl audio. <_<

Możliwe, że zauważyli po sprzedanych tylu sezonach X-files iż istnieje w Polsce zapotrzebowanie na takie pozycje.
A jakby nie patrzeć to SG-1 też ma ładnych 10 sezonów więc będą mieli co sprzedawać a potem po SG-1 mogliby wejść w SG-A, Farka, B5, ST, BSG.

Oj możliwości na zapełnienie kalendarza wydawniczego z SF mają dużo i to mimo istnienia już wydań z pl subami zrobionych przez fanów każdego z powyższych seriali.
Co świadczy tylko o istnieniu zapotrzebowania na takie wydawnictwa i sam bym je z chęcią kupił. :D

A to zdjęcie ostatnio znalazłem w necie więc celem przypomnienia bo o tym już mówiliśmy 18 marca w kioskach pojawi się "Przystanek Alaska".
Zapowiada się fajnie tylko już mnie przeraziło jak zobaczyłem na dole tą kolekcję i OMG znowu trzeba będzie jakoś gdzieś to upchać na półce. ;) :P

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 08 marzec 2008 - 21:49

RIP BSG
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A
RIP SAAB, Firefly
0

#580 Użytkownik nie jest zalogowany   seven of nine 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 652
  • Rejestracja 29-czerwiec 06

Ikona postu  Napisano 10 marzec 2008 - 15:14

Jestem przekonana,ze plyteczka bedzie kosztowac okolo 19,90. :blink:
0

#581 Użytkownik nie jest zalogowany   greco 

• Starszy kapral
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 344
  • Rejestracja 03-styczeń 06

Napisano 10 marzec 2008 - 20:16

Ja obstawiam 9,95 zł. To cena uwielbiana przez tego wydawcę :) W sumie to mógłby dostosować cenę Columbo i Monka do A-Team (nie daj Bóg odwrotnie :P)
0

#582 Użytkownik nie jest zalogowany   Inuki 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 519

Napisano 10 marzec 2008 - 22:14

Kupiłem dzisiaj drugą płytkę "Drużyny A" i niestety, ale Amercom chyba popełnił gafę. Chodzi o to, że zamiast odcinka 3 i 4, na drugiej płycie są odcinki 4 i 7. Być może umieszczają je według daty proddukcji, tak jak to było w przypadku "3 planety"? Czy ktoś orientuje się jak wygląda rozmieszczenie odcinkóww w amerykańskim wydaniu DVD?

Dostałem też odpowiedź od DeAgostini.

Treść mojego listu: "Chciałbym się dowiedzieć, czy po zakończeniu "Kolekcji Z Archiwum X" mają Państwo zamiar wydać jeszcze jakiś inny serial? Jestem ciekaw, czy możliwe byłoby wydanie serialu "Gwiezdne wrota" (Stargate Sg-1)lub "Star Trek", które są wydawane przez Państwa firmę m.in. we Włoszech"

Odpowiedź: "Obecnie nie przewidujemy kolejnej kolekcji filmów. Panskie cenne uwagi zostana przekazane do moich przelozonych."

Na razie nic z tego, ale może zauważą zainteresowanie tematem i się postarają? Proponuję pisać maile ile wlezie, może akurat się uda?

Użytkownik Inuki edytował ten post 11 marzec 2008 - 11:29

0

#583 Użytkownik nie jest zalogowany   seven of nine 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 652
  • Rejestracja 29-czerwiec 06

Ikona postu  Napisano 11 marzec 2008 - 13:46

Od 18 marca w sklepie Oceandvd, dostepny bedzie drugi sezon Buffy. :unsure: Cena raczej odstrasza. :P
0

#584 Użytkownik nie jest zalogowany   baku 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 534
  • Rejestracja 01-październik 05

Napisano 11 marzec 2008 - 15:50

Wyświetl postUżytkownik Inuki dnia 10.03.2008 |22:14| napisał

Kupiłem dzisiaj drugą płytkę "Drużyny A" i niestety, ale Amercom chyba popełnił gafę. Chodzi o to, że zamiast odcinka 3 i 4, na drugiej płycie są odcinki 4 i 7. Być może umieszczają je według daty proddukcji, tak jak to było w przypadku "3 planety"? Czy ktoś orientuje się jak wygląda rozmieszczenie odcinkóww w amerykańskim wydaniu DVD?

Szukałem w necie i nie udało mi się natrafić na inny porządek odcinków niż ten podany tutaj:

http://epguides.com/Ateam/

Przypomniało mi sie jednak, że kiedyś miałem wydrukowaną z tej strony listę odcinków (może z przed 5 lat). Poszperałem trochę i jest. Okazuje sie, że dawniej poszczególnym odcinkom były przyporządkowane inne numery produkcyjne, niż te które są teraz. Oto jak na moich wydrukach wygląda sezon 1:

1.--1- 1----1100----23 Jan 83----Mexican Slayride (1)
2.--1- 2----1101----23 Jan 83----Mexican Slayride (2)
3.--1- 3----1104----30 Jan 83----Children of Jamestown
4.--1- 4----1102----8 Feb 83----Pros and Cons
5.--1- 5----1105----15 Feb 83----A Small and Deadly War
6.--1- 6----1106----22 Feb 83----Black Day at Bad Rock
7.--1- 7----1103----1 Mar 83----The Rabbit Who Ate Las Vegas
8.--1- 8----1108----15 Mar 83----The Out-of-Towners
9.--1- 9----1107----22 Mar 83----Holiday in the Hills
10.--1-10----1109----5 Apr 83----West Coast Turnaround
11.--1-11----1110----12 Apr 83----One More Time
12.--1-12----1111----19 Apr 83----Till Death Do Us Part
13.--1-13----1112----3 May 83----The Beast From the Belly of a Boeing
14.--1-14----1113----10 May 83----A Nice Place to Visit

Jak widać zmian jest niewiele (w drugiem sezonie jest ich już dużo więcej) i póki co pokrywają się z wydaniami PL.

Amerykańskie wydanie dvd ma odcinki poukładane według kolejności emisji. Nie wiem czemu Polacy wybrali inaczej.

Użytkownik baku edytował ten post 11 marzec 2008 - 15:52

0

#585 Użytkownik nie jest zalogowany   Inuki 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 519

Napisano 11 marzec 2008 - 16:10

Wyświetl postUżytkownik baku dnia 11.03.2008 |15:50| napisał

Amerykańskie wydanie dvd ma odcinki poukładane według kolejności emisji. Nie wiem czemu Polacy wybrali inaczej.

Dzięki bardzo za pomoc; widocznie Amercom jedzie według starej numeracji. Rozpiskę odcinków dostają podobno od Universal, więc plusem jest to, że sami nie wybrali sobie tej kolejności i można być pewnym, że w pierwszej serii nie zobaczymy jakiegoś odcinka z piątej :P Dziwne to trochę, tym bardziej, że tak jak napiałeś, w amerykańskim wydaniu DVD odcinki były poukładane inaczej. No nic, mówi się trudno; ważne, że będzie wszystkie 98 odcinków.

Tak na marginesie; od następnego numeru "Monk" i "Columbo" będą pakowane w pudełka typu "slim" :( Nie wspominam o tym, że razem z poprzednimi "grubymi' pudełkami końcowy efekt estetyczny kolekcji będzie mizerny. Coś za dużo Amercom kombinuje w przypadku tych dwóch serii. Mam nadzieję, że przy "Drużynie" i "Przystanku" nie będą tak wydziwiać.

Użytkownik Inuki edytował ten post 11 marzec 2008 - 16:11

0

#586 Użytkownik nie jest zalogowany   Toudi 

• Cylon No. 13
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 4112
  • Rejestracja 22-luty 05

Napisano 11 marzec 2008 - 16:17

W ogóle jakieś jaja z tym TV Okey...
Wczoraj chodzę po kioskach i mi mówią: Nie ma, nie przyszło... dzisiaj: Już nie ma :/ Jakoś nie mam ochoty zwiedzać całego śląska i szukać... (a żeby nie było, tydzień temu kupiłem w środę....)
0

#587 Użytkownik nie jest zalogowany   boscorelli 

• Redakcja GHN
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 204
  • Rejestracja 28-maj 06

Napisano 11 marzec 2008 - 17:44

Ja miałem ten sam problem Toudi u siebie w Piastowie, tydzień temu w poniedziałek o 10 normalnie idę do kiosku i jest. Wczoraj byłem o tej samej godzinie i w żadnym z 5 kiosków nie było. Byłem zmuszony jechać do CH, żeby dostać ten numer i udało się i oczywiście był to już ostatni. Fajnie żeś znalazł tą starą rozpiskę Baku, teraz będzie wiadomo jak będą wydawać. Czy w "3ciej Planecie Od Słońca" też były napisy i lektor jak przy "Drużynie A".

Użytkownik boscorelli edytował ten post 11 marzec 2008 - 17:44

0

#588 Użytkownik nie jest zalogowany   biku1 

• BSG FREAK
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 6038

Napisano 11 marzec 2008 - 18:01

Wyświetl postUżytkownik boscorelli dnia 11.03.2008 |17:44| napisał

Czy w "3ciej Planecie Od Słońca" też były napisy i lektor jak przy "Drużynie A".

Jak ktoś "nie zdążył" kupować z TV Okey "3 planeta od słońca" to zawsze może skorzystać z tego:
sezon 1 -- http://www.vivid.pl/film/19887,3+planeta+o...ca+seria+1.html
sezon 2 -- http://www.vivid.pl/film/20314,3+planeta+o...ca+seria+2.html

I tutaj jak widać są zarówno napisy jak i lektor. :D

RIP BSG
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A
RIP SAAB, Firefly
0

#589 Użytkownik nie jest zalogowany   boscorelli 

• Redakcja GHN
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 204
  • Rejestracja 28-maj 06

Napisano 11 marzec 2008 - 18:41

Ukazały się już w niektórych e-sklepach okładki do polskich wydań seriali od Imperial-CinePix, a mianowicie Sezon Drugi "Prison Break" oraz "Millennium", a także Sezon 1 "The X-Files". Oto one:
Dołączona grafika

Wkrótce okładki do Sezonu 2 "Angela" i "Buffy". Wszystkie wymienione seriale mają się ukazać 18 Marca, czyli już za tydzień, więc Inuki możesz zrobić mały update 1 strony.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 11 marzec 2008 - 18:52

0

#590 Użytkownik nie jest zalogowany   Fenx01 

• Kapral
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 211
  • Rejestracja 12-marzec 08

Napisano 12 marzec 2008 - 18:32

Okładki do Sezonu 2 "Angela" i "Buffy".
Dołączona grafikaDołączona grafika

A ciekawe co z ALIAS sezon 2 i Chirurdzy sezon 2 , kiedy je wydadzą?

Nie piszemy zaraz po chwili drugiego posta pod sobą.
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 12 marzec 2008 - 19:44

0

#591 Użytkownik nie jest zalogowany   boscorelli 

• Redakcja GHN
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 204
  • Rejestracja 28-maj 06

Napisano 12 marzec 2008 - 20:11

Dzięki Fenx za okładki, Empik.com długo mi się ładuje, więc tam nie sprawdzałem.
0

#592 Użytkownik nie jest zalogowany   Inuki 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 519

Napisano 12 marzec 2008 - 20:35

Aktualizacja zrobiona. Nawet fajne wyglądają te okładki do "Buffy" i "Angela"; tylko okładka do "Z Archiwum X" wydaje mi się jakaś taka "goła"

Jeszcze słówko o "Monku" i "Columbo"; podobno Amercom ma w planach wymianę grubych pudełek (tych pierwszych) na slimy, nie wiadomo tylko kiedy i na jakiej zasadzie.
0

#593 Użytkownik nie jest zalogowany   biku1 

• BSG FREAK
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 6038

Napisano 12 marzec 2008 - 20:55

Wyświetl postUżytkownik Inuki dnia 12.03.2008 |20:35| napisał

Nawet fajne wyglądają te okładki do "Buffy" i "Angela"

Wszystko fajnie tylko jest mały problem z okładką Buffy.
Jakiś tuman bo inaczej tego się nie da nazwać miesza okładki z rożnych edycji wydanych na zachodzie.

I tak 1 sezon wydany u nas ma okładkę z edycji z 2005 natomiast ta proponowana do 2 sezonu jest z edycji z 2004.
Fakt jest taki ,że przynajmniej je nieco przerabiają aby jako tako do siebie pasowały.

Tak wyglądają te okładki na zachodzie.
Okładka z lewej to New Edition z 2005 natomiast ta z prawej to starsze wydanie z 2004.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 12 marzec 2008 - 21:03

RIP BSG
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A
RIP SAAB, Firefly
0

#594 Użytkownik nie jest zalogowany   Inuki 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 519

Napisano 12 marzec 2008 - 22:09

Wyświetl postUżytkownik biku1 dnia 12.03.2008 |20:55| napisał

Wszystko fajnie tylko jest mały problem z okładką Buffy.
Jakiś tuman bo inaczej tego się nie da nazwać miesza okładki z rożnych edycji wydanych na zachodzie.

I tak 1 sezon wydany u nas ma okładkę z edycji z 2005 natomiast ta proponowana do 2 sezonu jest z edycji z 2004.
Fakt jest taki ,że przynajmniej je nieco przerabiają aby jako tako do siebie pasowały.

Tak wyglądają te okładki na zachodzie.
Okładka z lewej to New Edition z 2005 natomiast ta z prawej to starsze wydanie z 2004.

To już kwestia gustu; moim zdaniem to my dostaniemy najfajniejszą okładkę do sezonu drugiego ;) Na oficjalnej stronie serialu są jeszcze jakieś inne okładki do "Buffy" (chyba do wydania w slimach, 2006 rok). Swoją drogą, to jestem ciekaw, czy Imperial nadal sam będzie przygotowywał menu do "Buffy" i reszty?

http://www.foxhome.com/buffysplash/

Użytkownik Inuki edytował ten post 12 marzec 2008 - 22:09

0

#595 Użytkownik nie jest zalogowany   biku1 

• BSG FREAK
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 6038

Napisano 12 marzec 2008 - 22:47

Wyświetl postUżytkownik Inuki dnia 12.03.2008 |22:09| napisał

To już kwestia gustu; moim zdaniem to my dostaniemy najfajniejszą okładkę do sezonu drugiego

Dokładnie każdemu według potrzeb.
Ja akurat tu się nie zgadzam bo jak robią to niech się trzymają jednego "wzoru" a nie daj boże do 3 sezonu będziemy mieli w ogóle okładkę z kaset vhs a na okładce do 4 przeróbkę z jakiejś chińszczyzny z ich krzaczkami. ;)
LOL
Na naszej pierwszej okładce SMG była tak jak w całej edycji angielskiej z 2005 dominująca postacią a tu nagle mamy ją taka małą a w sezonie 3 pewnie w ogóle jej nie będzie.
Wiem wiem czepiam się tylko, że nie lubię takiego dyletanctwa w końcu to jest serial o Buffy a nie o świeczkach. :P
Po prostu uważam, że tak się nie projektuje okładek ale czego się spodziewać po wydawcy który na każdej z 3 płyt w s.1 pisze płyta pierwsza. ;)

Natomiast co do Angela to akurat bardzo fajna okładka no i widać na niej kto jest głównym bohaterem.

Podobnie jest na tych 3 okładkach które powyżej dał boscorelli - również widać kto jest głównym bohaterem PB czy X-files.

RIP BSG
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A
RIP SAAB, Firefly
0

#596 Użytkownik nie jest zalogowany   boscorelli 

• Redakcja GHN
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 204
  • Rejestracja 28-maj 06

Napisano 12 marzec 2008 - 23:08

U nas są okładki wydań brytyjskich, bo już amerykańskie są całkowicie inne. Ciekawi mnie czy Imperial znowu będzie sam tworzyć menu DVD, czy zostawią oryginał, albo chociaż użyją odpowiednich czcionek, a nie idą na łatwiznę i używają Times New Roman. Cóż zobaczy się za tydzień, jak pewnie kupię 2 Sezon "Angela". No i czy będą bonusy, bo ostatnio były ale tylko wymienione na okładkach.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 12 marzec 2008 - 23:09

0

#597 Użytkownik nie jest zalogowany   SliderOh 

• Sierżant sztabowy
  • Ikona
  • Grupa Grupa Hatak
  • Postów 1018
  • Rejestracja 19-luty 05

Napisano 13 marzec 2008 - 08:53

Wydaje mi się, że oni po prostu biorą takie okładki, jakie im w łapy wpadną... bym się nie zdziwiła, gdyby sezon 3 miał okładkę z s6 albo 7... dla nich to bez różnicy, że tam na okładce będą jakieś postaci, które w s3 nawet nie są wspomniane... ot nasi "wydafcy"

natomiast zupełnie nie rozumiem wrzucania na płyty własnego menu... no bez kitu... pewnie jakiś cioł nie umiał dodać audio PL i napisów, to stworzył własne dzieło jakimś Free & Easy Menu Creator... domyślne tło, 3 czcionki w zestawie do wyboru (z czego Times najładniejsza) i jedziemy... no a że człowiekowi trzeba potem zapłacić za wysiłek, to i cena 165 zł za sezon ;>

niedługo, mam nadzieję, będę mogła wrzucić screeny menu Angela i Buffy z wydań z USA... wtedy się porówna.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#598 Użytkownik nie jest zalogowany   boscorelli 

• Redakcja GHN
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 204
  • Rejestracja 28-maj 06

Napisano 13 marzec 2008 - 14:57

Wyświetl postUżytkownik SliderOh dnia 13.03.2008 |08:53| napisał

niedługo, mam nadzieję, będę mogła wrzucić screeny menu Angela i Buffy z wydań z USA... wtedy się porówna.

Byłoby świetnie, chociaż widziałem ostatnio sceeny menu Sezonu 4 "Angela" i to jest menu. Może gościowi który tworzył u nas nie zapłacili i dlatego zrobił jakie zrobił.
0

#599 Użytkownik nie jest zalogowany   Inuki 

• Starszy plutonowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 519

Napisano 13 marzec 2008 - 16:31

Jeżeli chodzi o menu z "Angela", to ja na necie znalazłem zrzuty z 5 sezonu
http://www.dvdtimes....contentid=55424

Jeżeli zaś chodzi o okładkę drugiej serii "Angela", to nasza jest chyba przerobiona z tej:
http://www.dvdtimes....contentid=58311

Slyszałem też, że Imperial sam przygotowuje wydania "Buffy", "Angela" i "Millennium", ponieważ 20th Century Fox nie chce się bawić w kolejne reedycje i dlatego nie przygotowuje płyt. Imperial natomiast nie chce, żeby wygasła im licencja, dlatego sami wszystko robią i dlatego kolejne sezony tych seriali mają się ukazywać częściej od innych tytułów, czyli gdzieś raz na kwartał. "Chirurgów", "Agentkę o stu twarzach" i "M.A.S.H." przygotowuje Buena Vista i FOX, dlatego musimy czekać dłużej na kolejne sezony. Tak szczerze to nie wiem ile w tym jest prawdy, więc traktujcie to jako ciekawostkę, jednak takie wyjaśnienie jest chyba całkiem sensowne. W takim przypadku boję się trochę o "Archiwum X"; kolejne sezony mają się ukazywać w miesięcznych odstępach, więc może Imperial tez sam je przygotowuje? Oby nie!

Tak swoją drogą, to w Czechach wydano już 5 sezonów "Ally McBeal" i 3 "M.A.S.H." w dodatku z polskim lektorem i napisami. "X-Files" wydali już chyba komplet (też z lektorem i napisami polskimi)
http://www.filmcity....emplatesDir=dvd
http://www.filmcity....emplatesDir=dvd

Może ktoś sprawdził już te czeskie wydania?

Użytkownik Inuki edytował ten post 13 marzec 2008 - 17:21

0

#600 Użytkownik nie jest zalogowany   Toudi 

• Cylon No. 13
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 4112
  • Rejestracja 22-luty 05

Napisano 13 marzec 2008 - 16:47

Mash z czech wydaje sie ciekawym rozwiązaniem (ale wydania slim, bo starsze, nie mają polskiego audio - ale ponoć mają nopisy)
a dla leniwych, trochę matematyki:
średnia cena w polsce za pierwszy sezon - 140zł (trafiłem też na 144.75 zł)
w czechach cena to około 700 koron.
uwzględniają średni kurs 100 koron niecałe 15 zł - czyli za sezon 95 zł plus transport....

Użytkownik Toudi edytował ten post 13 marzec 2008 - 17:03

0

• (128 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ostatnia »