Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile jeszcze sezonów nas czeka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.03.2007 - |15:41|

Mam pytanie, czy ktoś orientuje się ile jest planowanych sezonów tego serialu? Zacząłem oglądać go we wtorek więc nie jestem w ogóle zorientowany w temacie. Zdążyłem obejrzeć już wszystkie odcinki i wygląda to dla mnie jakby drugi sezon miał być ostatni. Trafiłem jednak na plotki mówiące o kolejnych sezonach, uważam również, że stacja nie zabije kury znoszącej złote jajka ;]
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#2 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 01.03.2007 - |16:04|

No właśnie. 2 sezon powinien być ostatni, ale niestety nie będzie. O czym ma być ten 3 sezon pojęcia nie mam, bo twórcą już brakuje pomysłów. Zabili ponad połowę uciekinierów, wątki powoli się kończą. Jedyne co zostało to zbobyć dowód niewinności Lincolna, no i złapać Bagwell'a.
  • 0

#3 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.03.2007 - |16:33|

3 seria będzie bankowo, co do reszty nie wiadomo. Tak jak wspomniał baku wątki się kończą, ekipa ciągle się zmniejsza, a twórcy już powiedzieli, że wątek niewinności Linca zakończą w drugim sezonie. W taki razie o czym byłby 3 sezon? Tylko o ucieczce? Oby nie, bo to by było troszkę nudne...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#4 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.03.2007 - |16:33|

No właśnie. 2 sezon powinien być ostatni, ale niestety nie będzie. O czym ma być ten 3 sezon pojęcia nie mam, bo twórcą już brakuje pomysłów. Zabili ponad połowę uciekinierów, wątki powoli się kończą. Jedyne co zostało to zbobyć dowód niewinności Lincolna, no i złapać Bagwell'a.

2 sezon nie moze byc ostani. Zostało jeszcze tylko 3 lub 4 docinku a wszystkie wątki rozgrzebane.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 01.03.2007 - |16:38|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#5 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 01.03.2007 - |17:36|

no nie wiem, czy one takie rozgrzebane.. wydaje mi sie, ze nastepny odcinek (2x19) bedzie przelomowy..
  • 0

#6 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.03.2007 - |18:25|

ja nie jestem tak bardzo przekonany co do 3 sezonu... i ewentalnych dalszych. wydaje mi sie, ze kolejne sezony zepsulyby caly serial... ale to tylko moje odczucie...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#7 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 01.03.2007 - |19:48|

Hmm tak dość dziwaczna sytuacja z tym 3 sezonem. Ja jeszcze pamiętam jak w ubiegłym roku mnóstwo osób narzekało, że w ogóle powstaje 2 sezon, była duża krytyka twórców serialu, że im tylko kasa w głowie i zniszczą super serial. Ja jako jeden z nielicznych broniłem decyzji twórców, widząc dość duży potencjał w 2 sezonie. Kto nie pamięta, niech sobie przejrzy posty z czerwca, lipca i sierpnia 2006 roku.
Może nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale 2 sezon dorównuje pierwszemu. Owszem nie jest aż tak rewelacyjny, głównie przez brak tego specyficznego klimatu więzienia, ale mimo to trzyma poziom. Jednakże 3 sezon to może być pomyłka. A czemuż to niby? Takj jak słusznie zauwazyli moi przdmówcy, 2 sezon wyeksploatował prwie wszystkie wątki, a cała masa bohaterów zginęła. Komletnie nie mam pojecia o czym miałby być 3 sezon, skoro niby twórcy serialu mówią, że tzw. sprawa Burrowska zakończy się w tym sezonie. A wtedy cóż nam pozostanie? Jedynie Scofield i Sara już jako para ścigają T-Baga, który ucieka po świecie z workiem pieniędzy :P Moze jeszcze wrzucą tam Bellicka ubiegającego się o kasę :lol: Owszem ironizuję teraz trochę, ale na serio 3 sezon bez wątku Firmy, tajemniczej taśmy, pani prezydent, wyroku Burrowsa i Kellermana nie będzie już tym samym serialem.
Jednym słowem, źle to widzę. Już wolałbym wydłużyć ten sezon o 2 lub 3 odcinki i wszystko pięknie pozamykac, niż robić specjalnie 3 sezon.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.03.2007 - |19:59|

Hmm tak dość dziwaczna sytuacja z tym 3 sezonem. Ja jeszcze pamiętam jak w ubiegłym roku mnóstwo osób narzekało, że w ogóle powstaje 2 sezon, była duża krytyka twórców serialu, że im tylko kasa w głowie i zniszczą super serial. Ja jako jeden z nielicznych broniłem decyzji twórców, widząc dość duży potencjał w 2 sezonie. Kto nie pamięta, niech sobie przejrzy posty z czerwca, lipca i sierpnia 2006 roku.
Może nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale 2 sezon dorównuje pierwszemu. Owszem nie jest aż tak rewelacyjny, głównie przez brak tego specyficznego klimatu więzienia, ale mimo to trzyma poziom. Jednakże 3 sezon to może być pomyłka. A czemuż to niby? Takj jak słusznie zauwazyli moi przdmówcy, 2 sezon wyeksploatował prwie wszystkie wątki, a cała masa bohaterów zginęła. Komletnie nie mam pojecia o czym miałby być 3 sezon, skoro niby twórcy serialu mówią, że tzw. sprawa Burrowska zakończy się w tym sezonie. A wtedy cóż nam pozostanie? Jedynie Scofield i Sara już jako para ścigają T-Baga, który ucieka po świecie z workiem pieniędzy :P Moze jeszcze wrzucą tam Bellicka ubiegającego się o kasę :lol: Owszem ironizuję teraz trochę, ale na serio 3 sezon bez wątku Firmy, tajemniczej taśmy, pani prezydent, wyroku Burrowsa i Kellermana nie będzie już tym samym serialem.
Jednym słowem, źle to widzę. Już wolałbym wydłużyć ten sezon o 2 lub 3 odcinki i wszystko pięknie pozamykac, niż robić specjalnie 3 sezon.

Autorzy szeroko otworzyli drzwi i moga wyprodukowac taka mase wątków, że trudno zgadywać w jakim kierunku serial pójdzie. Coś jak 24, gdzie może być 100 sezonów i ciągle bedzie ciekawie. Nie bedzie to już ścisle PB, ale szkoda znanych bohaterów by ich tak porzucać.

Nie zgadzam się, ze wybito większość bahaterów. Ilosciowo moze tak, ale nie jakościowo. Highwire nie wnosił wiele do serialu poza humorem, a i tak czekała go spektakularna śmerć w nurtach Niagary. Kid był młda postacia i niewiele sam w sobia wnosił. Mafiozo, zabity zaraz na poczatku, to już postać z innego serialu, za duża by ją zmiescić w tym. Teraz zostali naprawde ciekawi i barwni bohaterowie. Ich losy moga wypełnic jeszcze za dwa sezony.
  • 0
Genesis

#9 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 01.03.2007 - |20:00|

jesli ktos chce wiedziec o czym ma byc 3 sezon

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#10 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 08.03.2007 - |18:04|

Twórca PB bredzi coś o tym, że pierwsze dwa sezony widzi jako "pierwszy rozdział trylogii", więc sezonów może być i sześć :blink:
  • 0
kaminaclose.jpg

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.03.2007 - |18:42|

Twórca PB bredzi coś o tym, że pierwsze dwa sezony widzi jako "pierwszy rozdział trylogii", więc sezonów może być i sześć :blink:

Tylko pryz założeniu, że kazda z cześci trylogii ma ta sama objetośc. Założenie oczywiście blędne.
  • 0
Genesis

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 09.03.2007 - |07:43|

zalozenia zalozeniami, ale i tak ilosc odcinkow zostanie skorygowana przez rynek, tak jak to mialo miejsce w pierwszym sezonie.

a co do zalozenia. :) Hmm.. Lucas tez mial pomysl na trylogie trylogii i zeby wsio bylo po rowno ;) Wiec jakas paralele mozna wykonstatowac ;P
  • 0

#13 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 11.03.2007 - |00:00|

Jestem przy 11 odcinku 2 sezonu i na dzień dzisiejszy jestem spragniony kolejnych epizodów, jak i sezonów.Aktorzy są genialni,klimat jest genialny,akcja jest genialna.1 Sezon miał swój klimat.2 Sezon wcale nie jest gorszy,tylko różni się scenerią :] Jak będzie dalej ? Zobaczymy po wakacjach.Skoro serial przynosi dochody i jest niezwykle popularny to czemu go przerywać ? Skoro dla większości aktorów to pierwsze poważne przedsięwzięcie mając na karku grubo ponad 30 lat :]
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#14 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 11.03.2007 - |09:58|

Pewnie będzie wydłużany aż do przesady. Zamiast uśmierconych kolegów zawsze mogą się pojawić nowi, trzeba ich tylko ładnie zaprezentować i widz się z nimi "polubi".
Ja jednak poszłabym krok dalej:
Po oczyszczeniu się z win i zatarciu skazania Michael powinien zostać konsultantem FBI i ścigać najgroźniejszych przestępców-kombinatorów. Coś tak jak w 24 godzinach ...
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#15 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 11.03.2007 - |12:19|

6 sezonow ? :o good luck with that :E Kolejny X-Files sie szykuje :D A nie mozna bylo pojsc droga kapitalnego Dark Skies? Jeden sezon, ale jaki dobry. Osobiscie do niego raz na jakis czas wracam i ciagle jestem tak samo oczarowany :) PB takze mogl sie skonczyc na 1 sezonie i kazdy by pial z zachwytu. A tak...

Użytkownik borderline edytował ten post 11.03.2007 - |12:20|

• 0

#16 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 13.03.2007 - |17:29|

Mysle ze jezeli autorzy pragna przectawic w serialu zniszczenie FIRMY to maja pole do popisu na 4 sezony conajmniej. A po przectawieniu w jak profesjonalnie i bez skrupolow dziala FIRMA bedzie to dosc trudne i dlugotrwale.

Mozliwe ze w zamysle bylo stworzenie w serialu nowej Afery Watergate gdzie w 1rszym sezoneie ponzajemy bohaterow w drugim oni uciekaja i zaczynaja lapac konatkty oraz doscwiadczenie w trzecim beda juz dzialac przeciw jakotako zorganizowani (np. mini-organizacja w ktorej byl ojciec+Oni) w 4sezonie upadek skandal i poczatek nowego spojzenia na swiat sekretow polityki i wladzy. Kto wie czego chca wazne ze nadal kazdy odcinke trzyma frome wiekszosc od innych odcinkow innych seriali.
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#17 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.03.2007 - |16:18|

Twórca PB bredzi coś o tym, że pierwsze dwa sezony widzi jako "pierwszy rozdział trylogii", więc sezonów może być i sześć blink.gif

Jak dla mnie brzmi to dobrze. Tak samo jak z BSG (też są rodziały 2-sezonowe, pamiętajmy jak zakończył się 2 sezon) mogą zrobić z PB, pytanie jest, czy twórcy mają już całą zaplanowaną trylogię z wątkami których jeszcze ujrzeliśmy, czy wszystko jest zawarte w pierwszym sezonie. Wydaje mi się, że 3 sezon będzie zapowiadał 4 sezon tak jak to się dzieje w BSG. Ciekawi mnie, po co Michaelowi przez te 6 sezonów będzie ten tatuaż, czy mu pomoże jeszcze? Chyba nie.
  • 0

Dołączona grafika

#18 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 21.04.2007 - |23:12|

Jak dla mnie brzmi to dobrze. Tak samo jak z BSG (też są rodziały 2-sezonowe, pamiętajmy jak zakończył się 2 sezon) mogą zrobić z PB, pytanie jest, czy twórcy mają już całą zaplanowaną trylogię z wątkami których jeszcze ujrzeliśmy, czy wszystko jest zawarte w pierwszym sezonie. Wydaje mi się, że 3 sezon będzie zapowiadał 4 sezon tak jak to się dzieje w BSG. Ciekawi mnie, po co Michaelowi przez te 6 sezonów będzie ten tatuaż, czy mu pomoże jeszcze? Chyba nie.

6 sezonów było by totalną pomyłką. dla mnie te wszystkie ucieczki, wzloty i upadki pod koniec 2 sezonu robiły się już trochę nudne. pierwszy sezon był zrobiony z pomysłem i miał świetny klimat. drugi od pewnego momentu już mnie tak nie wciągał jak pierwszy. wszystko robiło się takie jakieś naciągane i nagły zwrot akcji już tak nie zaskakiwał. 3 sezon musi być bo jakoś trzeba to teraz zakończyć, ale proszę niech na tym się skończy...
  • 0

#19 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 22.04.2007 - |14:35|

Jak to sie mowi,Prisona ogladam jednym okiem.Uwazam,ze 1 byla geniealna,ale 2 to jakby dla mnie niedosyt.Czegos magicznego mi tu brakuje..
  • 0

#20 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.04.2007 - |09:31|

[quote]6 sezonów było by totalną pomyłką. dla mnie te wszystkie ucieczki, wzloty i upadki pod koniec 2 sezonu robiły się już trochę nudne. pierwszy sezon był zrobiony z pomysłem i miał świetny klimat. drugi od pewnego momentu już mnie tak nie wciągał jak pierwszy. wszystko robiło się takie jakieś naciągane i nagły zwrot akcji już tak nie zaskakiwał. 3 sezon musi być bo jakoś trzeba to teraz zakończyć, ale proszę niech na tym się skończy.../quote]

To samo mówilibyśmy o 3 sezonie oglądając pierwszy, teraz doszliśmy z fabułą do niego wiemy, żę będzie miał dobrą fabułę. pewnie przekonamy się, że "ostatnia część trylogi "(sezon 5 i 6) będzie miała jeszcze lepszą fabułę, bardziej poważną, tak jak to urosło teraz na 3 sezon.
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych