Jacob
Napisano 24.02.2007 - |22:02|
Nie wiemy o nim praktycznie nic, tylko to, że stworzył jakąś listę i że nie było na niej Jack`a. W epizodach 03x07 i 03x09 również padło nawiązanie do imienia Jacob: Bóg was miłuje, jak umiłował Jakuba.
Z biblii kojarzymy go między innymi jako ojca Beniamina, a jak wiemy na wyspie mamy Bena. Być może to zwykły zbieg okliczności, ale znając ten serial pewnie nie.
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 25.02.2007 - |05:41|
Ja tez mam nawiazania do imienia Jakub
np
Jak Kuba bogu tak bog kubie
albo
Pije Kuba do Jakuba...
Myslicie ze moze to byc upadly Prometeusz(jak kuba bogu...ukradl mu ogien swintuch jeden) dziwkarz i alkoholik a do tego ma brata blizniaka(pije kuba do jakuba...siedzi jeden i przypijajac do drugiego obmyslaja misterny plan jak rzadzic swiatem??)
Tak sobie jeszcze pomyslem, ze znajac pomysly Losta i zakladajac ze Kuby sa dwa, moze to byc nawiazanie do naszych braci blizniakow tez ogarnietych obsesja oblezonej, samotnej wyspy...a ze liczba liter w nazwisku Kaczynski podzielona przez liczbe liter w imieniu Kuba, dodana do roku narodzin Prometeusza i pomnozona przez 3(sezon Lost) daje 108...
Bedzie sie dzialo oj bedzie sie dzialo
Napisano 28.02.2007 - |21:48|
istnieje najwieksze prawdopodobienstwo ze jacob to nasz piracik z bunkra i mozliwe ze jest takim emerytowanym benem. Mozliwe ze obecnie pelni funkcje dozorcy wyspy i walesa sie miedzy bunkrami robiąc coś w nich (?) i jednoczesnie jest w scislej wspolpracy z innymi (nie bez powodu na pewno tez edytowal film instruktazowy- ciekawe tylko co mial na celu usuwajac czesc w ktorej ten japoniec mowi o nie uzywaniu komputera do innych celow)
Napisano 28.02.2007 - |21:50|
Genesis
Napisano 28.02.2007 - |22:30|
myślałem że film edytował Radzyński... a może Kelvin skłamał i Radzyński żyje. może to ten piracikhugo_buba boze chlopie z kad tyś sie urwał... co za teorie..
istnieje najwieksze prawdopodobienstwo ze jacob to nasz piracik z bunkra i mozliwe ze jest takim emerytowanym benem. Mozliwe ze obecnie pelni funkcje dozorcy wyspy i walesa sie miedzy bunkrami robiąc coś w nich (?) i jednoczesnie jest w scislej wspolpracy z innymi (nie bez powodu na pewno tez edytowal film instruktazowy- ciekawe tylko co mial na celu usuwajac czesc w ktorej ten japoniec mowi o nie uzywaniu komputera do innych celow)
co do jacoba to może on być ojcem Bena... taki starszy pan który władzę oddał młodszemu pokoleniu a teraz uprawia ogródki i podejmuje tylko te najważniejsze decyzję
Napisano 01.03.2007 - |12:30|
Znamy tylko imię tej postaci, wszelkie teorie są więc tutaj bezcelowe, przynajmniej dopóki nie poznamy więcej szczegółów.
Napisano 03.03.2007 - |02:02|
Napisano 03.03.2007 - |04:21|
Nazwisko Ethan Rom sugeruje, ze Ethan miał na imię Ethan.Lostpedia sugeruje, ze Ethan Rom może być Jacobem. Czyli, że Ethan miał na nazwisko Jacob, nie Rom. W rozmowie Bena z Tomem pada stwierdzenie, że "(Jacka) Shepharda nie było nawet na liście Jacoba", a jak wiadomo zadaniem Ethana w obozie rozbitków było sporządzenie listy.
Genesis
Napisano 03.03.2007 - |14:05|
Użytkownik Asignion edytował ten post 03.03.2007 - |14:06|
Napisano 03.03.2007 - |18:22|
Ethan tak się przedstawia Hurliemu gdy ten robi spis.Celna uwaga, naprawdę. Ja mówię o jego nazwisku, nie imieniu. Kiedy Tom z Benem rozmawiają o liście Jacoba, to nie wiadomo, czy mają na mysli czyjeś imię, czy nazwisko. I dlatego może chodzić o Ethana. Ethana Jacoba. Poza tym, o ile pamiętam, nigdzie w serialu nie pada nazwisko Ethana - Rom.
Genesis
Napisano 03.03.2007 - |19:24|
Napisano 03.03.2007 - |19:55|
A skąd wiadomoże Ethan zrobił jakąś listę?Rzeczywiście, ale to nie znaczy, że Ethan podał Hurleyowi swoje prawdziwe nazwisko. Jacob zrobił jedną listę, a Ethan zrobił drugą. Może to jest jedna i ta sama lista, a Jacob to prawdziwe nazwisko Ethana ?
Genesis
Napisano 04.03.2007 - |00:39|
super jesteś...To rzeczywiscie moze byc niezwykle interesujaca postacJa tez mam nawiazania do imienia JakubnpJak Kuba bogu tak bog kubiealboPije Kuba do Jakuba...Myslicie ze moze to byc upadly Prometeusz(jak kuba bogu...ukradl mu ogien swintuch jeden) dziwkarz i alkoholik a do tego ma brata blizniaka(pije kuba do jakuba...siedzi jeden i przypijajac do drugiego obmyslaja misterny plan jak rzadzic swiatem??)Tak sobie jeszcze pomyslem, ze znajac pomysly Losta i zakladajac ze Kuby sa dwa, moze to byc nawiazanie do naszych braci blizniakow tez ogarnietych obsesja oblezonej, samotnej wyspy...a ze liczba liter w nazwisku Kaczynski podzielona przez liczbe liter w imieniu Kuba, dodana do roku narodzin Prometeusza i pomnozona przez 3(sezon Lost) daje 108...
Czy wszystko co zasugeruje Lostopedia jest prawdą? Raczej nie! Mnie również nie wydaje się aby Ethan był Jacobem...Lostpedia sugeruje, ze Ethan Rom może być Jacobem
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 04.03.2007 - |00:56|
Robercik, ja nigdzie nie stwierdziłem, że Ethan i Jacob to ta sama osoba. Ja tylko dopuszczam taką możliwośc na podstawie poszlak i zbiegów okoliczności. Nigdzie też nie napisałem, ze wszytsko co jest w Lostpedii jest prawdą. Napisałem: "Lostpedia sugeruje".
Napisano 04.03.2007 - |01:17|
Nie, nie stwierdziłeś, ale bronisz tego poglądu czego nie mam Ci za złe... Wiem, że też nigdzie nie napisałeś, że wszystko co jest na Lostopedii jest prawdą, ale uznałeś to za wiarygodne źródło...Robercik, ja nigdzie nie stwierdziłem, że Ethan i Jacob to ta sama osoba. Ja tylko dopuszczam taką możliwośc na podstawie poszlak i zbiegów okoliczności. Nigdzie też nie napisałem, ze wszytsko co jest w Lostpedii jest prawdą. Napisałem: "Lostpedia sugeruje".
A dlaczego Ethan nie miałby zrobić tej listy? Dlaczego miałby się sprzeciwić Benowi? Przecież był lojalnym i zaufanuym podwładnym Bena (bo kogmuś komu nie ufa by takiego zadania nie powierzył...). Takie myślenie to już wymyślenie na siłe tak aby pasowało...Jonasz, faktycznie , nie wiadomo , czy Ethan zrobił listę. Ale po tym , jak dostał ochrzan od Toma, a potem jeszcze mu Clair uciekła .... myslę, ze chcąc złagodzić wymiar kary w koncu zrobił tą listę, w końcu takie miał zadanie.
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 04.03.2007 - |03:28|
A co do zrobienia listy przez Ethana. Myslę , że to miało być tak: Ethan robi listę i Ben decyduje, kogo porwać. Ale Ethan doszedł do wniosku, że robienie listy potrwa za długo, Clair była w zaawansowanej ciązy, a jemu zależało bardzo na dziecku. I dlatego zamiast dokonczyć listę, samowolnie zadecydował o porwaniu Claire, czym wkurzył Toma. A poza tym zapewne obawiał się zdemaskowania przez Hugo (manifest) ...
Użytkownik Asignion edytował ten post 04.03.2007 - |03:34|
Napisano 04.03.2007 - |08:44|
ps: dlatego ten serial kocham
Napisano 04.03.2007 - |12:39|
A niby dlaczego nie miał jej zrobić? goodwin ja zrobił od razu? Dlaczego Ethan to wyjątek?!Robercik, Lostpedia to zbiór faktów z serialu oraz pytań i teorii na poszczególne tematy. W Twojej wypowiedzi wyczuwam takie nastawienie, że wszytsko , co jest w Lostpedii to nic nie warte bzdury. I masz rację, Lostpedia była dla mnie źródłem inspiracji, podsunęła mi ideę, którą po zastanowieniu uznałem za całkiem sensowną i prawdopodobną - w każdym bądź razie nie ma nic w serialu, co by ją definitywnie wykluczało.A co do zrobienia listy przez Ethana. Myslę , że to miało być tak: Ethan robi listę i Ben decyduje, kogo porwać. Ale Ethan doszedł do wniosku, że robienie listy potrwa za długo, Clair była w zaawansowanej ciązy, a jemu zależało bardzo na dziecku. I dlatego zamiast dokonczyć listę, samowolnie zadecydował o porwaniu Claire, czym wkurzył Toma. A poza tym zapewne obawiał się zdemaskowania przez Hugo (manifest) ...
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych