Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Day After Tomorrow (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 11.04.2004 - |20:15|

Zapowiada się na naprawdę ciekawy film :) Reżyser sam Roland Emmerich i główny bohater Denis Quaid dają sygnał,żeby wybrać się do kina.O czym film???Mogę tylko zdradzić...

""Klimatolog przeprowadza badania, chcąc uratować ziemię przed klimatyczna katastrofą. Musi się dostać do syna, przebywającego w Nowym Jorku, który opanowała nowa epoka lodowcowa...""

W kinach od 26 maja,a w Polsce 28 maja.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 11.04.2004 - |23:32|

Co jest ciekawe w tym filmie, to to, że jest to swojego rodzaju manifest ekologiczny. Przy pracy nad filmem znaczący był udział klimatologów, meteorologów i innych naukowców zajmujących się klimatem na Ziemi.

Polecam stronę internetową filmu http://www.thedayaft...w.com/index.php która zawiara masę informacji o zmianach w klimaci naszej planety, efekcie cieplarnianym, itd. itp.
  • 0

#3 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 12.04.2004 - |10:31|

I tytuł filmu jest jak w temacie? Day After Tomorrow The.

gulus
  • 0

#4 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 12.04.2004 - |13:33|

I tytuł filmu jest jak w temacie? Day After Tomorrow The.

gulus

Gulus coś ty się ostatnio aż zanadto czepialski zrobił? ^_^ Że ortografia to rozumiem, pełen szacuneczek, ale to? Często tak pisze się tytuły w Polsce, a szczególnie w portalu Filmweb.pl, skąd wzięta jest ta informacja o filmie.

BTW

Polecam stronę internetową filmu http://www.thedayaft...w.com/index.php która zawiara masę informacji o zmianach w klimaci naszej planety, efekcie cieplarnianym, itd. itp.

[beeep]ista Stronka :D
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#5 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 12.04.2004 - |14:03|

A to przepraszam, nie zauważyłem, że jestem w portalu.

gulus jak najbardziej czepialski
  • 0

#6 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 12.04.2004 - |16:33|

Tytuł poprawiony, wszystkie dzieci zadowolone? To proszę zabrać lizaki i jazda bawić się do piaskownicy... ;)
  • 0

#7 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 02.05.2004 - |19:24|

Na ten film wybieram się do kina zapomnieliście dodać (film twórców "Dnia niepodległość") uwielbiam filmy o katastrofach na wielka skale, dlatego końcówka Terminatora 3 była jak dla mnie wyśmienita B)
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#8 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.05.2004 - |10:35|

Normalne :) Jeśli gra tam Denis Quaid to powinno być w miare dobrze :) Zdecydowanie lepiej wychodzą filmy kasowe z aktorami z 2 półki,a do takich niewątpliwie należy Denis :) Fakt,że twórcy Dnia Niepodległości biorą się za film to już ogromy + filmu.Zapowiada się na istną destrukcję ludzkości :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#9 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.05.2004 - |10:51|

Na zapowiedź filmiku trafiłem wchodząc na strone scf-fi channel w celach stargato-poszukiwawczych. Od razu posurfowałem w celu poszukiwania zapowiedzi i teraz w kółko ją oglądam.
Dzieło twórców Dnia Niepodległości, ale co ważniejsze dla nas twórców "Gwiezdnych Wrót" :D
Kino trzeba będzie zaliczyć niewątpliwie.
W filmie tym będą bohaterowie o imionach Jack i Sam... :> co udowadniło mi że przez SG1 mam dziwne skojarzenie że imię "Sam" jest kobiece :>

PS: Co do tytułu. Mod i admin jest od tego by sprawić by było prawidłowo
Log65: Happy camper

#10 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.05.2004 - |16:32|

Przytoczę pewną wypowiedź pewnego netowca :)

""Realizatorom chyba chodziło o porównanie apokalipsy wywołanej przez człowieka bezpośrednio i za pośrednictwem natury. W "Dniu Po" (czy jak kto woli "Nazajutrz") mamy więc zagładę nauklearną, w "Pojutrze" zagładę naturalną, do której pośrednio prowadzą działania człowieka.
Całkiem ciekawe, ale poprzednie "wielkie" dzieło twórcy tego filmu ("Dzień Niepodległości") działa jak antyreklama.
I swoją drogą ile razy można oglądać zniszczenie statuy wolności???? Kręcą to do znudzenia. Jeśli amerykanie tak bardzo chcą jej zniszczenia, to najlepiej niech sami ją sobie wysadzą.
Kolejny film pokazujący zagładę ameryki, ze szczególnym rzecz jasna uwzględnieniem destrukcji miast wschodniego wybrzeża naprawdę może już nudzić. Nudzi też upór amerykanów w kręceniu takich filmów. Bezustannie sobie to kraczą i kraczą, aż w końcu się doigrają...
Z tego co widziałem na trailerze efekty robią wrażenie, ale przecież na "Dniu Zagłady" na przykład widzieliśmy efekty niewiele gorsze, a tamten film nakręcono spory czas temu. Aktualnie zrobienie takich rzeczy nie jest już raczej dla kinematografii wielkim wyzwaniem (a w kręceniu zniszczenia swojego kraju amerykanie mają, jak już pisałem niezłą wprawę :D).
Może taki film będzie miał o tyle pozytywny efekt że zwróci uwagę ludzi niszczących nasze środowisko. Bardzo bym chciał, żeby tak było, ale szczerze mówiąc trzeba być głupim, żeby w to wierzyć. Zresztą z tego co czytałem wynika, że nawet gdyby w tym momencie wyłączyć wszystko co chrzani naszą atmosferę, to i tak prawie nic już to nie zmieni i raczej nie zatrzyma""
  • 0

#11 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 23.05.2004 - |08:26|

nie amerykanie kręca takie filmy by sie dowartosciować. Zauważcie, że zawsze we filmie tego typu to _Amerykanie_ śa najlepsi, to _Amerykanie_ zawsze przeżyją, to _Amerykanie_ zawsze znajda sposób na uratowanie reszty świata, to _Amerykanie_ ukazuja ,ze u nich wszystko "gra" a gdzie indziej na świecie jest źle.
Zauwazcie, ze zawsze jak jest jakis film katastroficzny to : Nowy Jork (:)) zawsze pokazana jest Statua Wolnosci i jej niszczenei, potem jest ujecie, ze lezy w kawałkach (Wodny Świat, Planeta Małp, Dzień Niepodległosci etc....), San Francisco to wiadomo Golden Gate (np. Jadro Ziemi), Los Angeles to znaczek Hollywood. Ale czasami też niszcza miasta w innych krajach ..... Paryż i Statua Wolnosci padała ofiara np w Dniu Zagłady czy w Armagedonie. Ale najzabawniejsze dla mnie było to jak ukazano W Jądrze Ziemi zniszczenie Rzymu - naiwnie pokazane niszczenie piorunami .... najsławniejszych zabytków Wiecznego Miasta ..... Chyba tylko Amerykanie mogą sie "podniecać" tak naiwnymi filmami - w końcu w krainie HotDogów "wolnosci demokratycznej" gdzie nawet mimowolne klepnięcie kobiety w .... moze spowodować ze sie wyladuje w pace, lubia takie tandetne obrazy coraz to kolejnych zagład świata.....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#12 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.05.2004 - |08:37|

W przypadku niszczenia statuły wolności w amerykaninach dochodzą jeszcze emocje - przecież to jest ich wspaniał statuła . Można by powiedzieć że wtedy , film jest (oczywiście dla nich) dużo straszniejszy .

nie amerykanie kręca takie filmy by sie dowartosciować. Zauważcie, że zawsze we filmie tego typu to _Amerykanie_ śa najlepsi, to _Amerykanie_ zawsze przeżyją, to _Amerykanie_ zawsze znajda sposób na uratowanie reszty świata, to _Amerykanie_ ukazuja ,ze u nich wszystko "gra" a gdzie indziej na świecie jest źle.

Bo swiat zawsze muszą uratować dzieli amerukańscy chłopcy z kolorowym w drużynie (bo inaczej film niebyłby poprawny politycznie). Zgadza się , to jest jakiś sposób dowartościowania amerykańskiego społeczeństwa.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.05.2004 - |13:00|

Nie jestem zbytnim fanem filmów katastroficznych. Nie lubię jak jakaś tam burza, grad czy chmara korników rozwala cały świat. Zazwyczaj giną wszyscy po kolei, aby na końcu jakaś grupa bohatetów uratowała ziemię. Sam nie wiem czy pójdę do kina na The Day After Tommorrow.

Mamy teraz właściwie wysyp "fajnych" filmów. Tyle, że po całej wielkiej kampanii reklamowej okazuje się, że są niespecjalne.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#14 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 23.05.2004 - |13:16|

Nie jestem zbytnim fanem filmów katastroficznych. Nie lubię jak jakaś tam burza, grad czy chmara korników rozwala cały świat. Zazwyczaj giną wszyscy po kolei, aby na końcu jakaś grupa bohatetów uratowała ziemię. Sam nie wiem czy pójdę do kina na The Day After Tommorrow.

Mamy teraz właściwie wysyp "fajnych" filmów. Tyle, że po całej wielkiej kampanii reklamowej okazuje się, że są niespecjalne.

Masz rację,ale "Pojutrze" nie miało jakiejś wielkiej kampanii :) Ja szczezre dowiedziałem się o filmie jakieś 2 miesiące temu od kolegi :) Nic o nim nie słyszałem.Film ma 2 postacie:Roland Emmerich i Dennis Quaid.Ten ostatni w zasadzie nie zagrał jeszcze "wielkiej roli" i dlatego moim zdaniem film mimo,że nie rozleklamowany to może być lepszy niż inne wspomniane o zagładzie świata.
  • 0

#15 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 23.05.2004 - |13:47|

Dlaczego twierdzisz, ze Denis Quaid nie zagrał "wielkiej roli" ??. Jest charakterystycznym aktorem, ja go znam z np Ostatniego Smoka czy Interkosmosu i tam wydawało mi sie, ze zagrał naprawde świetnie .....

BTW to polecam film Częstotliwość z D. Quaidem w roli głownej i J.Caveniasem (czy jakos sie to tak pisze w każdym bądz razie koles grał Jezusa w Pasji) - kapitalny film, kapitalna muzyka i kapitalna fabuła ...
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#16 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.05.2004 - |13:57|

Wielkiej może nie ma. Na pewno nie aż takiej jak LoTR czy Matrix. W każdym razie w TV od czasu do czasu puszcają zapowiedź, a na Gdańskiej Krewetce wisi spory plakat tego filmu.

Ja o The Day After Tommorrow przeczytałem po raz pierwszy w jednym z numerów Fantasy. Od tego czasu mam mieszane uczucia. Z jednej strony niezbyt lubię filmy katastroficzne, ale z drugiej to ma być podobno coś ciekawszego. Może film będzie udany? Jeśli tak to pewnie na niego pójdę, w końcu trzeba jakoś odpocząć po ciężkim roku szkolnym.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#17 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 23.05.2004 - |20:29|

Filmy tego typy wiadomo ze nie naleza do wybitnych :P ale sa poprostu rozrywka i znajac amerykanskie kino tego rodzaju to pewnie bedzie dobrze zrobiona i tyle a to ze amerykance ratuja caly swiat to przeciez niema sie co dziwic wkoncu to oni robia ten film dla siebie i przyokazji zarabiaja na tym na calym swiecie to kto ma ratowac swiat Zabojady :lol: albo moze Kanadyjczycy :lol: a ze ciagle niszcza Statue albo Empire no to mi to nieprzeszkadza rownie dobry jest Empire do zniszczenia jak i BigBen albo Koloseum

A do kina i tak pojde bo niema sensu ogladac takich filmow na Divxie albo nawet DVD jak juz wyjdzie poniewaz wedlug mnie skutek odnosza tylko w kinie
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#18 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 23.05.2004 - |20:56|

Dlaczego amerykanie ratują świat???Bo mają pieniądze na takie filmy i mają wyśmienitych aktoró nie wspominając o efektach specjalnych.Wyobraźcie sobie jak polacy robią taki film :) Po pierwsze nie zrobili by go,a po 2 byłby żenujący.W życiu nie widziałem polskiego filmu Sci-Fi na miarę średniaka amerykańskiego.Źle się dzieje w państwie polskim :(
  • 0

#19 koziu

koziu

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 25.05.2004 - |14:22|

film tego typu niepotrzebuje wielkiej kampani ludzie lubia patrzec na koniec swiata lub jakies katastrofy wystarczy spojrzec na wyniki finansowe filmow tego typu moim zdaniem ten film zapowiada sie na pierwsza 3 filmow tego roku i pewnie oskar za efekty ja pewnie odwiedze kino bo zapowiada sie bardzo obiecujaco mam nadzieje ze film bedzie naprawde dobry B)
  • 0
"... jak nie ma tego tutaj, to jest gdzieś indziej i tam tego poszukam ..." K.Puchatek

#20 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.05.2004 - |21:01|

Słyszałem już ze film jest naprawdę dobry ... Czepiacie sie Amerykanów ... ale spójrzcie na to z tej strony gdyby Polacy mieli taki sprzęt i taka kasę ... mowilibyscie ze ..poraz kolejny Polacy ratuja świat ... i ciągle niszcza ten pałac kultury ....

A i jeszcze jeden szcegół.... słyszałem jakomś plotę że ponoć amerykański Holywood wypioł się na ten film .... i że twórcy robili ...wszytsko sami ... cos tym z Świetych drzewek nie podobał sie scenariusz....

Ja na film ide od kina ;] nie wiem jak wy ...ale ponoc jest niezły ;]
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych