Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co z tym LOST?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 09.02.2007 - |10:29|

Tak się zastanawiam co dalej. Właściwie to twórcy nie mają nam już nic so przekazania. Wiemy czemu spadł zamolot, wiemy czym są liczby, wiemy czym był przycisk. Tak na prawdę nie zostało już nic. Pewnie były jeszcze jakieś pytania, ale po tych dwóch przerwach zaczynam je zapominiać. JAkie odpowiedzi by nie przyszły to i tak przyjdą za późno i nikogo nie zadowolą lub zostaną niezauważone, bo nikt nie pamięta pytań. Właściwie to twórcom zostało powiedzieć czym jest dym (o ile wiedzą), oraz doprowadzić Penelopę by uratowała zagubionych.

W pierwszym sezonei mieliśmy klimat zagubienia. Bohaterowie byli zaszczuci. Była tajemnicza Francuzka, był bunkier, były dziwne akcje, byli w końcu nadludzcy Inni. A teraz mamy piknik na plaży, oraz bandę ciotowatych naukowców, którzy jedyne co potrafią robić to wrzeszczeć i się nawzajem zabijać. LOST stracił wszsytko to co osiągnął. Szkoda, że twórcy postanowili zrobić 5 sezonów. Zakonczenie w drugim było by z korzyścią dla tego serialu. Zauważcie, że połowę drugiego sezonu stanowiła woda. Żadnej sensownej traści, tylko coś by wypełnić czas między przerwami.

Powinni byli skończyć i zrobić serial Lost Next Grneration, w którym odkrywano by tajemnicę posągu o trzech palcach. Albo LOST Atlantis, w którym bohhaterowie znaleźli by portal i cofnęli siew czasie do czasów kiedy ta wyspa była Atlantydą. Albo co by tylko sobie chcieli. Ale nędzne dokrętki powinni robićd pod innym tytułem niż LOST.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#2 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 09.02.2007 - |11:35|

Nie ma pytań ? Może Ty nie masz ja mam ich całkiem sporo, a z każdym odcinkiem dochodzą nowe:

- jaką tak naprawdę tajemnice kryje w sobie wyspa ?
- czym jest dymek ?
- co z kolesiem z przepaską na oku ?
- co się stanie z Jackiem ?
- jak zakończy się przygoda tych ludzi, jaką przemianę przejdą ?
- kim jest Jacob ?
- co to za film który puszczali Carlowi ?
- co w końcu z tymi Others, są dobrzy, źli ? A może są 2 grupy ?

Lost nie stracił poziomu, Lost się zmienił, ewoluował w inną stronę, to że nie każdemu się to podoba nie znaczy, że serial jest słaby ...

Napisałeś wcześniej, że Prision Break jest serialem świetnym, a Lost był serialem świetnym ... nie zgodzę się.
Jasnę PB jest dobry ale tylko dobry, nie muszę chyba pisać, że PB z góry był zakładany na 13 odc. a tym czasem mamy 17 odc. 2 serii ...

Lost był planowany na 3-4 sezony ... będzie 5 sezonów z czego ost krótki.
Zresztą wolę oglądać ludzi na wyspie walczących ze swoimi słabościami, lękami, a przy okazji konfrontowanych z othersami czy tajemnicami ...

P.S: Co do Prision Breka to II sezon jest dla mnie słaby, żeby nie powiedzieć mierny :/

A teraz czekam na kontrę, bo zapewne jej nie ominę ...

Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 09.02.2007 - |11:41|

• 0

#3 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 09.02.2007 - |11:58|

Tak, ale na te wszytkie pytania można odpowiedzieć już w 3 sezonie. Czy pieniądze śa aż tak ważne, żeby ciągnać w nieskończoność, coś co można wykonać szybciej i dla nas widzów - lepiej? PB oczywiście, że jest dobrym serialem. Ale zacząłem ogladać w wakacje kiedy mieliśmy przerwę pomiędzy sezonami,nie miałem co robić z wolnym czasem, dlatego się skusiłem. Chociaż z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki, to przyznam się, że I sezon wywarł na mnie wieksze wrażenie. A odnosząc się do Sawyer88, który wspomniał, że Zagubieni ewoluowali, muszę przyznać, że ma rację. Ta nowa szata przypadła mi do gustu. ...Ale denerwuje mnie to oczekiwanie na kolejne sezony, które będzie trwało jeszcze 2-3lata...
  • 0
.

#4 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 09.02.2007 - |12:11|

- jaką tak naprawdę tajemnice kryje w sobie wyspa ?
- czym jest dymek ?
- co z kolesiem z przepaską na oku ?
- co się stanie z Jackiem ?
- jak zakończy się przygoda tych ludzi, jaką przemianę przejdą ?
- kim jest Jacob ?
- co to za film który puszczali Carlowi ?
- co w końcu z tymi Others, są dobrzy, źli ? A może są 2 grupy ?-

- co ma wytatuowane Ben na tyłku?
- czy Kate nosi czerwoną bieliznę?
- dlaczego Jack się ostatnio nie ogolił?
- ...

Te pytania, które wymieniłeś są stworzone na siłę, poza tym kto teraz się nad nimi głowi tak, jak nad tym, co faktycznie robił przycisk, kim byli Inni, czym jest wyspa itp? Lost całkowicie siadł bez tej aury tajemniczości i niedopowiedzeń. Kolejnym gwoździem do trumny jest zbyt długie zwlekanie z wymyśleniem odpowiedzi na te wszystkie zagadki. Ja osobiście czekałem na nie z zapartym tchem naprawdę długo, a teraz przelatują mi koło nosa, nawet trochę mnie nie interesując. Faktycznie, Lost ewoluował, ale w bardzo złą stronę...
  • 0

#5 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 09.02.2007 - |12:26|

Mówisz, że Lost siadł bez aury tajemniczości, ale jakby nie odpowiadali na pytania to byś marudził, że nic nie wyjaśniają itp.
Serial się zmienił, ani na lepsze ani na gorsze, jest po prostu inny ...
W swoim rankingu masz wyżej:

BG
Detektyw Monk itp

to oglądaj te seriale skoro Lost Cie już nieciekawi i nie podoba Ci się ... nikt nie zmusza ...

A jeśli pytania dotyczące dymku, przemiany ludzi, itp są dla Ciebie nieważne to już Twój problem ...

Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 09.02.2007 - |12:27|

• 0

#6 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 09.02.2007 - |12:31|

ja też mam trochę pytań:

- co się stało z Michaelem i Waltem. co z "mocami" Walta (wielu zapomniało o dziwnych sytuacjach z Waltem, np dlaczego nie chciał aby Lock otworzył właż)
- czy liczby mają naprawde jakąś magiczną moc,
- czym jest dokładnie Dharma, bo narazie to mamy jakieś domysły....
- co powoduje że wyspa jest "niewidoczna",
- ciekawią mnie też ci kolecie na koniec 2 sezonu, co siedząc na biegunie odkryli anomalia,
no i pozostałe pytania które poruszył Sawyer88

co do ewolucji w Loscie to troche napisałem na ten temat w Not in Portland. niektórym to pasuje, innym nie...
ja do nowej szaty Zagubionych nic nie mam. PB jest dobry, podoba mi się, ale nie wkręca mnie tak jak Lost.
poza tym to dwa różne seriale z zupełnie innym klimatem....
  • 0

#7 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 09.02.2007 - |12:45|

Mówisz, że Lost siadł bez aury tajemniczości, ale jakby nie odpowiadali na pytania to byś marudził, że nic nie wyjaśniają itp.

Nie chodziło mi tu o nieodpowiadanie na pytania. Wręcz przeciwnie, oczywiście marudziłbym, gdybyśmy do tej pory nie dowiedzieli się różnych istotnych rzeczy, typu tych pytań, które wymieniłem. Chodzi mi ogólnie o formę tego serialu. Przypomnij sobie s1 - iluśtam rozbitków ląduje ("ląduje" ;)) na tajemniczej wyspie, okazuje się, że ktoś tam już siedzi od AFAIR 26 lat, mamy też niewyjaśnionych do końca Innych, których się można naprawdę przestraszyć (mam na myśli wszystko to, co wymienił Jellyeater). Co teraz z tego zostało?

A teraz mamy piknik na plaży, oraz bandę ciotowatych naukowców, którzy jedyne co potrafią robić to wrzeszczeć i się nawzajem zabijać.

No właśnie. W najgorszych snach bym nie pomyślał, że coś takiego może się stać z drugim wtedy najlepszym serialem, według mnie oczywiście. Gdyby od początku to tak wyglądało, pewnie nawet nie tknąłbym Losta.

W swoim rankingu masz wyżej:

BG
Detektyw Monk itp

to oglądaj te seriale skoro Lost Cie już nieciekawi i nie podoba Ci się ... nikt nie zmusza ...

Oglądam te seriale. I naprawdę bawię się przy nich lepiej niż przy Lost. Nikt mnie nie zmusza? Ty no, faktycznie! Ale nikt mnie też chyba nie zmusza do wychwalania Zagubionych pod niebiosa, nie?

Tak naprawdę, oglądam już tylko z przyzwyczajenia i sentymentu. Ale z każdym odcinkiem, coraz mniej mi się chce. I zapewne niedługo zrezygnuję, ewentualnie "odłożę Losta na półkę", żeby sięgnąć po niego kiedy indziej.

Użytkownik kefir edytował ten post 09.02.2007 - |12:46|

• 0

#8 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2007 - |13:09|

Jellyeater dla mnie jesteś osobnikiem mocno sprzecznym. Od kilkunastu odnicków poddajesz serial totalnej krytyce, a jednocześnie zawsze jesteś jednym z jego pierwszych komentatorów z dodatkowo największą liczbą wpisów na forum :lol:

Nie potrafię zrozumieć dlaczego ktoś dla kogo serial jest słaby, nijaki i nielogiczny może się nim w takim stopniu interesować jak ty to robisz i poświęcać mu wogóle - poza obejrzeniem odcnika - dodatkowe jednostki czasu.

Nie wiem prowadzisz jakąś prywatną krucjatę przeciwko LOST czy jak? :D

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 09.02.2007 - |14:02|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#9 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 09.02.2007 - |13:21|

nie rozumiem jak osobie która oglądała wszystkie odcinki, serial od pewnego momentu może się znudzić. może jest kilka ewolucji, ale omg to nie jest nic strasznego. przecież na wyspę nie przylecieli kosmici... dla mnie to normalny przebieg wydarzeń. nie przesadzajcie że serial jest na dnie albo że już nic nie trzeba w nim wyjaśniać. nie wierzę że już was nie wciąga i że jesteście nim tak strasznie znudzeni.
  • 0

#10 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 09.02.2007 - |15:02|

nie rozumiem jak osobie która oglądała wszystkie odcinki, serial od pewnego momentu może się znudzić.

No to bez urazy, ale chyba jeszcze wielu rzeczy nie rozumiesz... Poza tym, chyba nikt tu nie mówi o tym, że serial mu się znudził, tylko o tym, że nie odpowiada mu zmiana jego formuły. To jest chyba jednak duża różnica...

Poza tym, widzę, że znowu zaczyna się kampania pt. "Niech komentują tylko ci, którym serial się podoba"... :huh:
  • 0

#11 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 09.02.2007 - |15:52|

- czy Kate nosi czerwoną bieliznę?

Podoba mi sie koncepcja tego pytania, ale jak juz cos to fajniesza zagadka to:
- czy Kate nosi bieliznę ?

Tak po za tym to serial zrobił się kasztan, o ile na początku podobał mi się patent z retrospekcjami to teraz jak oglądałem s03e07 i Jack się pyta Juliet co Ben jej powiedział to myślałem ze strzele komuś z banki. Czas miedzy pytaniem a odpowiedział to już chyba dłuższy być nie mógł.
Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa, czemu wszyscy się tak boją Bena, hmm, tak na niego popatrzeć to rzeczywiście przerażający z niego kolo.

Użytkownik SiLenT edytował ten post 09.02.2007 - |15:53|

• 0

Greed is eternal.

#12 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 09.02.2007 - |16:25|

- Skad Eko wiedział co wyryć na lasce.
- Co widzi Desmond.
I pewnie kolejne masowo produkowane na siłę pytania. Po prostu to nie to co kiedyś.

O Walcie zapomniałem. :( Ale to przez te pół roku przerwy. Rzeczywiście ciekawe.

Co do Jacka to penis z nim. Moga go wykastrować i zapłodnić. Postać ta obrzydła mi po sotatnich flashbackach z pierwszego odcinka. Niestety twórcy postanowili tą postać zabić nudą.

- co powoduje że wyspa jest "niewidoczna",

A jest? Tego nie wiemy. Nic nie wiemy tak na prawdę o wyspie.

Czekam (teraz już mniej, tak na prawdę zaczęło mnie dopiero skrecać jak miałem 80% na liczniki, więc względnie późno) oglądam, właśnie z sentymantu. Trochę jak stare dobre małżeństwo. Był okres ślepej miłości, a teraz wychodzą wady. Albo serial się po prostu starzeje. Chyba przyjdzie czas na rozwód. Ale do końca sezonu poczekam.

Jeśli będzie trzeba to będę Napoleonem tej kampanii ...

Napoleon był frajerem, dziełem przypadku i nikim więcej. Przeczytaj Wojnę i Pokój... Kurcze ta książka lasuje mózg.
  • 0

Thank you and Nestle!

#13 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.02.2007 - |17:11|

Ludzie tutaj najważniejszą rolę odgrywają tytułowi Zagubieni a nie wyspa, nie musimy znać jej tajemnic, dowiemy się w swoim czasie kiedy to pewnie będzie jej koniec albo coś wielkiego. W Prison Break jest tajemnicza Firma, moglibyśmy się jej czepiać tak jak wyspy w Lost lecz nie czepiamy się. Może scenarzyści mają z góry przemyślany cały serial a wy nie umiecie tego zrozumieć i zaakceptować. Tak jak ktoś powiedział - 5 sezonów, w tym piąty krótki, skoro tak ktoś ma zaplanowany serial to musi znać fabułę. Zagadki i zagadki, patrząc na to w pozytywną stronę to twórcy tworzą wielki punkt kuluminacyjny nie tylko na koniec sezonu, ale na koniec całego serialu. Wole czekać na koniec serialu, na wielkie zaskoczenie i być może katharsis... , tyle.
  • 0

Dołączona grafika

#14 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 09.02.2007 - |17:48|

Poza tym, chyba nikt tu nie mówi o tym, że serial mu się znudził, tylko o tym, że nie odpowiada mu zmiana jego formuły.

zmiana formuły serialu w wielu wypowiedziach wiąże się z nudą podczas oglądania...

A jest? Tego nie wiemy. Nic nie wiemy tak na prawdę o wyspie.

chyba ktoś kiedyś wypowiedział takie zdanie, że Bóg nie widzi tej wyspy tak jak reszta świata. nie pamiętam, może to jakoś inaczej leciało, a może mi się przyśniło :P
  • 0

#15 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 09.02.2007 - |18:33|

Może i nie obiektywna, ale za to dobrze poparł swoją tezę. Z resztą geniusz by nie przegrał tak haniebnie. A Macedońskim nei wiem. Pewnie był kawałem czubka. Taki kawał się wypuścić poza granice kraju.

zmiana formuły serialu w wielu wypowiedziach wiąże się z nudą podczas oglądania...

Bo to jest zmiana. Było ciekawie, a jest nudno. Na tym to polegało. Serial był planowany na 1 sezon, potem na dwa, a potem na 3. Ale przy trzecim postanowili zrobić 5 z czego piąty krótki. Przynajmniej nie ściemniali, że będą 4. :)
  • 0

Thank you and Nestle!

#16 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.02.2007 - |19:20|

Prawda jest taka, że we współczesnym marketingu nikt nic nie planuje na pewniaka 3 lata w przód. Jeś JJA trzy lata temu mówił, że chciałby zrobić 3 sezony czy 5 (ile kto tam chce) to było to tylko i wyłącznie jego "maży mi się".
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#17 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2007 - |19:28|

Prawda jest taka, że we współczesnym marketingu nikt nic nie planuje na pewniaka 3 lata w przód. Jeś JJA trzy lata temu mówił, że chciałby zrobić 3 sezony czy 5 (ile kto tam chce) to było to tylko i wyłącznie jego "maży mi się".

Bzdura.

Właśnie w dzisiejszym marketingu planowanie to podstawa i punkt wyjścia do wszystkiego. Nazywa się to "biznes-plan" i mają go nawet osiedlowe sklepy spożywcze.

W przypadku LOST było to coś w stylu "napewno robimy 3 sezony jak serial wypali to zobaczymy może bedzie wiecej". Obecnie serial jest na etapie tego "więcej" czyli zgrabnego (lub mniej) dokładania akcji do pierwotnej fabuły.

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 09.02.2007 - |19:30|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#18 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 10.02.2007 - |00:16|

Pewnie, że można, ale czy to forum nie straciłoby polotu? Czytająć cały czas jednostajne wypowieni formuowiczów? Dobrze, że jest ktoś taki jak Jellyeater, który przeciwstawia się ogólnemu porządkowi wypowiedzi forum. Przynajmniej można prowadzić ostrą polemike, którą się przyjemnie czyta : )
  • 0
.

#19 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 10.02.2007 - |00:39|

Dobrze, że jest ktoś taki jak Jellyeater, który przeciwstawia się ogólnemu porządkowi wypowiedzi forum. Przynajmniej można prowadzić ostrą polemike, którą się przyjemnie czyta : )

Dla kogo przyjemnie dla tego przyjemnie. Mi tam się niedobrze robi po niektórych postach tego Pana, choć ostatnio jakby spuścił z tonu.
Powiedz mi Jellyeater ile odcinków Prison Break widziałeś? Wszystkie jakie wyszły?
Pytam, bo dla mnie pierwszy sezon jest genialny, ale drugi oglądam trochę na siłę. Nie żeby mi się bardzo nie podobał, ale to już nie ta klasa. 3 sezon to będzie wielki błąd.

Lost jak dla mnie jest świetny od samego początku aż do teraz. Pytań jest bardzo dużo i właściwie wszystkie zostały wymienione przez poprzedników. Serial się zmienił, ale w dobrym kierunku. Ja nie wiem czego Ty się spodziewałeś, że inni to półbogowie czy jak? Lepiej byś się czuł jakby twórcy aż do teraz nic nam o nich nie zdradzili?

Może powinieneś raczej zadać pytanie "Co ze mną" a nie "Co z tym LOST?"
Dlaczego serial przestał mi się podobać? Czy to wina twórców czy moich wygórowanych oczekiwań? Jak widać większość forumowiczów nie podziela Twojej opinii. Tak samo widzowie w USA (oglądalność nadal bardzo wysoka).

Dobra rada skończ oglądać ten serial, po co męczyć siebie i nas przy okazji? Jak mi się coś przestaje podobać zwyczajnie kończę oglądanie.
Dla przykładu jeśli będzie (a to prawie pewne) 3 sezon Prison Break to ja chyba podziękuje. Wątpię żeby twórcy tymi kilkoma odcinkami, które zostały do końca sezonu przekonali mnie do dalszego oglądania.

Jeszcze jedno. Ja nie jestem fanatykiem Lost i wcale nie uważam, że krytyka to coś złego. Zwyczajnie nie podoba mi się styl w jakim krytykuje Jellyeater. A i jego argumenty jakoś mnie nie przekonują.

Aha chesz pooglądać coś dobrego na co raczej nie będziesz narzekał? Polecam 24, o ile jeszcze nie widziałeś. Mimo, że to juz 6 sezon serial nadal trzyma wysoki poziom. Ze starszych produkcji proponuję Twin Peaks, ale z zaznaczeniem, że albo serial pokochasz albo znienawidzisz. Nie jest to produkcja dla każdego. No i końcówka może "lekko" zdenerwować.

Użytkownik baku edytował ten post 10.02.2007 - |00:44|

• 0

#20 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 10.02.2007 - |00:45|

jeszcze taka mała wątpliwość; tak jak by rozszerzenie pytania o "Innych". może głębsze rozwodzenie się o "Innych powoduje", że ten post daje w nieodpowiednim miejscu, no ale może ktoś o tym zapomniał... :P

Oni są mądrzy. I to zwierzęta. Mogą być wszędzie, o każdej porze. Idziemy teraz przez dżunglę, ich dżunglę, żebyś mógł uratować swojego narwanego kumpla. Jeśli myślisz, że jeden pistolet i jedna kula ich powstrzyma, to przemyśl to jeszcze raz. --- słowa Lucynki

wtedy to i ja tak o nich myślałem, teraz myślę że udawali i nie chodzi mi tylko o kostiumy. chyba, że Lucynka mówiła o innych "Innych". myślę że rozbitkowie wcale nie zdają sobie sprawy z tego, że są 2 drużyny Othersów. kiedy przypomniałem sobie tamte odcinki od razu narzuciło mi się pytanie co się stało z Cindy i dziećmi. Eko i Jin kiedy szukali Michaela widzieli Innych a właściwie tylko ich nogi. wśród nich było dziecko niosące zabawkę (pluszowego misia). tamci wyglądali mi na bardziej dzikich (mieli bardzo brudne nogi; wiem że chodząc bo dżungli na boso nie sposób się nie pobrudzić, ale tak pomyślałem) poza tym bardzo cicho się poruszali. jednak kiedy Henry zaatakował Anne w Swanie powiedział, że zabiła dwoje ich ludzi. pewnie chodziło o Goodwina i jednego z tych którzy zaatakowali rozbitków z tylnej części samolotu podczas snu na plaży. to by wykluczało fakt istnienia dwóch drużyn Othersów. a wy jak myślicie...?

wg mnie pytania tego typu wcale nie są wyciągane na siłę. może rzeczywiście za długo czekają na ich wyjaśnienie. czekanie to chyba trochę znudziło się osobom, które oglądają serial od początku, ale myślę że opłaca się wytrwać do końca

Dla kogo przyjemnie dla tego przyjemnie. Mi tam się niedobrze robi po niektórych postach tego Pana, choć ostatnio jakby spuścił z tonu.
Powiedz mi Jellyeater ile odcinków Prison Break widziałeś? Wszystkie jakie wyszły?
Pytam, bo dla mnie pierwszy sezon jest genialny, ale drugi oglądam trochę na siłę. Nie żeby mi się bardzo nie podobał, ale to już nie ta klasa. 3 sezon to będzie wielki błąd.

Lost jak dla mnie jest świetny od samego początku aż do teraz. Pytań jest bardzo dużo i właściwie wszystkie zostały wymienione przez poprzedników. Serial się zmienił, ale w dobrym kierunku. Ja nie wiem czego Ty się spodziewałeś, że inni to półbogowie czy jak? Lepiej byś się czuł jakby twórcy aż do teraz nic nam o nich nie zdradzili?

Może powinieneś raczej zadać pytanie "Co ze mną" a nie "Co z tym LOST?"
Dlaczego serial przestał mi się podobać? Czy to wina twórców czy moich wygórowanych oczekiwań? Jak widać większość forumowiczów nie podziela Twojej opinii. Tak samo widzowie w USA (oglądalność nadal bardzo wysoka).

Dobra rada skończ oglądać ten serial, po co męczyć siebie i nas przy okazji? Jak mi się coś przestaje podobać zwyczajnie kończę oglądanie.
Dla przykładu jeśli będzie (a to prawie pewne) 3 sezon Prison Break to ja chyba podziękuje. Wątpię żeby twórcy tymi kilkoma odcinkami, które zostały do końca sezonu przekonali mnie do dalszego oglądania.
Jeszcze jedno. Ja nie jestem fanatykiem Lost i wcale nie uważam, że krytyka to coś złego. Zwyczajnie nie podoba mi się styl w jakim krytykuje Jellyeater. A i jego argumenty jakoś mnie nie przekonują.

Aha chesz pooglądać coś dobrego na co raczej nie będziesz narzekał? Polecam 24, o ile jeszcze nie widziałeś. Mimo, że to juz 6 sezon serial nadal trzyma wysoki poziom. Ze starszych produkcji proponuję Twin Peaks, ale z zaznaczeniem, że albo serial pokochasz albo znienawidzisz. Nie jest to produkcja dla każdego. No i końcówka może "lekko" zdenerwować.

kurcze, bardzo dobrze to wszystko ujołeś:clap:

Użytkownik confidence man edytował ten post 10.02.2007 - |00:52|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych