Co mnie denerwuje w Farscape?
Napisano 03.02.2007 - |13:04|
why?
- I think you're hugging wrong.
Napisano 05.02.2007 - |17:46|
Napisano 08.02.2007 - |02:15|
ale jeszcze jeden błąd znalazłam i to wstydliwy bo juz w drugim odcinku - no bo tak: gdy Crighton przybył na Moye pierwszy raz to nic nie rozumiał, dopiero gdy DRD wstrzyknęło mu mikroby to zaczął coś tam czaić.. natomiast w odcinku 'I, E.T.' przybyli na planetę, której mieszkańcy nigdy nie mieli kontaktu z istotami poza-ich-ziemskimi (tak jak Crighton wtedy) i jakoś wszyscy wszystkich rozumieli, mimo, że nikt nikomu mikrobów nie wstrzykiwał... O_o
- I think you're hugging wrong.
Napisano 03.04.2007 - |14:43|
Gdyby nie to, wiekszosc odcinkow zlecialaby na niezbyt ciekawych probach porozumienia z mieszkancami planet, ktorzy nie maja wszczepionych tych przydatnych zyjatek.
Napisano 15.04.2007 - |17:47|
Napisano 17.05.2007 - |17:08|
Irytujące jest też "previously on Farscape" , gdzie później okazuje się, że związek tego co pokazali że było z odcinkiem jest żaden :|
Napisano 17.05.2007 - |18:25|
Irytujące jest też "previously on Farscape" , gdzie później okazuje się, że związek tego co pokazali że było z odcinkiem jest żaden :|
Ha, to już wolę wspominki nie związane z odcinkiem, niż takie które psują całą radość oglądania. Rozumiem że takie dwuminutowe wspominki (szczególnie popularne w topowych aktualnych produkcjach) mają nakręcać na odcinek, ale osobiście nie znoszę tego.
Farka na razie widziałem z 8 odcinków- jakoś bez polotu.
Wielkim minusem są wszelkie kostiumy obcych- gorsze widziałem tylko w StarTreku (jak do tej pory). Odwalone aby były, jeżeli budżet okazał się za mały to autorzy mogli nieco powściągnąć wyobraźnie.
Napisano 17.05.2007 - |20:02|
yyy, no co ty Claudie Black zawsze się fajnie oglądało jak robiła coś "ciekawego" :]No sceny walk to naprawdę w Farscapie tragedia :/ Jedyny taki słaby element tego serialu i szczególnie to razi przy poziomie pozostałych elementów...
Śmiesznie powiadasz, bo cały 1 sezon to jest taki wprowadzenie do świata serialu, podobnie jak z Babylon 5 tam tez podobno 1 sezon był kiepski(choć wg. mnie był najlepszy - kwestia gustu). Co do "wielkiego minusu" jakim są wg. Ciebie kostiumy to ja wysiadam, wiele już seriali widziałem z "mapetami" i muszę powiedzieć ze te z farka są jedna z najlepszych jakie widziałem. No ale ja się pewnie nie znam.Farka na razie widziałem z 8 odcinków- jakoś bez polotu.
Wielkim minusem są wszelkie kostiumy obcych- gorsze widziałem tylko w StarTreku (jak do tej pory). Odwalone aby były, jeżeli budżet okazał się za mały to autorzy mogli nieco powściągnąć wyobraźnie.
Co mnie denerwowało to naiwność bohaterów w pewnych kwestiach, ciężko mi tu powiedzieć o czymś konkretnym ale brakowało mi tej konsekwencji czynów, z jakiej np. słynęli peacekepperzy, były niuanse ze mimo że byli rasą militarną zachowali się czasem jak cholerni romantycy. W sumie to żadne zarzuty, bo takie niedociągnięcia to można w każdym serialu znaleźć, wiec generalnie wychodzi na to ze się czepiam, i to jest fakt. Czemu? bo Farscape jest jednym z moich ulubionych seriali i naprawdę nie potrafię znaleźć w nim złych stron. To jest jeden z niewielu seriali który się kończy i kończy się nie byle jak.
Greed is eternal.
Napisano 17.05.2007 - |20:41|
Napisano 17.05.2007 - |20:51|
Jeśli o to chodzi to mnie też to rozbroiło ale tłumaczę to sobie,że poszli już z treścią na "skróty".
» Click to show Spoiler - click again to hide... «to mnie po prostu śmiech powala na podłogę.
To i tak była taka kowbojska akcja której nie można brać na poważnie.
Zresztą PKW i tak trwało te 3 godziny.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 09.09.2007 - |11:30|
Napisano 18.04.2008 - |22:47|
Mozna uznac ze mikroby translacyjne tlumacza obce jezyki oraz pozwalaja 'automatycznie' mowic w jezyku zrozumialym dla drugiej osoby (nie posiadajacej wszepionych mikrobow).
Gdyby nie to, wiekszosc odcinkow zlecialaby na niezbyt ciekawych probach porozumienia z mieszkancami planet, ktorzy nie maja wszczepionych tych przydatnych zyjatek.
Niestety nie - kiedy John przybyl na Ziemie 2gim razem Vip'om trzeba bylo wszczepiac mikroby aby zrozumieli D'Argo.
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 25.05.2008 - |17:38|
A tak na poważnie to każdy serial ma masę dziwnych mankamentów, z jednej strony ubranka, z drugiej strony słownictwo, z innej efekty specjalne, a koniec końców fabuła poszczególnych odcinków. Nie czarujmy się ,nie ma doskonałego serialu, tym bardziej jeśli trwa kilka sezonów. Obok odcinków świetnych trafiają się gnioty i udowadniały to seriale przeróżnego formatu i o różnej tematyce.
Sceny walki nigdy nie będą mocną stroną seriali, tak to już po prostu jest. Ale i tak jest teraz miodzio, przypomnijcie sobie The A-team, klasyk klasykiem ale jednak sceny walki były jeszcze gorsze
Swoją drogą nawet w serialu Mortal Combat, coś, co powinno być głównym i najbardziej interesującym elementem serialu, było tak na dobrą sprawę papką podaną na brudnym stole.
Napisano 03.08.2010 - |11:08|
Mnie najbardziej wkurza diametralnie różny poziom poszczególnych odcinków. Często po świetnym odcinku następuje kompletna chała.
Podpisuję się pod tym, odcinki mają tak różny poziom jeden od drugiego że aż człowiek zębami zgrzyta ze złości, a jeszcze bardziej wkurza mnie jak świetny pomysł jest zepsuty, w odcinku 2x06 pomysł z innym wymiarem w obrazie fajny, ale wykonanie całości beznadziejne. I rzeczywiście bardzo mały związek poszczególnych odcinków, nieraz odcinek po odcinku jest całkowicie o czymś innym i nie ma nawiązania do poprzednich wątków
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 12.04.2013 - |22:26|
Wypowiedzi roznych ogladajacych ktorzy spodziewaja sie ze ktosc nakreci serial pod ich wlasne wymagania,niepomysla ze odcinki przez nich nielubiane podobaja sie komus innemu i odwrotnie,mnie osobiscie nie raza wpdaki w stylu,kiepskie walki czy Craiton w prozni tylko niekonsenkwencje jak w innych serialach a tu bylo malo takowych a stargate przezemnie lubiane az razi tym i bledow mam cala mase za wzor to babylon 5,bedow minimow i spojna akcja przez wszystkie sezony
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych