Skocz do zawartości

Zdjęcie

Karl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 26.01.2007 - |16:19|

Karl to postać którą po raz pierwszy widzimy w odcinku "A Tale Of Two Cities". Gdy Sawyer budzi się, Karl nie odpowiada na jego pytania gdzie są i kim jest. Gdy James postanawia znaleźć sposób na zdobycie żywności, Karl pyta go o rozbitków z samolotu. Po chwili chłopak ucieka z klatki i pomaga wydostać się Fordowi. Tom i Juliet szybko łapią uciekinierów. Biją młodzieńca zmuszając go do przeprosin. Później zostaje zabrany, nie wiadomo gdzie. Jego dalszy los jest narazie nieznany. Jakiś czas później Kate i Sawyer zostają zmuszeni do pracy w kamieniołomie. W pewnym momencie Kate zostaje zaczepiona przez Alex, próbującą dowiedzieć się czegoś o Karlu. Kiedy Kate i Sawyer pracują w kamieniołomach Alex wdziera się na teren i krzyczy, że Pickett zabił jej chłopaka - Karla.przeciwko Sawyera. Wiele osób pisze o nim w temacie "Cindy" i tworze go by uniknąc bałaganu. W interenecie można znaleźć kilka teorii na jego temat np.
- Pojawi się w (zapowiedzianych) scenach spoza Wyspy, nie będących wspomnieniami.
- Prawdopodobnie istnieje więcej niż jedna grupa Innych. Karl pochodzi z tej drugiej grupy.
- Jest krewnym Alvara Hanso, Inni przetrzymują go, aby się dowiedzieć co Alvar robi w prawdziwym świecie.
- Kazał Sawyerowi biec w innym kierunku mając nadzieję, że łatwiej będzie jemu samemu uciec.
- Urodził się na Wyspie.
- Może być Zackiem, jednym z porwanych dzieci (odcinek |The Other 48 Days). Inni dokonali na nim eksperymentów związanych ze zmianą wieku.
- Mógł być częścią ekipy prawdziwego Henry'ego Gale'a.

Załączone pliki

• 0

#2 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 27.01.2007 - |16:43|

- Może być Zackiem, jednym z porwanych dzieci (odcinek |The Other 48 Days). Inni dokonali na nim eksperymentów związanych ze zmianą wieku.- Mógł być częścią ekipy prawdziwego Henry'ego Gale'a.

Po pierwsze to ładnie zacząłeś temat! Profesjonalnie...;)
Co do tych dwóch podpunktów to je powinniśmy od razu wykluczyć... Są trochę...śmieszne (szczególnie ten pierwszy).
Według mnie Karl jest ukochanym Alex. Gnębiony może być z kilku powodów...
Pierwszy to to, że nie jest na wyspie od urodzenia, nie był żadnym z naukowców, ale kolejnym rozbitkiem. Mógł trafić na wyspę przypadkiem kilka lat wcześniej i przez to nie byc zrzyty z pozostałymi.
Kolejny powód to ten że coś go łączło z Alex, a to nie spodobało się Benowi
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Można też przyjąć, że Karl ma poprostu dośc takiego życia i stąd jego chęć ucieczki.
Osobiście stawiam na to, że trafił na wyspę przypadkiem kilka lat wcześniej...i został zamknięty w tej klatce żeby nie spotykał sie już z Alex. Karl nie chciał wtedy opuszczać wyspy (w sensie ucieczki do "normalnego" świata) tylko dostać się do Alex (która była na innej wyspie) i z nią uciec od Othersów do pozostałych rozbitków.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#3 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.05.2007 - |17:43|

PRzyszla mi na myśl taka głupia teoria, że być może to Karl jest prawdziwym synem Bena. Jak wiadomo ten go nie darzy sympatią może dlatego, że przez Karla umarła Annie (zmarła przy porodzie tak samo jak matka Bena) i historia z młodości Bena się powtarza, chcąc tego uniknąć nie uznaje Karla i go odrzuca, przy okazji porwania Alex uznaje ją jako swoją córkę. Ktoś powie, że Alex i KArl są parą, ale w czym to przeszkadza? W końcu jakby nie patrzeć sa dla siebie obcymi osobami :)
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#4 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.05.2007 - |18:33|

PRzyszla mi na myśl taka głupia teoria, że być może to Karl jest prawdziwym synem Bena. Jak wiadomo ten go nie darzy sympatią może dlatego, że przez Karla umarła Annie (zmarła przy porodzie tak samo jak matka Bena) i historia z młodości Bena się powtarza, chcąc tego uniknąć nie uznaje Karla i go odrzuca, przy okazji porwania Alex uznaje ją jako swoją córkę. Ktoś powie, że Alex i KArl są parą, ale w czym to przeszkadza? W końcu jakby nie patrzeć sa dla siebie obcymi osobami :)

Zwazywszy na powolne starzenie sie niektorych Innych (vide dyskusja na temat Alperta) Karl, moze byc pradziadkiem Bena.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#5 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 15.05.2007 - |20:17|

No to wtedy Alex musiałaby wiedzieć że była "adoptowana" więc ta teoria mnie nie przekonuje. A co do Annie to wątpię żeby inni pozwolili jej żyć.
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#6 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.05.2007 - |20:35|

No to wtedy Alex musiałaby wiedzieć że była "adoptowana" więc ta teoria mnie nie przekonuje. A co do Annie to wątpię żeby inni pozwolili jej żyć.

Skąd miałaby się dowiedzieć? Od Karla? Ben mógł się go wyrzec gdy ten był bobasem.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

#7 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 15.05.2007 - |20:38|

A skąd wiemy, że ona nie wiem o tym, że jest adoptowana? Może wie i pogodziła się z tym, albo coś w tym stylu. Może wiedzieć, że jest adoptowana, ale nie wie kim jest jej matka.
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#8 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.05.2007 - |00:04|

A skąd wiemy, że ona nie wiem o tym, że jest adoptowana? Może wie i pogodziła się z tym, albo coś w tym stylu. Może wiedzieć, że jest adoptowana, ale nie wie kim jest jej matka.

JEdyne co wiemy to to, że Inni powiedzieli jej, że jej matka nie żyje, pewnie uznała to za prawdę, nie wiaodmo jak jest z ojcem... wydaje mi się jednak, że nie domyśla się niczego o jej adoptowaniu, moze doiero po tekscie sayida w 3x13 bodajze, mogły zaczac jej krążyć po głowie jakieś wątpliwości.
  • 0

#9 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 16.05.2007 - |07:00|

Skoro Danielle zaszla w ciaze poza wyspa, to Inni na pewno musieli ja porwac i wkrecac, ze Ben to jej ojciec. Pewnie chcial miec corke, a nie mogl, bo:
a. nie mial kobiety (nie wiadomo przeciez co z Annie)
b. kobiety na wyspie ciazy nie donosza.
Z przybyciem ciezarnej Danielle narodzila sie dla niego szansa na posiadanie corki.
  • 0
Living is easy with eyes closed

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych