Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica twierdzy szyfrów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 07.01.2007 - |19:07|

Akcja zaczyna się zimą 1945 roku. Agent polskiego wywiadu podszywający się pod kryptologa Abwehry Johanna Jorga ma za zadanie przechwycić maszynę deszyfrującą zwaną "rybą mieczem", którą Niemcy zbudowali na zamku Czocha na Dolnym Śląsku. Urządzenie umożliwia odczytywanie sekretnych depesz radzieckich. Przed Jorgiem stoi trudne zadanie, bowiem bezpieczeństwa na zamku strzeże SS-Obersturmbannführer Hans Glöbcke oraz jego pomocnik, okrutny Untersturmführer Matheas Beer. Na straży archiwum stoi natomiast Sauer, sadysta i narkoman. Alianci i Rosjanie wysyłają po rybę miecz swoje jednostki - tą pierwszą kieruje Amerykanin Howard Compaigne i major Czerny. Jorg spotyka też na swojej drodze kobiety: radiotelegrafistkę Natalię oraz kuzynkę właściciela zamku, Annę Marię Solof, w której się zakochuje. (info onet.pl)

Zapowiada się niezły hitek. Lubię Pana Bogusława Wołoszańskiego i jego programy. Oj już się doczekać nie mogę

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |12:24|

• 0

#2 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.01.2007 - |19:52|

OMG!!! W życiu nie widziałem tak fantastycznie zrobionego polskiego trailera!!! Zapowiada się fantastyczny serial ( i ta Dereszowska :D ). Pozostaje tylko czekać. A wiadomo kiedy premiera??
  • 0

#3 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.01.2007 - |21:24|

No faktycznie, trailer niezły... aż chyba zacznę to oglądać :] W sumie to może być pierwszy polski serial, który będę chciał ściągnąć :D
  • 0

->1019<-

#4 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 07.01.2007 - |21:31|

Brakuje mi tu tylko Cieleckiej Chyry i Różczki a na poważnie to zapowiada się ciekawie
  • 0

#5 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 07.01.2007 - |21:37|

jeśli się nie skończy na tym, że tylko trailer będzie taki fajny to będzie się działo :D
  • 0

Dołączona grafika

#6 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 07.01.2007 - |23:22|

Jakos mnie nie powalił ten "trajler", moze to bedzie pierwszy rodzimy serial warty uwagi. Oby tylko nie zapowiedź była ciekawa.
  • 0
Dołączona grafika

#7 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.01.2007 - |23:33|

Jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję że nie zmarnują dobrego pomysłu. Kiedy data premiery?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#8 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.01.2007 - |00:31|

No, no! Całkiem to ładnie wygląda :) Może coś z tego będzie...
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#9 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 08.01.2007 - |04:03|

Z tego co mi wiadomo premiera ma być w marcu, więc jeszcze nie ma się co podniecać. Niestety :)
  • 0

#10 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 08.01.2007 - |08:30|

Serial ten był częściowo kręcony w mojej miejscowości. Na początku zdjęć starsze osoby bardzo się wystraszyły że Niemcy wrócili :P. Masa wojskowych samochodów z okresu II wojny światowej, pełno statystów w niemieckich i brytyjskich mundurach, strzały i wybuchy. No i zamek zamknięky na kilka dni. Czytałem książkę Wołoszańskiego (mam nawet na niej autograf :D). Książka super mam nadzieję, że i serial będzie dobry. Czekam na emisję.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#11 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.01.2007 - |14:00|

Trailer faktycznie na światowym poziomie, jeśli można tak powiedzieć. Zobaczymy jaki będzie sam serial, bo pamiętam że już jakiś polski film też trailer miał świetny i... warto było zobaczyć tylko trailer ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#12 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 08.01.2007 - |16:30|

Zapowiada sie ciekawy serial..wiadomo może na kiedy planowana jest premiera ??

#13 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.01.2007 - |16:43|

Hmm pogooglowałem troche ale niestety nigdzie data nie jest podawana. Nawet na blogu Wołoszańskiego. Z tego co się zorientowałem zdjecia się niedawno zakończyły i data premiery oscyluje w granicach stycznia-marca.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#14 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 09.01.2007 - |02:59|

A ja "wygooglowałem" tylko miesiąc premiery. No, ale to wikipedia, więc ręki sobie nie dam uciąć, że to na 100%. Tym bardziej, że w dyskusjach na różnych forach padają daty od stycznia do... września :) oraz ogólna sugestia, aby w sprawie konkretnej daty premiery serialu śledzić właśnie blog Wołoszańskiego

Użytkownik mr_gm edytował ten post 09.01.2007 - |03:19|

• 0

#15 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.01.2007 - |12:00|

Panie i Panowie złe wieści na horyzoncie, bardzo złe wieści:

http://wiadomosci.on...04,11,item.html

a tu czytamy:

"Dziennik": TVP jest w kropce. Instytucja kierowana przez zwolennika lustracji Bronisława Wildsteina jest producentem serialu "Tajemnica twierdzy szyfrów".
Scenariusz do niego napisał Bogusław Wołoszański, który okazał się szpiegiem peerelowskiego wywiadu.

i dalej:

"Nie zapadła jeszcze decyzja, kiedy serial będzie emitowany. Jest przed kolaudacją" - mówi rzecznik TVP Tomasz Szymchel. Kolaudacja to komisyjne dopuszczenie programu do emisji.

i jeszcze:

"Tajemnica twierdzy szyfrów" jest właśnie na etapie montażu, który może potrwać do jesieni.

oraz

Dopiero potem serial ocenią władze TVP. Zaakceptują i wyemitują, czy odstawią na półkę? Nieoficjalnie wiadomo, że szefowie Telewizji Polskiej są w niewygodnej sytuacji. Sam prezes TVP jest w tej chwili w Stanach Zjednoczonych. Pytany przez "Dziennik" o Wołoszańskiego roześmiał się tylko: "Przed moim powrotem nie będę komentował tej sprawy".

a reszta, to jakiś bełkot o hańbie i współpracy z legalnymi służbami PRL (tak jakby to coś miało do tego serialu w ogóle...)

Wiecie, w tym momencie jest mi obojętne, czy będzie to serial na miarę Oscara, czy szmira ja telenowela, OGLĄDAM. Bo jeśli dla kogoś problemem przy czymś takim jest przeszłość scenarzysty, to czemu (tu cenzuralne słówko) Polański nie jest wyklęty?

Użytkownik Toudi edytował ten post 19.01.2007 - |12:01|

#16 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.01.2007 - |12:13|

Kiedy wyszła ta sprawa z Wołoszańskim to pierwsze o czym pomyślałem to właśnie o tym serialu że teraz pewnie już go w TV nie zobaczymy. W każdym razie myślę że jeśli nie w TVP to w jakiś inny sposób ten serial na pewno obejrzymy (może w dziwny i niewyjaśniony sposób wyciekną odcinki do internetu ;) ). No cóż trzeba poczekać i zobaczyć jakie będą decyzje TVP.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#17 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 19.01.2007 - |15:16|

Wow :) Nawet nie wiedziałem, że takie coś kręcą i muszę przyznać, że nie mogę się doczekać premiery w tv.

Oby TVP się nie pogrążyło i nie zatrzymało serialu :|

A trailer bardzo dobry, choć brakowało mi jakiejś narracji :)
  • 0
VeeDee

#18 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 07.02.2007 - |16:59|

Po obejrzeniu trailera nie moge się doczekać premiery tego serialu.

Występuje w nim masa znanych i lubianych aktoów.

Serial jest na dobrej drodze aby stał się hitem
  • 0

#19 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.02.2007 - |17:10|

Serial jest na dobrej drodze aby stał się hitem

to widziałeś coś wiecej niż trailer?
Bo na razie to serial jest na dobrej drodze, by nigdy nie zobaczyc światła dziennego :/ niestety...

#20 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 07.02.2007 - |19:24|

Toudi oceniłem go narazie tak z dwóch względów
-po pierwsze widać w trailerze plejade najlepszych polskich aktorów
-a po drugie same sceny z trailera były niesamowite
to powoduje że chciałoby się zobaczyć jak najszybciej ten serial na naszych ekranach
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych